© kremlin.ru / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Hij is niet het monster of de gek die de Mainstream Media hem afschilderen, maar hij is ook niet het anti-westerse revolutionaire meesterbrein dat de Alt-Media gemeenschap beweert. President Poetin is gewoon een apolitieke pragmaticus die alleen de conservatief-nationalistische samenleving van zijn land wil behouden, de economie krachtig wil ontwikkelen en de objectieve nationale veiligheidsbelangen wil waarborgen, en dat alles terwijl hij met anderen samenwerkt om wederzijds voordeel na te streven, schrijft Andrew Korybko.

Tucker’s interview met president Poetin werd voorafgegaan door de Mainstream Media (MSM) en de Alt-Media Gemeenschap (AMC) die hun publiek ophypten met onrealistische verwachtingen. Beiden voorspelden dat de Russische leider een hoop praatjes zou spuien, die de eersten omschreven als propaganda, terwijl de laatsten speculeerden dat ze de reputatie van het Westen zouden verpletteren, maar beiden kregen ongelijk. In plaats van een simpele talkshow maakte president Poetin vanaf het begin duidelijk dat dit een serieus gesprek zou worden.

Hij verspilde ook geen tijd om zijn bedoelingen te bewijzen en begon meteen met een gedetailleerd historisch overzicht van wat we de ‘Oekraïense kwestie’ tussen Rusland en Polen door de eeuwen heen kunnen noemen, waarna hij inging op hoe dit onderwerp tijdens de Sovjetperiode werd aangepakt. Het doel hiervan was om zijn publiek uitgebreid te informeren over de context die leidde tot de speciale operatie, waarbij hij ervoor zorgde dat de motieven en nuances van elke partij werden uitgelegd, zodat ze alles volledig konden begrijpen.

Toen hij het einde van de Koude Oorlog naderde, bevestigde president Poetin opnieuw dat Rusland oprecht geïnteresseerd is in het cultiveren van een nieuw tijdperk van betrekkingen met het Westen, waarbij hij erop wees dat hij Clinton zelfs ooit had gevraagd of zijn land lid kon worden van de NAVO en dat hij een gezamenlijke antiraket-samenwerking had onderzocht met Bush Jr. Beide initiatieven mislukten uiteindelijk om redenen die hij toeschreef aan de obsessie van de Amerikaanse elite met dominantie, waarbij hij tijdens het interview liet doorschemeren dat de CIA degene is die echt de lakens uitdeelt over buitenlands beleid.

In plaats van wederzijds voordelige samenwerking bleef het door de VS geleide Westen hun subjectief gedefinieerde nulsombelangen doordrukken ten koste van de objectieve nationale belangen van Rusland, wat de vorm aannam van het uitbreiden van de NAVO naar het oosten in strijd met hun woord en pogingen om Rusland in de noordelijke Kaukasus te Balkaniseren. Desondanks bleef president Poetin doorgaan met zijn visie, waarvan hij enkele maanden geleden toegaf dat die achteraf gezien naïef was, en die zich manifesteerde in de acties van Rusland tijdens “EuroMaidan” en daarna.

  "Ze vernietigen zichzelf": HIMARS raketaanval op Oekrainse krijgsgevangenen in Bakhmut

Hij onthulde dat de voormalige Oekraïense president Janoekovitsj destijds van hem te horen had gekregen dat hij zich moest terugtrekken en geen serieus geweld moest gebruiken tegen de gewapende oppositie, en dat hij het advies had gekregen om mee te gaan in wat hij zelf toegaf een staatsgreep te zijn met vreedzame middelen via een geïmproviseerde ronde anticonstitutionele verkiezingen. Als reactie op zijn naïviteit voltooide de CIA zijn plannen voor een gewapende staatsgreep, ondanks het feit dat Duitsland, Frankrijk en Polen nog maar een dag eerder garant stonden voor de eerder genoemde overeenkomst.

Die gewelddadige regimewisseling zorgde ervoor dat de Krim zich democratisch herenigde met zijn historische thuisland nadat de putschisten hadden gezworen de Russen te onderdrukken. Rond die tijd kwam Donbass in opstand en brak de Oekraïense burgeroorlog uit nadat Kiev die regio had gebombardeerd en binnengevallen. Opnieuw verkoos president Poetin vrede en pragmatisme boven oorlog en ultimatums, en verkoos hij de akkoorden van Minsk boven al het andere, ook al gaven de Duitse en Franse leiders later toe dat ze nooit van plan waren om deze akkoorden na te leven.

