Er was enige discussie in de commentaren op Larry’s recente post over de vraag of de heersers van het Westen echt zo dom kunnen zijn als ze lijken te zijn.

Het korte antwoord is dit – hoe gaat het in het Westen sinds het “unipolaire moment”? Zijn we allemaal gelukkiger, gezonder en rijker? Is de westerse wereld beter af? Sterker? Vreedzamer? Langere levensduur? Natuurlijk niet. Niet beter en zelfs slechter voor de meesten. De conclusie is onontkoombaar: ofwel hebben de westerse machthebbers het ernstig verknald, ofwel willen ze eigenlijk dat het zo gaat, schrijft Helmholtz Smith.

We zullen het eerste mogelijke antwoord onderzoeken. (Misschien worden we geregeerd door reptielachtige aliens of een cabal van hebzuchtige bankiers – gezien de laatste drie decennia kun je dat niet uitsluiten, maar zoals Hanlan’s Razor houd ik het op dom).

Het Russische leger haalt chips uit vaatwassers en koelkasten om de militaire hardware te repareren omdat er geen halfgeleiders meer zijn.

Een absurde Euroweenie benoemd in een job met een veel groter salaris dan de uwe en zich geen zorgen hoeft te maken over het gebrek aan warm water deze winter.

Of welk woord u ook zou gebruiken voor iemand die gelooft dat het Russische leger uw vaatwasser nodig heeft om hypersonische raketten te maken? En zelfs als ze het niet gelooft maar het toch zegt, wat is het woord daarvoor? Zeker een variant van dom.

In september 2022 kijken we in de loop van het Russische geweer, verdubbelen we onze steun aan een corrupt regime in een failliete mislukte staat vol nazi’s, zitten we zonder wapens, staan we voor economische achteruitgang (instorting zelfs – noem een industrie die geen energie nodig heeft of een mens die geen voedsel nodig heeft), een koude winter en stijgende inflatie. Klinkt dat als iets dat ontworpen is door slimme mensen? En het gebeurde niet plotseling – het is al jaren aan het opbouwen.

  Oekraïne Dag 7: Rusland verandert van tactiek, de zijden handschoenen gaan uit (geweldige video)

Arrogantie en domheid. Onze machthebbers leven in een taalbad van aangename illusie. Rusland is zwak en onmachtig, maar wij zijn sterk en machtig. Poetin is een dictator, omringd door hongerige onderbazen, maar wij zijn democratische leiders van vrije volkeren. Hij doodt mensen maar wij doen aan humanitaire bombardementen. De Russische economie heeft het geld dat zij verdient met de verkoop van energie aan Europa hard nodig, maar wij kunnen de thermostaat gemakkelijk een maand of twee wat lager zetten en haar failliet laten gaan. Zoals een voormalige Oostenrijkse aquarellist ooit zei: “Je hoeft de deur maar in te trappen en het hele rotte bouwwerk komt naar beneden.”

Rusland instorten zal gemakkelijk zijn. Het maakt niets – tankstation vermomd als land. Snel vergrijzende en krimpende bevolkingZwak land met nucleair arsenaalRuslands zwakke sterke manRuslands kracht is zijn zwakte. En nog veel meer. Zoals Hitler zei, slechts één schop – stop met het kopen van hun gas, ze hangen Poetin op en komen kruipend terug.

Onze machthebbers worden al jaren omringd door mensen die hen dit vertellen. Iedereen die zei dat Rusland een grote en zeer zelfvoorzienende economie heeft, dat Poetin vrij populair is en minstens de helft van zijn critici hem te soft vindt, dat geld uit de gasverkoop aan Europa leuk is, maar dat er veel andere klanten zijn, dat je niet veilig kunt zijn als de ander zich niet veilig voelt – wat is er met hen gebeurd? U kent het antwoord. Ze hebben nooit de kans gekregen om dit aan de bazen te vertellen en ze zijn nooit door de deur gekomen. En toen ze deze dingen wel zeiden – in de marge, ver weg van “betrouwbare bronnen” en “factcheckers” – werden ze veroordeeld als Poetin-apologeten en werden hun social media-accounts geblokkeerd. Je kunt immers geen platform geven aan desinformatie als er zoveel echte informatie is van echte deskundigen zoals Martin Walker die ons in 2006 vertelde: “Maar strategisch gezien worden de echte zwakke punten van Rusland steeds erger en raakt de niet-olie-economie steeds verder achterop bij de Indiase en Chinese rivalen.” Dom of slim, de bazen kregen slechts één ding te horen van iedereen die tot hen doordrong en jaar na jaar negeerden zij al het tegenbewijs. Dat is dom. Maar het is prettig, vooral voor middelmatige geesten, om te horen dat je zowel de macht als het recht in je hoek hebt en dat je bekwame management en genuanceerde inzicht een nieuwe loonsverhoging verdienen. Jarenlang hetzelfde oude gedoe, keer op keer versterkt en herhaald – gewoon een trap na.

