Een uitgelekt geheim document van de EU-Commissie zorgt voor opschudding. Het bevestigt alles waarvoor wij al lange tijd waarschuwen: de Duitse economie staat aan de rand van de afgrond. Niet door eigen schuld – en niet alleen vanwege de geënsceneerde Corona Plandemie, bericht Auf1.

Want de stemming binnen bedrijven is, zoals de auteurs van de eerst door Bild-Zeitung gepubliceerde analyse constateren, nog nooit zo negatief geweest als nu. Het beleid van Habeck & Co. zorgt ervoor dat de Duitse economie – tot voor kort een van de sterkste ter wereld – binnenkort wel eens geschiedenis zou kunnen zijn.

Klimaatideologie doodt bedrijfsleven

De systeempartijen zijn bereid Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven op te offeren op het altaar van hun krankzinnige klimaatideologie, zonder rekening te houden met verliezen. Wat de industrie en het bedrijfsleven nu slapeloze nachten bezorgt, is de energiecrisis die de Groenen kunstmatig hebben gecreëerd. Dat betekent niet alleen exploderende prijzen, maar ook een gebrek aan leveringszekerheid. Immers, wie kan en wil een bedrijf runnen als hij moet vrezen dat elektriciteit binnenkort het dubbele of het drievoudige kost, of dat er in de nabije toekomst zelfs elektriciteitsrantsoenering of een black-out komt!

Emigratiegolf dreigt

Energie-intensieve sectoren zoals de chemische, bouw-, metaal-, staal-, papier- en elektronica-industrie hebben het in een dergelijk klimaat bijzonder moeilijk. Zij ondervinden extreem sterke concurrentienadelen ten opzichte van hun concurrenten in de VS of China, en daarom overweegt momenteel elk vierde (!) Duits bedrijf zijn productie naar het buitenland te verplaatsen. Industriereuzen als BASF, BMW, ThyssenKrupp, Volkswagen en Mercedes brengen dit plan al minstens gedeeltelijk in de praktijk.

  Oekraïne Situatierapport: terugtrekking gaat door bij gebrek aan verdedigingslinies

Minder investeringen gepland

Bovendien blijkt uit een enquête van de “European Roundtable for Industry” dat meer dan een derde van de bedrijfsleiders momenteel van plan is de investeringen tijdelijk te verminderen of zelfs volledig op te schorten. Vijftien procent wil ze zelfs helemaal schrappen. Dit betekent dat noch de technologie noch de productiefaciliteiten zullen worden verbeterd of gemoderniseerd. En ook onderzoek valt weg. Kortom: de Duitse economie is stervende. Het gaat niet meer om abstracte cijfers, maar om de toekomst en het voortbestaan van Duitsland! Als de economie sterft, sterven ook de mensen.

Bedrijfsverenigingen worden wakker

Laat, maar toch lijken de machtige ondernemersverenigingen te beseffen dat het groen-globalistische klimaatcommunisme tot ellende en armoede moet leiden. Twintig van hen hebben nu een brief geschreven aan alle federale ministers, maar vooral aan de economische vernietiger Robert Habeck. In de brief staat dat het bedrijfsleven te weinig en te laat wordt betrokken bij de voorbereiding van wetten. Deze procedure is “ondemocratisch en ook grondwettelijk aanvechtbaar.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische televisie over de “pijnlijke dood” van de Europese economieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAluminiumfoliehoedje – Draag het met trots
Volgend artikelWekelijks worden twee dozijn in beslag genomen auto’s van Letse dronken bestuurders weggegeven aan Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

46 REACTIES

 1. Tuurlijk is dat vnl. alleen door eigen schuld. Die volgzame “befehl ist befehl” moffen laten zich altijd bij de neus rondvoeren, net als die boeren hier, die snappen ook nog steeds niet dat ze langzaam maar zeker om zeep geholpen worden. Fransen, die maken korte metten met dictatoriaal gedrag.

  • De boeren worden hier gekist! Wat in Frankrijk gebeurt, dat moest gebeuren al was het maar om de andere landen wind in de zeilen te geven. Als de Fransen zich weten vrij te maken van de agenda van Claus Schwab en de EU dat zou Europa kunnen genezen en een nieuwe start kunnen maken door zich te ontdoen van de regeringen van nu, die ons alles willen afpakken, opsluiten en massaal willen ombrengen op een gewiekste, geraffineerde manier! Over de opstand tegen Macron, hoorde je en las je niets in de andere Europese landen! Dit spreekt boekdelen, er is bij de regeringsleiders grote angst!

