Met betrekking tot de energieprijzen is er geen verbetering van de kritieke situatie in Europa in zicht. Het ratingbureau Moody’s ziet geen verlichting op middellange termijn: energie zal duur en schaars blijven. Dit zal de economie en de burgers enorm onder druk zetten, schrijft Report24.news.

Als deze winter met de dreiging van black-outs al een kantelpunt zou kunnen worden, kan ook de winter van 2023/2024 met “vreugde” tegemoet worden gezien. Zoals het internationale ratingbureau Moody’s meldt, zullen de Europeanen nog lange tijd worden geconfronteerd met hoge energiekosten. “Naar verwachting zullen de groothandelsprijzen voor elektriciteit in Europa op middellange termijn op een historisch hoog niveau blijven,” aldus het rapport. Volgens Moody’s zal de elektriciteitsproductie deze winter krap zijn, vooral in Noordwest-Europa, door de lage beschikbaarheid van Franse kerncentrales en een lager aanbod van waterkracht.

“Het evenwicht tussen vraag en aanbod op de meeste Noordwest-Europese markten zal deze winter krap zijn als gevolg van de geringe beschikbaarheid van kernenergie in Frankrijk, de geringe beschikbaarheid van waterkracht in heel Europa en bedreigingen voor de gasvoorziening,” aldus Paul Marty, senior vice president bij Moody’s. Dat komt omdat de Franse kerncentrales aan renovatie toe zijn en de droge zomer ook zijn sporen heeft nagelaten in de waterkrachtcentrales. Zuid-Europa kan het ergste bespaard blijven omdat daar meer duurzame energie en meer LNG-importinstallaties zijn, aldus Marty. Neem bijvoorbeeld zonne-energie, waarbij Zuid-Europeanen een zeker voordeel hebben.

Historisch hoge groothandelsprijzen voor elektriciteit zullen blijven bestaan, “zij het met aanzienlijke verschillen tussen landen,” aldus het ratingbureau. “Dit ondanks het feit dat we in 2022-23 een lagere vraag naar elektriciteit verwachten, vanwege de afname van de industriële vraag als gevolg van hoge energieprijzen en vrijwillige energiebesparende maatregelen.” Met andere woorden, het ratingbureau heeft al rekening gehouden met de versnelde deïndustrialisatie van het “oude continent” aldaar.

  Rusland uitgesloten van de Grote Reset: Klaus Schwab bevriest betrekkingen met Poetin

Het grote probleem voor de Europeanen is de ontoereikende gasstroom uit Rusland. In het voorjaar zullen de gasopslagfaciliteiten leeg zijn, maar de invoer van LNG zal het gat tot de winter nauwelijks kunnen opvullen. Bovendien kunnen de problemen met de Franse kerncentrales ook niet zo snel worden opgelost. Als de komende zomer weer droog is, wordt de situatie ook kritiek voor de waterkrachtcentrales. Europa zal dus nog lange tijd met de energiecrisis te maken krijgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa, de Amerikaanse vazal: Europa legt zichzelf sancties op en veroorzaakt een depressie
Volgend artikelDe echte feiten over de COVID-prikken achterhalen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • precies dat, die mensen kunnen dan ook geen extraatjes meer kopen en die shops die anders die extraatjes leveren leveren die dan niet en gaan ook kapot wat ook weer mede komt door die extreem onnodig hoge energie rekeningen en minder kopers/klanten.

   its all connected.

   they are the system.

   D-elite (Delite the elite) de foute Multinationals/Banken/MSM

 1. Off topic , maar ook weer niet. lol.

  Bij mij is er ook nog geen ‘verlichting’ (kuch kuch) in zicht. Ik ben nog steeds een beetje grieperig, althans, zere keel en zo, koortsig ben ik niet echt. Vandaar dat ik momenteel niet zoveel post in de commentarensectie.

  Vond de woordspeling in deze ook wel leuk moet ik zeggen haha.

  Carry on Chaps!

  • Keel ontsteking krijg je vaak als je keel onder de 16 graden is geweest bijna iedereen heeft deze slapende bacillen in je keel zitten en die komen tot leven onder de 16 graden. daarom een sjaal dragen evt ook binnen. Een leuke sjaaltje binnen zorgt er ook voor dat je binnen warmer voelt.

  • @Druif,

   Tijmthee van gedroogd of vers kruid; Tijm niet laten koken. Baking soda; 2 theelepels op longdrink lauw tot warm water. Appelazijn; eetlepel op water; beste via een rietje vanwege mogelijke aantasting tandglazuur. Vitamine C1000 4 tot 6 tabletten dagelijks; Vitamine D minstens 75ug; Seleen; Zink; Koper; enz. inclusief Niacine (B3), aangevuld met Spirulina / Chlorella aangevuld met alles wat verder nog positief kan uitwerken. Zoals een Ui doormidden gesneden naast je te houden. Beterschap!

