Muzikant Eric Clapton kreeg zo’n extreme bijwerking van het AstraZeneca-vaccin COVID-19 dat hij zich genoodzaakt voelt zich uit te spreken. Naast pijn en kwelling kon hij drie weken lang zijn handen niet gebruiken, schrijft Dr. Joseph Mercola.

In een interview met Oracle Films beschrijft muzikant Eric Clapton zijn ervaring met het lijden aan een ernstige bijwerking van het COVID-19 vaccin. Clapton is door de mainstream media aangevallen voor zijn uitspraken over het vaccin en de COVID lockdowns, en zei dat hij door zijn standpunten vrienden heeft verloren.

Hij is zelfs bang om de liefde en het vertrouwen van leden van zijn eigen familie te verliezen, maar hij gelooft in het uitspreken van waar hij in gelooft en het delen van zijn ervaringen:1

“Bovenal geloof ik in vrije meningsuiting en bewegingsvrijheid, keuze van beweging, leven,  liefde en vriendelijkheid, en met al deze blootstelling aan de polarisatie van de politiek, de geneeskunde en de wetenschap, vond ik het erg moeilijk om neutraal te zijn, omdat ik hoon en minachting van beide kanten heb gezien, en ik raak vaak verstrikt in het kruisvuur.

Ik spreek vandaag namens mensen zoals ik die misschien de weg kwijt zijn, die misschien iemand nodig hebben om er vanuit een menselijk standpunt zonder veroordeling over te praten … Er moet een manier zijn om mensen samen te brengen. Ik geloof dat muziek dat kan, maar het is nog ver weg. Er is nog tijd, geloof ik, voor ons om samen te komen”.

Song ‘Stand and Deliver’ neemt COVID-lockdowns op de hak

Voordat hij het COVID-19-vaccin kreeg, werkte Clapton samen met Van Morrison aan het nummer “Stand and Deliver,” dat in december 2020 werd uitgebracht. Het lied gaat over de reactie van het Verenigd Koninkrijk op de pandemie, die strikte lockdowns inhield.

Analyse van wetenschappelijk bewijs sinds het begin van de pandemie ondersteunt de theorie dat lockdowns niet effectief zijn geweest bij het stoppen van de verspreiding van de ziekte en dat er buitengewoon hoge financiële en menselijke kosten aan verbonden zijn.2 Ze zijn zelfs de ‘slechtste volksgezondheid fout” van de afgelopen 100 jaar.3 In het lied zingt Clapton:4

“Stand and deliver / You let them put the fear on you / Stand and deliver / But not a word you heard was true / But if there’s nothing you can say / There may be nothing you can do / Do you want to be a free man / Or do you want to be a slave?”

Clapton verloor na tweede vaccinatie gebruik van handen

Hoewel Clapton ongelukkig was met de reactie van de regering op de pandemie, en zelfs overwoog zijn familie uit Engeland weg te halen, geloofde hij dat hij kwetsbaar was voor COVID-19 vanwege zijn leeftijd – 76 jaar – en de diagnose van emfyseem.

Hij besloot een COVID-19 vaccin te nemen – het Oxford-AstraZeneca vaccin, dat gebruik maakt van een chimpansee adenovirus vector die genetisch gemanipuleerd is om het SARS-CoV-2 spike eiwit tot expressie te brengen. De bijwerkingen begonnen kort na zijn eerste dosis:5

“Ik kreeg de prik … binnen enkele uren trilde ik als een rietje en ik ging vroeg naar bed en ik kon het niet warm krijgen … en ik dacht: ik heb koorts. Ik was gloeiend heet en zweette en dan weer koud, ik lag een week uitgeteld.

