Tasnim News Agency / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

World Central Kitchen zei dinsdag dat een gerichte Israëlische luchtaanval zeven leden van haar hulpteam in Gaza heeft gedood toen ze een opslagplaats in de stad Deir al-Balah verlieten, waar ze net meer dan 100 ton voedsel hadden uitgeladen dat zou worden uitgedeeld aan hongerende Palestijnen.

De in Washington, D.C. gevestigde hulporganisatie zei dat onder de zeven doden een Amerikaans en Canadees staatsburger was, evenals Australische, Poolse en Britse staatsburgers en een Palestijnse medewerker die later werd geïdentificeerd als Saif Abu Taha, schrijft Jake Johnson.

“Dit is niet alleen een aanval op WCK, dit is een aanval op humanitaire organisaties die opduiken in de meest erbarmelijke situaties waar voedsel wordt gebruikt als oorlogswapen,” zei Erin Gore, de CEO van de groep, in een verklaring. “Dit is onvergeeflijk.”

WCK zei dat haar konvooi van voertuigen – waaronder twee gepantserde auto’s met het logo van de groep – getroffen werd door een Israëlische aanval terwijl ze zich in een zogenaamd niet-geconflicteerde zone bevonden. De groep zei dat het de bewegingen van het konvooi coördineerde met de Israel Defense Forces (IDF), waardoor WCK concludeerde dat de aanval geen ongeluk was.

“Ik ben er kapot van dat wij – World Central Kitchen en de rest van de wereld – vandaag prachtige levens zijn kwijtgeraakt door een gerichte aanval van de IDF,” zei Gore dinsdag. “De liefde die ze hadden voor het voeden van mensen, de vastberadenheid die ze belichaamden om te laten zien dat menselijkheid boven alles uitstijgt en de impact die ze maakten in ontelbare levens zullen voor altijd herinnerd en gekoesterd worden.”

  Iran-Rusland zetten een westerse val op in Palestina

“Ik ben er kapot van dat wij – de World Central Kitchen en de rest van de wereld – vandaag prachtige levens zijn kwijtgeraakt door een gerichte aanval van de IDF,” zei Gore dinsdag. “De liefde die ze hadden voor het voeden van mensen, de vastberadenheid die ze belichaamden om te laten zien dat menselijkheid boven alles uitstijgt en de impact die ze maakten in ontelbare levens zullen voor altijd herinnerd en gekoesterd worden.”

Foto’s en videobeelden van de plaats delict en de nasleep laten een enorme slachting zien. Reddingsteams die ter plaatse arriveerden en de lichamen van de WCK-medewerkers uit het wrak haalden, toonden de paspoorten van de doden en identificeerden Zomi Frankcom uit Australië, Damian Sobol uit Polen en andere slachtoffers van de Israëlische aanval.

De IDF beloofde “een diepgaand onderzoek op de hoogste niveaus” uit te voeren – een belofte die, gezien de staat van dienst van het Israëlische leger, waarschijnlijk niets zal blijken te zijn. Het Israëlische leger heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk ongestraft hulpverleners aangevallen, waarbij medewerkers van organisaties van de Verenigde Naties, het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan, Artsen zonder Grenzen en andere organisaties werden gedood.

WCK staat bekend om het coördineren van noodvoedselhulp in rampgebieden over de hele wereld. De groep heeft de afgelopen weken honderden tonnen voedsel ingezameld en afgeleverd in Gaza, toen de hongersnood zich over de enclave verspreidde door de blokkade van de Israëlische regering.

Na de dodelijke aanval op haar medewerkers zei WCK dat ze haar activiteiten in de regio onmiddellijk zou stopzetten.

  Trump 2.0: Wat zou het betekenen voor Amerika en de wereld?

“We zullen binnenkort beslissingen nemen over de toekomst van ons werk,” zei de groep in een verklaring.

Celebrity chef-kok José Andrés, de oprichter van de groep, schreef maandag laat in een bericht op social media dat hij “kapot is en rouwt om hun families en vrienden en onze hele WCK-familie.”

