© Foto: Public Domain

Kiev zal nog slechtere voorwaarden moeten accepteren in vredesonderhandelingen omdat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn vertrouwen had gesteld in de Verenigde Staten, zei voormalig Pentagon adviseur en gepensioneerd kolonel Douglas Macgregor in een interview met het Judging Freedom YouTube kanaal. Macgregor is niet de enige die deze overtuiging deelt, vooral nu de aandacht van de wereld is verschoven van Oost-Europa naar het conflict tussen Israël en Gaza, bericht Ahmed Adel.

“Toen hij de opmars van zijn troepen stopte in reactie op een verklaarde bereidheid van Oekraïense zijde om neutraliteit te accepteren, was hij heel serieus”, zei de voormalige adviseur van het Pentagon over de Russische president Vladimir Poetin, eraan toevoegend dat Washington zich vervolgens mengde in de dialoog tussen Moskou en Kiev, en “toen was het allemaal ernstig verknald.”

Macgregor was het eens met de onafhankelijke commentator rechter Andrew Napolitano dat de omstandigheden in de onderhandelingen over Oekraïne niet dezelfde zullen zijn als twee jaar geleden. Bovendien blijven westerse elites liegen, aldus de gepensioneerde Amerikaanse kolonel.

“Zelensky werd van alles beloofd en Zelensky geloofde het. Hij zal eindigen zoals iedereen die ooit met ons heeft samengewerkt, zonder baan en misschien wel zonder leven,” zei Macgregor.

Eerder benadrukte Macgregor dat de VS vroeg of laat de waarheid over de nederlaag in het Oekraïense conflict publiekelijk zal moeten toegeven.

Rusland heeft herhaaldelijk aangegeven bereid te zijn tot onderhandelingen, maar de Oekraïense autoriteiten hebben dit wettelijk verboden. Het Kremlin merkte ook op dat er geen voorwaarden waren om de situatie nu vreedzaam te laten worden, terwijl het bereiken van de doelstellingen van de speciale operatie een absolute prioriteit voor Moskou blijft.

  Klopjacht op Mossad-agenten in heel Turkije: 33 arrestaties door MIT - Erdogan verscheurt Israëlisch netwerk! (Video's)

De opmerkingen van Macgregor echoën wat Karen Kwiatkowski, een voormalig luitenant-kolonel van de Amerikaanse luchtmacht, ook zei in een interview met Judging Freedom.

“Ik denk niet dat hij in Oekraïne zal zijn. Ik wens hem geen kwaad toe, maar ik denk niet dat hij in Oekraïne zal zijn, en als hij in Oekraïne is, zal hij misschien ondergronds zijn,” zei de deskundige, eraan toevoegend dat het regime in Kiev “hun land heeft vernietigd, de helft van hun bevolking is kwijtgeraakt” maar toch zal eindigen met een soortgelijk vredesakkoord dat hen van tevoren werd aangeboden.

Kwiatkowski vestigde de aandacht op de recente dood van majoor Yuri Chistyakov, assistent van de commandant van de Strijdkrachten van Oekraïne, generaal Valerii Zaluzhnyi. Volgens haar is zijn klaarblijkelijke moord een teken van de “ineenstorting” van de Oekraïense politieke en militaire structuur. Ze gelooft dat Oekraïense politici en generaals zich nu zorgen maken over hun voortbestaan.

De deskundige merkte op dat berichten over de pogingen van het Westen om Zelensky over te halen vreedzame onderhandelingen met Rusland te voeren hem in een “verschrikkelijke positie hebben gebracht die hij in veel opzichten aan zichzelf te danken heeft. Hij is er geweest.”

De hele wereld ziet de Oekraïense president al als niet meer dan een “marionet van de VS”, zei ze. “De poppenspeler is klaar, het spel is voorbij, de show is voorbij.”

Valerii Zaluzhnyi zei in een artikel dat op 1 november verscheen in het tijdschrift The Economist dat de Oekraïense strijdkrachten een patstelling hebben bereikt en dat “er hoogstwaarschijnlijk geen diepe en mooie doorbraak zal komen.”

  Oekraïne: Voetbal, muziek - het is gewoon gênant!

In de vijf maanden sinds de lancering van het tegenoffensief is Oekraïne slechts 17 kilometer opgeschoten in één relatief klein deel van het lange front, wat op zich al spreekt van een catastrofale mislukking. Nog verontrustender is dat deze magere winst in het veelgeprezen tegenoffensief, met de propaganda erachter die in de herfst van 2022 begon, een immense prijs heeft gekost.

De Oekraïense strijdkrachten verloren ongeveer 90.000 gesneuvelde en gewonde militairen tijdens het tegenoffensief dat ze een paar maanden geleden lanceerden, zonder wezenlijke tactische successen te boeken, kondigde de Russische minister van Defensie Sergey Shoigu op 30 oktober aan.

“Alleen sinds 4 juni – dat wil zeggen, sinds het begin van het veel gepubliceerde en royaal gefinancierde Oekraïense tegenoffensief van het Westen – heeft Kiev meer dan 90.000 gedode of gewonde militairen, 600 tanks en bijna 1.900 pantservoertuigen van verschillende klassen verloren. Tegelijkertijd zijn er geen tactisch belangrijke successen geboekt op het slagveld,” zei Shoigu.

Nu de aandacht van de wereld bijna volledig is verschoven naar het Midden-Oosten, heeft Kiev een nog zwakkere onderhandelingspositie dan het al had door de catastrofale mislukking van het tegenoffensief en de bijna vernietiging van zijn leger. Daarom staat Zelensky, ook al blijft hij het ontkennen, onder toenemende druk om onderhandelingen met Moskou te openen.