Ik was me aan het voorbereiden op een project waar ik akoestische gitaar zou spelen met een paar muzikanten en we zouden het gaan filmen. Die week was ik knock-out en moest ik weer van voren af aan beginnen. Het ging wel, maar het kwam er niet zo goed vanaf als ik zou willen, want professioneel gezien was het een enorme tegenslag…”

Toen het tijd was voor de tweede dosis, aarzelde Clapton, maar hij ging er toch mee door, om een nog heftigere bijwerkingen te krijgen:6

  COVID-19 vaccin gevaarlijk? Wat is het eigenlijk dat wij zien en de schapen niet?

“Beetje bij beetje realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk de eerste prik niet had moeten nemen, maar toen kreeg ik de tweede aangeboden en ik dacht, nou … wat heeft het voor zin om nu te stoppen. Dus kreeg ik de tweede, en toen werd het echt erg. Binnen ongeveer een week… werkten mijn handen niet meer”.

Clapton was eerder gediagnosticeerd met perifere neuropathie, dat is een zenuwbeschadiging in de armen en/of benen die pijn, branderigheid, gevoelloosheid en een spelden-en-naalden gevoel veroorzaakt. De aandoening is progressief en ongeneeslijk, merkt Clapton op, maar zegt dat de zijne altijd beheersbaar was geweest.

“Ik verwachtte dat het iets zou zijn dat geleidelijk erger zou worden naarmate ik ouder werd, tot in mijn tachtigste levensjaar, maar ik kon altijd een ijszak of iets dergelijks pakken en dan zou het in orde zijn”.

Clapton zegt dat het vaccin zijn immuunsysteem beschadigde

Na het tweede COVID-19 vaccin werd Clapton’s perifere neuropathie beduidend erger, wat hij toeschrijft aan een aanval op zijn immuunsysteem:7

“Toen ik de tweede vaccinatie kreeg, steeg dit van, op een schaal van 10, zeg van drie naar acht of negen. Kwelling en chronische pijn. Als je weet dat er niets is dat zal werken, dat er geen medicatie is die je kunt nemen die zal helpen, is dat heel, heel beangstigend. En het ergste is dat je niet weet wanneer het minder wordt of wanneer het zal weggaan.

Dus dat was wat me het meest beangstigde, medisch, gezondheidsgewijs, en dat doet het nog steeds want ik heb optredens te doen, ik heb opnamewerk te doen, maar ik kan de gitaar niet aanraken om te spelen … het is niet leuk … en als ik hem neerzet, blijft hij daar tot ik naar bed ga, en dan neem ik slaappillen omdat ik van de pijn niet kan slapen. Dat is geen goede manier van leven.

Het komt niet allemaal door het vaccin, maar het vaccin heeft mijn immuunsysteem door elkaar geschud, en doet dat nog steeds zo. Toen las ik veel van het bewijs waarover ik had gelezen met mensen die bijwerkingen hadden, dat stond op de lijst … schade aan het immuunsysteem”.

Judy Mikovits, Ph.D., is een van degenen die hebben gewaarschuwd voor COVID-19 vaccins die leiden tot ontregeling van het immuunsysteem. Zij legde in een interview van juni 2021 uit:

  Verborgen Misdaad: Het perfecte vergif - door vaccinatie veroorzaakte moord... 5 maanden later

“Zoals gezegd, het is een adenovirus vector die het eiwit tot expressie brengt. Dus, de HIV, de XMRV-envelop, de syncytin, de HERV-W-envelop en de ACE2 worden al uitgedrukt in de vector … deze adenovirus vector-eiwitproducerende vaccins worden gekweekt in een geaborteerde foetaal weefsel cellijn, dus nu heb je menselijke syncytin daarin. Je hebt 8% van het menselijk genoom van een andere mens.

Dus, nogmaals, kijkend naar de communicatie die je Type I interferon respons moet reguleren, zal het je auto-immuniteit geven. Bij immuungecompromitteerde mensen zal het tot expressie blijven komen en dat zal je een levende infectie geven, en je hebt reeds al je brandweerwagens die een andere infectie bestrijden. Je kan geen oorlog voeren op drie fronten”.

