Herinnert u zich nog de seriemoordenaar die zichzelf “Zoon van Sam” noemde en wiens onvoorspelbare moorden New York City zo’n 46 jaar geleden twaalf maanden lang terroriseerden? schrijft Michael Lesher.

Als dat zo is, dan herinnert u zich waarschijnlijk ook de publieke ontzetting die de Joodse wereld overspoelde toen de moordenaar in augustus 1977 werd opgepakt – omdat zijn naam David Berkowitz bleek te zijn.

“Het was een donkere week in New York City” voor Joden, schreef Josh Nathan-Kazis over de arrestatie van Berkowitz in een retrospectief uit 2019. Joden wilden zich zo graag distantiëren van een moordzuchtige maniak dat, toen het bewijs opdook dat Berkowitz als kind was geadopteerd, Forward deze ontdekking op de voorpagina plaatste en juichte dat de moordenaar toch niet echt Joods was. (Helaas voor Forward bleek dat beide biologische ouders van Berkowitz wel degelijk Joods waren).

Ik ben geen fan van dit soort slecht-voor-de-Joden klaagzangen. Maar het is tenminste voorspelbaar. Wie heeft er een moordenaar nodig als landsman?

Daarom ben ik zo verbijsterd over de Joodse beroemdheden die de afgelopen weken niet alleen de massamoord van Israël op de burgers van Gaza hebben omarmd – een slachting die de acht moorden van Berkowitz op een practical joke doet lijken – maar er zelfs op hebben aangedrongen dat alle Joden er net zo over denken.

Waar denken ze dat ze mee bezig zijn? Het is al erg genoeg dat deze Joden hun morele schaamteloosheid aan de wereld willen tonen. Maar moeten ze echt de rest van ons ook nog belasteren?

Actrice en Israël-propagandiste Mayim Bialik is typisch zo’n type. Tijdens een lezing voor een publiek van sociale media op 27 oktober, beweerde mevrouw Bialik aan de wereld uit te leggen “wat uw Joodse vrienden ervaren” wanneer ze demonstranten zien die oproepen om een einde te maken aan de massamoord van Israël in Gaza, of voor de bevrijding van meer dan twee miljoen mensen uit wat de Israëlische socioloog Baruch Kimmerling “het grootste concentratiekamp ter wereld ooit” noemde.

  De War on Horror (of Whatever)

En wat ervoeren ze?

Schaamte dat zulke misdaden werden gepleegd in de naam van een “Joodse” staat? Opluchting dat zoveel van de demonstranten (zoals bijvoorbeeld in Grand Central Station in New York City) zelf Joods waren?

Nee, volgens mevrouw Bialik waren Joden niet geschokt door het bloedbad waarin Israël Gaza verdronk – een slachting die (reeds op 27 oktober) meer dan 6.000 levens had geëist, waarvan bijna de helft kinderen, tegen de tijd dat zij de sociale media opzocht – maar ze waren echt, echt boos over mensen die bezwaar maakten tegen het bloedbad.

Kritiek op de Israëlische wreedheid, benadrukte Bialik, was “een vorm van antisemitisme die springlevend is.”

Niet verrassend, gezien het feit dat de “feiten” die ze rapporteerde rechtstreeks uit de Israëlische propaganda kwamen, was een groot deel van Bialik’s tirade klinkklare onzin. (Niemand op UCLA, bijvoorbeeld, scandeerde “We willen een Joodse genocide.”) Maar op dit moment ben ik meer geïnteresseerd in de logische conclusies die getrokken kunnen worden uit haar opmerkingen over “de Joden.” Als bezwaar maken tegen Israëls misdaden tegen de mensheid “het Joodse volk” beledigt, dan volgt daaruit dat “het Joodse volk” die misdaden goedkeurt.

En dat kan maar één ding betekenen: dat als Bialik gelijk heeft, Joden misdadigers zijn. Allemaal. Alleen maar omdat ze Joden zijn. Eerlijk gezegd, kan er een meer antisemitische bewering zijn dan dat?

En voor het geval iemand haar punt miste, eindigde Bialik haar preek met op te scheppen dat de staat Israël (haar “thuisland”, zoals de in San Diego geboren Bialik het noemde) nu beter past bij het Joodse geweten dan een land waar mensen mogen protesteren tegen genocide.
Wauw. Waarom zouden Joden nog vijanden nodig hebben met vrienden als Bialik?

