De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet maandag in een verklaring weten dat de elektriciteitssituatie in Oekraïne zo ernstig is dat deze mogelijk “levensbedreigend” zal zijn voor miljoenen Oekraïners als gevolg van de recente verwoestende reeks Russische luchtaanvallen op het nationale energienetwerk, bericht Zerohedge.com.

“Simpel gezegd – deze winter is een kwestie van overleven,” zei Hans Kluge, regionaal directeur voor Europa bij het gezondheidsorgaan van de Verenigde Naties, vanuit de Oekraïense hoofdstad. “Deze winter zal levensbedreigend zijn voor miljoenen mensen in Oekraïne,” voegde hij eraan toe.

De aanvallen, waarvan de laatste grote golf afgelopen dinsdag plaatsvond en met tussenpozen doorging tot in het weekend, “hebben nu al knock-out gevolgen voor het gezondheidssysteem en de gezondheid van de mensen,” aldus Kluge.

“Door de voortdurende aanvallen op de gezondheids- en energie-infrastructuur zijn honderden ziekenhuizen en zorginstellingen niet meer volledig operationeel,” zei de WHO-functionaris. “We verwachten dat nog eens twee tot drie miljoen mensen hun huizen zullen verlaten op zoek naar warmte en veiligheid,” waarschuwde hij.

De Oekraïense premier Denys Shmyhal schatte afgelopen vrijdag dat de helft van de energie-infrastructuur van het land op dit moment is uitgeschakeld door de Russische aanvallen. Miljoenen mensen zitten al zonder stroom nu de temperaturen dalen en Kiev de eerste sneeuw van het seizoen enkele dagen geleden zag.

“Helaas blijft Rusland raketaanvallen uitvoeren op de civiele en kritieke infrastructuur van Oekraïne. Bijna de helft van ons energiesysteem is uitgeschakeld,” zei Shmyhal volgens Reuters.

Politico meldde vorige week dat leiders van het Congres geheime inlichtingenrapporten hadden gekregen waarin de verwachte impact van Ruslands campagne om het Oekraïense elektriciteitsnet te ontregelen gedetailleerd werd beschreven.

  Meer tekenen van de naderende storm

“De Oekraïense regering waarschuwt westerse bondgenoten dat zij in de komende dagen meer Russische aanvallen op haar energie-infrastructuur verwacht en dat Kiev niet genoeg vervangende onderdelen heeft om warmte en stroom weer online te brengen als die zich voordoen, aldus twee functionarissen van het Congres en een westerse functionaris die op de hoogte is van Amerikaanse inlichtingen,” aldus het rapport.

Politico gaat verder: “Oekraïense functionarissen hebben de afgelopen dagen hun Amerikaanse collega’s en meer dan een half dozijn Europese landen om hulp gevraagd bij de voorbereiding op een langdurige periode met beperkte elektriciteit en gas – een scenario waarvan Kiev verwacht dat het de gevechten op het terrein zal bemoeilijken en burgers zal verdrijven, aldus de functionarissen en een adviseur van de Oekraïense regering.”

Te midden van rollende blackouts en stedelijke of regionale mandaten die het gebruik van grote apparaten verbieden en andere opgelegde verbruikslimieten, dringen regeringsfunctionarissen in Oekraïne er bij de bevolking op aan niet in paniek te raken. “Wij ontkennen de paniekerige verklaringen die door sociale netwerken en online media worden verspreid en verzekeren u dat de situatie met de energievoorziening moeilijk is, maar onder controle,” aldus het ministerie van Energie in een verklaring van zaterdag.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Jordan Peterson: De Russen vechten om niet net zo gedegenereerd te worden als wijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGroots – Noorwegen maakt enorme ommezwaai over boosters
Volgend artikelZelfassemblerende nanotechnologie bestaat al minstens sinds 2001 onder de naam “liquid computing” … Wordt deze technologie gebruikt in Covid-vaccins?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Maar dat is een keuze. Ze kunnen allemaal naar west Europa komen voor onderdak, voedsel, gezondheidszorg en school voor kinderen. De snelle beslissers krijgen zelfs een woning.

 2. Weet je waar mensen pas echt ziek van worden? Van die paniek en angstzaaierij. Ook van dit soort ‘nieuws’. Gewoon je gezond boerenverstand gebruiken, wat voorzorgsmaatregelen nemen en verders je afsluiten voor alle bs.

 3. Beste Mensen

  De schuldigen die zitten er altijd hoog droog en warmpjes bij met hun clubje
  Te lachen gieren en te brullen

  De onschuldige domme massa mensen die moeten maar creperen
  Waar ook ter wereld

  Dat is het motto van de Blanken
  Let op nogmaals
  Blank is niet Wit
  &
  Wit is niet Blank

  Dank U

   • Beste Mensen

    Begrijpen is op zichzelf al een begrip laat staan begrijpend lezen
    Het is dat er ook wezens zijn die als mensen eruitzien
    Helaas
    Die mogen er uiteraard ook wezen
    Aliens Doorzichtige belichamingen
    Ookwel genoemd het Kwallen Ras
    Of Blanken genoemd

    Kortzichtig zijn en kort door de bocht gaan zijn heele andere termen

    Hoe heten die Vogels ook alweer ??
    Super groot en mocht er gevaar komen hun kop in de grond graven
    M.a.w. niks gezien betekend voor hun ook automatisch dat er niks heeft plaats gevonden

    Dank U

   • Ik lees deze reacties in de hoop dat er iets bij zit waar ik iets van kan leren. In principe sta ik open voor alle meningen, suggesties, ideeën etc. Neem mee wat voor mij bruikbaar is. (Zo reageer ik zelf ook op deze site. Met ervaringen vooral.)
    Schuttingtaal voegt daar niets aan toe.
    Op een andere nieuwssite zijn ook erg veel reageerders die enkel maar door schelden hun mening kenbaar maken.
    Dat vind ik erg jammer en lees deze site (reacties) dus ook niet meer.

 4. Terwijl de RF de zo nodige infrastructuur voor de nato troepen in Oekraïne uitschakelen, wat ook zware gevolgen heeft voor miljoenen burgers, zorgen onze politici o.l.v. de fuhrer Ursula, dat weldra tientallen miljoenen EU-burgers (of honderden miljoenen) in de kou zitten, zonder verwarming of verlichting of voedsel. (uitgezonderd Hongarije)
  Greta T. zal content zijn!

  • Prachtig geschreven, je hebt alleen ome Jens vergeten, als het naar hem gaat krijgen we de oorlog er binnenkort ook nog bij als bonus.

 5. Zelensky moet onder curatele gesteld worden. Deze komiek kan geen zinnige beslissingen nemen. Als er niet onderhandeld gaat worden wacht een rampscenario. Ze laten Rusland geen andere optie dan vol op het orgel te gaan.

  • Helemaal mee eens. Kopje thee…kan ook. Maar zonder dollen…die parasiet leidt aan grootheidswaanzin en hoort in een psychiatrische heropvoed gevangenis, zonder kans op vrijlating. Geschiedenisles en omgangsvormen. Hij gaat in de geschiedenis in de boeken als de man die zijn land en EU/NATO/USA ten onder heeft gebracht, misschien is dat wel zijn doel.

 6. Oproep aan de Oekraïnse burgers. Ze moeten de consequenties dragen van hun handelen.
  Als ze niet akkoord zijn moeten ze hun regering terugfluiten.

  Ipv oorlogstuig zouden ze beter mobiele energie aggregaten aankopen.

  Wie zijn gat verbrandt moet op de blazen zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in