Twee studies suggereren dat deze antivirale, bloedstollingsremmende en ontstekingsremmende stof een alternatief is voor hydroxychloroquine. Bovendien is het veel minder duur, gemakkelijker te verkrijgen en verdwijnt COVID sneller dan bij degenen die pijnstillers en antibiotica kregen. Waar zijn de media? schrijft Dr. Joseph Mercola.

Twee recent gepubliceerde studies bevestigen dat quercetine nuttig is als aanvullende therapie bij de vroege poliklinische behandeling van milde SARS-CoV-2-infectie
In de ene studie verdween het virus bij SARS-CoV-2-patiënten die quercetine kregen naast pijnstillers en een antibioticum sneller dan van degenen die alleen pijnstillers en antibiotica kregen, en een groter aantal patiënten meldde vermindering van de symptomen.

In de tweede studie verminderde dagelijkse toevoeging van quercetine gedurende een maand de frequentie en de duur van de ziekenhuisopname, de behoefte aan niet-invasieve zuurstoftherapie, de intensive care en het aantal sterfgevallen.

Quercetine heeft antivirale, bloedstollingsremmende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die allemaal van belang zijn bij de behandeling van SARS-CoV-2-infectie.

Quercetine remt ook de binding van specifieke spike-eiwitten aan uw ACE2-receptoren, waardoor het virus wordt geblokkeerd in zijn vermogen om uw cellen te infecteren. Het is ook aangetoond dat het virale eiwitten die cruciaal zijn voor de replicatie van SARS-CoV-2 direct neutraliseert.

In een nieuwsbrief van 21 augustus 2021,1 besprak Dr. Michael Murray het gebruik van quercetine voor de symptomen van luchtweginfecties. In november 2020 had hij een “zeer milde en korte aanval van COVID-19” gehad en een van zijn “geheime wapens”, zo gelooft hij, zou quercetine geweest kunnen zijn.

Hij vertelt ook over een anekdotisch verhaal van een vriend die verdachte ademhalingssymptomen kreeg. Zijn vriend had een aantal supplementen genomen waarvan gezegd werd dat ze bescherming boden, maar voelde zich nog steeds niet goed.

Wat bleek, het enige dat hij niet had ingenomen was quercetine, en zodra hij dat deed, diezelfde dag, begonnen zijn symptomen te verdwijnen. Deze ervaring, zegt Murray, “komt overeen met de resultaten van twee klinische onderzoeken” die onlangs zijn gepubliceerd.

Quercetine lijkt een veilig, veel goedkoper en gemakkelijker te verkrijgen alternatief te zijn voor hydroxychloroquine, en het werkt via een vergelijkbaar mechanisme, waarbij zink in de cellen wordt gedreven om de virale replicatie te stoppen.

Statistische verbetering van klinische resultaten

In de eerste studie,2 werden 42 COVID-19 poliklinische patiënten verdeeld in twee groepen. Eén groep van 21 patiënten kreeg standaard medische therapie bestaande uit pijnstillers en een antibioticum (acetaminophen 500-milligram (mg) tot 1000-mg dosis indien de lichaamstemperatuur hoger was dan 37,5 graden C – 99,5 F – met een maximale dagelijkse dosis van 3 gram, en 500 mg azithromycine gedurende drie opeenvolgende dagen).

De andere groep van 21 patiënten kreeg de standaardtherapie plus het equivalent van 600 mg quercetine per dag (verdeeld in drie doses) gedurende zeven dagen, gevolgd door nog een zevendaagse kuur van 400 mg quercetine per dag (verdeeld in twee doses).

De gebruikte quercetine was een merknaam geformuleerd met zonnebloemlecithine, waarvan is aangetoond dat het de absorptie in de darmen tot wel 20 keer verhoogt, vergeleken met pure quercetine formuleringen.