 2. We zitten midden in WO III en de Duitsers worden nu opnieuw en deze keer definitief verslagen en als het aan de Jew World Order ligt, vernietigd. Ik houd van Duitsland en de Duitsers, hoewel het ook ontzettend irritante eikels zijn (zie perverse slaven zoals Baerbock, Lang en Habeck om er idd maar een paar te noemen) en ik vind het verschrikkelijk dat dit gebeurt. Als het de JWO lukt om Duitsland te vernietigen, hebben wij Nederlanders ook geen schijn van kans: de Duitsers zijn onze broeders en zusters.

  • Waarom dat dit in een geheim document vervat moest worden, is mij een enigma…
   Het is toch al lang bekend dat Duitsland kapot moet…
   Ons bestaan en ons lot zijn in alles verbonden met hen.
   Het is afschuwelijk wat er van onze cultuur geworden is.

   • Ja, en als je de rot van binnenuit er nog bij neemt, gaan ze er nog in slagen ook.
    De hele Nederlandse maatschappij is doordesemd met de cultuur-marxistische doctrine, en slechts weinigen zijn zich daarvan bewust
    ”Out the box”denken is in ons land een rooie haring…

    • @Africus… ze hebben ons in de lower death drive geprogrammeerd, mensen zelfvernietigen. De wakkeren hebben een keuze, word je onderdeel van de ineenstorting of de wederopstanding?

   • Ja. En de hoi piepeloi zoals mijn broers en zussen en buren etc etc, allemaal tot de kieuwen “gevaccineerd” en geboosterd natuurlijk, vinden dat helemaal in orde. “Nou, ik vertrouw onze overheid”. Het zijn gewoon luie, laffe, domme eikels. 😭🤬😭🤬

  • “perverse slaven zoals Baerbock, Lang en Habeck”
   Euhm … verdiep je eens in de achternamen.
   Minstens 2 (mogelijk 3) zijn “crypto’s”.
   Ze zijn niet dom (doen hooguit alsof), doch doortrapt.
   Omdat je dan toch het woorden als pervers en slaven in de mond neemt, nou goed maak er het beste van zou ik zeggen en fantaseer eens over Baerbock als domina.
   Mogelijk gaat er een wereld voor je open en heb je toch tenminste dat genot als kleine compensatie voor alle ellende die dat doortrapte sujet verder aanricht in ons aller leven.

 3. Dit is te danken aan de niet nadenkende massa, die gehoorzaamd aan alle absurde wetten en regels van de zelf benoemde regering na leven. Deze regering bestaan zelf uit gehoorzame niet nadenkende mensen die alle extern aangestuurd worden. Deze zogenaamde regeringsleiders die alle omgekocht zijn voeren hun opdrachten van hun opdrachtgevers klakkeloos uit, want anders mogen zij hun biezen pakken en dan is het over en uit voor hen. De verdeling van bijna elke coöperatie is als volgt: 25% bestaat uit klaplopers met hun grote ego’s, die makkelijk omkoopbaar zijn door hun macht en aanzien te geven. Zullen zij heel gehoorzaam zijn aan hun betalende opdrachtgevers. Zij gaan dan ook letterlijk over lijken om hun opgelegde doelen te kunnen behalen, want bij hen is macht over een ander het ultieme wat er te behalen is in het leven. 50% van de mensen zijn volgers, die zelf niet kunnen nadenken en zo deze klaplopers die de macht hebben gekregen van hogerhand soms tegen beter weten in gewoon blijven volgen, omdat zij zo ook een kruimel eraan kunnen verdienen. De laatste 25% waaruit de ondernemers uit bestaan en de vrijheidsstrijders die hun vrijheid over hun eigen leven willen behouden, lopen steeds vaker vast in de oneindige wirwar van absurde regeltjes en wetten. Waardoor het onmogelijk wordt voor hen om nog te kunnen ondernemen en te kunnen concurreren met de wereld en te kunnen overleven in een op regels gebaseerde samenleving, waar alle logica aan ontbreekt en er geen enkele mogelijkheid is om er samen uit te komen.