  "Vraag je me serieus naar Palestijnse burgers?": Voormalig Israëlische premier Naftali Bennett barst in woede uit tijdens live interview

Om niet achter te blijven – en toen het aantal burgerslachtoffers in Gaza de grens van 10.000 overschreed – verscheen Batya Ungar-Sargon, plaatsvervangend opinieredacteur bij Newsweek, op Fox News om te betreuren dat ze worstelde in een “zee van antisemitische media en onverdraagzaamheid” en dat alle Amerikaanse progressieven “de Joden willen vermoorden.” (Net als Bialik heeft Ungar-Sargon een opmerkelijk succesvolle carrière gehad in een professionele omgeving waarin ze beweert dat iedereen haar haat – maar wie houdt de tel bij?)

Aangemoedigd door haar interviewer, verspilde Ungar-Sargon geen tijd met het onderschrijven van Alan Dershowitz’ bewering dat “liberale Joden” nooit op iemand zullen stemmen die Israëls massamoord in Gaza niet omarmt.

Dus Batya Ungar-Sargon heeft, net als Mayim Bialik, effectief alle Joden beschuldigd – zelfs “liberale Joden” – van het steunen van een openlijk verklaard Israëlisch genocide beleid. Ungar-Sargon is nog zo’n jankerd over fictief “antisemitisme” en spuugt in werkelijkheid het echte werk uit.

Nog gekker in haar onverdraagzaamheid was Allison Josephs, die een orthodox-joodse website genaamd “Jew in the City” beheert. Mevrouw Josephs was uitgenodigd om te spreken over antisemitisme als onderdeel van een panel voor Variety in Los Angeles. Maar de woedeaanval die ze daar veroorzaakte, heeft waarschijnlijk zelfs Hollywood-professionals verbaasd, die waarschijnlijk niet gewend zijn om uitgescholden te worden omdat ze niet genoeg Joodse invloed weerspiegelen.

En dat was nog maar het begin.

“Je hebt studenten op universiteitscampussen die marcheren met Hamas,” spoorde een ademloze mevrouw Josephs hen aan. “Ze staan aan de kant van het onthoofden van baby’s en het verbranden van overlevenden van de Holocaust [sic] en groepsverkrachtingen van vrouwen.” (Vreemd genoeg gaf Josephs de schuld aan de films – want, weet je, te veel Joodse personages zijn “superblank” en welvarend).

Josephs nam het standpunt van de nazi’s over dat Joden een ras zijn – “het zit in ons DNA” – en beweerde verder dat Joden geen “kolonisators” van Palestina kunnen zijn omdat zij “het inheemse volk van het Midden-Oosten” zijn.

  Escobar: Vijf variabelen bepalen onze toekomst

Wat moeten normale mensen zich voorstellen wanneer een woedende wingnut die denkt dat anti-oorlog demonstranten de hoofden van baby’s willen afhakken, en etnische zuiveringen verdedigt als een gevolg van “Joods DNA”, zichzelf presenteert als een voorbeeld van “het Joodse volk”? Ik kan je dit vertellen: als haar publiek mevrouw Joseph’s groteske manqué van het Jodendom voor echt aanziet, dan is dat des te erger voor de rest van ons.

Alle drie de vrouwen die ik heb geciteerd beschrijven zichzelf als religieuze Joden. En elk van hen heeft zich in het verleden wel eens druk gemaakt over het publieke imago van haar geloofsgenoten (die ook de mijne zijn).

Toch hebben ze zich alle drie schuldig gemaakt aan venijnig antisemitische opmerkingen – en ik betwijfel of ze zich daar zelfs maar bewust van zijn. Dat is de kracht van propaganda en de behoefte van een schuldig geweten om anderen tot zondebok te maken als het alternatief een ongemakkelijke blik in de spiegel is.
Maar alsjeblieft: laten we de dingen bij hun juiste naam noemen.

