Tasnim News Agency / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

UNICEF veroordeelt de oorlog tussen Israël en Hamas en zegt dat haar ergste angsten over het duizelingwekkende dodental onder kinderen bewaarheid worden.

Het Kinderfonds van de VN (UNICEF) heeft zijn oproep voor een humanitair staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas herhaald. Het zegt dat het conflict duizenden kinderen in Gaza doodt en nog veel meer kinderen in gevaar brengt door het geweld en een watercrisis, bericht Sott.

“Gaza is een kerkhof geworden voor duizenden kinderen”, zei UNICEF-woordvoerder James Elder dinsdag tegen verslaggevers in Genève. Hij merkte op dat er al meer dan 3.450 kinderen in de Palestijnse enclave zijn gedood en dat het dodental elke dag aanzienlijk stijgt.

Elder maakte zijn opmerkingen toen Israël zijn grondoffensief in Gaza opvoerde als reactie op de terroristische aanslagen van Hamas waarbij op 7 oktober naar schatting 1400 mensen omkwamen. Het watersysteem van Gaza is ook lamgelegd door het conflict, wat bijdraagt aan een dodental van meer dan 8.000 in het gebied.


“De bedreigingen voor kinderen gaan verder dan bommen en mortieren,” zei Elder. Hij voegde eraan toe dat de waterproductiecapaciteit van Gaza is teruggebracht tot 5% van het normale niveau, waardoor meer dan 1 miljoen kinderen het risico lopen om te sterven door uitdroging. Veel kinderen zijn ziek geworden door het drinken van zout water uit wanhoop.

Elder merkte op dat zelfs vóór de laatste oorlog tussen Israël en Hamas al van meer dan driekwart van de Gazaanse kinderen was vastgesteld dat ze geestelijke gezondheidszorg nodig hadden vanwege de trauma’s die ze hadden opgelopen. “Als de gevechten stoppen, zullen de kosten voor de kinderen en hun gemeenschappen nog generaties lang doorwerken,” zei hij.

  Beëindiging van de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten

Nu de kinderen van Gaza “een nachtmerrie doormaken”, zei de UNICEF-woordvoerder, moet Israël zijn belegering van het gebied beëindigen. Hij riep op om alle grensovergangen naar Gaza open te stellen, zodat voedsel, water, brandstof, medische voorraden en andere humanitaire hulp veilig doorgelaten kunnen worden. “En als er geen staakt-het-vuren is – geen water, geen medicijnen en geen vrijlating van ontvoerde kinderen – dan stevenen we af op nog grotere verschrikkingen die onschuldige kinderen treffen.”

De Israëlische regering heeft de VN beschimpt met het argument dat het orgaan de wreedheden die Hamas op 7 oktober beging, niet voldoende heeft veroordeeld. De ambassadeur van West-Jeruzalem bij de VN, Gilad Erdan, kondigde maandag aan dat leden van zijn delegatie zouden reageren door gele sterren te dragen, verwijzend naar de merktekens die Joden moesten dragen tijdens de Holocaust. “Vanaf deze dag, elke keer dat je naar me kijkt, zul je je herinneren wat zwijgen in het aangezicht van het kwaad betekent,” zei hij in een toespraak voor de VN-Veiligheidsraad.

Commentaar: Er zijn geen woorden voor:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De top tien van dingen die u kunt opmaken uit de sluipaanval van Hamas op IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

  Barbara Spectre maakt comeback: Nationalisme geweldig voor Joden - maar moet in Europa verpletterd worden

Lees meer over:

Vorig artikel“Wij zijn niet de slachtoffers”: Israël’s ambassadeur in Australië gaat viraal voor “Freudiaanse uitglijder uit het boekje”
Volgend artikelIsraël wordt geconfronteerd met toenemend diplomatiek isolement terwijl Oekraïne gaat bedelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Ik kan het me niet bedenken en volgens mij niet eerder voorgekomen. Maar is er weleens genocide gepleegd waarbij zoveel landen (westen) achter een genocide staan, inclusief grote delen van een bevolking? De satanische sekte heeft veel mensen in de houdgreep. Kan ook dat de satanische sekte ons dat wil laten geloven.