De belangrijkste resultaten die werden geëvalueerd waren virusverwijdering en symptomen. Na een week behandeling waren 16 van de 21 patiënten in de quercetine groep negatief getest op SARS-CoV-2 en 12 rapporteerden dat alle symptomen waren afgenomen.

In de standaardgroep waren slechts twee testen negatief en vier hadden gedeeltelijk verbeterde symptomen. Aan het eind van week 2 waren de vijf resterende patiënten in de quercetine groep negatief getest. In de standaard zorggroep hadden 17 van de 19 overgebleven patiënten een negatieve testuitslag en was één van hen overleden.

Zoals opgemerkt door de auteurs, “verkort quercetine suppletie statistisch gezien de timing van moleculaire test conversie van positief naar negatief, waarbij tegelijkertijd de ernst van de symptomen en de negatieve predictors van COVID-19 worden verminderd”.

“Deze resultaten zijn indrukwekkend en hopelijk zullen aanvullende studies worden uitgevoerd op gehospitaliseerde patiënten om te zien hoe quercetine nuttig zou kunnen zijn in meer ernstige gevallen,” schreef Murray in zijn nieuwsbrief.

Quercetine vermindert ziekenhuisopnames en sterfgevallen

De tweede studie3 – een prospectieve, gerandomiseerde, gecontroleerde en open-label studie – gaf 152 COVID-19 poliklinische patiënten een dagelijkse dosis van 1.000 mg quercetine gedurende 30 dagen om de adjuvante effecten ervan te evalueren bij de behandeling van vroege symptomen en de preventie van ernstige infecties. Volgens de auteurs:

“De resultaten onthulden een vermindering in frequentie en duur van ziekenhuisopname, in behoefte aan niet-invasieve zuurstoftherapie, in progressie naar intensive care units en in aantal sterfgevallen. De resultaten bevestigden ook het zeer hoge veiligheidsprofiel van quercetine en suggereerden mogelijke anti-vermoeidheid en eetlustbevorderende eigenschappen.

QP (Quercetin Phytosome®) is een veilig middel en zou in combinatie met standaardzorg, indien gebruikt in een vroeg stadium van een virale infectie, kunnen helpen bij het verbeteren van de vroege symptomen en bij het voorkomen van de ernst van de COVID-19 ziekte. Er wordt voorgesteld om met spoed een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek uit te voeren om de resultaten van onze studie te bevestigen.”

  Brief aan artsen: Vier nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen met betrekking tot de veiligheid en werkzaamheid van COVID-19 vaccins

Werkingsmechanismen

Zoals opgemerkt in de eerste studie4 hierboven, werd quercetine gekozen op basis van het feit dat het antivirale, anti-bloedstolling, anti-inflammatoire en anti-oxidant eigenschappen heeft, die allemaal belangrijk zijn bij de behandeling van SARS-CoV-2 infectie. In de tweede studie worden meer gedetailleerde werkingsmechanismen besproken. Volgens de auteurs:5

“SARS-CoV-2 proteasen, zoals 3-chymotrypsine-achtig protease (3CLpro), papaïne-achtig pro-tease (PLpro), RNA-afhankelijk RNA-polymerase, spike (S)eiwit en humaan angiotensine-converterend enzym 2 (hACE2) worden beschouwd als mogelijke doelwitten voor de ontwikkeling van effectieve anti-COVID-19 geneesmiddelen.

Recentelijk hebben moleculaire docking studies de mogelijke bindende interactie van quercetine met het 3CLpro, PLpro, en S-hACE2 complex gesuggereerd. Enkele recente resultaten, verkregen met biofysische technieken, lijken de resultaten van de moleculaire docking studies te ondersteunen.

Quercetine, een flavonol dat niet van nature aanwezig is in het menselijk lichaam, is het meest voorkomende polyfenol in fruit en groenten en wordt veel gebruikt als voedingssupplement om het immuunsysteem te stimuleren en een gezonde levensstijl te bevorderen.