Propagandisten als Bialik, Ungar-Sargon en Josephs zijn niet alleen pleitbezorgers van apartheid en genocidaal geweld. Ze zijn een schande voor de dingen waar ze beweren het meest waarde aan te hechten. Door het Jodendom gelijk te stellen aan misdaad, maken ze zich schuldig aan dezelfde onverdraagzaamheid waartegen ze zeggen zich te verzetten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Rusland geeft Israël een oorvijg: Geeft Iran toegang tot landing op Khmeimim-vliegbasis, Latakia, SyriëVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWP: Oekraïense inlichtingenofficier achter explosie pijpleiding Nord Stream
Volgend artikelHoe vaak heeft zionist Robert F. Kennedy Jr. op Epstein’s Lolita Express gevlogen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. Die mensen steunen nu al 3x een genocide van de afgelopen aantal jaar…

  Spuitje
  Russisch sprekende bevolking Oekraïne
  Gaza

  Wtf is er met die figuren aan de hand? Ik verwacht dat al die personen die dit steunen geprikt zijn

 2. “Propagandisten als Bialik, Ungar-Sargon en Josephs zijn niet alleen pleitbezorgers van apartheid en genocidaal geweld. Ze zijn een schande voor de dingen waar ze beweren het meest waarde aan te hechten. Door het Jodendom gelijk te stellen aan misdaad, maken ze zich schuldig aan dezelfde onverdraagzaamheid waartegen ze zeggen zich te verzetten.”

  Lesher vat het goed samen… Wat een enorme klote wereld is het eigenlijk. Ik had het nooit verwacht dat het zo erg is – dat is wel duidelijk geworden in de afgelopen drie jaar. Wat voor creaturen zijn mensen eigenlijk? Waarom zijn er maar zo weinig met goed verstand en een goede inborst? Waarom loopt de kreupele massa mee met verraders, moordenaars, machtsgeilen, agressors en soortgelijke verrotte Aardlingen? Zijn ze blind? Of verlangen ze stiekem hetzelfde? Of zijn ze echt zo stom dat ze niet voor zichzelf kunnen denken?

  Ik hoor er niet bij. En ik zoek diegenen die daar ook niet bij horen. Bedankt FN voor de lifesaver die je bent. Groeten.

 3. Nimmer steun ik onnodige wreedheid! Jammer dat nergens maar dan ook nergens de werkwijze van hamas in de opiniestukken wordt verteld. Dat zij in scholen en ziekenhuizen hun wapens en hoofdkwartieren positioneren.
  Dat er een mega groot dilemma is. Waarvan hamas en de arabische palestijnen die deze idealogie aanhangen de veroorzakers zijn..als zij Israel erkennen is er geen oorlog. Er zijn ook joodse palestijnen, jordanische palestijnen en veel meer. Een palestijnse staat heeft nooit bestaan. Had wel kunnen bestaan in 1947…maar de arabische moslimlanden hebben zich ernstig vergist en dachten Israel van de kaart te kunnen vegen. Helaas is dat hun doel nog steeds. Het is dus een onmogelijk dilemma waar de gewone burger zwaar wordt getroffen en door hamas nog ernstig veel meer wordt getroffen. Waar Israel van te voren waarschuwd wordt burgers de mogelijkheid ontnomen om naar een andere plek te gaan. En al die jarenlange haat en propaganda van hamas gesteund door t westen….zeg het maar wat Israel nog voor opties heeft. Ik kan het niet meer bedenken. Al gebeuren ook hier dingen die absoluut fout zijn. Maar…het is of alle inwoners van Israel worden verdreven of die van Gaza…wat zou jij doen als het om jou huis gaat. Je laten verdrijven en vermoorden? Net zoals in de geschiedenis afschuwelijk met 6 miljoen is gebeurd…
  Of zou je dit toch dit niet laten gebeuren.
  Het is makkelijk om er een moreel standpunt over in te nemen…tot het je eigen leven betreft…

  • En nu even eerlijk antwoord:
   Wie is keer op keer weggelopen vanaf 1947 af…geef het antwoord en je weet waarom deze oorlog er is. Israel mag niet bestaan. Maar bestaat wel. Dat is een probleem. In de gaza was niet Israel de baas. Maar hamas.
   Niet israel heeft al t geld in tunnels graven gestopt. Arabieren kunnen gewoon in Israel wonen en werken. Vanuit palestijnse gebieden komen ze naar israel of wonen er.
   Palestijnen krijgen medische zorg in israel. Joden hebben 1 kans om te zijn in de palestijnse gebieden…dood.

