President Of Ukraine from Україна / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

In de aanloop naar de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, die vandaag in Capri begint, wordt zowel in Oekraïne als in westerse landen openlijk gewaarschuwd voor een Oekraïense nederlaag in de oorlog. Kiev loopt “ernstig gevaar” om de oorlog in de loop van het jaar te verliezen, verklaarde een hooggeplaatste Britse militair in het weekend. Oekraïense officieren hadden eerder gewaarschuwd dat de Russische strijdkrachten binnenkort in staat zouden kunnen zijn om “het front op sommige plaatsen te verpletteren.” Een Russische opmars naar grote delen van Oost- en zelfs Centraal-Oekraïne wordt niet langer uitgesloten. Deskundigen bekritiseren het Westen omdat het “de situatie in Oekraïne vanaf het begin heeft goedgepraat.” Oekraïense officieren bekritiseren dat het effect van westerse wapens vaak wordt overschat – in traditionele zelfverzekerdheid; Russische militairen hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze Storm Shadow of SCALP kruisraketten met een hoge trefkans kunnen uitschakelen. De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 zijn nu op zoek naar opties om een ineenstorting van het Oekraïense front te voorkomen. Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock stelt een mogelijke wereldwijde “inventarisatie van alle Patriot-systemen” voor, schrijft German Foreign Policy.

Rusland in het offensief

De inschatting dat de Oekraïense troepen hun positie aan het front niet veel langer zullen kunnen vasthouden en dat er in de komende weken en maanden een Russische doorbraak zal komen met mogelijk verstrekkende gevolgen, wordt al enkele weken geuit. Zo citeerde het Springer online portaal Politico begin april hooggeplaatste Oekraïense officieren die zeiden dat de Russische troepen binnenkort in staat zouden zijn om “de frontlinie binnen te dringen en deze op sommige plaatsen te verpletteren.”[1] In het weekend bevestigde de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, kolonel-generaal Olexander Syrskyi, dat de situatie aan de frontlinie in het oosten van het land de afgelopen dagen “aanzienlijk gespannener” was geworden dan voorheen; dit was te wijten aan het feit dat de Russische strijdkrachten hun offensieve operaties “aanzienlijk” hadden uitgebreid na de presidentsverkiezingen in Rusland.[2] Westerse militaire functionarissen beginnen zich ook openlijker uit te spreken. Zo citeerde de BBC de voormalige commandant van het Joint Forces Command, Richard Barrons, die zei dat Oekraïne “ernstig gevaar loopt” om de oorlog later dit jaar te verliezen.[3] Barrons sloot een doorbraak van de Russische strijdkrachten door het front niet uit en sloot vervolgens hun bijna onstuitbare opmars naar het centrum van Oekraïne niet uit.

  Rusland kondigt twee nieuwe LEGERS aan; 14 nieuwe divisies, 16 nieuwe brigades

Aanvallen op elektriciteitscentrales

Tijdens de voorbereidingen op het offensief heeft Rusland de afgelopen weken uitgebreide aanvallen uitgevoerd op de Oekraïense energievoorziening. De Russische strijdkrachten vielen niet langer onderstations en transformatoren aan – zoals afgelopen winter – maar conventionele elektriciteitscentrales. Onlangs nog, in de nacht van 10 op 11 april, werd de thermische centrale van Trypillya, die onder andere de regio Kiev van energie voorzag, volledig verwoest; kort daarvoor was de thermische centrale van Smiyiv, die de regio Kharkiv van energie voorzag, verwoest. Volgens officiële cijfers is 80 procent van de Oekraïense thermische centrales nu niet meer operationeel; in tegenstelling tot de beschadigde onderstations en transformatoren zal het herstel waarschijnlijk jaren duren.[4] Experts van het Duitse Instituut voor Internationale en Veiligheidsaangelegenheden (SWP) geloven dat de strategie achter de aanvallen waarschijnlijk een vergelding was voor de Oekraïense aanvallen op Russische olieraffinaderijen. Aan de andere kant is het doel om de regering in Kiev de keuze te geven om “ofwel de defensie-industrie ofwel de bevolking te bevoorraden”; beide zijn waarschijnlijk niet meer tegelijkertijd mogelijk.[5] Mislukkingen in de defensie-industrie verzwakken het vermogen van Oekraïne om zich te verdedigen tegen het Russische offensief, dat waarschijnlijk op handen is.

