© radiowood / Flickr (CC BY-NC 2.0)

De Franse president Emmanuel Macron heeft verklaard dat hij de ongevaccineerden “pissig” wil maken door hen te verbannen uit openbare gelegenheden zoals restaurants, cafés en bioscopen.

De snerende opmerking leidde tot gejoel van veroordeling door rivalen van de oppositie, minder dan vier maanden voor de volgende presidentsverkiezingen, schrijft Dailymail.co.uk.

“De ongevaccineerden, ik wil ze echt pissig maken. En dat zullen we blijven doen, tot het einde. Dat is de strategie”, zei Macron tegen de krant Le Parisien in een interview dat dinsdag werd gepubliceerd.

Frankrijk heeft vorig jaar een gezondheidspas ingevoerd die mensen zonder PCR-test of bewijs van vaccinatie de toegang tot restaurants, cafés en andere gelegenheden ontzegt.

De regering wil er een vaccinpaspoort van maken, zodat alleen gevaccineerden over een gezondheidspas kunnen beschikken.

De wetgeving schaft de mogelijkheid af om een negatieve test te laten zien, waardoor ongevaccineerden in feite de toegang tot horecagelegenheden of treinen wordt ontzegd.

De plannen stuiten op hevig verzet van anti-vaccinatiecampagnevoerders en extreem-rechtse en extreem-linkse groeperingen, maar worden gesteund door de regering, die een meerderheid in het parlement heeft.

In een bijzonder scherp interview zei de Franse president dat hij de ongevaccineerden tot onderdanigheid wil irriteren, in plaats van ze op te pakken en te vervolgen.

“Ik stuur (de ongevaccineerden) niet naar de gevangenis, ik zal niet met geweld vaccineren. Dus we moeten hen vertellen dat jullie vanaf 15 januari niet meer naar het restaurant kunnen gaan, niet meer uit kunnen gaan, geen koffie meer kunnen drinken, niet meer naar het theater, de bioscoop kunnen gaan…”

  Covid-19 ziekenhuisopnames in NSW Australië in slechts 7 dagen verdubbeld; 96% van diegenen is volledig gevaccineerd

Macrons gebruik van een zeer informele Franse uitdrukking, die kan worden vertaald als “om ze pissig te maken”, leidde onmiddellijk tot kritiek van rivalen op social media.

Schandalig natuurlijk. Aan de andere kant verfrissend om voor de verandering eens wat openhartigheid van een politicus te horen over zijn werkelijke motieven. Het is ook veel logischer dan de gebruikelijke reden die wordt gegeven voor vaccinpaspoorten, namelijk dat ze de verspreiding van het coronavirus zullen voorkomen, aangezien ze dat duidelijk niet doen.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Macron verandert Frankrijk in een openluchtgevangenis – Nergens meer heen zonder vaccinatiekaart – Gele Hesjes staan weer opVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBraziliaanse journalist viert zijn 3e COVID injectie, stort paar dagen daarna in en krijgt vijf hartaanvallen
Volgend artikelHolocaust – Velen kiezen voor de platgetreden weg van de zich herhalende geschiedenis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Okay, okay, ik moet ’t nageven, dat “pissig maken” was mss het eerlijkste wat ik een politicus in het narratief heb horen zeggen. Nu mag ik hopen dat electorale zelfmoord was om dat te zeggen, maar hoe zal Frankrijk daadwerkelijk reageren?

 2. Als met deze uitspraken van Macron nog steeds te veel mensen blijven slapen en nog steeds niet kunnen doorzien wat de werkelijke doelstellingen van het hele Corona circus zijn???
  Schiet mij dan maar lek…

 3. Dit soort uitspraken is vrij algemeen onder zittende politici, het behelst direct een totaal gebrek aan respect voor eigen burgers en grondwettelijke waarden.
  Dit soort uitspraken gemaakt door leiders van een land MOETEN in het belang van vrijheid en mens blijven keihard worden afgestraft. Keihard en met een les voor toekomstige dictators in spe.

