Grote scepsis onder het verplegend personeel in Zwitserland: volgens berichten in de media wil voor een deel slechts één op de tien verpleegkundigen gevaccineerd worden tegen het Coronavirus. Een van de redenen hiervoor is dat ze geen “proefkonijn” willen spelen.

Hoewel de Zwitserse regering de nationale vaccinatiecampagne, die maandag van start ging, sterk promoot, lijkt de bereidheid, vooral onder verpleegkundigen, niet erg groot. Het plan in Zwitserland is om eerst risicopatiënten te vaccineren en daarna het verplegend personeel – maar velen van hen verzetten zich tegen de vaccinatie, meldt RT.

Het Zwitserse dagblad 20 Minuten bericht over een verpleeghuis in St. Gallen waar tot nu toe slechts ongeveer tien procent van het personeel zich heeft aangemeld voor de inenting. Volgens het rapport doen geruchten de ronde onder de medewerkers “dat de inenting onder meer de vruchtbaarheid zou kunnen schaden”, 20 Minuten citeert de directeur van het huis, Kurt Ryser. De meerderheid van de werknemers zijn jonge vrouwen en daarom werkt dit onderwerp momenteel scepsis in de hand. Daarom wil hij de komende weken nogmaals een voorlichtingsoffensief beginnen en de nadruk leggen op de veiligheid van het Coronavaccin. Volgens het rapport is het aandeel van de bewoners dat zich wil laten vaccineren ongeveer 80 procent.

Ook het hoofd van een ander verpleeghuis, Sonja Bühler, in Hilterfingen in het kanton Bern, heeft te maken met weerstand op het gebied van vaccinatie. “Er is veel scepsis”, vertelt Bühler aan 20 Minuten. Velen wilden niet als “proefkonijn” dienen. “Van het voltallige personeel wordt slechts 26 procent gevaccineerd”, zegt de directrice van het bejaardenhuis. Ze geeft zelf het goede voorbeeld.

  Donkere eeuwen van wetenschap: topdokter ontslagen na het in twijfel trekken van lockdowns

In een bejaardenhuis in Gams in het kanton St. Gallen is het quotum ook maar tien procent, zoals de krant Tagblatt meldt. Ook de beheerders van het bejaardentehuis Lindenhof in Oftringen AG zijn gedesillusioneerd: volgens de Zwitserse nieuwszender SRF is het percentage daar 20 procent. Volgens een onderzoek dat afgelopen najaar is uitgevoerd, wil slechts een derde van het Zwitserse gezondheidspersoneel gevaccineerd worden.

Volgens 20 Minuten zijn er geen landelijke cijfers over het aantal verpleegkundigen dat daadwerkelijk gevaccineerd wil worden, maar individuele kantons hebben schattingen gemaakt. In het kanton Bern wordt bijvoorbeeld verwacht dat het vaccinatiepercentage onder het verplegend personeel vanaf 30 procent zal bedragen.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebracht

Vorig artikel“Politieagenten voor Opheldering”: Coronacritici bij de Duitse politie organiseren zich
Volgend artikelMenselijke laboratoriumratten: gezondheidsautoriteiten bevelen mix van Covidvaccins aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in