Gemaskerd, in burgerkleding, gewapend met aanvalsgeweren en antitankraketten: zo presenteert zich nu een mysterieuze Oekraïense ondergrondse beweging die Volodymyr Zelensky en zijn handlangers wil vermoorden. Maar de video zou ook een stukje Russische propaganda kunnen zijn, bericht Exxpress.at.

De situatie in Oekraïne is allesbehalve rooskleurig: na de vernietiging van belangrijke delen van de kritieke infrastructuur zijn er in veel grote steden elektriciteits- en watertekorten, de mensen lijden, velen zijn verbitterd. Bovendien verwarmt de stadsverwarming in Kiev bijvoorbeeld de flats slechts tot 16 graden, terwijl 90 procent van de flats en huizen op deze manier wordt verwarmd. En er zijn veel meldingen van slachtoffers aan het front: sinds de tegenoffensieven werden bevolen, is het aantal dode jonge soldaten opnieuw aanzienlijk gestegen – wat officieel door de regering in Kiev wordt verzwegen.

Echte guerrillabeweging – of Russische propaganda?

In deze sfeer is een tot nu toe onbekende ondergrondse verzetsbeweging nu voor het eerst op video onthuld. De burgers zijn zwaar bewapend en zeggen: “Wij zijn vrije burgers die vechten tegen Zelensky en zijn mensen. Wij zijn vrije burgers die ons leven zouden geven voor een werkelijk onafhankelijk vaderland.” En de gemaskerden met automatische aanvalsgeweren en geleide antitankraketten bekritiseren “de politici die in opdracht van het Westen egoïstisch hun eigen volk vernietigen.”

Dan volgt een ander duidelijk dreigement: “Wij zullen alle regeringsfunctionarissen doden en vernietigen.” De ondergrondse strijders willen ook “de Russische bezetters binnen het land vernietigen” – en in hun handen is “een vergeldingswapen dat op hun hoofden zal neerdalen.” Blijkbaar hebben de mannen met de maskers het over een kernwapen.

  De Oekraïense president geeft toe dat hij militair het onderspit delft tegen Rusland, en niemand neemt er notitie van

Het is nog niet mogelijk om vanuit een neutraal standpunt te beoordelen of dit ondergrondse leger werkelijk zou kunnen bestaan, of dat het een propagandatruc is van de Russische militaire leiding. Deze video kan immers worden gebruikt om de regering in Kiev nog meer psychologische druk op te leggen. En er zou ook een poging kunnen zijn om een “foutieve detonatie” van een tactisch kernwapen in het midden van Oekraïense stellingen te verklaren met deze guerrillalegende.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De V.S./NAVO is in de greep van een “Demonische Doodswens” en de hele wereld wordt bedreigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 vaccin betalingen voor inentingsletsels exploderen in Australië – meer dan 80 keer hoger dan vorig jaar
Volgend artikelWij zullen ze niet vergeven – Ze gaan er allemaal aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

56 REACTIES

  • In deze macabre tijd kan je best een rendabele body bag toko in de Oekraïne beginnen; klandizie genoeg! Zoals je, je bed opmaakt moet je er inliggen! Zelensky en aanhang, zijn overal zo welkom als syfilis in een bordeel.

 1. CIA…NAVO…OF TOCH RUSLAND…zelensky is in de korst mogelijk tijd weg denk ik …♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳❗❗

 2. Wat. Een. Film…

  Dit gebeurt allemaal duizenden kilometers verderop. Wat de hel is er nou allemaal waar en wat is bullshit? Wat een enorme shitshow. Blijkt dit straks net zo’n dom aan elkaar gelogen lulverhaal als corona? We leven in de ‘dumb ages’. Ik bid voor alle onschuldige mensen die slachtoffer worden van deze wereldwijde misdaad tegen de 99,999%.

