Het corruptieschandaal in het Europees Parlement breidt zich steeds verder uit. Nu zijn er nog meer “volksvertegenwoordigers” gearresteerd in Brussel. Het “waardenrijke westen”, dat zichzelf graag presenteert als moreel rolmodel, hangt nu zelf aan de schandpaal, bericht Auf1.

Afgelopen vrijdag werden de Belgische sociaal-democraat Marc Tarabella en zijn Italiaanse collega Andrea Cozzolino gearresteerd. Ook hier worden beide ervan verdacht te zijn beïnvloed door omkoopsommen van de regeringen van Qatar en Marokko. Zij worden ook beschuldigd van het witwassen van geld en lidmaatschap van een criminele organisatie. Om die reden werden in december de Griekse ondervoorzitter en EP-lid Eva Kaili en haar Italiaanse partner Francesco Giorgi gearresteerd.

Maffia-achtige netwerken

Voormalig parlementslid Pier Antonio Panzeri wordt verondersteld het brein te zijn. In ruil voor strafvermindering ondertekende Panzeri in januari een overeenkomst met het Belgische openbaar ministerie en getuigde hij uitvoerig. Hij verklaarde dat hij meer dan 120.000 euro in contanten aan Tarabella had betaald in verband met opdrachten uit Qatar. De invloed van Qatar en Marokko op Cozzolino werd blijkbaar uitgeoefend via zijn assistent Giorgi. Tarabella stond vanaf het begin onder verdenking. Zijn huis was in december al doorzocht en nu weer.

Verdachten beweren onschuldig te zijn

Tarabella en Cozzolino, wier immuniteit als parlementslid is opgeheven, houden vol dat ze onschuldig zijn en veroordelen het optreden van het openbaar ministerie. De advocaat van Cozzolino beschreef zijn arrestatie als een “vernederende en ongegronde” maatregel, aangezien haar cliënt in december al had toegezegd mee te werken met justitie. Tarabella beschuldigt Panzeri van het afleggen van valse verklaringen. Via zijn advocaat liet hij weten dat de “opmerkingen” van Panzeri het “enige belastende element” tegen zijn cliënt waren.

Brussel bereidt zich voor op invoering "vaccinpaspoort" om burgers in staat te stellen opnieuw te reizen

Uitnodigingen voor Qatar

Hij moest echter al toegeven dat hij zichzelf in februari 2020 naar Qatar had laten uitnodigen zonder dit overeenkomstig de voorschriften aan het Europees Parlement te melden. In november had hij toen de “positieve ontwikkeling” van de mensenrechten in Qatar benadrukt. Ook de Belgische Europarlementariër Marie Arena gaf toe in mei 2022 een door Qatar betaalde missie niet te hebben gemeld. Zij gaf de schuld aan haar secretariaat en een “ingewikkeld document”.

Beven in het EU-parlement

Er heerst nu grote vrees in het Europees Parlement dat meer parlementsleden als corrupt zullen worden ontmaskerd en dat de toch al tanende reputatie van de Brusselse instellingen nog meer schade zal oplopen. Woensdag is besloten de rapportageverplichtingen voor bijeenkomsten met diplomaten en belangenvertegenwoordigers van niet-EU-landen uit te breiden. Er komt ook een verbod op bepaalde “vriendengroepen” met contacten met derde landen en een nauwere samenwerking met de nationale autoriteiten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

De 5 redenen waarom Frans Timmermans een gevaarlijke gek isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelENVIRO-TERRORISME in de VS nu TOXISCHE GASWOLK vrijkomt nadat “autoriteiten” vinylchloride in brand staken om het te VERSPREIDEN in de lucht over boerderijen en rivieren
Volgend artikelYale Professor: Het is tijd om te praten over het “dwingen” van senioren tot “massale zelfmoord”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. Bij alle ellende, zie ik dit schaakspel met genoegen toe.
  Hier worden een paar pionnen geofferd voor het grote spel.
  Maar toch leuk, voor even.
  Verlies de echte strijd daarom niet uit het oog.

 2. Misschien kunnen we ook gewoon EU verdragen of afspraken opzeggen wat officieël niet kan. Maar het zou wel moeten kunnen zonder enige schade vergoeding als er moedwillig fraude is gepleegd met data.

  • Dat kan zonder meer. Kijk maar naar de accoorden van Minsk; de accoorden die gesloten zijn bij de val van de SovjetUnie, Kijk maar naar Polen, Hongarije en de VISlanden.
   Rutte verschuilt zich gemakshalve achter accoorden maar dat is gewoon omdat hij een loopjongetje van iedereen is. Gewoon veel te slap om ook maar iets zelf te doen.

  • Betreffende de EU-verdragen: tot op heden heeft alleen Spanje voor de Europese grondwet gestemd. In andere landen heeft de bevolking tegen gestemd, of hebben nog niet de mogelijkheid gekregen om te stemmen. Dus alle EU-akkoorden zijn ongeldig. ( In Ierland moesten ze opnieuw stemmen nadat de stemkomputers waren bijgesteld, in Luxemburg werd op hun president gestemd i.p.v. over de grondwet.)

 3. Weg uit deze corrupte instelling!! Hoe lang zal het deksel van deze beerput open blijven? En hoeveel koppen zullen er nog rollen? Ook die van het opperhoofd met de schimmige sms’jes over de prikdeal? Mijn vertrouwen is die Brusselse bende is nog verder gedaald. Zit nu op min 1000 graden.

  • Jan, mijn vertrouwen in onze regering, Brussel, ziekenzorg etc etc is ook gedaald tot onder 0.
   vertrouwen is eigenlijk sinds de C19 helemaal weg.

  • gaat niet max 272.3 graden onder nul is absolute nulpunt , grapje ik begrijp je verontwaarding het gesticht EU is verrot tot in kern evenals het WHO,WEF,NATO,USA en VK . oPRUIMEN DIE HAP.

 4. En hoeveel EUROTJES heeft URSELA HERSELF geïncasseerd door haar zeer geheime APJES over de aankoop van de vaccins, voor heel Europa…….
  Stiekume afspraakjes Met haar dubieuze vriendje Bourla‼️‼️‼️‼️😡

 5. Als het de parlementsleden eens verboden werd om in kontakt te komen met de lobby-ers dan was het probleem meteen opgelost.
  Er lopen niet voor niets 3 maal zoveel lobby-ers in Brussel rond dan parlementsleden. Dit bewijst toch dat lobbyen succes heeft.
  Lobbyen = omkopen

 6. Zoals altijd, de grootste boeven worden nooit opgepakt: die moffin/pharmahoer, macaroni, nicht rutte etc..
  Alleen een paar waar ik nog nooit van gehoord heb

 7. macht=corruptie=geld=macht=corruptie=geld…..waar is hetnieuws?

  In de vorige eeuw werd een NL ambtenaar aangesteld als anti-corruptie ambtenaar in Brussel. Hij rapporteerde corruptie; maar DAT was niet de bedoeling!!!
  Hij verloor huwelijk, baan, geld, auto, huis….alles.

  Bij de linksen is corruptie een recht van de politici….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in