In een lab in Brooklyn, volgestouwd met 3D-printers en een geïmproviseerde pickleball-baan, werken werknemers van de startup Synchron aan een technologie die het dagelijks leven van mensen met een verlamming moet veranderen, bericht CNBC.

De Synchron Switch wordt via de bloedvaten geïmplanteerd om mensen met geen of zeer beperkte fysieke mobiliteit in staat te stellen technologie zoals cursors en smart home-apparaten te bedienen met behulp van hun gedachten. Tot nu toe is de ontluikende technologie gebruikt bij drie patiënten in de VS en vier in Australië.

“Ik heb momenten gezien tussen patiënt en partner, of patiënt en echtgenoot, waar het ongelooflijk vreugdevol en versterkend is om een vermogen te hebben herwonnen om een beetje onafhankelijker te zijn dan voorheen,” vertelde Synchron CEO Tom Oxley in een interview aan CNBC. “Het helpt hen zich in te zetten op manieren die wij als vanzelfsprekend beschouwen.”

Synchron is opgericht in 2012 en maakt deel uit van de snelgroeiende brein-computer interface of BCI-industrie. Een BCI is een systeem dat hersensignalen ontcijfert en vertaalt in opdrachten voor externe technologieën. De bekendste naam in de sector is wellicht Neuralink, dankzij de grote bekendheid van oprichter Elon Musk, die ook CEO is van Tesla, SpaceX en Twitter.

Maar Musk is niet de enige technische miljardair die inzet op de uiteindelijke overgang van BCI van radicaal wetenschappelijk experiment naar bloeiend medisch bedrijf. In december kondigde Synchron een financieringsronde van 75 miljoen dollar aan, inclusief financiering door de investeringsbedrijven van medeoprichter van Microsoft Bill Gates en Amazon-oprichter Jeff Bezos.

In augustus 2020 verleende de Food and Drug Administration aan Synchron het predicaat Breakthrough Device, dat bestemd is voor medische hulpmiddelen die het potentieel hebben om een betere behandeling te bieden voor slopende of levensbedreigende aandoeningen. Het jaar daarop werd Synchron het eerste bedrijf dat van de FDA een Investigational Device Exemption kreeg om proeven uit te voeren met een permanent implanteerbare BCI bij menselijke patiënten.

  De sobere stilte voor de winter

Synchron neemt patiënten op in een vroege haalbaarheidsstudie, die moet aantonen dat de technologie veilig is om bij mensen toe te passen. Tijdens de studie zullen zes patiënten worden geïmplanteerd met de BCI van Synchron, en Chief Commercial Officer Kurt Haggstrom zei dat het bedrijf momenteel ongeveer halverwege is.

Het bedrijf heeft nog geen inkomsten, en een woordvoerder zei dat Synchron geen commentaar geeft op hoeveel de procedure uiteindelijk zal kosten. Terwijl veel concurrenten hun BCI’s moeten implanteren via een open hersenoperatie, vertrouwt Synchron op een minder invasieve aanpak die voortbouwt op tientallen jaren bestaande endovasculaire technieken, aldus het bedrijf.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

“Langzaam maar zeker zal het volk wakker worden en dat is waar deze plutocratische elites het meest bang voor zijn”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen Amerikaanse leugen met een andere naam zou even vies ruiken
Volgend artikelEen cruciale week voor Rusland en Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. “Hersenimplantaten startup gesteund door Bezos en Gates test gedachtengecontroleerde informatica op mensen”

  De meeste mensen die dit onder druk toelaten om een getranshumaniseerde overheidszombie te worden zijn zacht gekookte eieren, liever staand sterven dan knielend het satanistische schorem dienen.

 2. HET IS DE ALLERHOOGSTE TIJD: Voor een Collectieve landelijke aanklacht om te beginnen tegen alle overheidsinstanties. Het voor ieder individu verplicht te worden gesteld mee te werken aan een uiterst criminele organisatie welke als doel heeft Moord met voorbedachte rade, gezondheidsschade met voorbedachte rade, Vernietigen van familie en relaties, Vernietigen van MKB en het financiële stelsel met slavernij als doel voor de nabije toekomst. en nog veel mee wat hier allemaal verder door veroorzaakt word.

