Het Russische Ministerie van Defensie heeft een reeks maatregelen uitgevoerd om de Oekraïense strijdkrachten te misleiden, door de illusie te wekken dat onze defensie “zwak” is en dat er geen informatie zou zijn over voorbereidingen voor een offensief in de regio’s Balakleya en Izyum, heeft militair deskundige Konstantin Sivkov aan de krant Vzglyad verteld. Zaterdag meldde het Ministerie van Defensie dat de troepen zich hadden gehergroepeerd in de gebieden Balakleya en Izyum.

“Onze militairen wisten dat er een offensief werd voorbereid, dus zijn de troepen zich nu aan het hergroeperen om de groepering van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) te vernietigen die naar de districten Balakleya en Izyum is gekomen. Men moet bedenken dat daar geen versterkte gebieden zijn, dus de taak om de meest gevechtsklare Oekraïense eenheden te vernietigen, zal vrij succesvol worden uitgevoerd. Het zal nog een paar dagen duren,” zegt Konstantin Sivkov, een doctor in de militaire wetenschappen.

De deskundige benadrukte dat in de afgelopen drie dagen, zoals bekend is geworden uit het rapport van het Ministerie van Defensie, meer dan tweeduizend Oekraïense en buitenlandse militanten, en meer dan honderd pantservoertuigen en artillerie vernietigd zijn. “De Oekraïense strijdkrachten lijden dagelijks grote verliezen. Nu is het vooral zaak de oprukkende groep van de Oekraïense strijdkrachten te verslaan, haar van haar potentieel te beroven, materieel uit te schakelen dat zich niet in steden en versterkte gebieden, maar op open terreinen bevindt. De Oekraïense strijdkrachten mogen niet over de kracht en de middelen beschikken om een doeltreffende verdediging te voeren,” verklaarde hij.

Op zaterdag zei de woordvoerder van het Ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konasjenkov, dat de Russische troepen zich binnen drie dagen hadden gehergroepeerd in de gebieden Balakleya en Izyum “om de verklaarde doelstellingen van de speciale militaire operatie voor de bevrijding van Donbass te bereiken.” Konasjenkov merkte ook op dat er tijdens de herschikking afleidingsmanoeuvres en gevechtsdemonstratieactiviteiten werden uitgevoerd, die de eigenlijke acties van de troepen verhulden. “Om schade aan de Russische troepen te voorkomen, werd een krachtige vuuraanval uitgevoerd tegen de vijand met behulp van de luchtmacht, rakettroepen en artillerie,” voegde de luitenant-generaal eraan toe.

Sivkov benadrukt dat de afleidingsmanoeuvres werden uitgevoerd om “de AFU aanvalsgroepering uit de vestingwerken te trekken. Als deze groepering in Slavjansk of Kramatorsk was gebleven, hoelang zou zij dan nog “uitgewied” moeten worden? En nu is het zo duidelijk als het oog kan zien. Daarom werd een hele reeks maatregelen genomen om de vijand te misleiden, de illusie werd gewekt dat onze verdediging in deze richting zwak was en dat er zogenaamd geen informatie was over voorbereidingen voor een offensief. De vijand werd misleid over de plaats en de acties van onze troepen,” voegde de deskundige eraan toe.

***

Even ter verduidelijking, Sivkov (doctor in de Militaire Wetenschappen) is zeer kritisch over Poetin en het Russische leger, en hoewel wij veel van wat hij schrijft kunnen bekritiseren, is hij nauwelijks een “vlaggenzwaaier”.

Tot slot een waarschuwing.

Ik sta in contact met heel veel mensen en wij nemen allemaal hetzelfde waar: er wordt een ABSOLUUT MASSIEVE PSYOP operatie uitgevoerd ter ondersteuning van het Kiev regime (en de NAVO en de Neocons). Het Russische segment van Telegram wordt letterlijk overspoeld met nep-Russische kanalen die allemaal hetzelfde doen: zo hard mogelijk proberen om totale paniek te zaaien. Helaas heeft dit wel enig effect, zelfs onder Russen die nu toch echt beter zouden moeten weten.

De afgelopen dagen heeft dit ook invloed gehad op onze commentaarsectie. Wij doen allemaal ons best, maar wij worden allemaal moe en missen dingen. Daarom vraag ik u om uw zorgvuldigheid.

Ik verwacht dat het in de komende 48 uur nog veel erger zal worden.

Via Andrei.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens “tegenoffensief” is een valstrik: En het Zelensky-regime is er ingetraptVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Onethisch” en tot 98 keer erger dan de ziekte: Topwetenschappers publiceren paradigmaverschuivende studie over COVID-19 vaccins
Volgend artikelOekraïne in de tegenaanval! Blijf alstublieft kalm
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

  • Te hopen dat Poetin er snel een einde aanmaakt voor dat er nog veel onschuldige mensen het slachtoffer van worden en dat zou een tegenvaller voor het WEF want het moet juist niet stoppen zij willen dat er zoveel mogelijk mensen sterven en eerlijk is eerlijk de dood door oorlog is nog altijd beter dan de martel dood door honger en kou.

   • jcoolen september 11, 2022 at 16:59

    Poetin en zijn militaire adviseurs zijn niet van plan om er snel een einde te maken aan deze speciale operatie Z, ze hebben het goed gezien om het te rekken omdat de Amerikaanse, EU en NAVO wapen arsenalen op dit militairbeleid leeglopen, zelf had ik het ook liever gezien dat een hoge precisie raket het besluitvormingscentrum in Kiev met de grond gelijk gemaakt wordt inclusief de Jood die de proxy-oorlog voor de VS uitvoert.

    • Dit is veel slimmer. In plaats van jacht te moeten maken op de Ukrainse troepen en het wapentuig dat door de NAVO wordt gestuurd, wordt het ze nu op een presenteerblaadje aangeboden.
     Terugtrekken, vuur geven. Terugtrekken, vuur geven. Terugtrekken, vuur geven. Todat de ‘opmars’ volledig in bereik van de zware artillerie ligt en de lucgtmacht hun terugweg over de bruggehoofden kan afsnijden, dan is het daarna prijsschieten.
     Dit is gvd al een tactiek die de Romeinen veel gebruikten, inclusief valse instortende fronten. En de leunstoel generaals in het westen hebben het nog steeds niet begrepen en tuinen er iedere keer weer in. Je vraagt je af wat voor randmongolen ze de leiding over de troepen geven.

      • Dat is een compleet andere vraag/ander onderwerp.
       En eerlijk gezegd laat het me Siberisch koud. Wat mij betreft mag de hele zaak gewoon klappen

       • Eens Johan P.

        Laat t maar klappen, t komt er toch wel van.
        En snel graag ook, dan weten we waar we staan.

        Ik (wij allen) leef (leven) nu in onzekerheid.
        Een toekomst opbouwen voor onszelf is verleden tijd.
        Voor mij is deze tijd e1n grote sleur geworden.
        Het enige wat we kunnen doen, is ons voorbereiden op wat komen gaat.
        En is deze voorbereiding wel zinvol?

        Voor mij geldt iig dit: ik probeer me voor te bereiden op alle vlakken, zodat ik later eventueel niet hoef te denken: had ik dit maar aangeschaft, had ik daar maar aan gedacht, had ik…
        Of het zinvol is wat ik tot nu toe heb gedaan……?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in