   Kijk in de spiegel inderdaad, goede tip voor jezelf ook.
   Dit geld voor elk mens.
   En elke oorlog is in de kern waanzin.
   Daar zijn we het zeer waarschijnlijk met elkaar eens.

   • 1947 was van meet af aan opgezet om te mislukken. Dus werd een onacceptabel voorstel uit de VN-hoed getoverd – 56% van het land geven aan 33% van de burgers die Joden waren. nog afgezien van de relatief nog veel grotere hoeveelheid land – 93% in eigendom van de oorspronkelijke niet-Joodse bevolking. Verplaats je eens in de positie van de Palestijnen van 1947 – stel dat Nederlanders 56% van Nederland moeten afstaan aan alle kleurlingen, die een aparte staat moeten krijgen.

    Eén van de tien in het voorbereidend committee van 1947 was Nederland, altijd het braafste jongetje. Drie van de zeven stemden tegen het eindvoorstel waaronder Joegoslavië – zou het daarom in de jaren ’90 zo zwaar zijn aangevallen en gebombardeerd, door wie anders dan de VS?

    Verder werd de oorspronkelijk Palestijnse bevolking samen met de nog aanwezige Engelsen onderworpen door afzichtelijk zware terreur van de kant van de door bankiers gesteunde zionisten, die al vanaf het begin van de vorige eeuw begonnen waren zoveel mogelijk Joden Palestina in te sluizen. Maar dat schoot niet genoeg op. Er woonden in 1918 ca 700.000 Arabieren en 56.000 Joden. Dus kwam WO-II met Adolf H. om de Joden een zetje in de goede richting te geven. Met als klap op de vuurpijl het schip ‘de Exodus’ als extra dwangmiddel en propaganda-stunt. Adolf H. was een kwart Rothschild en had een geheime agenda, samen met Winston C. Daarom mocht het volledige Engelse leger aan het begin van de oorlog aan de Duitse tang in Frankrijk ontsnappen en terugwandelen naar de kust.

    Om het allemaal nog veel erger te maken heeft Israel de laatste decennia de zgn Tweestaten-oplossing op alle mogelijke manieren gedwarsboomd en nu proberen ze 100% van het land te confisqueren – door een valse vlag (Israëls 9/11) gevolgd door totale bombardementen op burgerdoelen.

    Als ze geen tweestatenoplossing willen, prima – geef de Palestijnen dan gewoon gelijke rechten – qua stemmen/verkiezingen – qua vrije beweging van mensen en goederen – qua huisvesting. Al decennialang geldt er in Israël een apartheid waar de blanke jaren-70 regering van Zuid Afrika jaloers op zou worden.

    Wat er nu in de wereld gebeurt is maar door één ding te verklaren: geld, een wortel van alle kwaad. Een hele belangrijke. Joodse bankiersfamilies hebben met de koningen van de aarde – het oude Rome – de volledige controle over de geldschepping en via de geldschepping uiteindelijk op de wereldwijde economische voortbrenging. Het is de kop van de slang, die binnenkort vermorzeld zal worden. Ga aan de goede kant van de geschiedenis staan.

    • Peter november 12, 2023 Bij 23:10
     “Joodse bankiersfamilies hebben met de koningen van de aarde – het oude Rome – de volledige controle over de geldschepping en via de geldschepping uiteindelijk op de wereldwijde economische voortbrenging.”
     Dat is ‘em; als je dat beseft dan besef je de kern van de zaak en de bron van het kwaad. De rest er om heen boeit feitelijk niet. Het oude Rome bestaat nog steeds.

  • Angelique november 12, 2023 Bij 14:06
   “Net zoals in de geschiedenis afschuwelijk met 6 miljoen is gebeurd…”

   Advies: verdiep je er eens in om ook deze leugen te doorgronden. Begin met Howard Wallace Rosenthal. En vraag je dan af waarom mensen zoals jij het nooit over de Slag om Stalingrad hebben? En maar wapperen met dat ‘6 miljoen’ vlaggetje. Verdiep je hier maar eens in: https://kerchtt.ru/nl/skolko-lyudei-pogiblo-vo-vremya-stalingradskoi-bitvy-pamyatniki-stalingradskoi-bitvy-perebezhchiki-i-p/

   Bijna 30 miljoen mensen kapot, ga daar eens mee wapperen…

   • Frontieuws:

    Reactie verwijderd.