  Oekraïne na dag 100 - Weerstand breken, diepe operatie, een nieuw land

Een paar dagen geleden werd dom echt dom.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie… kwamen overeen nieuwe sancties tegen Rusland voor te bereiden… kwamen ook overeen meer wapens naar Oekraïne te sturen.

Of, in navolging van Einstein, moeten we krankzinnig gaan zeggen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland vecht tegen de Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russische oorlogsstrategie is totaal anders dan wij denken
Volgend artikelTucker Carlson: Zelensky wil dat Biden een NUCLEAIRE AANVAL op Rusland lanceert. Het doel is de vernietiging van het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Waar zijn de goede weldenkende mensen gebleven. Ze maken van Nederland een armzalig land niet zelf oriënteren burgers die klakkeloos achter dit zelf vernietigende OVERHEID LOOPT.
  HET IS NIET ONZE OORLOG WAAR WIJ DADELIJK WEL IN ROLLEN BESTE Pinokkio alias Rutte .
  Je Verspreid HEL en Verdoemenis over ons LAND uit
  Alles gaat failliet BAKKERS SLAGERS HORECA EN LEVENSMIDDELENWINKELS
  OMDAT ZE DE ENERGIE REKENINGEN NIET MEER KUNNEN OPBRENGEN.
  TOTAAL FAILLIET .
  NEDERLAND ARMOEDE STAAT ONS TE WACHTEN ALS WIJ ZELF NIET OPSTAAN .
  EN DE VUISTEN BALLEN
  BURGERS VAN NEDERLAND!!!!!!!!!

 2. Een. vriendin wiens moeder in de communistische tijd van Rusland woonde (en later gevlucht is en in NL terechtkwam, vertelde dat de mensen toen net zo dom werden (geprobeerd) te houden. Wat ‘zij’ de mensen bijvoorbeeld probeerden wijs te maken was dat de mensen in Rusland het heel goed hadden. Want… in Nederland waren de mensen zo arm dat ze op houten schoenen moesten lopen.

 3. We zijn met handen en voeten gebonden door opgedrongen verdagen en allianties aan de belangen van de Leading Succes People. Bij WO II zijn wij “bevrijd” en de media zegt dat wij nu alles van de Angelsaksische wereld fantastisch vinden. De architect van de EU zit in Washington want anders hadden wij die hele zooi die onze levenswijze overhoop zet nooit gewild. Van zolang er “zu fressen” is gebeurt er niets en kunnen onze vazalpolitiekers als plaatselijke stamhoofden hun schijnvertoning opvoeren.

 4. Dit zijn lieden die leven in een andere wereld dan de onze maar hun voer bij ons wegnemen. Als je zoals in Nederland een minister van defensie krijgt die van foldertjes moet leren wat defensie in alle takken inhoud dan kun je beter je camouflagepakje weghangen en een netpakje of doodkijk slip kopen. Je bent voor de minister en politiek toch als vlees in dienst, dus kies het meest relaxte strijdtoneel…
  Als je ziet wat voor iets er ministers worden en letterlijk gaan beschikken over leven en dood van de eigen werknemers en iedereen overig dan moet je pas echt bang worden, dan hebben waanzin en idioterie de controle…en dat omdat ze lid zijn van een politiek partij…..de dag dat chirurgen worden aangesteld op politieke kleur is de veearts voor al uw kwalen een tien maal betere optie….