 3. En er zou ook een poging kunnen zijn om een “foutieve detonatie” van een tactisch kernwapen in het midden van Oekraïense stellingen te verklaren met deze guerrillalegende.
  Laten we dat in ieder geval NIET hopen 🤞

 4. Beste Mensen

  Iedereen doet het Haast in de broek bij de minste of geringste gehoor van geluid
  Alles gebeurt op automatische piloot dwangmatig onder commando
  Zonder even na te denken

  Beste mensen denk zelf na
  ALSTUBLIEFT

  Dank U

 5. Alles is daar in Ukraine mogelijk.
  Dus ook dit. ‼️
  Het is begrijpelijk dat er mensen binnen Ukraine zijn die het gekakel van Zalensky met zijn buitenlandse leveranciers van wapens zat zijn.
  Dit is geen Europa.
  Dit is een Wreed land waar keiharde regels zijn die men zelf maakt…..
  De manieren van met elkaar omgaan is totaal anders.
  Enige civilisatie is bij velen daar in Ukraine ver te zoeken. ‼️
  Helaas mooier kan ik het niet maken.

  Van Zalensky is bekent dat hij bij het begin van de oorlog afgezet zou worden.
  Het leger vertrouwde hem niet.
  Maar omdat hij aanbood om wapens te gaan regelen, wat hem overigens prima is gelukt mocht hij blijven.
  Zodra de wapen levering opdroogt wordt Zalensky geëlimineerd. LET OP❗️Of vlucht hij snel naar het buitenland…. Om zijn. Hachje te redden…..
  Hij kan bovendien goed toneel spelen, dus alle westerse regeringen gingen gretig op de vragen van deze komiek in. Ze trapten erin….
  Dit laatste zegt ook veel over de kennis en inzichten van de EUROPESCHE LEIDERS ZELF‼️ DOM en ongeschikt geen dieper inzicht in geopolitiek….

  Vooral Amerika, zij leken wel gretig om nu Rusland eens lekker te kunnen aanpakken…….
  Foutje Joe….. Putin heeft je plannetje door.
  Putin gaat zelfs nog verder dan de oorlog.
  Putin is nu bezig DE DOLLAR ALS WERELD WIJDE PETRODOLLAR van zijn voetstuk af te stoten.
  En dat lijkt hem ook te gaan lukken.

  Ik heb het hier al eerder gezegd. Putin is een strateeg…. Hij werkt gedoseerd zijn plan uit.
  Iedereen heeft straks het nakijken en Europa komt aan de bedelstaf…
  BASF in Duitsland heeft plannen naar China te vertrekken.
  De aluminium en staal productie in Duitsland ligt bijna stil.
  De Automobiel industrie in Duitsland zal stil vallen
  gevolg: werkeloosheid, onrust onder de bevolking, Honger, ( in Nederland mogen boeren niet meer produceren ) Kou, armoede. Kortom in het slechtste stadium INEENSTORTING VAN GEHEEL WEST EUROPA‼️

  Dank zij URSELA haar domme dingen …… Sancties tegen Rusland de gaskraan dicht. Dit fluisterde Joe haar al meteen in en de domoor ze deed het…..het is bijna zielig zoveel domheid.
  Dank zij Biden die ronduit zegt met Stolz naast hem “ als Rusland Ukraine binnen valt dan zal er geen nordstream 2 meer zijn. “
  Dank zij onze vrienden in Amerika die nu in feite IN OORLOG ZIJN MET EUROPA door een Amerikaans vliegtuig een P8 Hurrican zonder indentificatie op te laten stijgen van een Engelse basis om de Noordstream pijpleidingen te laten bombarderen.
  HET ENE NAVOLAND BOMBARDEERD DE ECONOMISCHE SLAGADER VAN EEN ANDER NAVO LAND
  ( te zien in de uitzending van BLCBX TV van 4 okt) filmpje van een vliegtuigspotter)

  DAT ZIJN DAN ONZE VRIENDEN. WALGELIJK AMERIKAANS GEDRAG…… ….
  Ze vallen onze economie aan.
  Ze brengen ons in Europa tot de bedelstaf.

  En nu de donor wapensysteem in Ukraine na vele miljarden dreigen op te drogen, omdat nu zelfs het…… wat zich geciviliseerde westen noemt….. gaat inzien dat dit een eindeloosheid zal worden omdat het nog steeds geen oorlog is maar een Speciale Militaire Operatie, en het westen ZELF GEEN OORLOG WIL, Nu beginnen er binnenlandse tegenkrachten te ontstaan. VOLKOMEN BEGRIJPELIJK.

  We zullen het met belangstelling blijven volgen..

