De “Great Replacement” is daadwerkelijk aan de gang, ongeacht wat de linkse mainstream media de mensen willen doen geloven, zegt de invloedrijke Franse filosoof Michel Onfray in een talkshow gestreamd op YouTube van de nieuwssite Front Populaire.

“Als iemand van links zegt de ‘Great Replacement, is bij ons”, dan is de reactie ‘heel goed’, maar als iemand van de rechterzijde zoals Renuad Camus zegt dat er een ‘Great Replacement’ is, dan roepen ze onmiddellijk ‘fascisme'”, zegt Onfray.

De Great Replacement is een term die is bedacht door de Franse auteur Renaud Camus in zijn boek “The Great Replacement” uit 2010, waarin hij de theorie poneert dat autochtone Fransen demografisch worden vervangen door niet-Europese volkeren, ten tijde dat Frankrijk het onderwerp was van herhaalde terroristische aanslagen door islamisten. Dat boek maakt deel uit van een grotere golf van Europees “cultuurpessimisme”, waarvan andere voorvechters zoals Thilo Sarrazin in Duitsland zijn, die “Duitsland schaft zichzelf af” schreef, samen met Éric Zemmour (“De Franse zelfmoord”) en Michel Houllebecq (“Onderwerping”), bericht Remix.

“Dit is een terugkerend thema in de media: links zegt dat immigratie een kans is, dat het gezond is, dat het vitaliteit en vers bloed brengt, terwijl rechts zegt dat alle immigratie slecht is en dat we op onszelf moeten blijven”, aldus Onfray, die stelt dat wat men er ook van vindt, de demografische gegevens in feite bevestigen dat de Grote Vervangingstheorie geen “samenzweringstheorie” is.

“Is er inderdaad een Grote Vervanging? Demografen zeggen van wel. Het is heel eenvoudig. Er zijn mannen en vrouwen, zij planten zich voort, je hebt een bepaald geboortecijfer, je doet de berekeningen, maakt prognoses, en het zal een grafiek laten zien”, zegt hij, erop wijzend dat degenen die het idee verwerpen zeggen dat dit alleen in een verre toekomst zal gebeuren, maar niet kunnen ontkennen dat de demografie aan het veranderen is, waarbij etnische Europeanen in landen in het hele Westen naar een minderheidspositie opschuiven.

  De zelfmoord van Europa: immigratie, identiteit en islam

Op linkse websites waar de meeste burgers hun informatie vandaan halen, zoals Wikipedia, staat de Grote Vervanging vermeld als een extreem-rechtse samenzweringstheorie. Onfray zegt ook dat een verbod in veel Westerse landen om de etniciteit van de bevolking te vermelden, zoals in Frankrijk, bedoeld is om deze waarheid te verbergen.

“Men heeft niet het recht om etnische of religieuze statistieken te produceren… Deze verboden worden gemaakt om demografen te verhinderen te voorspellen wat er komen gaat”, zegt Onfray.

Hoewel Frankrijk geen statistieken bijhoudt op basis van etniciteit, hebben demografen naar andere gegevens gezocht om de snelle demografische vervanging van etnische Fransen te bevestigen, onder andere door de namen te onderzoeken van kinderen die geboren worden.

In de Verenigde Staten, waar etniciteit wordt bijgehouden, heeft massale immigratie in combinatie met dalende geboortecijfers en toenemende sterfte onder de blanke bevolking geleid tot een snelle verschuiving in het demografische beeld in het land. Blanken, die in 1960 bijna 90 procent van de bevolking uitmaakten, maken nu minder dan 60 procent van de bevolking uit. Er zijn nu voorspellingen dat blanken reeds dit decennium een minderheid zullen worden als de immigratietrends niet omkeren, aldus het Brookings Institute.

In andere landen, zoals Noorwegen, zullen blanken naar verwachting langere tijd de meerderheid blijven vormen, maar nog deze eeuw een minderheid worden.

De 62-jarige Onfray is auteur van meer dan 100 boeken en gaf in 2002 zijn functie als leraar filosofie op een middelbare school op en richtte de collegegeldvrije Volksuniversiteit in Caen op, waar hij samen met enkele anderen filosofie en andere vakken doceert. De universiteit aanvaardt geen overheidsbijdragen en wordt alleen gefinancierd met de opbrengst van Onfray’s boeken.

Vluchtelingenleugen gebarsten: EU-Commissie dringt aan op massale hervestiging van migranten

Vorig artikelLockdown heeft volgens de VN 228.000 kinderen gedood in Azië (meer dan het virus)
Volgend artikelWHO insider blaast alarm over Gates en GAVI
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Links, een wereldwijd opererende criminele clan die nergens toestemming voor vraagt en alles als vast staande feiten bij de burger door de strot rammen!
  Toestemming vragen voor zulk fundamentele en definitieve wijzigingen in een land?
  Niks ervan! Dictatoriaal en elitair links bepaalt dat zelf.
  Burgers hebben geen inspraak.
  Democratie is een farce.
  Fuck linkse nazi’s die bezig zijn met de vernietiging van de westerse wereld.
  Fuck voornamelijk ssoross die daarin een coördinerende rol heeft!

 2. @Henk 16.21
  Fuck, de slaafse sheeple , die dit allemaal laten gebeuren.
  Als je iets onderneemt om hun uit hun eigen gegraven graf te halen, dan steken, ze nog liever een mes in je rug, dan je te bedanken voor je hulp !

 3. In Rotterdam stemt 8,4% op denk en ook nog 1,8% op nida.
  De krokodil wacht tot hij het seintje krijgt om toe te slaan.

 4. Ik vraag me momenteel vaker af… Waar heen te gaan?
  Stemmen heeft geen zin.
  De meeste mensen om je heen geloven klakkeloos de nieuwsberichten.
  Maar….. .
  Waar kunnen wij een veilige haven vinden en de komende 30 jaar overleven zonder mee te doen/ onderworpen te zijn aan deze idiotie?

 5. zodra de asiel zoekers ervaren dat ze geen geld (meer)krijgen, zoals het nu gaat, maar onvermijdelijk zal stoppen, gaan ze vanzelf weer terug. diegene die wel leren en werken voorzien in hun eigen behoefte en zijn inderdaad een verrijking voor het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in