 2. .. Vanaf deze dag, elke keer dat je naar me kijkt, zul je je herinneren wat zwijgen in het aangezicht van het kwaad betekent,” zei Gilard Erdam in een toespraak voor de VN-Veiligheidsraad..
  Hij bedoelt toch zeker zijn eigen gore bek want HIJ is het kwaad !!
  Smerige kindermoordenaar.

 3. Blijft kopen globalisten producten van de VS het wordt alleen maar erger, laar maar hem omvallen gewoon boycot tegen Isrel en de VS.

 4. Dat dit een niet ophoudende genocide is staat buiten kijf.
  Behalve het enorme bloedvergieten is er ook een propaganda oorlog aan de gang, en die wordt gewonnen met zaken zoals onthoofde babies (07/10), babies in een oven (07/10), babies uit de couveuse gehaald (Irak/Koeweit) , ontvoerde kinderen (arrestatiebevel Poetin) enz.
  Het percentage kinderen is enorm hoog in Gaza en daarom dus ook een hele hoge verhouding slachtoffers onder hen.
  Ik sluit me bij het staakt het vuren aan en de 2 staten oplossing van mijn part met een ijzeren gordijn ertussen, iets anders gaat niet want ze kunnen nergens heen.
  Ik denk ook dat o.a. het aantal kinderen een van de redenen is waarom de buurlanden (met hun eigen clan/ethnische problemen) er niet om staan te trappelen om Gaza leeg te laten lopen in hun land.
  Er was ergens een bericht dat de helft van de bevolking kinderen zijn, dus onder de 18 jaar.
  Nu is de levensverwachting door de erbarmelijke omstandigheden niet erg hoog maar als 50% 0-18 is en 50% 19-70 dan is dat een explosieve groei.
  Neem als referentie de re-populatie in Frankrijk of Zweden, ik denk dat de buurlanden daar enorm bang voor zijn.
  En die zijn geen lid van de EU dus die mogen zoiets zeggen.

   • Hallo Djennis
    Van de ene kant is je comment wel begrijpelijk , maar laten we er voor waken om in dezelfde (simplistische?) mentaliteit te vervallen als anderen.
    In zowel het Derde Rijk als ook in Geallieerde landen zijn veel staatsburgers door hun regering onterecht gevangen gezet of zelfs omgekomen.
    In de periode van het Derde Rijk moest een hele groep boeten voor de mentaliteit en (mis)daden van een gedeelte van die groep ,waarbij velen van die laatsten ook nog eens op tijd vluchtten en de anderen met de ellende lieten zitten. Er waren in die tijd bijvoorbeeld ook veel Duitsers van joodse afkomst die met trots en eer in de Eerste Wereldoorlog voor Duitsland gevochten hadden * en/of het niet met de zionisten/internationale joden eens waren. Net zoals bijvoorbeeld in de VS toendertijd onder andere Amerikanen van Japanse afkomst in kampen geplaatst werden , ongeacht of ze het met de toenmalige Japanse politiek eens waren of niet.
    *Zelfs in de Tweede Wereld oorlog waren er veel soldaten van (gedeeltelijk) joodse afkomst in de Wehrmacht waaronder hoge officieren ,zie het boek Hitler’s Jewish Soldiers van Bryan Mark Rigg , velen om internering te ontkomen maar velen ook omdat ze zichzelf meer Duitser i p v joods beschouwden.

    Een ander schreef inderdaad de geschiedenis en veel is onder het tapijt geveegd en veel geallieerde/ joodse propaganda en leugens worden nog steeds als waarheden onderwezen , een gedeelte mag zelfs niet betwijfeld en onderzocht worden op straffe van rechtsvervolging , wat bij ieder weldenkend mens een alarmlampje zou moeten laten branden.

    Vriendelijke groet

 5. Welkom op het Halloween feestje van de zionisten!

  Dit gaat over het offeren van kinderen, op grote schaal. De satanisten vieren het belangrijkste religieuze dag van het jaar op ongekende wijze. Misselijkmakend voor gewone mensen maar een orgastisch genoegen voor de zieke leden van de death cult!

  Het lijkt wel alsof de rest van de wereld door Israel wordt uitgedaagd met deze gruwelijke provocaties om een groter plan te helpen realiseren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in