  • Zoals het nu verloopt is het volgens planning. Het hele financiele systeem is ingestort daarom moet heel Europa kapot en instorten.
   Men doet alsof het een boycott is tegen de Russische federatie maar destructie van Europa is het doel.
   De industrie moet helemaal stilvallen evenals de landbouw wat grote voedsel tekorten zal veroorzaken.
   De landbouw en alle logistiek is afhankelijk van energie, vooral dieselolie en gas en wanneer dit schaars word of zelfs niet meer te krijgen stopt alles daarmee geen eten meer, geen warm onderkomen, grote onrust en ook burgeroorlog.
   Beste mensen dit is gewoon de bedoeling van de regeringen die onze echte vijanden zijn.
   De westerse regeringen, de Rothshilds en Rockefellers wil wél oorlog, voor het slagen van de grote reset hebben zij oorlog, destructie en depopulatie nodig.

   • Inderdaad, nu las ik dat ze bij de BP raffinaarderij willen gaan staken. Straks misschien dezelfde toestanden in.de Benelux als in Frankrijk

    • Emile : In heel Europa zijn er al stakingen.
     De NOS lijkt wel bang om dit uit te zenden.
     Frankrijk Polen Italië en Duitsland, en nog meer landen grote demonstraties heb ik gezien…op YouTube ( maar ook daar sensuur)
     Grote mensen massa’s op de been tegen de oorlog en de gas “armoede” hoge prijzen komende kou, werkeloosheid en ontslagen.
     Maar de Nederlandse bevolking lijkt wel te slapen…..

   • Spike U hebt helemaal gelijk.
    En de Europese burgers……”En zij bemerkten het niet”
    De overgrote meerderheid van de mensen denken hier niet eens over na.
    Maar Amerika speelt hierin een heel vies spel.
    Wij, Europa zijn in feite in OORLOG met hen.
    Zij hebben de pijpleiding gebombardeerd.
    WAARDOOR EUROPA AAN DE BEDELSTAF ZAL GERAKEN ‼️
    Er circuleert een filmpje op you tube van een vliegtuig spotter, dit is vertoond in de nieuws uitzending van BLCKBX TV op 4 of 5 okt.
    Het was een P-8 Poseidon vliegtuig wat w.s.
    Van een basis in Engeland is opgestegen in opdracht van amerika en onherkenbaar ( geen registratie nummer ) boven de plaats delict vloog.
    Bijgetankt werd zijn AANSLAG OP EUROPA UITVOERDE en weer verdween.

    Dus hou in de gaten, wij zijn in oorlog met de kliek van Biden…… De Duitse industrie gaat hierdoor volkomen ter ziele…. Met als gevolg heel west Europa…… onze handel is. Te veel verweven met elkaar om zelfstandig te kunnen zijn.
    EN WIJ NEDERLANDERS (de meeste) en ZIJ MERKEN HET NIET‼️
    Straks als het te laat is.

  • En wat als die boeren nou gewoon blijven door produceren op kleine schaal en aan huis verkopen?
   Zonder stroom en brandstof zal het lastiger gaan. Maar hier komt de paralelle samenleving om de hoek kijken…de burgers helpen mee op het land. Je blijf er warm bij en je helpt mee je eigen voedsel te verbouwen.
   Boeren zouden dan wel zaad op voorraad moeten hebben.
   Of…mensen vragen aan boeren of ze een stukje aarde mogen gebruiken en boer betalen in natura. Dan zouden burgers zaad op voorraad moeten hebben. Ga maar uit van 8 jaar!!!!
   …..waar een wil is is een weg!!!!

 6. Is de Neanderthaler dan toch niet uitgestorven?
  Of dit zootje ongeregeld zijn gewoon een stel autonome chaoten, de vroegere punk-versie van soeverein mens, die nu na het verlies van hun Berlijnse vrijhaven dertig jaar geleden ergens anders de boel op stelten gaan zetten.
  Trouwens wie de taal niet begrijpt kan de juistheid van de ondertiteling niet kennen. Russisch? Oekraïens? Of een andere taal. De ondertiteling is Duits, dat kennen we, maar is dat wel wat er gezegd wordt?

 7. lijkt heel erg op een ‘false flag’ .. als ze ook ‘de russische bezetter’ willen vernietigen, is het waarschijnlijk en door de nato in het leven geroepen zogenaamd onafhankelijk groepje ‘patiotten’ die dingen zoals een vuile bom kunnen planten, en dan kan de schuld aan deze ‘onbekende groep’ toegewezen worden, als niet aan Rusland.