    Laten we het niet over die 6 miljoen hebben. Daar rust een riskant taboe op. Reeds 6 miljoen min 1 maakt je kwetsbaar voor juridische vervolging in deze ontaarde samenleving. Frontnieuws ligt onder vuur, houd daar rekening mee in de commentarensectie.

 4. “Ik ben een Jood en ik ben GEEN genocidale racist – Waarom blijven Israël “supporters” de wereld vertellen dat ik dat wel ben?”

  Omdat de meeste joden niet te vertrouwen zijn, en omdat het vervelende lieden zijn meestal op jacht naar meer.

 5. Als mensen generaties lang te horen krijgen dat ze gods verkozen volk zijn waarbij tekens verwezen wordt naar schrijfsels en boeken die ooit geschreven zijn door mensen die in de veronderstelling waren dat god hun iets opdroeg of vertelde, dan ligt het in de lijn der verwachtingen dat deze mensen dat voor vaststaand feit aannemen.
  Met de Islam is dat hetzelfde.

  Zodra mensen zich op een dominante positie pretenderen te bevinden gaat het mis.
  Of dat nu m.b.t. religie, de adel of politiek is, het gaat zelden goed.
  Op basis van gelijkwaardigheid en respect zouden zaken niet uit de hand lopen.

  Overtuigingen, dominantie, geld en macht zorgen telkens weer voor een hel op aarde.
  Het zijn helaas menselijke trekjes die je overal in de maatschappij tegen komt.
  Je ziet dat in de straat, wijk, gemeente, provincie, land, en helemaal op wereldschaal.

  Bij kinderen op school zie je bij diegene die veel snoepjes hebben hele drommen anderen er omheen staan om iets te krijgen.
  Ze willen dan ‘ vrienden ‘ worden met de uitdeler van die snoepjes.
  Op latere momenten zullen ze dan ook geen kwaad woord willen spreken over diegene van wie ze ooit eens snoepjes hebben gekregen, met wellicht in de gedachten ooit wederom snoepjes te krijgen.
  Zo jong zo oud…..

  Vele mensen hebben als kind zijnde verkeerde waarden aangeleerd ( enkele daargelaten)
  Bij volwassenen gaat dat precies hetzelfde.
  In de politiek is dat erg duidelijk te zien. ( meegaan met wie de meeste ‘ snoepjes ‘ heeft )
  De manieren zijn echter steeds verfijnder geworden, Huichelen, vermeend slachtofferschap,
  infiltratie, manipulatie, enz.

  Naar mijn mening komen dergelijke gedragingen voort uit een laag zelfbeeld en een lagere eigenwaarde.
  Meelopen met de macht, het geld, de invloed om zichzelf daaraan op te trekken zodat men zichzelf voor kan houden om er ook toe te doen.

  • Eens. Israel is momenteel niet het volk van God. Ik denk dat Israël momenteel verder van God verwijderd dan enig ander etnisch volk op aarde. Volk van God zal het pas weer worden als het Jezus Christus accepteert als hun God. Niet eerder – Deuteronomium 7:7, Deuteronomium 26:5.
   Etniciteit is momenteel irrelevant. Iedereen die Jezus als Heiland aanneemt wordt onderdeel van het volk van God in deze tijd – de gemeente uit de volkeren der aarde – Handelingen 15:13-18.
   Dat Israël geen volk van God is, blijkt zeer duidelijk uit de Bijbel. Maar ook toen ze dat nog waren werd hun op het hart gedrukt zich daarop niet te laten voorstaan.
   Mattheus 3:9, Mattheus 12, Mattheus 21:43, Mattheus 23:37-39, Johannes 8:39-44, Handelingen 7:51-53, Handelingen 28:26-28, Romeinen 2:28,29, Romeinen 4:12, Galaten 3:28,29.
   Israël zal eerst onnoemelijk diep vallen in het volgen van het beest (Johannes 5:43, Jesaja 28:15-19, Openbaring 13:11-18) – het lijkt al aardig die kant op te gaan-verbond met de dood en het dodenrijk.
   Uiteindelijk gaat Israël, na de terugkeer van Jezus een glorieuze toekomst tegemoet: Zacharia 12, 13, 14. Jesaja 2.