 4. How dare you, zal je leren potverdomme. Hoe haal je het in je hoofd om een pijpleiding naar rusland aan te maken. Jij denkt toch niet dat wij amerikanen toestaan dat duitslnd een grootmacht word in het voorzien van brandstoffen op welk gebied dan ook, how dare you! En dat is wat wij amerikanen er mee deden ☄️💥 zoals wij met alle sterke landen hebben gedaan. Nogal lef om te denken dat er buiten amerika macht mag zijn ,how dare you.

 5. De Duitsers hebben in Duitsland niets in de melk te brokkelen. Na de capitulatie is de West-Duitse staat naar Amerikaans model met deelstaten ingericht. De eerste D-mark biljetten kwamen in 1948 aan in de haven van Hamburg, ze waren in de USA gedrukt. Grote broer Amerika zet sinds Wo 2 de lijnen uit, de Duitse regering volgt. Het belang van West Europa en de Duitsers is ondergeschikt aan de Amerikaanse belangen.

  Amerika spoelt Europa door de WC..

  • Europa is een kolonie van de JewSA. Ik zag een keer een Amerikaanse generaal op tv, ergens in de ’80er jaren, bij de toen nog onovertroffen VPRO, ik denk dat het tijdens de discussie over de kruisraketten was, enfin, die generaal zei bloedserieus: “Als we Europa moeten vernietigen om het te redden (van het communisme), dan zullen we dat doen.”
   Nou…… here we are.

 6. Niet alleen Duitsland, Nederland gaat ook naar de klote. De reorganisatie bij Philips: De research mensen in Eindhoven hebben donderdag te horen gekregen dat de HELFT er uit moet. Het gehele research management wordt vervangen (iedereen wordt nu ontslagen). Innovatie zal decimeren, de toekomst wordt dus om zeep geholpen. Alles korte termijn want de aandeelhouders zijn aan ’t piepen. De CAO onderhandelingen bij Philips liggen ook nagenoeg plat en meest opvallende is dat je b.v. kan lezen in het “eindbod” het regeltje: “Gendertransitie verlof. Een nieuwe, betaalde verlofregeling per 1 juni 2023 voor medewerkers in een proces van gendertransitie.”
  Bizar, alsof dat de doorslag zou geven, Philips is ook woke/WEF en DUS verloren.
  Nog zo’n leuke in het eindbod:
  “Een verhoging van de tegemoetkoming kosten thuiswerken naar 2,50 euro netto per thuiswerkdag (nu 2,35 euro) vanaf 1 juni 2023;”
  Wow 15 cent extra per dag thuiswerken! Dit zijn toch onzin dingen, die horen toch niet bij serieuze CAO onderhandelingen? Stel je werkt 100 dagen thuis per jaar, praat je over € 15!
  Nee Philips is binnen 5 jaar failliet of opgekocht en in delen weer doorverkocht. Slechts een schaduw van het bedrijf wat het was. ALLEEN nog maar zakkenvullers in de directie, allemaal 100% incompetent.

 7. Wie vreest de economische ineenstorting van Duitsland? Zijn het misschien de individuen die de ondergang hebben geplant en in gang hebben gezet?
  Goed gedaan dan, Duitsland zal heel Europa mee de afgrond intrekken met dank aan de VS en hun schuldeneconomie.
  Nu is de tijd rijp voor de VS om een oorlog uit te laten vechten tegen hun vermeende tegenstander op grondgebied van een vreemde natie zodat ze zelf de minste schade oplopen.
  Deze tegenstander is al vele malen in oorlog geweest de laatste duizend jaar met tegenstanders die de confrontatie zochten en allemaal hebben ze de strijd tegen de Russen verloren.
  Nu is het de beurt aan de VS en Europa om het onderspit te delven.
  Als de Duitsers zo wijs zouden zijn geweest als ze dachten te zijn hadden ze een sterk samenwerkingsverband met de Russische federatie kunnen aangaan maar nee hoor de Russen moesten hun vijand zijn en het misdadige en imperialistische Amerika een vriend. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
  In de loop van de laatste eeuw heeft Amerika zoveel leed en schade in de wereld berokkend met hun oorlogszuchtige opstelling dat er steeds meer landen zijn die de VS en de US dollar de rug toekeren zodat de VS ook ten onder zal gaan.

