Saleh Najm and Anas Sharif / Fars Media Corporation (CC BY 4.0 DEED)

Het is niet omdat het Israëlische leger een coole uitrusting draagt en echt goede gevechtsgeweren heeft, dat de gemiddelde soldaat bekwaam is om dat wapensysteem te gebruiken, vooral in de strijd. Dat is het gevolg van onvoldoende training. Hier is het videobewijs. Bekijk het eerst en dan zal ik het uitleggen. Let vooral op wat de “instructeur” in deze video zegt op 3:38 in de video, schrijft Larry Johson.

Ik ben een gecertificeerd pistool- en geweerinstructeur. Ik ben ook gecertificeerd om instructeurs te trainen. Om je te laten weten dat ik niet zomaar iemand ben die af en toe naar een schietbaan gaat en kogels afvuurt op een statisch doelwit. Israël leert zijn soldaten om GEEN kogel in de kamer te hebben als ze uit hun holster trekken. Dit gaat terug tot de begindagen van de IOF, toen er vaak onachtzaam werd geschoten (d.w.z. “per ongeluk” met het pistool schieten voordat het vizier op het doel was gericht). De Israëlische oplossing? Draag het pistool met een geladen magazijn, maar laad het pas als je uit je holster trekt en het pistool op je doel richt.

Hier is het transcript van wat deze trainer zegt om te rechtvaardigen dat soldaten niet het gevecht in mogen gaan met een wapen dat klaar is om te vuren:

Vanwege het hoge operationele tempo van de IDF komt de Israëlische draagtechniek echt als een reactie op een gebrek aan middelen in opleidingstijd en net als bij elke andere beslissing in het leger is er een geven en nemen, ook al heeft voorwaarde één heel duidelijke voordelen, de IDF is erin geslaagd om een techniek te ontwikkelen die, terwijl veiligheid prioriteit heeft, toch een efficiënt vaardigheidsniveau bereikt met een secundair wapen dat rekening houdt met zowel de voordelen als de nadelen.

Dit is krankzinnig. Hij geeft toe dat een gebrek aan middelen in trainingstijd betekent dat de gemiddelde soldaat niet vertrouwd kan worden met het trekken van een pistool met een kogel in de kamer (dat is Voorwaarde Eén). In plaats daarvan krijgen de soldaten de speciale leermethode (Voorwaarde drie) – dat wil zeggen, trek het pistool, knijp de achterkant van de slede vast met je steunhand, trek terug en laat los. Als je de afsluiter naar achteren trekt en naar voren loslaat, wordt de munitie geplaatst.

  Palestina - Israëlische bezettingstroepen hebben serieuze verliezen

Hier is een korte video die laat zien wat ik bedoel met de afsluiter die naar voren beweegt om de munitie te laden.

De IOF traint haar mensen standaard volgens de laagste standaard. Mijn ervaring is dat als je goed getraind bent – door herhaling – om je vinger van de trekker af te houden totdat je pistool gericht is op datgene wat je van plan bent neer te schieten, je nooit een onachtzame ontlading zult hebben. Jammer dat Alec Baldwin die fundamentele regel van wapenveiligheid nooit heeft geleerd. Hij heeft iemand gedood door zijn onvoorzichtigheid.

Deze Israëlische militaire trainer in de eerste video hierboven geeft toe dat de training van reservesoldaten zo beperkt en ontoereikend is dat het IOF zijn soldaten niet vertrouwt om goed en veilig om te gaan met een geladen vuurwapen.

Er zijn nog meer aanwijzingen van slordige training in die video. Kijk nog eens naar de tijdstempel van 3:57 op de video. Ga verder naar 3:50. Je ziet de soldaat beginnen met schieten met zijn geweer en dan overgaan op het pistool. Let op wat er met zijn geweer gebeurt als hij zijn pistool trekt – de loop van het geweer is gericht op de soldaat/trainer die achter hem loopt. Nooit. Ik herhaal. Richt nooit een geweer, geladen of ongeladen, op iemand of iets dat je niet bereid bent te doden of te vernietigen. Het is niet omdat je een uniform draagt dat je het recht hebt om de basisregels van wapenveiligheid te negeren.

Hier is een USMC Gunnery Sergeant die een onvoorzichtige luitenant herinnert aan de juiste wapenveiligheid.

  Noord-Israël wil zich afscheiden en de "Staat Galilea" worden uit frustraties over het misleidende Netanyahu-regime

Stel jezelf nu de volgende vraag, als het IOF niet genoeg tijd en middelen heeft om zijn soldaten te trainen in de basisveiligheid van handvuurwapens, waarom denk je dan dat ze beter getraind zijn in meer geavanceerde wapensystemen, zoals een Anti-Tank Geleide Raket of een 155 mm houwitser of doeldiscriminatie tijdens gevechten met een Apache helikopter? Simpel antwoord, ze zijn ook niet beter getraind op die systemen. Het Israëlische excuus – gebrek aan tijd en middelen.