Quercetine wordt gekenmerkt door drie cruciale eigenschappen: antioxidant, ontstekingsremmend en immunomodulerend. De combinatie van deze werkingen maakt quercetine tot een potentiële kandidaat ter ondersteuning van alle ongezonde aandoeningen waarbij oxidatieve stress, ontsteking en immuniteit een rol spelen.”

Aanvankelijk trok quercetine de aandacht als een potentiële behandeling tegen SARS-CoV-2 infectie omdat het een zinkionofoor is, wat betekent dat het zink – dat bekende antivirale effecten heeft – in je cellen brengt, net als het medicijn hydroxychloroquine.

In het bijzonder oefent quercetine een significante remming uit op de binding van specifieke spike-eiwitten aan ACE-2 receptoren, waardoor het vermogen van het virus om menselijke cellen te infecteren wordt geblokkeerd. Van quercetine is ook aangetoond dat het virale eiwitten die cruciaal zijn bij de replicatie van SARS-CoV-2, direct neutraliseert. ~ Dr. Michael Murray

Sommigen stelden dat de voornaamste reden dat hydroxychloroquine en quercetine werkten, was vanwege deze eigenschap. Natuurlijk moest je ook zink samen met een van deze middelen nemen. Om effectief te kunnen werken als een zink ionofoor, heeft quercetine ook vitamine C nodig.

Sindsdien hebben andere studies, waaronder de twee die hier besproken zijn, aangetoond dat quercetine nog andere werkingen heeft waardoor het ook nuttig is tegen SARS-CoV-2. Zoals Murray in zijn nieuwsbrief meldt:

“In het bijzonder oefent quercetine een significante remming uit op de binding van specifieke spike-eiwitten aan ACE-2 receptoren, waardoor het vermogen van het virus om menselijke cellen te infecteren wordt geblokkeerd. Van quercetine is ook aangetoond dat het virale eiwitten die cruciaal zijn bij de replicatie van SARS-CoV-2 direct neutraliseert.”

In sommige studies is ook aangetoond dat quercetine het vrijkomen van ontstekingsbevorderende cytokinen remt, wat zou kunnen helpen bij het verlichten van infectiegerelateerde symptomen en het onderdrukken van buitensporige ontstekingsreacties. De antioxiderende werking van quercetine kan ook helpen bij het voorkomen van weefselschade, veroorzaakt door het wegvangen van vrije radicalen, waardoor het herstelproces van virale infecties wordt bevorderd.6

Quercetine’s antivirale eigenschappen

De antivirale eigenschappen van Quercetine worden toegeschreven aan drie belangrijke werkingsmechanismen:

 1. Het remmen van het vermogen van het virus om cellen te infecteren
 2. Het remmen van de replicatie van reeds geïnfecteerde cellen
 3. Het verminderen van de weerstand van geïnfecteerde cellen tegen behandeling met antivirale middelen

Onderzoek7 , gefinancierd door het U.S. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) en gepubliceerd in 2008, wees bijvoorbeeld uit dat het je risico op virale ziektes zoals griep verlaagt en je mentale prestaties verbetert na extreme fysieke stress, die anders je immuunfunctie zou kunnen ondermijnen en je vatbaarder zou kunnen maken voor infecties.

Fietsers die gedurende vijf weken een dagelijkse dosis van 1000 mg quercetine in combinatie met vitamine C (dat de quercetine niveaus in het plasma verhoogt8,9) en niacine (om de absorptie te verbeteren) kregen, hadden significant minder kans om een virale ziekte op te lopen nadat ze drie uur per dag gedurende drie opeenvolgende dagen hadden gefietst, vergeleken met onbehandelde controles. Terwijl 45% van de placebogroep ziek werd, was dat slechts 5% van de behandelde groep.