“Dit zijn mensen… engelen… met wie ik gediend heb in Oekraïne, Gaza, Turkije, Marokko, de Bahama’s, Indonesië,” schreef hij. “Ze zijn niet gezichtsloos… ze zijn niet naamloos. De Israëlische regering moet stoppen met dit lukrake moorden. Ze moet stoppen met het beperken van humanitaire hulp, stoppen met het doden van burgers en hulpverleners en stoppen met het gebruik van voedsel als wapen. Geen onschuldige levens meer verloren. Vrede begint met onze gedeelde menselijkheid. Het moet nu beginnen.”

De Australische premier Anthony Albanese, die beschuldigd wordt van medeplichtigheid aan genocide in Gaza, bevestigde dat de Australische burger Zomi Frankcom gedood werd door de Israëlische aanval en eiste “volledige verantwoording.”

“Dit is een tragedie die nooit had mogen plaatsvinden,” vertelde Albanese aan verslaggevers en hij zei dat hij de Israëlische ambassadeur in Australië had ontboden.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

  Bloed, chaos en verval: dit zijn de vruchten van ongebreidelde westerse hoogmoed

Lees meer over:

Vorig artikelZal Rusland zijn grote aanval in juni uitvoeren? – 650.000 troepen bereiden zich voor op een invasie
Volgend artikelEdgar Cayce voorspelde dat 2024 een ‘scharnierjaar’ van ‘ontwaken en transformatie’ zal zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

67 REACTIES

 1. Boycot producten uit dat krankzinnige land dat Israël heet! Wat kleeft er een ongelooflijke hoeveelheid bloed aan de handjes van hun leider. Leider?
  Lees moordenaar. En natuurlijk ook aan de handjes van zijn mede regeringsleden en aan vele lijers (geen leiders) van het hypocriete westen, die deze genocide nog steunen. Het is toch verschrikkelijk wat daar gebeurt. Puur genocide.

  • Boycot ook voor de VS en voor bepaalde westerse landen die oorlog onderdelen versturen naar Israel, de VS zou moeten Israel binnen vallen al maanden geleden voor de vrede maar verwacht niets van de yankees die willen ieder land kapot maken voor zijn imperialisme.

    • Genocide is een ander woord voor volkenmoord, de misdaad van stelselmatige en opzettelijke uitroeiing van een etnische groep, of van een deel daarvan.
     Voorbeeld: Tijdens de Tweede Wereldoorlog vindt de systematische moord op bijna zes miljoen Europese Joden plaats. Deze genocide noemen we de ‘Holocaust’.
     De Joden moeten er nu alles aandoen opdat er geen vervolg kan komen op deze genocide.
     Tevreden met mijn uitleg “Lbery”?
     Dankzij mijn uitleg ben jij nu alvast wat beter geschoold.
     Ik ben blij dat ik je even kon helpen.

     • 6 miljoen was veel te weinig .t hadden ze allemaal moeten zijn ,dan hadden we nu geen wef gehad en israel. En had het er een stuk beter uitgezien

     • Daarom voeren ze het nu zelf maar uit op anderen…Weet je, tien ik 17 was–was in de jaren ’60–ergerde mij die walgelijke Israël-verheerlijking al behoorlijk. Vroeg toen al wat eigenlijk het verschil is tussen een volk dat gelooft door God boven alle andere volkeren uitverkoren te zijn en een volk dat meent een superieur ‘heren-‘ en heerserstas te zijn !? Ik vind beide waanideeën bijzonder onsympathiek… En wat Netanyahoe aanhaalde over de Amalekieten en dat dat met de Gazanen ook maar diende te gebeuren maakt hem nauwelijks verschillend van Hitler ! Zijn zo’n 1200 Joden met als zoenoffer zo’n 30000 Palestijnen plus alles wat er sinds 1948 verdreven en/of vermoord was onderhand niet al een beetje betaald ???

  • En nu gaat de door de vs betaalde en bewapende zionistische terreurorganisatie deze zoveelste gerichte moordpartij van haar bendeleden “onderzoeken”!! Er is dringend een of andere valse vlag nodig om de aandacht af te leiden.

 2. Netanyanu moeten ze terstond een nekschot geven. Dat niemand in israel zich op offert om die gek te stoppen snap ik niks van….

  Dat niemand in de legers, behalve Rusland, het heft ten basis van het goede ter hand neemt snap ik ook niks van.

 3. Dit lijkt veel op de Nine Eleven gebeurtenis, uitgevoerd door een stel hooggeplaatste medewerkers vande Amerikaanse regering destijds. Dit is genocide in zijn smerigste vorm!
  Israel en ook de bevolking die achter deze moordende dictator staat moet zich diep schamen en voor een zuiver tribunaal worden berecht!

