Vivaldigebouw, het hoofdkwartier van het Europees Geneesmiddelenburea, vlak voor oplevering. © Ceescamel (CC BY-SA 4.0)

Vorige week hebben verschillende Europese landen hun vaccinatiecampagnes met het serum van AstraZeneca stopgezet. Na drie dagen maakte het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) bekend dat de voordelen van vaccinatie groter waren dan de nadelen – en werden de meeste campagnes hervat. De sterftecijfers in de voor het publiek toegankelijke gegevensbank over bijwerkingen blijven echter voor onzekerheid zorgen.

Op 22 maart om 10.30 uur bevat de openbaar toegankelijke database van het EMA de volgende informatie:

Bijwerkingen van Covid-19 vaccins (AstraZeneca, Pfizer/Biontech, Moderna):
199.180

Totaal aantal sterfgevallen:
1.050

Uitgesplitst naar afzonderlijke werkzame bestanddelen:

AstraZeneca
80.642 ongewenste voorvallen, 187 sterfgevallen

Pfizer / Biontech
111.508 ongewenste voorvallen, 515 sterfgevallen

Moderna
7.030 bijwerkingen, 348 sterfgevallen

Deze cijfers zijn natuurlijk niet geschikt om al diegenen gerust te stellen die zich in principe tegen Covid-19 zouden laten inenten, maar die na het laatste nieuws zeer ongerust zijn. Vooral het nieuws over trombose bij jonge mensen die met AstraZeneca-vaccins zijn ingeënt, is verontrustend; sommige jonge mensen zijn er al aan overleden of raakten levenslang ernstig gehandicapt door blindheid, doofheid, zenuwbeschadiging of andere neurologische stoornissen. In verschillende landen is nu bevestigd dat de werkzame stof van AstraZeneca tot deze bijwerking leidt, bericht Info-Direkt.

EMA beveelt vaccinatie nog steeds aan

Het EMA daarentegen verraste met het nieuws dat de gunstige effecten van vaccinatie tegen Covid-19 volgens hen duidelijk zouden opwegen tegen de weinige ernstige bijwerkingen. Critici vinden deze uitspraak onmenselijk, want als veel mensen in de leeftijdsgroep van 18 tot 65 jaar niet waren gevaccineerd, zouden zij nog in leven zijn of in goede gezondheid verkeren. Het risico om op die leeftijd – zonder reeds bestaande aandoeningen – aan de ziekte van Covid-19 te overlijden, is in vergelijking daarmee vrijwel nihil.

  Het COVID-19 "Vaccin" en de Code van Neurenberg - Misdaden tegen de Mensheid en Genocide

Welk risico heeft echt de overhand?

Uit bovenstaande cijfers blijkt ook dat het probleem geenszins uniek is voor AstraZeneca. Statistische bevindingen van betekenis kunnen echter alleen worden gedaan wanneer het aantal gevaccineerden kan worden vergeleken met het aantal bijwerkingen. Voorlopig is er reden om aan te nemen dat het vaccineren tegen het SARS-CoV-2-virus dezelfde risico’s kan inhouden als het niet-vaccineren, vooral voor jonge, gezonde mensen.

Kijk zelf maar:

EMA-lijst voor bijwerkingen bij AstraZeneca

EMA-lijst voor bijwerkingen Pfizer / Biontech

EMA-lijst voor bijwerkingen bij Moderna

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dringende open brief van artsen en wetenschappers aan Europees Geneesmiddelenbureau inzake veiligheid Covidvaccin – “Code van Neurenberg”

Vorig artikelIsraëlische Rabbi Chananya Weissman’s 31 redenen waarom hij het ‘vaccin’ niet neemt – “Het hele ding stinkt”
Volgend artikelZweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De idioten laten zich vaccineren, en gaan daarna klagen.

    mensen met enig verstand laten zich niet inenten. (vaccineren is verkeerd woord;is geen vaccin

    • Misschien wat minder schelden. Niet iedereen is in de gelegenheid om te weten wat er echt speelt, etc. etc. Een trap nageven lijkt me niet echt nodig. Om misverstand te voorkomen: ik laat mij niet injecteren (namelijk geen entstof). Het is ook geen gentherapie, maar een geninterventie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in