Quercetine werkt tegen veel voorkomende virussen

Voordat de COVID-19 pandemie toesloeg, hadden verschillende onderzoeken al aangetoond dat quercetine in staat is om verkoudheid en seizoensgriep te voorkomen en te behandelen.10,11,12,13,14,15,16,17,18 Door de oxidatieve schade te verminderen, verlaagt het ook het risico op secundaire bacteriële infecties,19 wat feitelijk de hoofdoorzaak is van sterfgevallen als gevolg van griep.

  Tragedie in Spanje: 761 ouderen stierven in één week in verpleeghuizen, de meesten van hen na te zijn gevaccineerd

Belangrijk is dat quercetine de mitochondriale biogenese in skeletspieren verhoogt, wat suggereert dat een deel van de antivirale effecten van quercetine te danken zijn aan een verbeterde mitochondriale antivirale signalering.20 Quercetine werkt ook tegen andere virussen, zoals blijkt uit de volgende studies:

• Een studie uit 1985 toonde aan dat quercetine de infectiviteit en replicatie van herpes simplex virus type 1, polio-virus type 1, parainfluenza virus type 3 en respiratoir syncytieel virus (RSV) remt.21

• Een dierstudie uit 201622 wees uit dat quercetine het denguevirus en hepatitisvirus in muizen remde.

• Andere studies hebben bevestigd dat quercetine in staat is om zowel hepatitis B23 als C24 infecties te remmen.

Een studie uit maart 202025 ontdekte dat quercetine “uitgebreide bescherming” biedt tegen Streptococcus pneumoniae-infectie, zowel in vitro als in vivo, voornamelijk door het neutraliseren van pneumolysine (PLY),26 een van de toxinen die vrijkomen uit pneumokokken en die de S. pneumoniae-infectie in de eerste plaats tot bloei brengt.

Streptococcus pneumoniae is niet alleen verantwoordelijk voor longontsteking, maar kan ook betrokken zijn bij sommige oor- en sinusinfecties, meningitis en bepaalde bloedinfecties.27 Zoals gerapporteerd door de auteurs van deze studie:28

“De resultaten gaven aan dat quercetine de door PLY geïnduceerde hemolytische activiteit en cytotoxiciteit significant verminderde via onderdrukking van de vorming van oligomeren.

Bovendien kan de behandeling met quercetine PLY-gemedieerde celschade verminderen, de overlevingskans van muizen geïnfecteerd met een dodelijke dosis S. pneumoniae verbeteren, de pathologische schade van longweefsel verlichten en het vrijkomen van cytokines (IL-1β en TNF-α) in bronchoalveolaire lavage vloeistof afremmen.

Gezien het belang van deze gebeurtenissen in de pathogenese van antimicrobieel resistente S. pneumoniae, geven onze resultaten aan dat quercetine een nieuwe potentiële kandidaat-geneesmiddel zou kunnen zijn voor de behandeling van klinische pneumokokkeninfecties.”

Hoe quercetine ontstekingen bestrijdt en de immuniteit versterkt

Naast zijn antivirale activiteit, staat quercetine ook bekend om het stimuleren van immuniteit en het bestrijden van ontsteking. Zoals opgemerkt in een studie uit 201629 in het tijdschrift Nutrients, omvatten de werkingsmechanismen (maar zijn niet beperkt tot) de remming van:30

• Lipopolysaccharide (LPS)-geïnduceerde tumornecrosefactor α (TNF-α)-productie in macrofagen. TNF-α is een cytokine dat betrokken is bij systemische ontstekingen en wordt afgescheiden door geactiveerde macrofagen, een type immuuncel dat vreemde stoffen, microben en andere schadelijke of beschadigde componenten verteert

• LPS induceert mRNA-niveaus van TNF-α en interleukine (IL)-1α in gliacellen, wat resulteert in “verminderde apoptotische neuronale celdood”

• De productie van ontstekingsbevorderende enzymen
de instroom van calcium in de cel, die op zijn beurt de afgifte van pro-inflammatoire cytokinen remt, evenals de afgifte van histamine en serotonine door intestinale mestcellen31