De reservisten die het IOF bevolken krijgen nu een uitstekende training. Het wordt de school van de harde klappen genoemd. Ze leren elke dag iets (als ze het overleven en geen veliezen maken) omdat ze in gevecht zijn. Hetzelfde geldt voor Hamas-, PIJ- en Hezbollah-strijders. Dit is dodelijke praktijktraining voor beide partijen.

Maar soldaat zijn is meer dan leren hoe je een geweer of pistool veilig en effectief gebruikt. Je moet ook leren manoeuvreren onder vuur. Hoe je communiceert met andere eenheden en bewegingen coördineert. Hoe je de Rules of Engagement (ROE) volgt in een gevechtsomgeving. Hoe je artillerie- of luchtaanvallen kunt uitvoeren terwijl je onder vuur ligt zonder je eigen mensen te doden.

Zelfs als de Israëli’s goed getraind waren in het veilig gebruik van vuurwapens, verklaart dat nog niet hun groteske mishandeling van burgers. Mannen en jongens verzamelen, van hun kleren ontdoen en in een voetbalstadion rondparaderen is een schending van de mensenrechten. Wil je zien hoe een professioneel leger met zo’n situatie omgaat? Hier is een video van hoe Rusland gevangengenomen leden van het AZOV Bataljon behandelt nadat ze zich in Mariupol hebben overgegeven:

  Israël heropent het slachthuis van Gaza - Chris Hedges

Onthoud. Er was geen twijfel mogelijk dat deze mannen strijders waren. Toch behandelden de Russen hen met respect. Ze kleedden hen niet bijna naakt uit. De Russische soldaten fouilleerden en doorzochten hun uitrusting op wapens. Een contrast van dag en nacht met wat Israël doet. Dit is een van de redenen waarom ik zo walg van het gedrag van de IOF. Het weerspiegelt een gebrek aan goed, volwassen leiderschap. Zelfs als de IOF-soldaten vaardig worden in het hanteren van hun wapens, is het twijfelachtig of ze het verwerpelijke gedrag van hun soldaten tegenover de strijders en niet-strijders zullen rechtzetten. Vernedering zaait alleen maar wraak.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israëlische soldaten overrijden Palestijnse burger met bulldozer, Israëli’s lachen erom op social mediaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelF-16 gevechtsvliegtuigen vliegen Oekraïne binnen: Hoe Kiev nu een Rusland-NAVO conflict kan uitlokken – Het operationele scenario dat in Moskou wordt bestudeerd
Volgend artikelRusland’s Alexander Dugin: “De apocalyps is nu”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ontvouwt zich het Albert Pike WW3-scenario?

  De Gaza-oorlog breidt zich steeds verder uit. Zoals Kevin Barrett welsprekend beschrijft: Israël snijdt zijn eigen keel door. De vraag: is dit opzettelijk? Ontvouwt zich het scenario beschreven door Pike (links)? Zijn Netanyahu en de islamitische leiders louter Illuminati-agenten die de mensheid in een catastrofale Derde Wereldoorlog hebben gelokt?

  https://www.henrymakow.com/

 2. Israël steelt lijken uit ziekenhuizen en massagraven in Gaza en oogst organen – Human Rights Group

  Bezorgdheid over ‘orgaandiefstal’ door Israëlische strijdkrachten van dode Palestijnen werd geuit door Euro-Med Human Rights Monitor.

  Het Israëlische leger is door een NGO beschuldigd van het stelen van organen van de doden in Gaza, die opriep tot een onafhankelijk internationaal onderzoek.

  Euro-Med Human Rights Monitor zei zondag dat het “bezorgd” was over mogelijke orgaandiefstal van Palestijnse lijken, naar aanleiding van rapporten van medische professionals in Gaza die enkele lichamen onderzochten nadat ze door Israël waren vrijgelaten .

  De NGO beweerde dat zij Israëlische troepen heeft gedocumenteerd die tientallen dode lichamen in beslag hebben genomen uit de al-Shifa- en Indonesische ziekenhuizen in het noorden van Gaza, naast anderen in het zuiden.

  Medische professionals ontdekten naar verluidt dat vitale organen, zoals levers, nieren en harten, naast slakkenhuizen en hoornvliezen ontbraken, wat de Euro-Med Monitor “bewijs” van mogelijke orgaandiefstal noemde .

  Ze beweerden ook dat Israël lijken had opgegraven en geconfisqueerd uit een massagraf dat meer dan tien dagen geleden op een binnenplaats in al-Shifa was gegraven . >>>

  https://www.sott.net/article/487269-Israel-Stealing-Corpses-From-Gaza-Hospitals-And-Mass-Graves-Harvesting-Organs-Human-Rights-Group

 3. Well, the US military doesn’t treat their prisoners well either – see Guantanamo Bay!
  And basic gun safety: NEVER point your gun at something you don’t want to shoot, and NEVER put your finger on the trigger unless you are ready to fire your weapon – simple as that.

 4. Nou kijk ik naar die foto van de gevangen palestijnen, maar om eerlijk de waarheid te zeggen zien die kerels er ook niet overdreven getraind uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in