Clapton vertelde dokter om een ‘Yellow Card’ rapport te maken

Het Verenigd Koninkrijk onderhoudt een “Yellow Card” meldsite om bijwerkingen van vaccins en medicijnen te melden.8 Van 9 december 2020 tot 2 juni 2021 meldde de site de volgende meldingen:9

 • 67.998 gerapporteerde Yellow Cards voor het vaccin van Pfizer/BioNTech
 • 195.641 Yellow Cards gerapporteerd voor het COVID-19 vaccin AstraZeneca
 • 3.278 voor het COVID-19 vaccin Moderna
 • 754 Yellow Cards gerapporteerd voor COVID-19 vaccins, merk niet gespecificeerd

Dit komt neer op een algemeen meldingspercentage van bijwerkingen van drie tot zeven Yellow Cards per 1.000 toegediende doses voor de COVID-19 vaccins van Pfizer/BioNTech, AstraZeneca en Moderna.10 Op de vraag of hij het gevoel had dat hij vooraf op de hoogte was gebracht van de risico’s van het vaccin, zei Clapton: “Oh god nee. Ik wist niet eens dat er een Yellow Cards rapport was. Ik wist niet dat zoiets bestond”.

“Ik ben ongeveer drie weken mijn handen kwijt geweest, dus ik dacht dat ik echt in de problemen zat… Ik kan niets kouds of warms aanraken. Ik moet deze [een paar handschoenen omhoog houdend] gebruiken, anders beginnen mijn handen te branden en blijven ze de hele dag branden … En dat is mijn ervaring na de tweede vaccinatie.

Ik ben snel naar mijn dokter gegaan en heb gezegd, weet je, ik kan geen inentingen meer krijgen. Dat kan niet voor mij want ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik weet niet wat er daarna gaat gebeuren, en van wat ik heb gelezen en van wat mij is verteld, zou er in de herfst een booster komen, en ik zei dat ik een papier moet hebben waarin staat dat ik allergisch ben, met wat ik in mijn rugzak heb, kan ik geen COVID-vaccin krijgen”.

Het was rond deze tijd dat Robin Monotti van Oracle Films Clapton uitnodigde om over zijn ervaringen te praten, wat volgens hem een makkelijke beslissing was. “Het was makkelijk om ja te zeggen omdat ik me realiseerde dat ik niet de enige was die last had van bijwerkingen”, zegt Clapton.12

Angst voor represailles weerhoudt mensen ervan zich uit te spreken

Clapton steunt de Great Barrington Declaration (GBD), geschreven door epidemiologen van infectieziekten en wetenschappers op het gebied van de volksgezondheid, waarin ernstige bezorgdheid wordt geuit over de lockdownmaatregelen die tijdens de pandemie zijn genomen en waarin meer dan 850.000 handtekeningen ter ondersteuning zijn verzameld.13

  Behandeling van covid gestopt - om bereidheid tot vaccineren te vergroten

De auteurs van de GBD publiceren nu, samen met een team van academici, onderzoekers en deskundigen, een regelmatige analyse van de globale impact van de COVID-19 beperkingen, Collateral Global genaamd.14 De realiteit is dat lockdowns veel schade hebben aangericht, van vertragingen in de medische behandeling en verstoord onderwijs tot werkeloosheid en overdoses drugs.

Clapton zegt dat wat hem het meest verontrust aan de reactie op de pandemie dwang is. In propaganda-advertenties van de NHS in het Verenigd Koninkrijk stonden foto’s van zieke, bejaarde mensen met spreuken als “Kijk hem in de ogen en zeg hem dat het risico niet reëel is”. “Dat is heel duister, het is slachtofferschap exploiteren, dat is wat het is“, zegt Clapton, en voegt eraan toe:15

“De truc die ze met hun propaganda in elkaar hebben geknutseld is het zo maken dat jij verantwoordelijk bent voor het leven van andere mensen. Dus, ik kan bestempeld worden als een moordenaar en mensen zouden dat echt geloven. Dat is krachtig. Het is vreselijk sluw”.