• Volgens dit artikel stabiliseert quercetine ook mestcellen, heeft het cytoprotectieve activiteit in het maagdarmkanaal en “een direct regulerend effect op de functionele basiseigenschappen van immuuncellen,” waardoor het in staat is om “een enorme panoplie van moleculaire doelen in het micromolaire concentratiebereik te remmen, hetzij door het down-reguleren of onderdrukken van vele ontstekingsroutes en -functies. “32

Sommige merken bieden een grotere biologische beschikbaarheid

Hoewel quercetine een krachtige antivirale werking heeft, is voor een effectieve werking een voldoende hoge dosering nodig om het niveau van quercetine in de weefsels van je lichaam te verhogen.

De relatief lage absorptiesnelheid van quercetine is de reden waarom een zonnebloem lecithine formule, verkocht onder de merknaam Quercetin Phytosome®, gebruikt is in de twee uitgelichte studies die aan het begin van dit artikel besproken zijn. Dat is echter niet de enige optie.

Onderzoek33 gepubliceerd in de juli-december 2021 uitgave van het Journal of Natural Health Products Research, ontdekte dat Quercetin LipoMicel Matrix™ dezelfde totale absorptiesnelheid heeft als Quercetin Phytosome – en hogere piekwaarden in het bloed.

“Aangezien deze beide vormen van quercetine vergelijkbare bloedspiegels produceren, zouden ze dezelfde effecten moeten hebben bij gelijke doseringen, gebaseerd op het quercetine gehalte,” schreef Murray in zijn nieuwsbrief en voegde eraan toe:

“Mijn aanbeveling voor de dosering als onderdeel van een voedingssupplementprogramma ter ondersteuning van de immuunfunctie bij de preventie van COVID-19 is Quercetin LipoMicel Matrix™ 250 mg tweemaal daags.

En bij patiënten met actieve COVID-19 is mijn aanbeveling … zes capsules Quercetin LipoMicel Matrix™ tweemaal daags, in totaal 3000 mg quercetine in deze verbeterde vorm. Deze hoge dosering moet gedurende ten minste 10 dagen worden ingenomen en daarna worden teruggebracht tot een onderhoudsdosering van 250 mg tweemaal daags …

[Deze] hoge dosering is misschien niet nodig. Maar mijn doseringsberekeningen zijn gebaseerd op waarschijnlijke weefselconcentraties die nodig zijn om de sterkste antivirale effecten uit te oefenen. En gezien de veiligheid van quercetine, is er op dit niveau geen schade.”

  Professor Dolores Cahill: We zijn getuige van de uitrol van Agenda 21's ontvolking en ondermijning van de samenleving

Vroeg behandelingsprotocol met quercetine

Een arts die al vroeg in de COVID pandemie quercetine in de schijnwerpers zette was Dr. Vladimir Zelenko. Toen hydroxychloroquine moeilijk verkrijgbaar werd, ging Zelenko over op het gebruik van quercetine, omdat dit gemakkelijk verkrijgbaar is als vrij verkrijgbaar supplement. Voor een downloadbaar “spiekbriefje” van Zelenko’s protocol voor COVID-19, bezoek VladimirZelenkoMD.com.

Andere gezondheidsvoordelen van Quercetine
Er zijn ook andere, minder bekende voordelen en toepassingen van quercetine, waaronder de preventie en/of behandeling van:34

 • Hoge bloeddruk35,36
 • hart- en vaatziekten37
 • Obesitas38 en het metabool syndroom39 (een cluster van aandoeningen waaronder hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, hoge triglyceridenniveaus en vetophoping rond de taille die het risico op type 2 diabetes, hartziekten en beroerte verhogen)
 • bepaalde soorten kanker, met name leukemie, en in mindere mate borstkanker40
 • Niet-alcoholische vette leverziekte (NAFLD)41
 • jicht42
 • artritis43
 • stemmingsstoornissen44
 • door aluminium veroorzaakte neurodegeneratieve veranderingen, zoals die welke bij Alzheimer, Parkinson en amyotrofische laterale sclerose (ALS) worden waargenomen45
 • Levensverlenging, dankzij de senolytische werking (het opruimen van beschadigde en versleten cellen)46,47