“Van het begin af aan goedgepraat”

Met het oog op het dreigende Russische offensief hebben militaire experts scherpe kritiek geuit op de westerse beoordeling van de oorlog in Oekraïne tot nu toe. Markus Reisner, een officier van de Oostenrijkse Strijdkrachten die lesgeeft aan de Theresiaanse Militaire Academie in Wiener Neustadt en bekend is geworden door zijn analyses van de oorlog in Oekraïne, zegt bijvoorbeeld: “We hebben onszelf vanaf het begin de situatie in Oekraïne goedgepraat.”[6] Zo waren “de middelen die van buitenaf het land binnenstroomden” vanaf het begin “onvoldoende voor een uitputtingsslag,” en “dit is al aan de gang sinds april 2022.” Er waren ook illusies gevoed over de staat van de Russische strijdkrachten. Er waren bijvoorbeeld veel berichten over een aanval op een Russische kazerne waarbij veel Russische soldaten omkwamen; deze aanval werd mogelijk gemaakt door het onzorgvuldige gebruik van privé mobiele telefoons door Russische militairen. Vervolgens werd in het Westen de indruk gewekt dat roekeloosheid “een trend” was in de Russische strijdkrachten – maar het geval was “een geïsoleerd incident.” “We namen één gebeurtenis en extrapoleerden daaruit de toestand van het Russische leger,” stelt Reisner; maar je moet nooit “zo naïef” zijn. Verkeerde inschattingen van de gevechtskracht van de Russische strijdkrachten waren het resultaat.

  Hongarije legt uit waarom Oekraïne geen NAVO-lid kan worden

Westerse wapens overschat

Volgens de Oekraïense officieren die werden geïnterviewd door het Springer-portaal Politico, geldt dit voor de levering van westerse wapens, die ook in de Duitse media werden beschreven als bijzonder efficiënt en waarop grote hoop werd gevestigd – zoals de Storm Shadow en SCALP kruisraketten die werden geëxporteerd door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ze werden zeer “succesvol” gebruikt, meldt een Oekraïense officier – maar “slechts voor een korte tijd.”[7] Het Russische leger onderzocht vervolgens hun werkingsmechanisme en de mogelijkheden voor hun verdediging – en ze vonden manieren om ze grotendeels onschadelijk te maken. Reisner rapporteert dat de Russische strijdkrachten nu in staat zijn om “ruim 50 procent van de Oekraïense raketten neer te halen met elektronische stoorsystemen; de helft van de rest wordt dan neergeschoten door het luchtverdedigingssysteem.”[8] Hoewel de Oekraïense strijdkrachten “hier en daar een spectaculaire treffer behalen,” maar dit was niet genoeg “om de vijand te doen buigen.” “De Russen,” zo citeert Politico Oekraïense officieren, “leren altijd. Ze geven ons geen tweede kans.”[9] Men moet “de hype” niet geloven dat ze “alleen maar troepen de vleesmolen in sturen. Dat doen ze ook … maar ze leren en verfijnen” hun oorlogsvoering.

Wereldwijde inventarisatie van alle Patriot systemen

De oorlog in Oekraïne staat op de agenda van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, die gisteren, woensdag, begint op het Italiaanse eiland Capri. Om een Oekraïense nederlaag te voorkomen, wordt er onder andere gezocht naar mogelijkheden om Oekraïne te voorzien van extra luchtverdedigingssystemen. Het Duitse ministerie van Defensie kondigde afgelopen zaterdag al aan er een te leveren uit de voorraden van de Bundeswehr. Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft zich tijdens de G7-bijeenkomst uitgesproken voor het bespreken van een Europabrede of zelfs “wereldwijde inventarisatie van alle Patriot-systemen” en de landen die dergelijke systemen bezitten aan te moedigen om ze “snel” aan Kiev over te dragen.[10] De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zullen naar verwachting ook aanwezig zijn bij de bijeenkomst. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani werd geciteerd toen hij zei dat het niet mogelijk zou zijn om een gunstig vredesakkoord te bereiken als de Oekraïense nederlaag niet kon worden voorkomen: Het zou nodig zijn om Rusland “uit Oekraïne te krijgen.”[11] Hoe dit bereikt zou worden bleef onduidelijk. De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron had eerder verklaard: “Het beste wat we dit jaar kunnen doen is de Oekraïners in deze strijd houden.”[12] Het Westen speelt Va banque.