  Eigenlijk zegt hij dat hij je een rot leven gaat bezorgen als je niet buigt. Woonde ik in Frankrijk dan denk ik dat ik bij een van de gropen zou zitten die met touw in hand op weg gingen naar het Elysee. Wat rest er nog als jou leven en bestaan openlijk tot vogelvrij word verklaard door je “leider”.

  Als ze Macron doodschoppen dan kan ik daar begrip voor opbrengen, precies politici moeten dit soort uitlatingen ver van zich houden. Ik hoop dat ze hem door Oradour sur Glane slepen aan zijn balzak mochten ze hem dood trappen. Opdat niet vergeten word waartoe de woorden van politici uiteindelijk leiden….

  ….en ja, ik weet exact hoe de vork in de steel zit met Oradour, ben er meermaals geweest en politici uit alle landen zijn steeds de oorzaak van oorlog en moordpartijen, zoals Rutte in Syrie aan massamoord medeplichtig is. Als er oorlog moet worden gevoerd, kunnen we dan niet de politici van de conflicternde landen in een grote kooi gooien met wat hakbijlen en ander snij en steekspul en “last man standing” spelen, scheelt zoveel ellende en onnodig vernielen….

  Het kan niet anders dan dat er een bom barst in Europa, er word letterlijk naar toe geforceerd door de politici met hun waanzin beleid en straf expedities naar de bevolking toe.

  • Het mooi is dat die zieke psychopatische honden denken dat ze kunnen blijven pushen en vooral denken dat ze veilig zijn. Het is niet van zou het maar van wanneer de eerste doden valt en daarna gaat het snel bergafwaarts met de rest van het de weghoeren…ik bejuig de dag dat de eerste wefhoer sneuvelt, dat is een feestdag waar onze vrijheid mee terug komt.

  • “Woonde ik in Frankrijk dan […]”

   M.i. is het enige verschil tussen Macron en de meeste andere Europese regeringsleiders, Macron’s openhartige eerlijkheid: hij zegt gewoon wat de rest ook denkt én in de praktijk brengt.
   In zekere zin valt hem dus (ietsie pietsie) minder te verwijten dan zijn meer huichelachtige confraters in andere landen.

   • Hier in Frankrijk is de bevolking al jaren gewend aan dictatuur, corruptie, etc. en bestond er al een gekke pas waar veel aan vast zit.
    De bevolking is laaggeschoold/lamgeslagen met oneindige regeltjes en teveel farmaceutische rotzooi gebruiken is cultuur.

    Ze zijn hier al veel “verder” dan de mondige Nederlanders….malheureusement

    • Mensen hier zijn niet gewend openlijk te praten. Soort “ca va” cultuur.
     Maar er broeit iets, ik zie het en ik voel het.. zeker nu de zogenaamde booster door de strot word geduwd.
     Enne onze Macaron blijft tot aan het einde zijn zin doordrijven. Maar kijk eens naar de voorkantjes van Charie Hedo… die liegen er niet om.

  • En de moordpartijen in Oradour sur Glanes zijn niet door de moffen gepleegd, maar door pro-duitse partizanen waar ook veel francisten waren aangesloten. Een van de leiders van deze groepen was de latere linkse president Mitterand, die dus ook collaborateur was, om dan tegen het einde van de oorlog ineens van kamp te veranderen.

   • De divisie Das Reich was in Oradour actief, een afdeling was Vlaamse SS. Das Reich werd na de oorlog gevangen gehouden, een deel ervan ging naar het franse vreemdelingen legioen, een deel werd dood geschoten.
    Mocht je echt interesse hebben, kozakken in de Wehrmacht en het drama van Linz. Na wo2 werden de kozakken in Duitse dienst naar de Russen uitgeleverd, Engelsen tanks en machinegeweren zorgden daarvoor, met vele doden tot gevolg, vooral vrouwen en kinderen. Een van de massamoorden NA wo2 waar nooit een woord over is geschreven in onze geschiedschrijving….de docu “Apres Hitler” is ook ogenopenend….duitstalinge burgers die massaal werden afgemaakt na mei 1945/1946 in oa Tsjechie…in rijen langs de weg moeten liggen en dan met de vrachtwagen eroverheen…beeldmateriaal in de docu….als je alle wreedheden bekijkt is het Duitse leger niet de enige burgers en gevangenen afslachtende partij, verre van zelfs…Oscar Dirlewangers SS ( https://nl.wikipedia.org/wiki/36._Waffen-Grenadier-Division_der_SS ) was een uitzondering daarop, dat was een beetje de Eurogenfor van wo2….
    Begon met politieagenten in de top en eindigde met moordenaars en verkrachters etc uit de gevangenis en uit crimineel milieu geronseld…ongeveer wat de nieuwe wervingscampagne van de politie nu ook zijn pijlen op richt….zelf zien ze het niet zo bij justiite natuurlijk maar leg je alles op tafel kom je toch vele parallellen tegen….

