Ontmaskerd: Facebook’s ‘onafhankelijke’ COVID Factchecker site FactCheck.org gefinancierd door een $1.9 miljard vaccinlobby

5

Een zogenaamd onafhankelijke factchecker-website FactCheck.org is ontmaskerd gefinancierd te worden door dezelfde 1,9 miljard dollar vaccinlobbygroep die zij geacht wordt te controleren. De site is een Facebook-partner wiens artikelen worden gebruikt om kritische stemmen op social media te censureren. De site wordt geleid door de voormalige directeur van het CDC (Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en Preventie), wat opnieuw een belangenconflict is.

Het Amerikaanse congreslid Thomas Massie heeft erop gewezen dat een Covid-19 vaccinatie “factchecking”-project, uitgevoerd door een Facebook-partner website, in feite wordt gefinancierd door een groep die 1,9 miljard dollar aan Johnson& Johnson aandelen bezit. De groep wordt geleid door de diezelfde voormalige CDC directeur.

De Amerikaanse volksvertegenwoordiger Thomas Massie uit Kentucky twitterde zaterdag:

“NIETS TE ZIEN HIER … Voormalig directeur van de CDC is nu CEO van de stichting die het FACTCHECK.org’s vaccin factchecking programma financiert. Ruwweg 15% van de activa van die stichting zijn J&J aandelen”.

“Zegen uw hart als u denkt dat Factcheck.org een onbevooroordeelde bron van informatie over vaccins is”, vervolgde hij.

In een screenshot van Factcheck.org dat door Massie is bijgevoegd, is te zien dat de site verklaart dat het SciCheck “COVID-19/Vaccinatie Project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Robert Wood Johnson Foundation”, waarvan wordt onthuld dat het 53.501 dollar waard is.

  Amerikaanse gezondheidsautoriteit publiceert schokkende cijfers: 13.000 doden, bijna 600.000 bijwerkingen gemeld na COVID-19 vaccins

SciCheck is een afdeling van de FactCheck.org website die naar eigen zeggen “zich uitsluitend richt op valse en misleidende wetenschappelijke beweringen die worden gedaan door bevooroordeelde actoren om het overheidsbeleid te beïnvloeden”.

“Vaccins zijn gunstig geweest voor mensen die Covid-19 kregen, in tegenstelling tot wat online berichten vermelden”, is de titel van een ander recent SciCheck artikel.

De SciCheck tak van de FactCheck.org site wordt gefinancierd door de groep genaamd Robert Wood Johnson Foundation (RWJF).

De CEO en voorzitter van RWJF is Richard E. Besser. Besser leidt RWJF sinds april 2017. De bio van Besser op de website van RWJF vermeldt – “Besser is de voormalige waarnemend directeur voor de Centers for Disease Control and Prevention”.

Besser’s bio legt verder uit dat hij werkte als directeur van het ‘Coordinating Office for Terrorism Preparedness and Emergency Response’ bij de CDC, daarna ging hij in 2009 aan de slag bij ABC News, waar hij hoofd gezondheid en medisch directeur was.

“Hij diende ook als waarnemend directeur van de CDC van januari tot juni 2009, in die periode leidde hij de reactie van de CDC op de H1N1-grieppandemie”.

Interessant is dat, terwijl Factcheck.org de beschuldiging van Rep. Massie van partijdigheid direct heeft ontkend in het artikel, “SciCheck and our Commitment to Transparency,” het de mogelijkheid van partijdigheid negeert die voortkomt uit Besser’s voormalige rol bij het CDC.

  Yale epidemioloog professor: COVID-19 een pandemie van angst 'gefabriceerd' door autoriteiten

FactCheck.org verdedigde zichzelf tegen Rep. Massie’s beschuldiging van vooringenomenheid door te zeggen: “In tegenstelling tot Massie’s suggestie, heeft de Robert Wood Johnson Foundation – zoals het geval is met al onze financiers – geen controle over onze redactionele inhoud. Punt uit. Punt uit.”

Massie zegt echter nergens dat RWJF “controle” heeft over de redactionele inhoud van FactCheck.org. Het is algemeen bekend dat externe partijen op een meer indirecte manier invloed kunnen uitoefenen op een organisatie, zoals door quid pro quo uitwisselingen.

Het is ook opmerkelijk dat FactCheck.org “kort na de verkiezingen van 2016” een samenwerking is aangegaan met Facebook om “hoaxes en kwaadaardige onwaarheden te ontkrachten die op de sociale mediasite zijn geplaatst”, aldus de University of Pennsylvania Almanac.

Gelekte video onthult Zuckerberg’s eigen vaccin scepsis

Vorig artikelBlijf uit de buurt van de gevaccineerden, het is officieel, van Pfizer’s eigen documenten
Volgend artikelSchoolleiding verbiedt Covid-19 gevaccineerden hun school te betreden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik snap zowieso niet dat iedereen op FAKEbook blijft, serieus what’s wrong with you! De censuur is ongekend en dan al die reclame en propaganda *KOTS* Mijn account heb ik verwijderd en zo blijft het ook, lekker rustig zonder al die toxic shit van hun.

  • Ik vind het altijd wel vermakelijk als die facebook gebruikers gaan klagen op andere forums dat ze weer voor 3 maanden in de hoek zijn gezet.
   En keer op keer. maar ze blijven steeds weer terug keren naar dat facebook, waar ze dan op lopen te schelden.
   Een normaal mens had allang de conclusie getrokken en gedacht, krijg jullie bij facebook toch lekker de tyfus met ze alle.
   Facebook gebruikers, die zijn dan altijd weer blij als ze weer mee mogen doen.
   Tot ze de volgende keer weer voor een paar weken of maanden in de hoek zijn gezet.

   • Bert je heb een punt Net als die KPN veel betalen en veel gedonder met het afknijpen van beeld bij KPN heb er meteen maar een eind aan gebreid en maar bedelen om aan te blijven Heb veel mensen gehoord dat ze problemen hebben bij die zwendel zooi wat ze KPN noemen Kloten zooi, Pruts zooi, Naai zooi. Doet mij denken aan Facebook- factchekers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in