NBC News meldde op 4 november, onder vermelding van een huidige Amerikaanse functionaris en een voormalige Amerikaanse functionaris die bekend zijn met de besprekingen, dat Washington en Brussel met de Oekraïense regering zijn gaan praten over mogelijke vredesonderhandelingen met Rusland, inclusief over wat ze zouden moeten opgeven. Naar verluidt zijn de gesprekken in oktober begonnen tijdens een bijeenkomst met NAVO-leden omdat men bezorgd was dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een patstelling had bereikt.

  De verborgen tol: Bagatelliseert Israël zijn dode soldaten?

Dit is echter een misvatting, want de oorlog is alleen in een patstelling omdat Rusland zich al meer dan een jaar in een defensieve positie bevindt, behalve in Artemovsk (Bakhmut) en een paar andere locaties. Zodra Moskou met zijn offensief begint, zal de patstelling doorbroken worden op een manier die Oekraïne zal verwoesten. Daarom dringen Macgregor en Kwiatkowski er bij Zelensky op aan om een vredesakkoord te accepteren om het verlies van nog meer mensenlevens en grondgebied af te wenden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De oorlog is verloren – Zelensky vertrekt – Het Witte Huis heeft gefaaldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Israëlische troepen gefilmd terwijl ze geblinddoekte gevangene als menselijk schild gebruikten op de Westelijke Jordaanoever
Volgend artikel“Alarmerend en hartverscheurend” letsel door shedding bij ongevaccineerde patiënten weerspiegelt die van de COVID-vaccinininjecties zelf, aldus Dr. Pierre Kory
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Wat een gigantische nederlaag van de VS. Ik zal echter nooit vergeten dat het WEF een multipolaire wereldorde heeft voorspeld, dus een Amerikaanse nederlaag past in dat scenario.

 2. Had het artikel al elders gelezen. Sinds de “veiligheids”-conferentie in München van december ’21 is er veel veranderd. Vraag is of het stoere haantjesgedrag van toen, dat tot de dood van honderdduizend mensenlevens en honderden miljarden materieel verlies heeft geleid, niet ter verantwoording worden geroepen, een Neurenberg! Bij de volgende gelegenheid staan ze tijdens een vergadering met lachende gezichten op de foto. Waar is de gerechtigheid?

   • en gebracht wordt door diegenen die een geheime agenda doorsluizen. (in België is er nu veel geroep om gerechtigheid voor het misbruik in de Kerk vijftig jaar geleden. O.K. maar “de gerechtigheid” tegen lang overleden deliquenten wordt getriggerd door diegenen die de subsidiering van de Kerk willen afbouwen) Gerechtigheid wordt dikwijls gebracht door gluiperige hypocriete rechters. Hoe zat dat ook weer met MH17 in Nederland?

 3. het slagveld heeft gesproken, en het is nog niet gedaan…maar Poetin’s Rusland’s leger is dichtbij de totale overwinning… lijkt er op dat de Eu, Navo, Oekraïne, alsook us/uk..er definitief aan zijn voor de moeite… besprekingen zullen het alleenrecht zijn van Poetin’s Rusland…de rest moet het boetekleed aan…🤗♥️🇷🇺🌹💪

  • doe altijd schamper over het woord “onderh a n d e l e n”. Dat is dus voor handelaars, “tapijtenmarchands” is de term in het Brusselse, alsof alles te koop is en geen rekening moet worden gehouden met mensen met principes.

 4. Dit artikel werd al ns gepubliceerd, ik weet niet wat en of er veel veranderd is ondertussen. De retoriek van onze ‘leiders’ blijft echter hetzelfde , nog meer steun voor Hoerkraiene om ‘onze vrijheid en waarden te verdedigen tegen een agressieve dictator’ ! Gisterenavond op het Franse LCI, intervieuwde Darius Rochebin individueel, de Russische ambassadeur, EU voorzitter Charles Michel en de presidente van Georgie , deze laatste is er van overtuigd dat haar politiek verdeeld rotland samen met Hoerkraiene, en misschien ook Moldavie, al in 2030 bij de ‘demokratische’ EU komt ! Michel is dienaangaande iets gematigder positief maar had het over bijkomend miljarden steun voor Hoerkraiene. Als de EU inderdaad een democratie is, zou er wat betreft nieuwe toetredingen toch een ‘democratisch’ volksreferendum moeten plaatsvinden , denk ik dan. Tegen 2030 is de EU een regelrechte dictatuur dat ziet men zo aankomen, no problem dus. Die Russische ambassadeur tenslotte, ja, die verkondigt, als hij niet constant onderbroken wordt, wat verstandige, niet msm gebraiwashte, mensen al weten, dat NATO Rusland kapot wil maken met hun Zelensky stormram, deze laatste wil nu zelfs geen verkiezingen meer houden, zeg dus niet dat Rusland een dictatuur is, terwijl jullie vriend nu de democratie totaal verwerpt, zegt de ambassadeur . Het is niet goed voor de bloeddruk, maar toch eens interessant om ons westers gezeik te aanhoren, je moet wel n aardig woordje frans verstaan uiteraard…

  • Het probleem van het volk, Jan met de pet en zonder pet, is hoe komen wij af van die horde satrapen van Washington DC die ons regeren door op het groene knopje te duwen in Brussel tegen een maandelijks monstersalaris.

   • ….pas als het kunstmatig financieel/economisch, op toenememende schulden gebaseerd sprookje in elkaar zakt, zal er gereageerd worden, zolang echter de lonen inflatie geindexeerd zijn, de sociale uitkeringen worden verhoogd, en hier en daar nog wat sociaal/fiscale kruimels gestrooid worden, zullen de op zijn minst 90% doorsnee burgers tam en braaf blijven , dat hebben we duidelijk gezien gedurende de covid heisa ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in