  • Inderdaad, tot nu toe vond ik vooral de Israelische regering fout, maar nu begin ik ook het Israelisch volk “fout” te vinden dat ze dit allemaal laten gebeuren. In wat voor ’n wereld leven we tegenwoordig? Verschrikkelijk. Wat een demonen daar allemaal in de regeringskringen, overal ter wereld en als topper Israel. Iedere regeringsleider die NU nog Israel onvoorwaardelijk steunt is een duivel.

  • Ja hoor, Israel en ook de bevolking die achter deze moordende dictator staat moet zich diep schamen.
   En de Palestijnen moeten zich niet schamen voor Hamas, die meer dan 1000 Israeli’s hebben afgeknald en verminkt, en die nu de gijzelaars niet willen vrijlaten, waarvan de verkrachtingen dag in dag uit doorgaan.

   • Beste Frank W,
    Een metafoor;
    Jij kijkt vanop een afstand, uit over een groot meer waarvan je geen idee hebt hoe diep en hoe vergiftigd het is.
    Het is mij in ieder geval duidelijk dat jij pro Israel bent.

    • “Jij kijkt vanop een afstand, uit over een groot meer waarvan je geen idee hebt hoe diep en hoe vergiftigd het is.”
     Dat heb je prachtig geformuleerd Tigron.
     Dit is de ideale respons voor alle pro-Hamasjes hier op dit forum.
     Dank u daarvoor.

       • En zolang we nog pro zus en pro zo zijn, blijven we verdeeld.. is het nog steeds niet duidelijk dat die verdeling al eeuwen plaats vind, tussen talloze bevolkingsgroepen, met hetzelfde doel als het vandaag heeft? Verdeel en heers.. ook hier op frontnieuws werkt het nog steeds helaas

        • Ja hoor pro mens, heel mooi maar ik zal me never nooit verbinden met monsters, verdeel en heers hoort gewoon hier, we zijn hier om te lijden ons zelf te leren kennen er is dualisme, de andere wang toe keren is mooi van Jezus maar hij is de zoon van God, ik ben niet de dochter of zoon van God hooguit een creatie die nog mag leren en zonder haat is er geen liefde.

     • Vergeet vooral de vele honderdduizenden Palestijnse semieten, die, vooral vanaf 1947, door deze moordende joodse terroristen zijn afgeslacht, en miljoenen uit hun huizen en land zijn verdreven. Hamas is een politieke verzets beweging, die alle recht heeft om zich tegen terroristen te verdedigen. De oorlog tegen de Palestijnen is reeds door de zionisten , begin vorige eeuw begonnen, zeer lang voor de oprichting van Hamas, en vanaf 1947 exponentiëel toegenomen in Palestina en Cis -jordanië. Zoek maar eens naar de aktiviteiten van joodse terreur van Hagana, Tsahal, IDF, …
      Misschien moet je eens nadenken over wat de oorzaak is en wat dit als gevolg geeft.

     • Beste AJ,
      Iets wat de mensheid al meer dan 2000 jaren wordt voorgehouden is moeilijk in een kort tijdsbestek te veranderen helaas.
      De meeste mensen weten ook niet dat de echte joden gebruikt en misbruikt zijn door de Khazaren/zionisten tijdens en na de 2e wereldoorlog.
      De geschiedenis zoals die ons is geleerd, klopt van geen kanten.

  • Zéér juist, maar de Domheid is groot, want ze roeien ook hun eigen bevolking uit op deze manier..zei het symbolisch maar Zeker..de bevolking zal de Prijs betalen…Die ze mee verdienen… Zionistische Moordende-Kartels…VS/UK/EU..én alle Joden ter wereld…Ps Uitzonderingen bevestigen de Regel…

 4. Ik kan het hier schrijven, dit leger, deze zionisten, ze mogen echt alles, ik kots op dit regime, eigenlijk ben ik voor een gewapend ingrijpen dat deelde ik pas ook met the rights forum, ze reageerden daar niet op wat ik begrijp, dit kan toch zo niet door gaan mensen?

