EU wil haar gezondheidsautoriteit de macht geven: “We hebben meer EU nodig”

4
339
© odwallafemme (CC BY-NC-ND 2.0)

De EU-commissaris voor Volksgezondheid, Stella Kyriakides, is van mening dat een gebrek aan paraatheid in de verschillende lidstaten heeft geleid tot onvoldoende zorg voor de patiënten en dat de artsen geen toegang hebben gehad tot belangrijke resources. De Commissie wil daarom de macht overdragen aan de gezondheidsautoriteit van de EU, omdat zij van mening is dat de aanpak van Corona-infectie in Europa heeft geleid tot “verwarring en wantrouwen”.

Kyriakides zegt verder dat de epidemie een “wake-up call” is geweest voor de lidstaten:

“Aan het begin van de crisis hebben we gezien hoe fragmentatie de lidstaten kwetsbaarder kan maken. Dit zagen we in het begin, tijdens de eerste weken, van de gevolgen van ongecoördineerde nationale maatregelen. Er was een gebrek aan paraatheid en voorbereiding. En we zagen het door een gebrek aan medische apparatuur, testmogelijkheden en coördinatie op verschillende gebieden. Door deze ongecoördineerde behandeling krijgen burgers dus niet de beste zorg”.

Volgens het voorstel van de Europese Commissie voor nieuwe wetgeving inzake grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen zullen de lidstaten gedwongen worden om verslag uit te brengen over de capaciteit van hun gezondheidszorgstelsels en zal de EU de nationale crisisplannen beramen. De EU zal ook een versterkt monitoringsysteem invoeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI), om uitbraken of zwakke punten in de gezondheidszorg op te sporen. Tegen 2023 zal een speciale organisatie voor het aanleggen van voorraden geneesmiddelen en apparatuur zijn opgezet.

Kyriakides beweert dat de bevoegdheid van de lidstaten op het gebied van de gezondheidszorg wordt gerespecteerd, maar voegt daaraan toe:

Een biljoen dollar vermogensgroei - Amerikaanse miljardairs als winnaars van de Coronacrisis

“Virussen kennen geen grenzen, en andere gezondheidsbedreigingen kennen geen grenzen. De burgers verwachten dat de EU een actievere rol speelt op het gebied van gezondheid, dat zij een actievere rol speelt bij de bescherming ervan. Zij vragen Europa om meer aanwezig te zijn op het gebied van de volksgezondheid. Vanaf het begin van deze crisis heb ik dit al vaak gezegd: dit is een noodzaak. We hebben meer EU nodig op het gebied van de volksgezondheid”.

1984 wordt gerealiseerd: de Europese Unie beslist over volledig toezicht op haar burgers

4 REACTIES

 1. Trump wordt bestolen van zijn stemmen.
  Hier in de EU gebeurd dan nu hetzelfde.
  De EU wil de definitieve zeggenschap over de gezondheidszorg van de gehele EU.
  Zo,n gezondheid machtsblok is de voorloper van de totale dictatuur.
  O wat zijn we er beter van geworden als land zeg.
  We raken onze soevereiniteit kwijt aan opgedrongen ongekozen zelf benoemde graaiende leiders.
  Het communisten ten top.
  Denk erom er staat ons veel onheil te wachten. We raken veel kwijt aan die EU zooi.
  Maar blijf VVD met hun ondemocratische sanitaire cordon bende stemmen.
  Nou ik stem lekker Wilders.

 2. Laten we Hitler maar opgraven als tegenhanger van die verdomde Stalinisten in Brussel.

  Maar most of all om te normaliseren:
  –onze “regering”eruit trappen en parlement tijdelijk buiten werking stellen, of laten overnemen door rechts;
  –uit EU- per direct
  –uit de euro en gulden terug; met dezelfde munten.
  –grenzen dicht en bewaakt; lands overgangen(anders dan wegen) sateliet bewaking
  –dan: actie beginnen om moslims en afrikanen uit NL te jagen; begin is simpel; van de werklozen ervan: uitkering volledig stoppen evenals toeslagen en subsidies
  –wat er na drie week nog is; arresteren, verzamelen, bij Duitsland over de grens.

  Rotzooi opruimen, boeren met rust laten, en weer terug naar normaliteit, wetgeving aanpassen, minaretten opblazen en moskeetjes slopen, islam verbieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here