Linkse miljardair betaalt criminelen om op Biden te stemmen

0
704
© Gage Skidmore / Flickr (CC BY-SA 2.0)

De miljardair Michael Bloomberg probeert de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden door misdadigers hun geldstraffen te betalen. Verschillende grote tv-netwerken hebben zich bij de campagne aangesloten.

In Florida mogen criminelen niet stemmen zolang ze schulden hebben aan de staat, zoals boetes en gerechtskosten. Door de veroordeelden schuldenvrij te maken, probeert Bloomberg hen over te halen om te stemmen, natuurlijk in de hoop dat ze op Joe Biden zullen stemmen.

In het Amerikaanse kiesstelsel zijn het niet de burgers die hun president bij rechtstreekse verkiezingen benoemen. In plaats daarvan wordt de president gekozen door 538 zogeheten kiesmannen. Elke staat heeft, afhankelijk van de grote van de bevolking, tussen de 3 en 55 kiesmannen die de burgers van hun staat vertegenwoordigen.

De kiesmannen zijn, op enkele uitzonderingen na, verplicht te stemmen op de kandidaat die de meeste stemmen heeft gekregen in de staat die zij vertegenwoordigen. Het is dus belangrijk dat de presidentskandidaten in de juiste staten winnen en zo het grootste aantal stemmen krijgen.

Het systeem betekent dat staten met veel inwoners belangrijker zijn om te winnen dan staten met weinig inwoners. Staten met een grote bevolking worden extra belangrijk. Deze worden meestal “swing states” genoemd.

Betaalt duizenden criminelen

Florida is een swing state waar Trump de laatste verkiezingen heeft gewonnen. In de verkiezingen van dit jaar investeert Bloomberg meer dan 16 miljoen dollar in een poging om veroordeelde misdadigers uit Florida over te halen zich te laten registreren om te stemmen. De Florida Rights Restoration Coalition schat dat de inspanningen van Bloomberg reeds de schulden van maar liefst 32.000 criminelen heeft betaald, meldt Axios.

Mysterieuze voorraden stenen worden gevonden in de buurt van relschoppers

Vorige week beloofden verschillende televisienetwerken, zoals MTV, VH1 en Comedy Central, ook geld te doneren aan het initiatief van Bloomberg, voor een totaal van 250.000 dollar. NBA-ster Lebron James heeft 100.000 dollar bijgedragen en Michael Jordan voegde nog eens 500.000 dollar toe, rapporteert The Hill.

Bloomberg, die zich eerder voor de Democraten had gekandideerd, liet zijn kandidatuur vallen om Joe Biden te steunen. Hij heeft tot nu toe meer dan 100 miljoen dollar gedoneerd aan de campagne van Biden.

Volgens de laatste peilingen van Real Clear Politics, leidt Biden momenteel met een kleine marge in Florida.

Joe Biden wil de president van de moslims worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here