 8. Het bombarderen van de pijpleiding door Amerika is de oorzaak van de ineenstorting van de Duitse economie❗️
  Ik heb een filmpje van een vliegtuig spotter waar dit bombarderen duidelijk op te zien is.
  Duitsland; onderdeel van de Europese NAVO IN OORLOG MET DE AMERIKAANSE NAVO‼️ Dit is een grof schandaal van de Biden kliek. ‼️Dit is crimineel! ❗️De usa kon het niet verteren dat de Duitse economie goed ging dus dan maar afsluiten van ENERGIE! Smeerlappen zijn het daar in Amerika 😡‼️

 9. De EU vreest niets, ze hebben dat bewust gedaan, net als de gevolgen van de sancties tegen Rusland.
  Ze zijn daar niet zo dom als dat ze lijken.
  Het is voor de gemiddelde mensen moeilijk te begrijpen waarom de EU dot zoals ze doet.
  De EU heeft een agenda die wij niet kennen doch alleen kunnen vermoeden.

  • Marxisme… scorched earth… alles vernietigen om de macht te houden en te regeren over de resten. Ze willen de middeleeuwse verhoudingen terugbrengen. Maak jezelf geestelijk sterker door je spirirueel te ontwikkelen. We worden een 3de wereld continent en we zullen heel veel moeten gaan inleveren. Als je oké bent om primitief te leven gaat er niet veel veranderen. Wie veel heeft, zal veel verliezen. We gaan elkaar nodig hebben, dus bouw een netwerkje van wakkere mensen. Hoeft niet groot, maar leg wat contacten.

   • @Naam:* – ´Als je oké bent om primitief te leven gaat er niet veel veranderen. Wie veel heeft, zal veel verliezen.´

    Dat primitief leven, zal mijn inziens gaan bestaan in een leven onder bruggen en viaducten of anderszins. Wanneer de CBDC een feit is, zal het concept stapsgewijs uitgerold worden naar een zodanig Sociaal Krediet Systeem waarin een scala van persoonlijke gegevens worden geïntegreerd waaronder de medische status zoals verordineerd door Big Pharma en waar tevens de dan verplichte vaxxinaties worden geregistreerd. Zonder dit CBDC/Sociaal Krediet Systeem zal het op een dag niet meer mogelijk zijn om te kunnen bankieren; de vaste lasten te kunnen betalen waaronder voeding. Cash geld zal tegen die tijd niets meer waard zijn en niet langer te verzilveren. Het is mijn inziens geen gekke gedachte dat men het internet zodanig zal gaan inrichten dat je slechts kunt deelnemen wanneer je bij het inloggen je CBDC / Certificaat van Gehoorzaamheid nodig hebt om de QR Code te scannen om de privileges te mogen genieten van het verder gecensureerde internet. Nu zou ik kunnen denken dat ik een eindje kom met mijn buitenslaapgerief; potje; pannetje en de rest aan items om een kans te maken tot overleven. Buiten het risico dat m´n kop wordt ingeslagen of anderszins in het buiten levend, is tevens tegen die tijd de kans aanwezig dat de ´handhavende´ tak van de roverheid de groep van ongewenste, ongehoorzame, maatschappij vervuilende paria´s gaat ´opruimen´. De methoden welke men hiervoor zal gaan gebruiken, laat zich raden…

 10. Hier in België kijken ze naar de koers of gaan roepen in een voetbalstadion. ’s Avonds vreten ze zich vol in de restaurants. Door een recente wet krijgt iedereen, zelfs die nauwelijks gewerkt hebben minimum 1500 euro pensioen. Voor schreeuwerijen in de politiek hebben we de alom gewaardeerde Verhofstadt. De betrokkenheid met wat er in de wereld gebeurt is ver te zoeken. Zielig…

  • Het gemiddelde netto-rendement van de Bel-20 bedrijven is nog geen 3%.
   Aangezien de inflatie een pak hoger is, maken ze in reële termen dus eigenlijk verlies en vreten ze dus hun eigen vermogen op tot er uiteindelijk niets meer van zal overblijven.
   De bedrijven hebben dus de keuze van ofwel te sluiten ofwel weg te vluchten om te overleven.