    De beesten zitten aan alle kanten van de tafel, en ook nu weer. De grijns van Rutte is de andere kant van veel verborgen leed en doden. Zolang de pers het niet openbaar maakt kan hij blijven lachen….en doorgaan met verkapt moorden en terroristen financieren en binnen halen…..compleet haaks op alles wat wij ooit als vaste waarden hadden.

    We hadden een land met vele mogelijkheden om het leven nuttig en fijn te maken en te houdne, we zijn op alle fronten harder aan het aftakelen dan een land in open oorlog..

   • Niet gepleegd door de moffen? Dat is als zeggen de 2 waffen ss pantserdivisie waren koorknapen. Dat er fransen bij betrokken waren is niet vreemd. Net als nederlanders die nsb of lid van de ss werden.

 4. Haal de guillotine maar terug boven,welke crapuul is daar president zeg.
  Hij is wel goed geschoold door zijn meesters de illuminatie en als zijn plan lukt wordt hij naar de top van de piramide bevorderd.

 5. Reactie verwijderd.
  FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

 6. Die macron is een vrijmetselaar en psychopaat,hij is jarenlang bankier geweest voor de rotschilds.Hij voert de NWO agenda uit de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030 d.m.v. de dodelijke corona vaccinazi,s.Zijn vrouw is een rotschild telg.

 7. Frankrijk is mijns inziens het mooiste land ter wereld. Zowel qua landschappen en de verscheidenheid ervan als qua gebouwen en historie, maar ook qua weer en de vele gezichten ervan….als kind was ik verbaasd over de geur van Lavendel die ruim 40 kilometer noordelijk van Graz al in de lucht hing, en dan zover verder pas de velden. Ik ben op veelplekken geweest, op mijn 16e reed ik met een Dodge camper naar Bretagne, zonder rijbewijs, het was niet zo druk op de weg toen en het kon, plus automaat….geweldige ervaringen. Op mijn 19e zwierf ik met de motor (750-four) door Europa,werkte ik o.a. in de Medoc, sliep in Avignon bij de zwervers en zag voor het eerst zware fysieke verwaarlozing. Een halve voet met een gat erdoor, alles rottend….ik heb de geschiedenis van Bourgondie en het huis D’Acs bestudeerd, van de Franken en Merovingers, veel gelezen over katharen en de oorlogen van Engeland en Frankrijk…ik heb in de kelder
  an de Loire gezeten waar Jeanne D’arc en Karel VI elkaar spraken, een plek met historische lading die geweldig is, de geschiedenis van maarschalk Sully met bewondering gelezen, deze ! ( https://www.britannica.com/biography/Maximilien-de-Bethune-duc-de-Sully ), een verhaal zoals alleen in Frankrijk kan gebeuren denk ik, en in Hollywood films…Bretagne is misschien wel de best passende plek voor Noorderlingen, met altijd de zee ergens in de lucht, en de ruigheid en geschiedenis die overal in de velden nog in steen is bewaard…..en dan de mensen: ik heb super rijke mensen ontmoet, gelogeerd in kastelen en de denkwijze leren kennen waarop families eeuwen voort leefden, en in het tussen mensen gewerkt die uit de gevangenis kwamen en waar geen enkel vangnet voor was behalve illegaal werk, gewoon achteraf in het veld in een aftandse caravan, steeds maar een beetje loon krijgend van de baas zodat ze wel eten hadden en wat wijn maar verder klem zaten, en dat is bij 48 graden zonder schaduw en zonder vooruitzicht op beter geestelijk en lichamelijk heel slopend….en toch doorgaan…
  Ik heb een vriendin gehad die als weduwe was achtergebleven met 4 kinderen, lang zwart haar, klein van postuur en een mooi zuidFrans/Italiaans gezicht, maar taai als leer, vanaf een marktkraam naar twee winkels in toerisme ging en door de bankcrisis en het teruglopende toerisme alles verloor, ondanks hard werken, keihard werken. Ze heeft sinds enkele jaren weer een winkel, vermoedelijk op lijfrente, en ze heeft ondanks dat ze drie jaar jonger is dan mij het uiterlijk van iemand van achter in de 70….getekend door het leven…door de manipulaties van anderen….zo oneerlijk.
  Van dat soort knokkers zijn er ook veel in Frankrijk, die vanuit niets iets opbouwen en daarvoor knokken tot op het bot. Die mensen zijn het hart van Frankrijk, en ik twijfel of Macron en consorten dat kapot krijgen.
  En dat is in een notedop Frankrijk voor mij….als ik voor een land en volk zou vechten en mogelijk sterven…

