McKay Savage from London, UK / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Er is een nieuwe app op de markt die consumenten helpt uit te zoeken of het voedsel dat ze kopen ingrediënten bevat die van insecten zijn afgeleid, en de ‘factcheckers’ zijn niet blij, bericht Thecountersignal.

“De Insect Scanner App is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die er zeker van wil zijn dat zijn voedsel vrij is van insecten. Met behulp van de scanner kun je snel en eenvoudig controleren of een voedingsmiddel insecten bevat, zonder dat je het hoeft te openen of uitgebreid onderzoek hoeft te doen”, luidt de beschrijving van de app in Google Play.

“… De gebruikersinterface is eenvoudig en intuïtief, waardoor iedereen de app gemakkelijk kan gebruiken. Of je nu vegetariër bent, een vleeseter, of gewoon iemand die geen insecten wil eten, de Insect Scanner App is een onmisbaar hulpmiddel tijdens het winkelen.”

De app is vooral nuttig bij het onthullen van de misleidende etikettering die sommige bedrijven gebruiken om de aanwezigheid van krekeleiwit te maskeren, dat vaak minder aanstootgevend wordt geëtiketteerd als “Acheta-eiwit”, en andere soortgelijke producten.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Begin etiketten te lezen”: Voedselproducenten betrapt op het stilletjes, bedrieglijk toevoegen van insecten aan ons voedselVolg Frontnieuws op Telegram

  Studie: Grotere geestelijke gezondheidsproblemen bij linkse sympathisanten

Lees meer over:

Vorig artikelGepensioneerde Amerikaanse legerkolonel: ‘Ze bluffen niet’; Russische tactische kernbomoefeningen zijn luide waarschuwing aan VS/NAVO om weg te blijven uit Oekraïne
Volgend artikelAanklagers ICC ondervragen slachtoffers Gaza over oorlogsmisdaden Netanyahu
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Of je kunt gewoon al die troep uit de fabriek niet eten, er zitten wel meer ongezonde dingen in behalve insecten. Eet echt voedsel ZONDER ingrediëntenlijst rechtstreeks bij de boer of tuinder vandaan.

 2. Heb er al een tijdje geleden een speciale bril voor gekocht (+3) zelfs kan sporen bevatten van iets dat je kan Definiëren als insectbevattend..is voor mij al genoeg…tenanderend ik koop al lang Niets meer in blik of Plastiek…zelf maken ja mijn gezondheid gaat voor Ps chocolade is ook niet meer in mijn boodschappen tas énkel nog 90% Cacao stukje per dag…zéér goed voor de hersenen…💪🤗

 3. hah, zo’n anti Insekten app heb ik ook op mijn telefoon, kan ook Offline worden gebruikt.
  werkt snel, better safe then sorry, just to be sure, al gebruik ik het niet vaak, toch check ik af en toe vooral bij nwe producten.

 4. De app had ik paar maanden geleden nog getest, nog niet helemaal betrouwbaar?
  Insecten zit al veel producten verwerkt in chocola, energie repen, chips, brood….laatje onderwijzen op E nummers en andere producten die op de verpakking staan.

 5. Als ik de app gebruik en de fotos scan vanuit de video dan krjg ik de melding geen insecten terwijl in de video op dat product wel insecten gemeld worden, dus erg onbetrouwbaar lijkt me zo. 2 verschillende uitslagen bij hetzelfde product kan niet

 6. Deze app kan wel eens een enorme impact geven, want als deze app bekend wordt bij de grote publiek. Worden al die producten niet meer verkocht, dan zullen de fabrikanten verlies gaan lijden. De pijnknop in de markt is altijd geld, als de fabrikanten hierdoor verlies lijden. Zullen ze vroeg of laat stoppen met deze toevoegingen.

 7. Ik wil geen roet in het insectenmeel gooien, maar de ratings van dit ding zijn eerder aan de negatieve kant. Hou er rekening mee dat dit een zoveelste misleidertje kan zijn om de kudde zoet te houden.

 8. Overigens worden er al potjes met gedroogde insecten e.a. aangeboden bij oa groothandel Sligro. Nagevraagd waarom dat goed was; tja natuurlijk, waren goede eiwitten en worden daarom in heel veel landen gegeten. Chitine? Nog nooit van gehoord. De beste man dreunde zijn geleerde riedeltje op, maar wist geen antwoord op wat diepere vragen. Jammer, maar weer een zaadje geplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in