  Helemaal naar Odessa

[1] Jamie Dettmer: Ukraine is at great risk of its front lines collapsing. politico.eu 03.04.2024.
[2] Tom Balmforth: Ukraine’s army chief says eastern front under intense Russian assault. reuters.com 13.04.2024.
[3] Frank Gardner: Ukraine could face defeat in 2024. Here’s how that might look. bbc.co.uk 14.04.2024.
[4], [5] Christian Mölling, András Rácz: Warum Russland die Energieversorgung zerstört. zdf.de 11.04.2024.
[6] Hauke Friederichs, Maxim Kireev: „Wir haben uns die Lage in der Ukraine schöngeredet“. zeit.de 15.04.2024.
[7] Jamie Dettmer: Ukraine is at great risk of its front lines collapsing. politico.eu 03.04.2024.
[8] Hauke Friederichs, Maxim Kireev: „Wir haben uns die Lage in der Ukraine schöngeredet“. zeit.de 15.04.2024.
[9] Jamie Dettmer: Ukraine is at great risk of its front lines collapsing. politico.eu 03.04.2024.
[10] Trotz knapper Bestände: Deutschland liefert weiteres Patriot-System an Ukraine. berliner-zeitung.de 13.04.2024.
[11] Crispian Balmer, Angelo Amante: Wars to dominate G7 talks as foreign ministers seek path to peace. ca.news.yahoo.com 15.04.2024.
[12] Mark Landler: Cameron, on U.S. Trip, Takes a Risk and Meets With Trump. nytimes.com 09.04.2024.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Rusland vecht tegen de Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ineenstorting van het Amerikaanse Imperium: Diplomatie en zachte macht
Volgend artikelSlecht nieuws voor de COVID-gevaccineerden – We hebben geprobeerd je te waarschuwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Citaat uit het artikel van Benjamin Fulford van 08.04 bestemd voor John: Momenteel wordt deze groep vertegenwoordigd door de beweging die door de Russen is getraceerd naar de theosofische schrijfster Alice Bailey (1880 – 1949). Zij beweert dat haar boeken telepathisch zijn gedicteerd door “een Meester van Wijsheid”. Dit zijn de Satanische Thought-Forms [denkvormen] die in staat zijn de menselijke geest te kapen die bronnen van het Pentagon ontdekten tijdens hun eigen onderzoek naar de New Age-bewegingen.

  Hoe dan ook, de Russen zeggen dat, aangespoord door deze denkvormen, Bailey de Lucis [Lucifer] trust oprichtte. Deze bevindt zich in het gebouw van het VN hoofdkwartier en “is in feite de basis van alle agenda’s van de globalisten”. De trust controleert voor 90% het programma van het Amerikaanse onderwijssysteem via het Fetzer Instituut, zegt de FSB. “De trust is de oorsprong van de taal die wordt gebruikt door het WEF, Schwab, Harari samen met het Tavistock Instituut (Rockefeller), MI6 en de CIA, en ze hebben dezelfde occulte vrijmetselaarbazen/ of baas”, voegen ze eraan toe. Hun doel is om “alle religies te vervangen en te interpreteren”.

  • Bailey, de Lucis Trust, de hele New Age beweging is vorige eeuw in handen gekomen van de satanisten via Henri Kissinger en George Soros.

   Spiritualiteit is hierdoor gevaarlijk. De Lucis Trust Stichting roept haar studenten op te mediteren voor de vn en de ngo’s en zo lopen ze allemaal ( veelal zonder het zich bewust te zijn ) in de fuik van de satanisten

   • Bilderbergconferentiebezoeker in 1992, Deep State-dienaar & Fulbright-beursontvanger Bill Clinton (1946) noemde Bill Cooper tijdens zijn presidentschap (1993 – 2001) de gevaarlijkste man van de Verenigde Staten.