  • Er trekken hier in Bretagne steeds meer mensen de bossen in om zelfvoorzienend te leven.
   Maar de “gemiddelde Breton” zit weer in zijn geliefde café (dus geïnjecteerd).
   Een kroeghouder nodigde mij pasgeleden uit voor een drankje.
   Inhoudsloos, elkaar respecterend, gesprek (niet in zijn café uiteraard) volgde. “Waarom niet?” ” Waarom wel?”
   Een week later waren de luiken van zijn café dicht….positief getest.
   De volgende keer heb ik dus het antwoord op zijn vraag.

   Helaas (overal ook in Nederland) lijken mensen zich stoer te vinden dat ze gewoon ff hun shotjes hebben gehaald en zijn ze trots dat ze erbij horen.

  • Mijn complimenten voor deze prachtige getuigenis, waarvan zoals hier beschreven zo een zeer onderhoudende film van gemaakt zou kunnen worden..! Buiten de geschiedenis te kennen, heb je jaloersmakende avonturen beleefd, maar het kunnen delen is al prachtig !

 8. “Only peril can bring the French together. One can’t impose unity out of the blue on a country that has 265 kinds of cheese.”

  Charles de Gaulle.

 9. De koffie is toch niet te zuipen capucino kennen ze nie eens in Frankrijk en de maaltijden te duur en te vet en veel te veel vlees en vis.. bioscopen wow?? weer een die zit scheten te laten en onbeschoft te bellen en whatsappen… museums allemaal dooie spullen bekijken wow> campings > slechte WC’s takkuherrie en blaffende honden op zondagochtend en krijsende kutkinderen. En kerken vol met jankers en een homo van mis-dienaar…en bier?? slecht hoor en de wijn?? wow duur

 10. Mensen pesten komt neer op het plegen van geweld en machtsmisbruik door de overheid.

  “After a time, civil servants tend to become no longer servants and no longer civil.” – Winston Churchill.

  “A government is the most dangerous threat to man’s rights: it holds a legal monopoly on the use of physical force against legally disarmed victims.” – Ayn Rand.

  “Experience hath shewn, that even under the best forms of government those entrusted with power have, in time, and by slow operations, perverted it into tyranny.” – Thomas Jefferson

 11. De plannen worden gesteund door de regering,die een meerderheid in het parlement heeft. Meerderheid in het parlement? Ik ga er vanuit dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen,en dat er gefraudeerd is! Op een dag komt macron (hoofdletter niet waardig) geboeid op een verhoogd podium te staan met een strop en valluik!

 12. straks: Covid medewerkers slogan : “one booster shot, one kill….”

  Covid government slogan: You can run, you can hide, but you can’t eat or buy petrol…

  Police officer slogan: No pass so no rights, we beat the shit out of you, no problem for me…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in