© Foto: Public Domain

Israël – dat opnieuw de smeekbeden van Biden negeerde om de toch al gespannen situatie niet te laten escaleren – neemt wraak op de aanval van Iran in het weekend, die zelf een vergelding was voor het bombarderen door Israël van de Iraanse ambassade in Syrië op 1 april.

Enkele ogenblikken geleden daalden de futures, stegen de olieprijzen en daalden de rente op schatkistcertificaten naar aanleiding van berichten op social media en krantenkoppen van Reuters dat er drie “enorme explosies” waren geweest in de buurt van de steden Natanz (locatie van een Iraanse kerncentrale) en Isfahan (locatie van het Iraanse centrum voor nucleaire technologie, waarvan wordt vermoed dat het het centrum is van het Iraanse kernwapenprogramma) in centraal Iran, evenals gelijktijdige explosies in Irak en Syrië, waar de Israëlische luchtmacht het lijkt te hebben gemunt op pro-Iraanse milities, bericht Tyler Durden.

SAMENVATTING:

 • Iran zegt dat zijn nucleaire installaties ongedeerd zijn: Reuters
 • Situatie in Isfahan in Iran is normaal, geen explosie op de grond: PressTV
 • CNN: Twee Amerikaanse functionarissen zeggen dat Israël heeft aangegeven geen nucleaire doelen te zullen aanvallen. De VS hebben deze aanval geen “groen licht” gegeven.
 • Onbevestigd: IRGC verklaart dat Iran Israëlische nucleaire sites zal aanvallen met tegenaanval.
 • Iraanse luchtmacht: “alles wat er gebeurd is, is een mislukte en vernederende poging van de Israëlische luchtmacht” – via Sky News
 • Iraanse functionarissen en media beweren dat alle explosies die vanavond zijn gehoord het gevolg zijn van onderscheppingen en dat er “op de grond” geen explosies hebben plaatsgevonden.
 • Bloomberg: Israëlische functionarissen hebben de VS eerder vandaag laten weten dat ze van plan zijn om in de komende 24-48 uur vergeldingsmaatregelen te nemen.
 • Teheran’s Imam Khomeini International Airport (IKA) vertelt passagiers dat alle vluchten zijn geannuleerd en dat ze het vliegveld moeten verlaten.
 • Fox News: Israëlische aanvallen in Iran kwamen van onbemande vliegtuigen
 • VS beweert dat IDF-aanvallen in Iran beperkt waren.
 • Drie grote explosies gehoord in Isfahan ten zuiden van Teheran, bevestigen Amerikaanse functionarissen.
 • De nucleaire faciliteit Natanz ligt in Isfahan.
 • Onbevestigde gelijktijdige explosies zijn ook gemeld in Syrië en Irak (Bagdad en de provincie Babil/Babylon).
 • Iran heeft een vliegverbod ingesteld boven zijn westelijke regio.

Nog enkele berichten:

Hier is Marco Rubio die ons min of meer vertelt wat er is gebeurd:

Een video van de explosies in Iran:

Er zijn ook meldingen van drone-activiteit boven Irak:

Vluchten boven centraal Iran wijken af van hun bestemmingen:

… terwijl het luchtruim boven de regio snel wordt ontruimd:

Onbevestigde berichten suggereren dat de Israëlische luchtaanvallen gericht zijn op een gebouw waar een vergadering op hoog niveau werd gehouden tussen groepen die worden gesteund door Iran en de IRGC:

En terwijl beurshandelaren zich schrap zetten voor het ergste, want zelfs als Israël hoopt een “gematigde” vergelding te presenteren, is het nu de vraag wat Iran vervolgens zal doen, het lijkt er opnieuw op dat dit slechts de nieuwste aflevering was in de zorgvuldig gescripte Midden-Oosten “oorlog” soap opera.

Meer als we het krijgen, tot dan, vrees niet: hij houdt alles in de gaten… nauwlettend.

