Kyrylo Boedanov, rechts, chef Oekraïense geheime dienst GUR / President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy official website / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De GUR leerde alles over terrorisme van de CIA, maar omdat het nog steeds een kopie is, maakte het een reeks slordige fouten die resulteerden in het beschuldigen van Oekraïne in plaats van het ISIS-K verhaal valse geloofwaardigheid te geven, schrijft Andrew Korybko.

Sinds de terroristische aanslag van vrijdagavond op het Crocus City Hall in Moskou wordt er druk gespeculeerd over de vraag of ISIS-K echt verantwoordelijk was zoals de groep beweerde of dat de Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR alles in scène heeft gezet onder de dekmantel van zijn agenten die zich voordeden als leden van die groep. De mainstream media gaan uit van het eerste scenario en doen hun uiterste best om het tweede in diskrediet te brengen, maar als we terugdenken aan de terroristische geschiedenis van de GUR en zijn banden met radicale islamisten, dan zien we dat de GUR niet boven verdenking staat.

Ze waren verantwoordelijk voor de moord op Darya Dugina in de zomer van 2022, voor de aanslag op de Krimbrug in de herfst van dat jaar, voor de moord op Vladlen Tatarsky in de lente van 2023 en voor de grensoverschrijdende terroristische invallen door het zogenaamde “Russische vrijwilligerskorps” in het afgelopen jaar. Ze zijn ook verbonden met Krim Tataarse terroristen en aan ISIS gelinkte Tsjetsjeense terroristen. De CIA is ook verbonden met deze terreurdaden en -groepen nadat de Washington Post afgelopen herfst meldde dat ze de GUR na 2014 van de grond af opnieuw opbouwden.

De hedendaagse GUR is een product van de CIA, die zeker alles wat ze leerde tijdens het voeren van de voortdurende hybride oorlog in Syrië deelde met haar protégés, om nog maar te zwijgen van hun terroristische contacten. Het was door deze nauwgezette teelt dat GUR chef Kyrylo Boedanov zijn bloeddorst verkreeg die afgelopen lente ten toon werd gespreid toen hij verklaarde dat “we Russen hebben gedood en we zullen Russen blijven doden waar ook ter wereld tot de volledige overwinning van Oekraïne.”

  Top legerkolonel: "Moeilijk te geloven dat het Boetsja bloedbad opzettelijke daad van het Russische leger is"

Hoe dodelijk de GUR ook is geworden in de afgelopen tien jaar, het is nog steeds een namaak van de CIA en daarom wordt er verwacht dat er van tijd tot tijd slordige fouten worden gemaakt. Dit is relevant als het gaat om de laatste aanval nadat ISIS-K de verantwoordelijkheid opeiste door gebruik te maken van een verouderd nieuwssjabloon, wat suggereert dat iemand anders eerst de eer opeiste in hun naam, maar dat ISIS-K er vervolgens opportunistisch mee aan de haal ging om meer slagkracht te krijgen. Gezien zijn terroristische geschiedenis en banden met radicale islamisten, was die mysterieuze actor waarschijnlijk de GUR.

Wat er waarschijnlijk gebeurde is dat hun agenten zich voordeden als leden van die terreurgroep om een plausibele ontkenning te behouden voor het geval de geplande aanslag werd verijdeld of de terroristen achteraf werden gepakt. Een van de Tadzjieken die gevangen werd genomen in de auto die naar de Oekraïense grens reed, beweerde dat ze een maand geleden door de beheerders van een radicaal Telegramkanaal waren gerekruteerd om de aanslag uit te voeren met wapens die al in de cache zaten in ruil voor een creditcardbetaling van ongeveer 5000 dollar per persoon.

Deze staatsburgers werden waarschijnlijk uitgekozen door de GUR omdat sommigen van hen vatbaar zijn voor religieus radicalisme als gevolg van de slepende erfenis van de islamitisch geïnspireerde burgeroorlog in Tadzjikistan in de jaren 1990, hun land grenst aan het Afghaanse hoofdkwartier van ISIS-K en ze hebben visumvrije privileges om naar Rusland te reizen. Daarom werden ze naar verluidt gerekruteerd via een radicaal Telegramkanaal, lijkt de betrokkenheid van ISIS-K niet geheel onaannemelijk en konden ze gemakkelijk Rusland binnenkomen met minimale controle.

Ze waren echter niet radicaal genoeg om er met een zelfmoordaanslag op uit te trekken, zoals ISIS-K bekend staat, maar stonden toch voldoende sympathiek tegenover de ideologie van die groep om wat zij dachten dat de laatste missie van de groep was, uit te voeren in ruil voor geld. Dit verklaart waarom ze na het neerschieten van tientallen mensen en het in brand steken van de zaal van de plaats van het misdrijf wegvluchtten , wat in strijd is met wat een filiaal van die groep ooit zou doen.

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov over het gebruik van kernwapens

Als ze Oekraïne hadden bereikt, waar de FSB bevestigde dat ze contacten hadden en president Poetin zei dat er “een raam voor hen was gemaakt…om over te steken”, dan zouden ze waarschijnlijk zijn gedood door de GUR om alles in de doofpot te stoppen. We mogen niet vergeten dat deze groep terrorisme heeft geleerd van de CIA, die op haar beurt deze praktijk heeft geperfectioneerd in Syrië gedurende de afgelopen 13 jaar van de hybride oorlog die ze daar heeft gevoerd, maar de GUR is nog steeds een namaak en daarom maakten ze drie slordige fouten.