Deze opeenvolging van gebeurtenissen, zoals beschreven door niemand minder dan president Poetin zelf, weersprak de verwachtingen van de media en het AMC over hem als een “monster, gek of meesterbrein” en onthulde dat hij eigenlijk een apolitieke pragmaticus is zonder bloeddorst, psychologische instabiliteit of ideologische motivaties. De enige reden waarom hij de speciale operatie begon, was om de integriteit van de rode lijnen van de nationale veiligheid van zijn land in Oekraïne te waarborgen nadat de NAVO ze clandestien had overschreden en weigerde zich terug te trekken.

Er was nooit sprake van een bijbedoeling, want hij blijft vasthouden aan de visie die hij in zijn magnum opus van zomer 2021 uiteenzette, namelijk dat Russen en Oekraïners dezelfde mensen zijn die alleen op oppervlakkige manieren van elkaar verschillen als gevolg van inmenging van buitenaf door de eeuwen heen. Daarom probeerde hij snel een einde te maken aan de laatste fase van het slepende conflict dat zijn speciale operatie kort na het begin had moeten beëindigen via het vredesproces van Istanboel.

  Lege schappen in Duitse supermarkten omdat inflatie producten onrendabel maakt

Nadat president Poetin zijn troepen had bevolen om zich terug te trekken uit Kiev als een gebaar van goede wil voor het sluiten van het akkoord dat de Oekraïense delegatie al had geparafeerd, overtuigde de voormalige Britse premier Johnson hen ervan om dat gedetailleerde politiek-militaire pact te schrappen ten gunste van het voortzetten van de strijd. Desondanks zei de Russische leider nog steeds dat hij een politiek einde van het conflict voor ogen heeft, maar hij herinnerde iedereen eraan dat Oekraïne eerst zijn wetgeving die gesprekken met Moskou verbiedt, moet intrekken om dit mogelijk te maken.

De wereld zal echter nooit meer dezelfde zijn als deze proxy-oorlog eindigt, omdat hij gelooft dat het een krachtige slag heeft toegebracht aan de vroegere dominantie van Amerika. In feite heeft Amerika dit voor een groot deel aan zichzelf te wijten, nadat de elite de besluitvormers ervan had overtuigd om te proberen Rusland een “strategische nederlaag” toe te brengen, wat altijd al een politieke fantasie was. Daartoe hebben ze zelfs de dollar bewapend, hoewel dit averechts werkte door de-dollariseringsprocessen te versnellen (ook bij Amerikaanse bondgenoten) die op hun beurt de basis van de macht van de VS ondermijnen.

De opkomende multipolaire wereldorde die vorm begint te krijgen zou zich moeten richten op collectieve veiligheid in plaats van op het opsplitsen in blokken, zei hij, en hij hoopt dat het internationale recht zoals vastgelegd in het VN-Handvest mettertijd weer door iedereen zal worden gerespecteerd. AI en genetica zouden net als kernwapens gereguleerd moeten worden, maar daarvoor moet er wel wederzijds vertrouwen zijn en daar ontbreekt het duidelijk aan. In de tussentijd zijn er pragmatische overeenkomsten mogelijk over andere kwesties zoals de uitwisseling van spionnen, maar veel meer wordt er niet verwacht.

Alles waar president Poetin over sprak in zijn interview met Tucker, van de historische achtergrond van de ‘Oekraïense kwestie’ tot details over de evolutie van het Russische beleid en zijn interacties met Amerikaanse leiders, ondermijnde de verwachtingen van de MSM en het AMC omdat het geen eenvoudige gespreksonderwerpen waren. Integendeel, dit was een reeks masterclasses over deze complexe onderwerpen die waarschijnlijk de meeste mensen niet begrepen, maar die toch belangrijk waren om te bespreken voor degenen die geïnteresseerd zijn.

  Zelensky pleit nu voor "strategische terugtrekking" uit Bakhmut na het inbrengen van een enorme hoeveelheid reservetroepen

De eerste takeaway voor de gemiddelde kijker/lezer is dat het Amerikaanse buitenlands beleid in feite wordt gecontroleerd door eliteleden van de permanente bureaucratie (‘deep state’) zoals die in de CIA, niet door de president, aangezien de aanvankelijke belangen van Clinton en Bush in samenwerking met Rusland door dat bureau werden ondermijnd. Het tweede punt is dat buitenlandse inmenging in Oekraïne de kwestie van de identiteit van het Oekraïense volk veranderde in een geopolitiek wapen om Rusland te verzwakken, dat in vrede en voorspoed met dat land wil leven.

Ten derde is president Poetin pas begonnen met de speciale operatie van zijn land nadat hij het gevoel had dat het uitblijven daarvan zou leiden tot onomkeerbare veiligheidsproblemen die mettertijd dreigden uit te monden in de Balkanisering van Rusland, waarvan hij expliciet beweerde dat het Westen die nastreeft als middel om China in bedwang te houden. Het vierde punt is dat deze obsessie met dominantie onder de beleidsbepalende elite (d.w.z. de CIA) verantwoordelijk is voor het destabiliseren van de wereld, met als laatste punt dat hij vrede wil via diplomatie.