 8. Vertalen moet wel goed gebeuren en het allerbelangrijkste is men ook nog eens vergeten…..

  Hier komt de werkelijke tekstvertaling:

  Wir sind bereit, unser leben dafür hinzugeben, das unser heimatland wirklich unabhängig und frei von politikern wird sei…..
  in NL

  Wij zijn bereid, ons leven ervoor te geven, dat ons thuisland echt onafhankelijk EN VRIJ VAN POLITICI zal zijn!

  Geloof me, dat laatste is werkelijk megabelangrijk….

  Politici zijn nergens voor nodig en zijn dus overbodig in elk nieuw te stichten systeem!~

  Gladiator

  • Hey Gladiator wat denk jij van OPERATION FALCON AUTUMN die vandaag is begonnen. Is het echt een militaire
   oefening? Kan het zijn dat ze boel gaan opruimen en die smerige honden op komen pakken? Komen ze mensen
   trainen voor verkeerde doeleinden? Ben benieuwd wat jij er van denkt met jou ervaring en kennis van het leger ?

   Groeten boertje

   • Beste Mensen

    Over wiens Ruggen worden deze zogenaamde moordlustige gewelddadige vernietigings oefeningen gehouden ?
    M.a.w. wie gaan ervoor dokken en welke onzinnige reden is / zijn daarvoor verzonnen
    Over de Rug van de Domme Massa
    Ja beste intellectuelen
    Ook U hoort in dat rijtje ertussen
    Gedwongen mee te doen
    Als alle mensen van de heele Aardbol tegelijkertijd alle diktatoren de laan uit knikkeren
    Alleen dan zal de wereld echt veranderen
    Let er wel heel goed bij op
    Heel belangrijk
    Men moet verplicht stoppen met Neuken voor minimaal 5 jaren
    Zonder pardon !!!
    Neemt men er toch deel aan dan word de voortvloeisel in leven gehouden en de twee oorzaken Bron uit de weg geruimd
    Dit moet de nieuwe Wet zijn
    Dus geen vergift spuiten met een list
    Gewoon recht voor z’n raap
    Regels zijn regels en iedereen hoort zich eraan te houden
    Als mensen niet zelf willen nadenken
    Dan is dit de humaanste uitweg
    Om de bevolkingsgroei in te dammen
    Anders loopt het zwaar uit de hand

    Dank U

    • Bevolkingsgroei in te dammen? Mensen die kinderen maken vermoorden en het kind laten leven? Wat voor enge plannen heb jij? De aarde is niet overbevolkt. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Als 8 miljard mensen in Alaska zouden wonen, zouden ze allemaal hun eigen hectare grond hebben. De planeet kan wel 50miljard mensen aan… als we gewoon alles eerlijk en openlijk delen.

     Ik hoop dat ik je verkeerd begrijp, want wat je hier schrijft is precies hoe onze vijand denkt. Mensen die kinderen krijgen vermoorden en hun kinderen in leven houden. Pfff… koekoek…

     • Beste Mensen

      Er bestaan meer levende Wezens op Moeder Aarde dan de Dieren genaamd mensen

      De mens is de enigste wezen die is begiftigd vergiftigd met het ver-stand
      Ego-ik
      Dieren mensen die dat gebruiken raken het spoor snel bijster
      Verdwalen dus heel snel in de illusionaire wereld

      Dank U

  • Gladiator november 1, 2022 at 17:10

   Meer dan 402.000 gewonden en dode Oekraïense militairen en zo’n 54 dode soldiers of fortune deze warten allemaal bereid om te sterven, zo deze zijn reeds dood, ik weet niet precies hoeveel nieuwe, verse buitenlandse militairen het strijdtoneel gaan betreden maar deze worden samen met de overgebleven Oekraïense “soldaten” welke uit oude mannen, losgelaten gevangenen et cetrera gedood als er géén vredesbesprekingen komen, dus dat clubje hierboven heeft geen enkele invloed op Zelensky en zijn adviseurs en mede nazi’s. einde bericht.

  • Kan u mij eens uitleggen hoe u en een groepje vrijheid strijders het systeem volledig gaan omverwerpen ?
   Ik ben zeer benieuwd.