  We moeten als mensen hopen op de inzet van websites zoals frontnieuws om dit te bewerkstelligen om ze een uniforme aanklacht tot stand te laten komen en deze per omgaande ten uitvoer te brengen !!!

  • In Zwitserland zijn de president en vice president gedagvaard ivm het afdwingen vd prik. Zelf even Googlen of het dood door schuld, of moord betreft…

 3. Dit is de anderekant van de succesvolle ondernemer Jeff Bezos, je kunt hen direct in het rijtje plaatsen van de grootste boeven die eens op de aardbodem hebben rondgelopen, of dat nog steeds doen naar mijn mening.

  Ruimtekolonies

  Toen hij studeerde aan Princeton, kreeg Bezos les van natuurkundige en ruimtevaartactivist Gerard O’Neill, schrijver van het invloedrijke boek ‘The High Frontier’. Daarin spreekt O’Neill over een toekomst van gigantische cilindervormige ruimtekolonies die zweven tussen de maan en de aarde waarin miljoenen mensen zorgeloos en comfortabel kunnen leven in perfecte omstandigheden en constant T-shirtweer. Bezos adopteerde het utopische ideaal en gaf er in 2019 een uitgebreide presentatie over. ‘Nieuwe steden zullen ontstaan, sommige met een nog onbekende architectuur, andere met een nabootsing van aardse steden’, zei hij. ‘Mensen gaan hier willen leven. Het is zoals Maui (een Hawaïaans eiland, red.) op zijn beste dag, maar dan het hele jaar lang. Geen regen, geen stormen, geen aardbevingen.’

  De aarde blijft dan over als een soort gigantisch nationaal park dat we kunnen bezoeken, maar voor de rest niet te veel meer aantasten. Zware industrie verhuist naar de ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. ‘Op die manier kunnen duizenden miljarden mensen leven in ons zonnestelsel, en dan krijgen we duizend Einsteins en duizend Mozarts. Dat zou een ongelooflijke beschaving zijn’, droomde Bezos.

  https://www.tijd.be/nieuwsbrieven/debat/het-masterplan-van-jeffrey-preston-bezos/10282687.html

  • Toen ik nog klein was dacht ik ook dat het een goede oplossing tegen vervuiling zou zijn om vuilnis de ruimte in te schieten. Kennelijk denkt Bezos er nog steeds zo over!

   Goeie vondst, Adriaan. De Reaguurder Fleur had het ook al eens opgemerkt, maar ik had dit nog niet gelezen! Bedankt.

 4. Mooi toch. Hoe technologie de mens dient. Kijk maar:

  “Het helpt hen zich in te zetten op manieren die wij als vanzelfsprekend beschouwen.”

  En wat je als proefkonijntje tussen de regels door niet leest is dit:
  “En het helpt ons ze straks in te zetten op manieren die voor ons vanzelfsprekend van nut zijn.”

 5. Beste Reaguurders, ik ga jullie iets leuks vertellen. Eerst ga je naar de link van Adriaan hierboven, om de kop van Bezos te laten verschijnen. Schrik niet, het is geen space alien.

  Nu dat je de kop voor je hebt, kijk je even goed naar zijn uitdrukking, en hou in gedachten dat mensen TWEE hersenhelften hebben. Nu ga je iets doen: je bedekt de gehele rechterhelft van zijn gezicht (dus die kant die tegenover jouw rechterhand zit, rechts op de foto). En dan kijk je naar de uitdrukking die over blijft aan de linkerkant van de foto, alsof zijn gezicht uit die twee helften bestaat. Dit is een vrij rustige, evenwichtige uitdrukking, ietwat simpel van aard, een niet al te snuggere, een beetje een goedgelovige, lijkt het. Nu doe je hetzelfde met de linkerkant van de foto, die bedek je in zijn geheel. En wat zie je nu? Oh jee! Wat een schrik, dat is een heel ander mens! Wat een griezelige uitdrukking! Is dat overdreven paranoia? Is dat iets ‘duivels’? Is dat angst? Wat zie je daar?

  En zo is die vent dus gedreven door die twee tegensprekende hersenhelften van hem, en zo zie je maar weer hoe je de ‘hoger opgeleide’ gekkies vereert! Lachen toch, of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in