Zoals al eerder is gezegd, is hij niet het monster of de gek zoals de MSM hem afschildert, maar hij is ook niet het antiwesterse revolutionaire meesterbrein dat het AMC beweert. President Poetin is gewoon een apolitieke pragmaticus die alleen de conservatief-nationalistische samenleving van zijn land wil behouden, de economie krachtig wil ontwikkelen en zijn objectieve nationale veiligheidsbelangen wil veiligstellen, en dat alles terwijl hij met anderen samenwerkt om wederzijds voordeel na te streven. Hij is geen schurk of held, maar gewoon zichzelf.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin zegt opnieuw dat niemand de op regels gebaseerde orde kan volgen omdat de regels geheim zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSituatierapport Oekraïne: Een gehate nieuwe commandant – Kritisch gebrek aan infanterie
Volgend artikelBill Gates werft leger van 2 miljoen mensen om ‘controle over internet te krijgen’ met behulp van AI
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

36 REACTIES

 1. Poetin is één van de weinige staatsmannen in de huidige wereld. Mocht er iemand van zijn kaliber terug te vinden zijn in het Westen zou er geen oorlog zijn geweest of ten minste al lang beëindigd.

  • Opvallend voor mij was Poetins parate kennis over zoveel dingen, over de wereld, hoe de verhoudingen zijn. Een echte staatsman, leider van een volk inderdaad. Vergelijk dat met die demente Joe Biden, gewoon lachwekkend, dat de Amerikanen zich niet doodschamen voor het kiezen van zo’n “president”. Een land dat zichzelf zo belangrijk vind en dan met zo’n “leider”.

   • Dat is de bedoeling van de deepstate om een demente man als Biden neer te zetten want Obama regelt alles achter de schermen je moet geen JF Kennedy of Trump hebben want dan hebben ze een probleem niet dat ze alles kunnen tegenhouden maar draineren kan ook🧐😁

 2. inhoudelijk zeer goed betoog van Poetin over de geopolitieke ontwikkelingen in Rusland na de Sovjet periode en over de Minsk akkoorden.

 3. Ach, weetje ik ben niet verbaast met de uitkomst van dit interview, een nuchtere leider die gewoon het beste wil voor zijn volk, maar je moet niet met hen dollen want dan gaan ze op een moment los,Lavrov,Zakharova of een Putin zijn geen showpersonen, zei zeggen de dingen zoals zij zijn, saai maar met de feiten want daar houden zij van, in de wereld van nu is dat vaak helemaal niet meer waar het om gaat, voor mij zelf wel en voor de Russen ook, gewoon hard maar eerlijk, ook al is de andere kant soms doof en blind tegelijk.

 4. De cognitieve dissonantie is aan ’t pieken nu. Ik had even gekeken naar de reacties bij nu.nl, helaas het domme, hersenloze, geindoctrineerde volk is niet meer te redden. De MSM gaat ook nooit wakker worden. Dit zal in de VS ook wel het geval zijn.

 5. Rusland is niet het monster dat haar afmetingen op de landkaart suggereert.

  Kijk eens naar het aantal inwoners in vergelijking met de E.U. en dat van de USA en het bruto nationaal product.

  Gewoon met hen samenwerken was op basis van bovenstaande feiten de logische keuze geweest, maar onze kwaadaardige leiders kozen voor het conflict.

 6. RESPECT voor deze uiterst oprechte Leider !!

  De Rioollucht komt volgas uit de westerse put omhoog !!

  En Langzaam zullen de schaapjes die volgas in door hun zelf geaccepteerde gevangenis rondjes lopen achter de NAVO/NWO/WEF herders aan, Wakker worden misschien voor het al te laat is !

 7. Prachtig interview , heb genoten van Putin zijn verhaal. Enorme strategist die vast houd aan de rode lijn van het verleden. Wat hem tot een zeer wijs mens maakt. En hopelijk worden de schapen nu wakker,te beseffen dat Putin 1,5 jaar alles al had willen beëindigen …..het is niet rusland maar de rest van het gepeupel dat niet wil. Jammer dt deze onnozele rest niet beseft dat rusland en Putin nooit buigt of barst. Echt een geweldig interview . Tucker kan nu trots zeggen, ik bracht een vredes missie mee naar huis en nu is het aan jullie regering om er iets mee te doen. Een echte held.