Onderzoek heeft ook de epigenetische invloed van quercetine aangetoond en zijn vermogen om:48

 • Interactie met celsignaalpaden
 • Genexpressie te moduleren
 • De activiteit van transcriptiefactoren te beïnvloeden
 • MicroRNA’s te moduleren

MicroRNA’s werden vroeger beschouwd als “junk” DNA. Maar onderzoek heeft aangetoond dat zogenaamd “junk” DNA in feite microRNA is en een cruciale rol speelt bij het reguleren van genen die de eiwitten maken waaruit uw lichaam is opgebouwd.

De microRNA fungeren als “aan/uit” schakelaars voor de genen. Afhankelijk van de microRNA-input kan één enkel gen coderen voor één van de meer dan 200 eiwitproducten. Het vermogen van Quercetine om microRNA te moduleren kan ook helpen verklaren waarom het cytotoxische effecten heeft en waarom het de overleving van kanker lijkt te verbeteren (althans bij muizen).

Bronnen en referenties:


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-PRIK ONTGIFTING DOSSIER

Bill Gates, vaccinaties, microchips en patent 060606Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelCensuurvrije social media Vriendenplek.nl
Volgend artikelDe gegevens zijn binnen en we zijn nu slechter af dan voor de experimentele injecties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. @Jan oktober 15, 2021 at 11:47
  Er zit inderdaad Quercetine in maar welke Quercetine?
  Dat staat er niet bij.

  Het punt met Quercetine is, en dat blijkt wel uit dit verhaal, er zijn meerdere soorten verbindingen Quercetine. Ik heb daar zelf ook al onderzoek na verricht dat een zee van tijd heeft gekost en dan nog steeds niet de hoed van de rand weet. Dus dan neem je maar een gok.

  Het grote voordeel van HCQ is, er is maar één HCQ. Alleen jammer dat ons deze wordt onthouden.

  • Ik heb COVID en ben herstellende. Ik ben oo de 10de toch maar begonnen met HCQ omdat herstel toch wel lang duurt. Echter na twee dagen ga ik er mee stoppen. Het is zware troep en ik ga het geen 5 dagen uithouden. Zware hoofdpijn krijg ik er van. Zodra je het pilletje in je mond steekt dan merk je al hoe bitter het is. Nu ik cuercetin ontdekt heb ga ik overschakelen.

 2. Ik gebruik al een tijdje zwarte zaadolie voor mijn astma, daarvoor 4 x p/d cortisone puffer inuvair 200/6 en aerosol toestel + speriva longverwijderaar puffer! Sinds nigella heb ik geen enkele puffers meer nodig en ben ik amper ziek! Astma onder controle zoals nog nooit geweest is! Voor extra booster voor mijn immuunsysteem: qeurcitine, zink, vit D, C! Omdat ik één x gevaccineerd ben, onder druk gezwicht, want ze kennen er wat van.. neem ik nu NAC l-cyt om slijm losser te maken, en om de vaccinatie schade te herstellen! Het is een hele hap, maar zonder covid crisis zou ik deze middeltjes nooit gekend hebben, en heeft mojn status van risicopatient veranderd in gezonde burger! Ook mijn sportprestaties zijn verbeterd, HS in rust is terug beter dan vlak na mijn vaccinatie… en ik voel mij beter dan ooit, zonder al die pharma medicatie, want die maakten mij beroerder en zieker dan de kwaal zelf! Elk nadeel heeft zijn voordeel.., durf ik hier te schrijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in