  • Ja ik ben het er ook helemaal mee eens. Het is een regime om op te kotsen.
   Gelukkig is het regime in Nederland veel beter. Boeren onteigenen, boeren kapot maken, boeren laten zelfmoord plegen, elke dag straffeloos verkrachtingen en moorden door import-gespuis.

   • Frank de zionist…LEER Nakba… 1948, Zo’n 500 Palestijnse dorpen, inclusief circa 100 bedoeïenendorpen, werden verwoest, massaslachtingen vonden plaats en meer dan 750.000 Arabische Palestijnen werden uit het door Israël veroverde gebied verdreven of moesten vluchten.

 5. Ze willen alle gazanen dood, daarom geen bulp toegestaan. Onderzoek starten-> ze lachen erom! Pas zag ik joodse burgers feest vieren omdat er weer zoveel burgers waren vermoord. Heel de wereld haat ze weer, net als voor WW2. En ze trekken echt aan het kortste eind!

 6. Zoals de joden nu als een moordende criminele bende tekeer gaan is ongekend.
  Zo ontstaat dus antisemitisme, of beter gezegd Jodenhaat.

 7. Een verbond met de dood en het dodenrijk, iets anders is het niet – Jesaja 28, Openbaring 6. Het beest uit de aarde is zich uit het godvergeten volk aan het omhoog worstelen. Zij die in dit alles een aandeel hebben, zullen ervoor worden gestraft, niet voor een tribunaal, maar door de Allerhoogste, Die de Joden van toen 2000 jaar terug lieten kruisigen en Die ze nog steeds verwerpen. Daarom zijn ‘zeven demonen, bozer dan die van 2000 jaar terug’ in het volk gevaren – Mattheus 12. De ‘woeste plaatsen’ zouden kunnen slaan op Khazaria. Binnenkort merkt de synagoge van satan aan wie ze zich onderworpen hebben, zodra ze satan heel dicht tegen zich aan hebben, nadat hij uit de hemel is geworpen – Openbaring 12. De ware Israëlieten, die niet behoren tot deze synagoge van satan, zullen zwaar worden vervolgd – de vrouw, die het Mannelijke Kind voortbracht. Dat zouden heel wel de huidige Palestijnen kunnen zijn. De vervolging is al begonnen.

  • heb je wel een fijne jeugd gehad peter, met je jesaja, beest uit de aarde, mattheus, khazaria, synagoge van satan,uit de hemel is geworpen, openbaring, een vrouw die een mannelijk kind voortbracht(weet je zeker dat het geen man met een baarvader was?)
   heel veel sterkte jongen, jij komt goed terecht op het eind van de rit

 8. Beste Peter geef het door. AARDAPPELS UIT IS HA EL Bij de LIDL!!!!! Ga er naar toe en trap al die moordenaars rotzooi uit hun schappen. MENSEN DOE HET IN HET HELE LAND!

  • Veel mensen zijn afhankelijk van voedsel dat goedkoop verkocht wordt. Veel mensen hebben totaal geen eten en lijden honger. Ik vind dat je nooit voedsel mag vernietigen omdat je je het land van herkomst haat. Beter je woede en agressie in banen lijden tegen diegenen die ons allemaal naar het leven staan. Je hoeft daarvoor echt niet naar Israel, kijk maar eens dichterbij in den Haag en Brussel. Als je daadwerkelijk een aanval op dat tuig wilt beginnen ben ik je man.

 9. En Puma, Starbucks, Sodastream, medjoul dadels, kijk bij alles wat je koopt naar het land van herkomst, je schrikt je kapot heel Nederland is vergeven van de shit uit het gestolen land. Ik boycot al jaren ben lid van de BDS beweging maar vooral in het begin is het best lastig want het is ongelooflijk veel en sluipender wijs erin geslopen. Het is een smerig onbetrouwbaar bloeddorstig volk.

 10. De ironie is dat Netanyahu nu achter Hitler kan gaan staan in het rijtje van de grootste misdadigers aller tijden.

 11. was ik nog vergeten in mijn reactie op Frank (zie boven)…Netanyahoe heeft het ook nog gepresteerd heel zijn eigen volk tot proefkonijn voor maffioos Big-Farma (sorry, dit is mogelijk een belediging voor de maffia..) te maken en het massal te vergiftigen met het kwakzalversvergif dat ze als ‘vaccin’ durfden op te dringen… Waar leeft die man eigenlijk voor ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in