 8. Een prachtig artikel en een goede analyse.
  En nu?
  Nog maar eens;

  Voor hen die weten, hoeft niets verklaard te worden.
  Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
  Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
  Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

 9. President Poetin is een 9D schaakmeester…
  Er staat een antieke Russische Matrousjka op mijn vensterbank, als blikken konden doden dan lag mijn ruit al aan diggelen en mn huis in as..ben benieuwd of dat wat minder wordt nu.

 10. Het is dus die paljas BoJo geweest die de vredesbesprekingen heeft getorpedeerd (wrsc CIA opdracht) en er voor gezorgd heeft dat de slachtpartij van de Oekraïense mannen werd voortgezet. Waardoor ook de sluizen wagenwijd zijn opengezet om het US/EU belastinggeld (nog steeds) naar die beerput te laten stromen. En te zorgen dat het bij de foutste monsters terecht zal gekomen. Degenen die de wetgeving goedkeuren hebben de diepste zakken en hebben van die piemelkomiek Voldemort Elendsky een corrupte cokesnuivende wapenhandelaar gemaakt… Ach joh, wat maakt’t allemaal uit. Geintje van de zaak + 10% for the demented guy!

 11. Het is geen verrassing dat ze om 1:18 uur overgingen naar het interview en dat Poetin en Tucker om 1:19 uur te zien zijn op de X/twitter-video.
  Vanaf de interviewdatum van 2/6 tot WWZ op 8/11/24 zijn er ‘187’ dagen (moordcode). 6 februari is de 37e dag en er zijn nog 329 dagen over dit jaar, een schrikkeljaar. Hun 239/329/923 Boom-codenummer.
  Hetzelfde is te zien aan de nummers op de lopers op de Invictus-kaart. Prins Harry, Boom & Obama’s Boom. 239 en 223. 11 augustus is de 223e dag, 224e in 2024, 88/tijd.
  Bttf-klokscène.

  Tucker benadrukte ook het woord ‘acteren’ aan het begin van het interview… Dat was alles wat ik hoefde te horen.

  Wederzijds verzekerde afleiding Illuminati-kaart wordt gespeeld. WW3 is de volgende kaart??

 12. En dan die stropdas van Tucker

  Goud van de farao” of “zwart goud”

  Zwarte komijn en de daaruit gewonnen olie behoren tot de gezondste producten ter wereld. De oude Egyptenaren waardeerden de kleine zaadjes al enorm, omdat ze geloofden dat ze bijna alle ziekten konden genezen.

  Maar bij deze jongens heeft het andere betekenis

 13. Er werd hem gevraagd wanneer zijn laatste gesprek met Biden was, maar Poetin kon het zich niet herinneren. MAAR de rest van het interview sprak hij gedetailleerd over het verleden (honderden jaren van conflict), noemde statistieken en cijfers en toch … hij kon zich niet herinneren dat hij voor het laatst met Biden had gesproken. Tucker zag er vaak bevroren uit en ja, het verwijderen van het horloge direct bij de start was interessant.

  Het horloge is een essentieel element van begrip.
  E. Macron gebruikte onlangs dezelfde symboliek.
  Ingewijden maken regelmatig gebruik van deze methode. Ze bedoelt dat ze controle hebben over de tijd.

 14. reactie nr 33

  De pochet is een bekend accessoire voor heren.

  Je ziet dan vaak drie v punten omhoog

  De Piramiden van Gizeh in Egypte

 15. En Poetin met de paarse stropdas ,ik ga helemaal wild

  Obama is Osiris! Hij zal binnenkort herrijzen als Satan, oftewel Osiris, de groene man! De graffiti is roze en blauw, net zoals de kleuren van de lavalampen op het podium waar David Grohl zingt (en in de BTTF-film waarin de lavalamp te zien is) maken deze 2 kleuren paars voor de “paarse regen/heerschappij” van Satan/Obama zelf. Obama in Ipet geit 2 heeft de ‘paarse’ kwast op zijn afstudeerhoed, hij is afgestudeerd om Satans vat te worden

 16. Edwin Vissers, dit betekent niet veel goeds dan… En dat we er allemaal intuinen. Laten we hopen dat die wapens die nu nog op de plank staan, nooit gebruikt zullen worden. Want wat heeft Rusland er aan? Ze zijn gestaag aan het opbouwen, waarom zouden ze alles naar de verdommenis helpen? Vermits het hun niet gaat raken, als ze voldoende geprovoceerd worden door Ziomerica en hun handlangers. “Satan” zit in de mens, ze kunnen zichzelf dus beheersen.

 17. Ja, prima samenvatting‼️ Goed bedachtzaam
  gesproken door Putin en daarmee heeft Tucker een erg goede zet gedaan richting de MSM. Zo kan het dus ook‼️ Living the change you want to see👁️🎶🎶
  Bedankt Tucker‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in