  Het kwartje valt - De wereld is multipolair


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zionisme en de oprichting van Israël – Exclusief verslag + videoVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlecht nieuws voor de COVID-gevaccineerden – We hebben geprobeerd je te waarschuwen
Volgend artikelPro-Vaxxer verbijsterd als expert bewijs levert voor verband tussen Covid-injecties en plotselinge sterfgevallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De moordenaar die Netanjahu heet en deze oorlog voert om de aandacht van hemzelf af te leiden. Maandenlang waren er burgerprotesten tegen zijn hervormingen van justitie en er liep een onderzoek tegen hem ivm mogelijke corruptie.
  Dat hij heel zijn volk vernietigd, een grote oorlog ontketend, dat zal hem worst zijn. Het is al eeuwenlang gedonder met die machtgeile psychopaten. Ik heb net een boek uit dat heet “ Duitsland in het kort”. En daarin worden de vele, vele veldslagen beschreven, die in Europa gevoerd zijn in de afgelopen eeuwen en die uiteindelijk tot het huidige Duitsland geleid hebben. En steeds weer zijn het complete idioten die nog meer land, nog meer macht willen. Er is totaal niets veranderd. Kijk maar wat er nu gebeurt met Israël en de buurlanden, oekriland, Taiwan, navo zooi ( en de smerige meelopers)
  Ik walg van die heethoofden, die hun eigen??? Volk naar het front sturen en af laten
  slachten. En natuurlijk zelf het liefst buiten schot blijven.
  Streef verdomme naar vrede, drijf handel met elkaar, dan bouw je iets op ipv de steeds terugkerende waanzinnige oorlogen.

  • Wat U wil, wil de wapenindustrie NIET.!
   En ook het land Amerika waar de wapenindustrie is gevestigd wil de vrede NIET..!!
   Vrede is de Vijand van de wapenindustrie….!!!!!!!!

   • En van de pensioenfondsen en van geile klootzakken die geen vrouw kunnen krijgen maar een kans hopen te maken als hun man gesneuveld is op het slachtveld. Kinderen er gratis bij.

    Kortom, zieke shit.

  • Hey Jan, ben het volledig met je eens. De politiek herhaalt zich door de eeuwen heen totdat, wij als volk leren inzien welke systeem fout leidt tot deze herhaling❗️Politici hebben de opdracht nr 1 tot VREDE BEHOUDEN. Nemen ze daarmee het niet zo nauw en gaan ze in oorlogsmodes dan noemen ze dit opeens: oorlog is een andere vorm van politiek bedrijven. DAT IS MEGA FOUT NR.-1.
   Ze vragen dit nooit vooraf aan het volk, dus dat moet veranderen!
   Een falende vredes politiek moet automatisch per direkt leiden tot permanent ontslag van de regerende macht. Het is toch van de gekke dat een regeringsclub die haar opdracht no 1 niet kan uitvoeren, opeens in staat moet worden geacht zelf oorlog te voeren met de kinderen van andere mensen!

   Wanneer wij als volk dit correct weten te regelen in de wet dan is de vrede in zicht en veel stabieler.
   Oorlog zouden we ook veel vaker moord moeten noemen. De beambten hebben in de historie verreweg de meeste mensen om zeep geholpen, vele malen meer dan de door hen benoemde „criminaliteit“. Zo vervaagt de grens tussen politici en criminelen en moeten daar nieuwe wettelijke grenzen getrokken worden want per vandaag zie ik het verschil in vrijwel alle oorlogsgevallen niet meer‼️

 2. Alles gaat zoals de criminele organisaties het willen hebben.
  Stap voor stap naar de totale vernietiging.
  Zelfdestructie is een belangrijke eigenschap van het soort dat nu heerst in deze totalitaire regimes van het ‘vrije westen’
  De vervolgstappen gaan steeds sneller en worden ook steeds heftiger, het moet gebeuren om uiteindelijk terug te vinden naar ons mens zijn.
  Succes allemaal.

  • Geduld aub.
   Ze zijn bezich Israël te vernietigen,
   En Amerika,
   En het westen.
   Een grote economische oorlogvoering, is aan de gang..!!
   De BRICS is het westen aan het verslaan, ze willen geen handel meer in Dollars,
   De Dollar is straks niets meer waard, en Israël wordt vanuit Amerika gesteund met Dollars,
   Wat straks een waarde heeft gelijk aan WC Papier.
   Geduld is een schone zaak..!!

 3. met deze nieuwe aanval zal israel de bedoeling hebben om weer een reactie uit te lokken.
  poging twee van het land om ww3 te starten?

  • Deze escallatie is vooral in het voordeel van petroleum uitvoerende landen zoals Iran en Rusland, omdat het de prijs, en dus hun inkomsten doet stijgen, ten nadele van de eu, die in economisch verval is.

 4. Feit blijft dat iedere oorlog mogelijk wordt gemaakt door de domme bevolking. Als de bevolking zou zeggen we willen dit niet en doen dat dus ook niet, dan gaat er geen raket meer de lucht in. Laat die imbeciele machtswellusteling dan zelf maar naar Iran en Rusland gaan. Ik lees hier commentaren waarin men stelt: kom op Iran, pak Israël maar ook dat zorgt alleen maar voor bloedvergieten(en vervuild de grond door al die spike eiwitten en andere troep😉)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in