In de volgorde waarin ze zich voordeden, was hun eerste fout het rekruteren van mensen die niet bereid waren om tot de dood op de plaats te vechten van hun komende terroristische aanval. Dit leidde ertoe dat de daders gevangen werden genomen en vertelden hoe ze waren gerekruteerd in ruil voor geld, wat een van de tekenen is dat ISIS-K niet achter het gebeurde zat omdat hun leden altijd verwachten te sterven als “martelaars”. Het feit dat deze fout werd gemaakt suggereert dan ook dat de GUR wanhopig was om door te gaan met hun plannen.

De tweede fout was dat ze hun volgelingen niet vertelden om direct na de aanval naar een safe house te vluchten om daar een contactpersoon te ontmoeten die hen later zou helpen om de grens te bereiken, maar die hen eigenlijk zou doden zodra ze elkaar zouden ontmoeten om alles in de doofpot te stoppen. Dit leidde ertoe dat ze naar de Oekraïense grens raceten en zo aan iedereen lieten zien dat ze op zijn minst het gevoel hadden dat ze daar onderdak zouden vinden, waardoor de Russische claim van Oekraïense betrokkenheid veel geloofwaardiger werd voor veel sceptische westerlingen.

  Westerse media blijven negeren hoe Oekraïne NAVO-wapens gebruikt om onschuldige burgers in de Donbass te doden

En tot slot, de laatste fout was dat de GUR een verouderd nieuwssjabloon gebruikte om de aanval op te eisen namens ISIS-K, waarvan ze correct voorspelden dat ze er opportunistisch mee aan de haal zouden gaan om meer invloed te krijgen. Door dit te doen, gaven ze echter aan dat de groep zelf geen rol speelde in het organiseren van wat er gebeurde, anders zou hun modernere sjabloon zijn gebruikt. Samen brachten deze drie slordigheidsfouten het verhaal van de Mainstream Media in diskrediet en vestigden in plaats daarvan de aandacht op de GUR.

In combinatie met zijn terroristische geschiedenis en banden met radicale islamitische groeperingen, die respectievelijk bewijzen dat het de capaciteiten en de intentie heeft om de Crocus-aanval uit te voeren, evenals de kennis die nodig is om zich online voor te doen als extremisten voor rekruteringsdoeleinden, maakt dit alles de GUR de hoofdverdachte. Het leerde alles over terrorisme van de CIA, maar omdat het nog steeds een namaak is, maakte het een reeks slordige fouten die resulteerden in belastend Oekraïne in plaats van valse geloofwaardigheid te geven aan het ISIS-K verhaal.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poolse topgeneraal: “Oekraïense verliezen moeten worden geteld in miljoenen, niet in honderdduizenden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCV19 gevaccineerden en ongevaccineerden hebben nu behandeling nodig – Dr. Betsy Eads
Volgend artikelSchaduwen en as: De Crocus Stadhuis massacre en het spook van de geheime oorlog ISIS, Cui Bono?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. “Het leerde alles over terrorisme van de CIA, maar omdat het nog steeds een namaak is, maakte het een reeks slordige fouten die resulteerden in belastend Oekraïne in plaats van valse geloofwaardigheid te geven aan het ISIS-K verhaal.”

  De CIA zelf maakt zelf al jarenlang niets anders dan dergelijke domme fouten. Van Vietnam tot aan 9/11 en verder is geen enkele zgn false flag operatie door deze gasten foutloos uitgevoerd. Bij bijna alle in het westen gepleegde false flags was er bewijs van de connectie Wall Street-CIA door de voorkennis misdrijven.

  Hun connectie met en gebruik van de media toont ook gebreken want daar gaat het nogal vaak mis, zoals bij voorbeeld het door de BBC gemelde instorten van WTC-7 wat in werkelijkheid nog moest gebeuren. Er zijn legio van dit soort domme fouten begaan door deze club van over het paard getilde bankiers agentjes.

 2. Als de westerse landen achter de terroristische aanslag in Moskou zitten, de CIA, MI6 of allen is de reden voor mij duidelijk dat men een grote oorlog tegen Rusland wil ontketenen.
  Het is voor de meeste waarnemers inmiddels duidelijk dat een conventionele oorlog door de navo niet te winnen is mede door de te toegezegde deelname van China, Iran, Noord-Korea en nog een aantal andere landen.
  In de westerse landen weet men dat ook wel tenzij men van krankzinnigheid het vermogen tot nadenken volledig heeft verloren.
  Dus wat ik hieruit kan concluderen is dat men het aanstuurt op een nucleaire uitwisseling waarin geen winnaars kunnen zijn.
  In Rusland echter bestaan grote grottenstelsels waarin miljoenen mensen in kunnen worden ondergebracht met alle benodigdheden om hele lange tijd te overleven en is de westerse wereld suïcidaal of werkelijk krankzinnig geworden.

 3. het kan eenvoudiger pak de westerse regering op en kijken wat zij doen ik weet het al zij verraden elkaar en dan een tribunaal

 4. Toch heb ik het vermoeden dat er straks in Europa ergens 1 of meerdere valse vlag aanslagen worden gepleegd om toch maar geloofwaardigheid te creëren voor hun gekozen ISIS boeman.

 5. Ik vind het geloofwaardig dat die terroristen de grens over probeerden te gaan en dat de Azov hen dan zou doden maar dat de Russen die gasten op tijd hebben gepakt, de gewone media ja die kennen we wel he inmiddels, waar is het Westen toch mee bezig, zowel in Gaza als hier!

 6. Als er franse en Engelse militairen in oekraïne zijn om lange afstands raketten in te stellen om naar Rusland te sturen, wat houdt Putin dan tegen eens een raket op Parijs of London te sturen

 7. Wat dacht je van MH17 ?
  Het enige toestel dat nog over Oekraine vloog, luchtruim niet gesloten, tegenbewijs van tafel geveegd…. Hummm

 8. Rommel , geweldig hoe gedetailleerd FN steeds weer ons allen van info voorziet, veel dank voor jou, jullie werk in deze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in