Ook het COVID-19 anxiety syndrome heeft zich inmiddels bij velen gemanifesteerd, wat verwijst naar pandemie-gerelateerde psychische nood die nog lang na de pandemie kan voortduren en het dagelijks leven kan belemmeren.16 Clapton zegt dat hij hier last van heeft, maar dat het erger was toen hij het nieuws volgde. Nu kijkt hij geen televisie meer. Dit psychologische lijden is een belangrijk controlemechanisme, zegt Clapton, verwijzend naar George Orwell’s “1984”:

“Het is zo waar. Er zit zoveel van die ziekte nu in ons hoofd. We zijn zwak geworden. Als we het hebben over vrijheid van meningsuiting, bewegingsvrijheid, keuzevrijheid bij bijvoorbeeld het vaccin, dan ervaren we het tegenovergestelde als je dat weghaalt”.

Clapton gelooft dat er meer mensen zijn die zich niet durven uit te spreken uit angst voor represailles als ze tegen het officiële narratief ingaan, inclusief represailles van hun eigen familie. Hoewel Clapton zegt dat hij in zijn geval een zekere mate van vervreemding heeft gevoeld vanwege zijn opvattingen, zegt hij: “Mijn angst gaat over wat ze met mijn kinderen zullen doen? Mijn angst over vaccinatie is wat zal het zal doen met mijn kinderen?”

Bronnen en referenties:


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoortVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“Coronarambo” op mysterieuze wijze dood aangetroffen
Volgend artikelDe “veilige vaccins” toezeggingen worden steeds wankeler
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Corona is een intelligentie test,

  Wie zakt voor de test wordt gevaccineerd !!

  Jammer voor hem, maar deze meneer Clapton is dus duidelijk gezakt voor de intelligentie test

 2. Rommel zit echt bovenop het nieuws na wat opmerkelijke reacties.
  We hebben het er net nog over,
  De kaartjes zijn nog te koop voor zijn optreden in Nederland.
  Nou worden optredens ver van tevoren afgesproken, dus de fans gaan het dan wel mee maken hoe het met Eric Clapton gaat en de werking van zijn handen.
  En anders krijgen ze hun geld terug als het Eric toch niet lukt.
  We wachten het volgende bericht wel af.

 3. vrijheid blijheid
  meneer Clapton pretendeerd ook helemaal niks
  muziek was zijn ding
  leuk leven, uiteindelijk goed geld verdiend
  kan raar lopen in het leven, kleine vergissing grote gevolgen (zoontje)
  ook een kind van de oorlog
  over sommige dingen te weinig nagedacht

  crisis
  niet zo lekker verloop injectie
  en dat je je dan druk maakt om je kinderen en vruchtbaarheid
  dan onduidelijk of meneer met zijn dochters praat maar,
  verondersteld dat het ze weinig boeit, iets met nog jonge leeftijd
  ook dat je als vader/ouwe man niet zo moet zeuren

  manmanman
  vakkundig gesloopt in enkele generaties

 4. Het is eigenlijk te ziek voor woorden dat mensen constant moeten oppassen niet in de valkuilen van hun medemensen te trappen. Maar het is niet anders. Mensen moeten accepteren dat er psychopaten bestaan, en ze moeten leren die psychopaten te herkennen. En dan moet er een standaard methode zijn om die psychopaten in toom te houden, via het rechtssysteem of via een ander systeem dat zich richt op psychopatisch gedrag. Helaas kan dat niet, want de psychopaten gebruiken geld als machtsmiddel en dan helpen andere mensen (ook niet-psychopatische) heel graag mee om de valkuilen te graven. Waar staat dat ook alweeer, “Money is the root of all evil”?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in