 2. Het beste wat we dit jaar kunnen doen, de ukrainers in de strijd houden, tuurlijk jongens, dood en verderf blijven zaaien, de leeftijd nog maar even verlagen, er blijft geen ukrainse man meer over straks!
  Advies : geef je over, pak zelensky op, geef Rusland de donbass terug en sluit vrede

  • Ik ben het helemaal met u eens. Het is alleen zo jammer dat de westerse landen inmiddels partij zijn geworden in dit conflict en het als een nederlaag zien als Rusland Oekraïens grondgebied claimt en ook daadwerkelijk annexeert. Heel de wereld zal dit zien als een westerse nederlaag. Kortom, we hebben onszelf in een rampzalige situatie gemanoeuvreerd. Ik denk trouwens dat we deze oorlog reeds verloren hebben.

 3. Even een kadootje sturen naar Capri, volgens het oorlogs recht mag dat en is terrecht, dus Poetin vervul deze wens even, wel even wachten tot ze er ALLEMAAL zijn voor een max aan dode nazi lovers.

 4. Als die Pipo,s van de G7 nu eens zelf naar het front zouden gaan, dan was het gedonder per direct beëindigd. Maar dat durven de betweters niet, bang voor der hachje. Liever op naar de 1.000.000 slachtoffers, dan te streven naar de onderhandeling. En dan baerbock met haar “wereldwijd”….
  Zou ze beseffen wat ze uitkraamt. Dat betekent WO3 en dan gaat ook “haar” Duitsland gewoon PLaT. Zo ontzettend dom geleuter.
  Als de Engelse Boris zich er niet mee bemoeid had, dan was de strijd allang afgelopen. Maar ja, hij voerde de opdracht van usa uit om de vredesonderhandeling NIET door te laten gaan. Het Westen wil maar niet beseffen dat hun wereldheerschappij over en uit is. De stuiptrekkingen van het Westen worden als maar gekker. De bekende kat in het nauw. En het gewone volk is zoals al eeuwenlang de pineut, dankszij de machtgeile psychopaten die aan de touwtjes trekken. Nog meer dollars en nog meer macht.
  En dat al eeuwenlang en wereldwijd.

 5. Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock stelt een mogelijke wereldwijde “inventarisatie van alle Patriot-systemen” voor.
  Alsjeblieft zeggen de Russen en ik denk dat de Iraniers dat ook wel fijn zouden vinden.
  Die Baerbock is me er wel een, hoog gekwalifiseerd zullen we het maar noemen.

 6. Iedere negatieve opmerking, iedere scheldpartij versterkt hun energieveld, dus laten wij onze energie ten goede gebruiken en vanuit ons hart en derde oog sterke concentratiebeelden sturen van *wereldwijde vrede*.

  Daarmee maken we ze machteloos en krachteloos en versterken we het wereldwijde gedachteveld en de innerlijke roep van de mensheid om * vrede *. En dagelijks volhouden om succes te laten plaatsvinden!!!!

 7. De psychopaten zien nog steeds niet in dat de Russen dit nooit gaan verliezen ,een gelijk spel is het hoogst haalbare met totale vernietiging aan beide kanten met u en ik als grootste slachtoffer
  Met dank aan o.a homo rutte en lesbo en d66 loeder ollongren waarvan ik op niburu nog wat top gun achtige fotos zag, trots pronkend in een F-16 over psychopaten gesproken.

 8. Rusland zal alle Griekse F-16-jagers bombarderen die Athene van plan is over te brengen naar Kiev op het vliegveld, zei gepensioneerde inlichtingenofficier en Amerikaanse militaire analist Scott Ritter op de online blog Dialogue Works. Volgens hem wordt de waarde en effectiviteit van het overbrengen van NAVO-strijders naar Oekraïne sterk overdreven.

 9. The comment, “On the other hand, the aim is to give the government in Kiev the choice to “supply either the defense industry or the population”; Both are probably no longer possible at the same time” has another option which is to continue to pad bank accounts and purchase more luxury cars and villas for “security forces” led by that short begging gypsy jew…..Zelensky.

 10. ZELENSKI, please, geef het niet op! Stuur alle nazi’s naar het front. wij willen niet overspoeld worden door Banderas aanhangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in