   Zelf ben ik ook bezig om een fysieke klacht aan te pakken met een en ander aan natuurlijke remedie in plaats naar de huisarts te gaan om een recept op te halen voor een antibiotica in dit geval, welke naast de ongewenste bacteriën ook de goede bacteriën om zeep helpt. Mezelf wens ik ook beterschap! Haha. 😉

 2. Een aanrader is langzaam overstappen op camper zonnepanelen en deze op je batterij aansluiten en evt een paar op je elect net. Zo kan je bv deze maand niet je elect betalen maar betaal je deze camper zonnepanelen en haal je bij de schroot wat oude batterijen die je op elkaar aansluit. De maand erop lap je het weer en zo heb je wat bij elkaar gespaard de maand erop zeker wel betalen anders word je echt afgesloten en zet duidelijk op je betaling dat het van de eerste maand die je nog NIET hebt betaald. Dus nu in november bv koop je de eerste panelen en je betaald de stroom niet. Maand december het zelfde je koopt weer camper zonnen panelen plus batterijen maar ik raad je dan aan in januari de maand November WEL de betalen en NIET van de maand januari want dan ben je de sjaak dan heb je echt kans dat ze gaan afsluiten en als het kan ook een stukje december betalen en dat apart te doen en niet samen met de maand november. Dit geld het zelfde met je hypotheek altijd het eerste niet betaalde maand betalen, dat scheelt je ook vaak extra kosten die men met vele dingen er boven op doen. Ik spreek uit ervaring. Zo op deze manier genoeg panelen sparen zodat je weer een beetje leven hebt, zo kan je ook kaarsen gebruiken en op gasflessen koken wij gebruiken plus min 2 gasflessen per jaar en we koken meestal twee keer per dag op twee pitten. Groentes kunnen bij de aardappels en daarnaast vlees?Eieren van onze kippen of geregeld geen vlees . S’morgens maak ik vaak soep met groentes uit de tuin en kruiden die je langs de weg kunt vinden.

 3. Dat ligt helemaal aan de opstelling van de westerse overheden en handel. Het wordt kunstmatig hoog gehouden. Het heeft ook niet met gas te maken of het conflict. De zaak moet gewoon klappen. Het is zo simpel als het maar kan zijn.
  Bij de meeste burgers komt het over als een gevolg van de maatregelen van Putin.

  • Extinction Rebellion – Stop fossiele blablabla. De club waar Gretchen Tonijnberg connecties mee heeft. De klimaatmars 2022 waarvan de oproepposters in de etalages van de SP hingen. Agenda 30 – Verminder de wereldpopulatie. Rockefeller / Rothschild – daar zijn vele manieren voor. Kortom: duivelse visie; macht; controle; middelen.

   • Tja… de SP is allang geleden door de mand gevallen,
    Toen ik jaren terug nog in Brabant woonde, waren ze nog niet landelijk actief, maar al wel bekend of beter gezegd berucht.
    KENml was de naam destijds, Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland marxistisch-leninistisch, en ook toen zat het Politbureau al in Oss. Na een interne machtsstrijd kwam het Grote Licht kameraad Marijnissen uit de coulissen.
    Waaien met alle electorale winden mee, en zijn nooit vies geweest van het kaltstellen van leden die wel eens met een idee durfden te komen.
    Lopen nu dan ook volledig in de pas met het WEF, onder de zielloze leiding van de dochter van de voormalige Grote Roerganger.
    Uw laatste regel slaat de spijker op de SP kop.

 4. Het eerste dat we dus niet meer te duur opladen zijn smartphones, propagandakastjes laten draaairn en andere controlesystemen van de globalistische sekte….

  Geen stroom verbruiken is einde controle.

  Je bent helemaal mesjogge als je je laat controleren met hun kunstmatige dure energie..binnenkort dus ook niet meer hier

  • Energie is niet duur, maar wordt duur gemaakt. En controle door de ‘slimme’ meter en andere digitale systemen… Digitale systemen zij uiterst fragiel en dus ook zeer kwetsbaar…
   De tv gewoon boycotten, smartphones weggooien.

   • Die slimme meter ben je klaar mee. Mijn (zuinig levende) buurvrouw verstookt zogenaamd vier keer zoveel als mij. 600 euro per maand zit ze op en ik op 150 euro per maand met mijn ouwe meters.
    Ze wilden ons niet voor niets zo’n meter in de maag splitsen. Van afstand te besturen, mooi dat ik er niet ingetrapt ben. Vooral als je veel opladers heb geven die de meter een extra ‘zetje’. Dus ben je meer geld kwijt aan Rattenfall.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in