© nomadsoul1 / Freepik

Geruchten dat Saudi-Arabië en Koeweit een verhoging van de olieproductie zouden steunen, werden door de Saudische en Koeweitse autoriteiten ontkend. Zij zouden het OPEC+-besluit blijven steunen. Nu de sancties tegen Russische olie in december van kracht worden, zal dit de prijzen aanzienlijk opdrijven, bericht Report24.news.

De wereldmarkten zijn dinsdag sterk gedaald nadat de Amerikaanse Wall Street Journal een dag eerder beweerde dat Saudi-Arabië en andere OPEC-producenten overwegen de olieproductie met 500.000 vaten per dag te verhogen. De prijzen daalden met meer dan vijf procent. Het staatspersbureau SPA citeerde dinsdag echter de Saudische minister van Energie, prins Abdulaziz bin Salman, die het verslag van de Wall Street Journal ontkent.

“Het is bekend dat OPEC+ geen besluiten bespreekt vóór de vergadering,” zei de Saudische minister van Energie. “De huidige vermindering van 2 miljoen vaten per dag door OPEC+ geldt tot eind 2023, en als verdere maatregelen in de vorm van productieverlagingen nodig zijn om vraag en aanbod in evenwicht te brengen, zullen wij altijd bereid zijn om in te grijpen,” voegde hij eraan toe. Ook de Koeweitse minister van Olie Bader Al-Mulla ontkende het bericht, zoals het officiële Koeweit News Agency op 22 november meldde. Koeweit wil graag de stabiliteit en het evenwicht op de oliemarkten handhaven, aldus Al-Mulla.

De scherpe daling van de olieprijzen volgde op de publicatie van het artikel, waarin werd beweerd dat de Saoedi’s en andere leden de verhoging overwogen om bij de Amerikaanse regering in de gunst te komen en de Russische winst uit de prijzen van ruwe olie te beperken. Karine Jean-Pierre, perschef van het Witte Huis, beschuldigde OPEC+ er op 5 oktober van “zich aan te sluiten bij Rusland” en stelde dat haar besluit kortzichtig was “terwijl de wereldeconomie worstelt met de aanhoudende negatieve gevolgen van de invasie [van Rusland] in Oekraïne”. Zij verwees naar de crisis als gevolg van westerse sancties tegen de Russische energiesector en aanvallen op de Russische energie-infrastructuur. Maar nu zullen de prijzen waarschijnlijk binnenkort aanzienlijk stijgen, omdat een niet onaanzienlijk deel van de Russische olie op de wereldmarkten zal ontbreken.

Oorlog is een zwendel: VK adviseert Zelensky om jonge Oekraïense rekruten aan te werven terwijl wapenbedrijven deals sluiten in Kiev

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Flashback: De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLinkse ophef in Italië: Eerste polikliniek voor vaccinslachtoffers geopend
Volgend artikelOekraïne ontgoocheling in het Westen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

  1. De hele niet-Westerse wereld rekent af met de Westerse gedegenereerde wereld.
    Dat hoop je dan.
    Alles wat fout was aan de wereld ooit is aan de Westerse toe te schrijven.
    Kolonialisme, oorlogen, racisme, fraude etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in