 11. Tja, Nederland surft mee op de handelsgolf van duitse en (chinese) in/export producten, Duitsland is er aan het onderuit gaan, en aan de chinese poot wordt al hard gezaagd, wat de komende maanden nog zal versterken.
  Dus dat betekend dat er minder werk is voor papierschuivers, de agrariesche sector wordt ook afgebouwd, productie is al heel lang niet meer interessant, gaat dun worden.
  Maar ik zag dat de vlaggetjes alweer netjes omgedraait zijn (mission accomplished) iedereen weer rustig slapen, even een blik naar de “revolutie” in Italie ….. wel…. te rusten.

 12. Wirtschaftlicher Zusammenbruch Deutschlands.

  Von langer Hand geplant, haben die Grünen zusammen mit den Schwarzen den Ausverkauf Deutschlands beschlossen. Unter dem Vorwand fehlender Fachkräfte werden dennoch zum Schaden Deutschlands Millionen und Abermillionen zum Teil bildungsferne und kulturfremde Menschen ins Land gelassen und alimentiert.Wie soll Deutschland das stemmen?

 13. Ze plande het toch echt zelf en zit vrede niet tussen hun oren als je de ledenlijst kijkt en ze zijn niet eens gekozen…..Disruption of the Global Financial System = Disinformation https://bilderbergmeetings.org/meetings/meetings-overview/2020

  In het nieuws wordt veel weggelaten en zie hier in Frankrijk wat er speelt = Het is de Cabal nog steeds niet genoeg. Steeds meer taxes, steeds meer beperkingen, en zij, de regeringen, drukken steeds door wat zij willen. Maar er is een gezegde. De kruik gaat zolang te water totdat hij barst. En hij is gebarsten. De Fransen laten niet meer los. de boeren laten niet meer los. Men accepteert geen oorlogszuchtige EU. de indoctrinatie van de volken gaat te ver. Minder loon, meer inflatie, steeds de gezamenlijke tekortkomingen van zorg instelling in heel europa, het onderuit halen van de zorg in het algemeen, de tekorten die plotseling spontaan op alle gebieden “toevallig in alle landen van de EU” ontstaan wijzen op een gezamenlijke opzet van de regeringen om de bevolkingen systematisch onder druk te zetten. Een kwaadwillig opzettelijk beleid om de zaken die in het verleden zo zorgvuldig zijn opgebouwd snel kapot te maken. De stakingen worden vandaag voortgezet, hierbij de lijst van de deelnemende steden en videobeelden van de blokkades, afsluitingen en bezettingen:

  ✅ Parijs: 14.00 uur – Place de la République.
  ✅Marseille: 10.30 uur – Oude haven.
  ✅Lyon: 13 uur – Manufacture des Tabacs.
  ✅Lille: 14.30 uur – Porte de Paris.
  ✅Toulouse: 15.00 uur – Saint-Cyprien.
  ✅Nantes: 10.30 uur – Waterspiegel.
  ✅Bordeaux: 12 uur – Steegjes van Tourny.
  ✅Montpellier: 10.30 uur – Place Zeus.
  ✅Straatsburg: 14 uur – Avenue de la Liberté.
  ✅Rennes: 11u – Place de Bretagne.
  ✅Nice: 10u – Station Nice Ville.
  ✅Grenoble: 14 uur – station.
  ✅Caen: 14.30 uur – Sint-Pieterplein.
  ✅Angers: 13u30 – Place Leclerc.
  ✅Bayonne: 10.30 uur – Place Sainte-Ursule.
  ✅Saint-Étienne: 10.30 uur – Place de la Liberté.
  ✅Perpignan: 10.30 uur – Catalonië-plein.
  ✅Clermont-Ferrand: 10u – Place du 1er mai.
  ✅Le Havre: 10u – Cercle Franklin.
  ✅Rouen: 10u – Cour Clémenceau.

  Banken gaan slecht en hebben dit gedaagd maar willen ze niet toegeven en de reden voor GBDC = Between 2007 and 2023, the FED printed more than $8 trillion.
  How many??? Between 2007 and 2023, the FED printed more than $8 trillion.
  How many??? Between 2007 and 2023, the FED printed more than $8 trillion.
  How much??? Between 2007 and 2023, the Fed printed more than $8 trillion.

  There is nothing in return…… Letting go and taking responsibility…….

  Real News = https://t.me/stevens_real_news_corner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in