   Beseft u dat de grote massa het zeer leuk vindt voor slaven te zijn ? En dat ze dit systeem zelfs gaan verdedigen tegen een klein groepje vrijheid strijders…

   Hoe gaat u dit juist winnen ?

 9. Neonazis in de Ukraine verwoordden duidelijk waarom ze de strijd aangingen. Ukraine voor de Ukrainers. En verzetten zich vooral tegen de machtsovername door Joden. Zelensky wil een autonome staat als deel van het Grotere israel stichten in de Ukraine. Netanyahu wilde van de Krim een tweede Joodse staat maken en daar een deel van de settlers uit de West Bank herhuisvesten. Gewoon MSM nieuws destijds. Ze zijn vermoedelijk volkomen buitenspel gezet in dit hele conflict. Kan me dus voorstellen dat dit waar is. Kernwapen? Ach al die wapens die door de EU en USA aan Ukraine gegeven zijn, zwerven in heel EU rond. Finland, maar ook Nederland, motorbendes etc.

 10. Het is Amerika die aan beide fronten verdient, die zgn ‘Iraanse’ drones bestaan gewoon uit voornamelijk usa onderdelen, het is de zoveelste vuile proxy oorlog op ons continent, betaald door ons, letterlijk, video redacted voor info over die drones
  https://youtu.be/IYspGLAUgqE

 11. Wel een hele zuren, Flardinga, dit is gewoon niet mijn oorlog, wel die van prikpooier rutte die zegt betaal jij maar! De eewig lachende derde, maar na al deze grappen is mijn geld op, ik ben klaar net NL en met de schapen, maar wat kun je alleen, ik heb klappen gehad in Amsterdam colo jona Romeos, uiteindelijk dragen jij en ik de lasten van deze idioterie

  • @Ary055,
   Ik laat mij niet gek maken, pleuren ze die bom alsnog dan zij het zo!
   Hou ook van harde humor, je moet wat om te overleven toch, of ik luister naar Save us van Evergrey!!!

 12. Beste Mensen.

  Het is altijd zo geweest
  Zowel in de Kerkelijke dictatorschaps beulerei Regering
  Als nu in de Kapitalistische dictatorschap beulerei Regering
  In Westerse gemeenschaps bondgenootschap landen
  Als de NAVO begint te stinken of de emmer over begint te lopen
  Dan laat die de voor hun gevaarlijk geworden druppels in de Riool verdwijnen vallen
  Zolang een levende wezen de beulen van dienst is
  Is alles koek en ei
  Daarna ……
  Bay Bay Zwaai Zwaai

  Dank U

 13. Ik wil die kop zien rollen door de straten van Kiev. En daarna kunnen de Russen zijn kop via de overgebleven north-stream pijp naar Duitsland schieten!

 14. Absolute helden die het fascistisch regime in de Oekraine willen uitroeien. Mijn zegen hebben ze, of ze nu Oekrains of Russisch zijn, dat maakt niet uit.

 15. propagandatruc?
  het zou mij totaal niet verbazen als oekraïne hier zelf achter zit om via deze weg een vuile bom te laten ontploffen.
  zelenski wou al heel graag atoombommen laten gooien, die is tot alles in staat.

 16. Nu pas? Het wordt tijd…dat die parasiet en zijn uitwerpselen opgeruimd worden. Tijd voor een regering die wel wil praten en bemiddelen. Stoppen met alleen maar meer provoceren, meer wapens en doden. Je dient rekening met elkaar en je buren te houden, kan niet alles doen wat je zelf wilt. De EU en ook NL had in het verleden nee gestemd tegen toetreding van Ukraine. Nu zielig theater spelen en hopen dat wel erbij mag, maar een kapot land hoeven we helemaal niet. Als neutraal land hadden ze veel meer kansen en welvaart gehad. Het kan nog…voor echt het hele land naar de kloten is.

 17. @ Ruttler, alhoewel Martin Vrijland een opmerkelijk acuraat observatievermogen heeft waarbij hij vaak spijkers met koppen slaat, wordt hij door weinig mensen geapprecieerd.
  Zijn zienswijze is vaak een brug te ver voor de meeste mensen.
  Desondanks het feit dat hij bijna elke klokkenluider afdoet als controlled opposition is en blijft hij het volgen waard.
  Hij is als een verkenner die ver voorop in de loopgraven zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in