 6. Israëlische straaljagers bombardeerden het Shati-vluchtelingenkamp in Gaza (VIDEO)

  Israëlische straaljagers bombardeerden het vluchtelingenkamp Shati in de Gazastrook.
  De IDF beweert dat er “terroristische infrastructuur” in het kamp is ontdekt.

  Naar verluidt mochten burgers vóór de aanval via een beschermde corridor evacueren.

  Volgens het Israëlische leger begonnen Palestijnse militanten echter op vluchtende burgers te schieten en schoten op hen terug.

  IDF-vliegtuigen schakelden ook verschillende militanten uit en een lanceerplaats voor antitankraketten.

  https://t.me/RVvoenkor/56468?single
  https://t.me/RVvoenkor/56469?single
  https://t.me/RVvoenkor/56470?single
  https://t.me/RVvoenkor/56471?single

  • Deze beelden tonen op geen enkele manier strijders van Hamas, die aan het schieten zijn op vluchtende Palestijnen. Ik heb sterk de indruk dat de Israëlische overheid zwaar lijdende is aan een extreme vorm van manische paranoia. Jaren geleden hebben ze Hamas zelf geïnitieerd en gefinancierd en nu lijkt het dat ze de controle kwijt zijn en geloven dat overal in Gaza een oppermachtige en alomtegenwoordige terreurorganisatie huist – onder ziekenhuizen, in ambulances, in vluchtelingenkampen, in VN-scholen, zodat alles moet worden gebombardeerd. Mooi excuus natuurlijk om de laatste 10% van de Palestijnse grond ook nog even te roven. 9/11 was voor wat betreft het WTC ook in elkaar gezet door zionisten. Dus ze hebben ervaring met valse vlaggen. Israël is met stip op-één zelf het meest terroristische land ter wereld met de VS als goede tweede. Dan komt er een hele tijd niets en daarna zien we heel misschien een ander land in het Midden Oosten verschijnen – Iran of zoiets. Oekraïne zien we als uitwas van de VS.

 7. DE PROTOCOLLEN VAN DE WIJZEN VAN SION (Nederlandse vertaling uit 1933)

  Voorwoord

  De protocollen zijn een zeer explosief geschrift dat gezien moet worden als een geactualiseerde en geconcretiseerde uitwerking van de plannen van Adam Weishaupt. De zionisten vormen de geheime kracht achter de Protocollen en zijn daarmee tevens de leidende kracht achter de nagestreefde wereldheerschappij. >>>

  https://www.pensioenactivist.nl/protocollen-sion/

 8. Ondanks uw terechte zorgen, beste heer Rommel, blijkt uit bovenstaande reacties de meer dan uitstekende historische kennis en expertise onder de FN lezers ! Ondanks het jarenlang gecultiveerde taboe in NL over “de joodse kwestie”, blijken o.a. Peter en Adriaan, een onverwachte meevaller in het NL taalgebied. Wellicht zijn de bronnen van deze doorzetters ook van Franse oorsprong, het oudste land en volk in Europa, dat tevens de historische en culturele schatkamer is van de unieke Europese Christelijke beschaving.

  • Dank voor het compliment, Jules. Mijn bron is voornamelijk de Bijbel, waar ik al vanaf mijn tienertijd ijverig studie van maak en hartgrondig in geloof als enige bron van 100% waarheid (mits correct vertaald). Kerkelijk Nederland en kerkelijk Amerika valt mij sinds 7 oktober 2023 vies tegen. Ik vraag met dan af: zijn ze zo slim of zijn ze zo dom? Ik vrees het eerste omdat de preken over het algemeen aardig in elkaar zaten.
   Verder zoek ik zaken waarover allerlei beweringen worden gedaan als ‘1947’ direct op op Wikipedia, wat op gebied van historische verdragen een redelijk naslagwerk is. Voor de meta-historie – de machten achter de schermen – moet je het toch hebben van insiders, die ooit uit de school zijn geklapt, als Alberto Ribera, ex-Jesuit.

 9. Geen baan voor deze mensen zij horen terug in Israel en daarna geen andere land omdat Israel gaat verdwijnen zij moeten voelen de onderdrukking van palestijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in