Palestijnse verzetsstrijders dwongen Israëlische tanks op 30 oktober om zich terug te trekken uit de buitenwijken van Gaza Stad nadat de binnenvallende troepen hadden geprobeerd om de controle te krijgen over een belangrijke weg die het noorden en het zuiden van Gaza met elkaar verbindt, bericht The Cradle.

“Er is absoluut geen grondopmars binnen de woonwijken in de Gazastrook. Wat er gebeurde op de Salah al-Din weg was de inval van een paar tanks van het bezettingsleger en een bulldozer,” zei Salama Maarouf, het hoofd van het regeringskantoor van Hamas in Gaza, in een verklaring.

“Deze voertuigen richtten zich op twee burgerauto’s op de Salah al-Din weg en bulldozerden de straat voordat het verzet hen dwong zich terug te trekken. Op dit moment zijn er geen voertuigen van het bezettingsleger aanwezig op de Salah al-Din weg en het verkeer van burgers is weer normaal op de weg,” voegde hij eraan toe.

Op een video die op sociale media is gedeeld, is te zien hoe Israëlische tanks eerder op maandag een burgerauto beschieten.

Volgens de regering van Gaza werden bij deze aanval minstens drie burgers gedood.

De Salah al-Din weg is de belangrijkste snelweg in de Gazastrook en strekt zich uit over 45 km van de Erez grensovergang in het noorden tot de Rafah grensovergang in het zuiden. Bij de laatste Israëlische inval bereikten hun tanks een afstand van ongeveer 3 km van de scheidingsmuur in Gaza.

  Israël geeft toe eigen mensen te hebben gedood op Nova muziekfestival

Lokale berichten uit Gaza Stad zeggen dat, ondanks de succesvolle verzetsoperatie om de Salah al-Din weg te bevrijden, verschillende evacuatieroutes zijn geblokkeerd door de Israëliërs.

Tel Aviv heeft de afgelopen drie dagen met geweld de noordelijke Gazastrook gebombardeerd als onderdeel van een poging om een grondinvasie van de kustenclave te lanceren. Maar ondanks hun beste pogingen hebben Palestijnse verzetsgroeperingen de afgelopen drie dagen met succes de invasietroepen het hoofd geboden.

Bovendien kondigde de Al-Qassam Brigades op maandagochtend aan dat er raketbeschietingen werden gelanceerd op verschillende nederzettingen in de buurt van de grens met Gaza.

De Palestijnse Rode Halve Maan heeft ook gemeld dat er intense Israëlische luchtaanvallen plaatsvinden in het Tal al-Hawa gebied in Gaza, waar het Al-Quds Ziekenhuis ligt. Ondanks Israëlische bevelen om de faciliteit te evacueren, zeggen functionarissen dat dit onmogelijk is omdat de meeste patiënten bejaard en gehandicapt zijn.

Tel Aviv kondigde op 27 oktober aan dat het zijn beperkte grondactiviteiten in Gaza “uitbreidt”. Een legerwoordvoerder vertelde ABC News echter dat “de uitgebreide operaties die plaatsvinden in Gaza geen officiële grondinvasie zijn”.

In de afgelopen drie weken zijn meer dan 8.000 Palestijnen gedood als onderdeel van Israëls etnische zuiveringscampagne in de Gazastrook.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Nieuwe Oorlogsorde – Israël, Gaza en de Derde Wereldoorlog: Ongemakkelijke waarhedenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Israëlisch-Hamas conflict is een voortzetting van het 9/11 complot
Volgend artikelNakba 2.0 doet de Neocon Oorlogen herleven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ondertussen hangt premier Netanyahu’s oudste zoon Yair (1991) in Florida de mooie mijnheer uit en weigert hij als reservist terug te keren naar Israël, tot groot ongenoegen van lieden (m/v) die zich wel bij de IDF (The Israel Defence Forces) hebben gemeld.

 2. 8000 doden, vele gewonden en getraumatiseerde mensen in de regio, ook onder de Joodse bewoners is dit zo, tijd om serieus werk te maken van een oplossing, of gelijke rechten en 1 staat of terugtrekken van alle gekoloniseerde territoriums en de 2e staat formeren.
  Tijd voor actie i.p.v. wegkijken en tolereren,gedogen!

 3. THE STATE OF ISRAEL OE 027515 ingeschreven 23/02/2023 in Londen City.
  Als ik me niet vergis schreef niburu hierover dat ook dit jaar ons kikkerland hier is ingeschreven. Toeval? zelfs Is ra hell gaat dus mee ten onder.

 4. Waarom nemen ze niet een paar van die iraanse drones ?? Die werken ook perfect in de ukraine . 2 of 3 drones .en de tanks smeulen nog uren na

 5. Verzet strijders? Terroristen bedoel je! Als Hamas de wapens neerlegt is er vrede, als Israel de wapens neerlegt is er geen Israel meer.

  • Israel moest er in de eerste plaats NOOIT geweest zijn ! Waarom trouwens, joden zijn verspreid over de hele westerse wereld en onderscheiden zich OVERAL door hun economische ‘schranderheid ‘ er was absoluut geen noodzaak aan een thuisland en al zeker niet tussen vijandiggezinde woestijnnomaden ….Provokatie puur en simpel is het !

 6. Hamas is een betaalde organisatie van israel zelf……een fals flag …net als isis door de cia is betaald en opgericht……doel is om gaza en de west bank en oost jeruzalem geheel onder ZIONISTISCH bestuur te krijgen….dus niet onder JOODS bestuur….er zit dus een mega verschil in.
  Lees je in. denk zelf eens na en geloof nooit iets van de msm….
  succes.

  • Klopt, WikiLeaks heeft documenten openbaar gemaakt die dat bewijzen. Hamas gefinancierd om PLO te verzwakken en een verdeel en Heers regime te hebben. Artikel in de online versie van De Andere Krant.

 7. voor de rabbijnen hier:

  het lijkt het beleg van warschau wel…

  zouden de onderdrukte opstandelingen weerstand kunnen bieden tegen het neonazionistische regime?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in