  Om de veiligheid van de ….. te garanderen krijgen we op korte termijn draconische wetten, noodmaatregelen en vrijbrieven voor ongeremd optreden van politie en leger…de veiligheid te garanderen van de machthebbers dus, niet die van de eigen burgers, die was al ruk en tanende….

  Omslag in beleid zit er niet meer in, een leger dat doelloos doolt tussen een instantie voor begeleid wonen en psychiatrische inrichting, geleid door lui die hun eigen zakken als enige levensvisie hebben, en een politiemacht waar politieke kleur en bereidheid tot corruptie de garantie is voor promotie en waar capabele mensen tussen een moreel wal en schip hangen en ledig moeten toezien hoe alles waar ze in geloven door hun werkgever tot wc voer word gemaakt. Dienstbaar en waakzaam is verworden tot corrupt en willekeurig, waarbij rechtbanken eventuele fouten corrigeren tot politiek correcte wijziging. De nieuwe inwijkeling word straffeloos weggestuurd voor zaken waar een autochtoon twee jaar cel en chemische castratie voor krijgt….
  van rechters die bij iedere kinderporno zaak de dossiers grondig bestuderen om te zien of er nog beeldmateriaal is dat in hun eigen collectie mist….

  We leven in een aftakelende wereld, waarin vaste zaken zoals principe, eer, waarden en normen zijn geworden tot reclamemateriaal omdat geen enkel slagzin dieper inhaakt op onze genetisch doorgegeven vaste levenslijn modules….

  Klootzak is een woord dat oorspronkelijk soort van munitiekist voor grote steen betekende, behorende tot een grote soort van katapult op wieltjes, later werd het een scheldwoord blijkbaar. Het is niet toereikend voor lieden als Mark Rutte, Sigrid Kaag, Jan Peter Balkenende, Bos, Halsema, Rosenmoller etc….lieden die zowel onze grondwet als onze gehele levensbeschouwing verkrachten, ons verkopen aan een sekte en ons land vullen met leiden die ons dood willen en dat openlijk zeggen. Die ons geld wegsluizen naar een anoniem gebouw in Brussel, en een oor4lgo uitlokken die onze kinderen en kleinkinderen zullen vervloeken.
  Voor deze lieden dekt de term : “genetisch afval” de lading niet, zijn woorden als verraders , collaborateurs en de ons bekende 60 pagina’s Van Dale aan scheldwoorden en uitdrukkingen verre van toereikend.

  We zoeken een woord dat dit soort omschrijft, want onze taal is op een dood punt gekomen.

  Misschien zijn woorden niet langer toereikend of verloren moeite.

 5. Beste Rika,

  Dat is een goeie, “Waar zijn de goede weldenkende mensen gebleven”. Inderdaad, waar zijn ze?

  Want als ik naar mijn directe omgeving ga kijken, familie en vrienden, kan ik ze niet vinden. Behalve mijn vader en moeder (die dan wel dement mag zijn maar ondanks haar geestelijke en lichamelijke handicaps nog drommels goed weet het verschil tussen goed en kwaad, ik kan het aan haar ogen zien)

  Maar dat zijn dan ook de enige twee mensen. Alle andere mensen die ken, inclusief mijn dochter, kan ik niet meer begrijpen. Al een tijd. Ver, ver voor Corona. Minimaal vijfentwintig jaar geleden. Zo een beetje toen Polen lid werd van de NATO, maar eigenlijk begon het al met de oorlog in voormalig Joegoslavië.

  Bangheid is een slechte raadgever. Energie rekeningen en andere grondstoffen die we niet meer kunnen betalen zijn slechts symptomen. Dat is niet meer tegen te houden. En armoede is ook niet waar het volgens mij om gaat. En als armoede ons, in ons geval “de Nederlander”, weer met twee voetjes op de grond kan zetten, ons onze morele innerlijke waardes kan teruggeven, misschien is het dan wel dat een periode van “armoede” onze zegening is. Dat het ons weer tot elkaar brengt. En dat is iets, mijn opziens, dat onbetaalbaar is als samenleving.

  Daarnaast leven we vandaag in Nederland al in complete armoede. Er is niemand die zich een huis kan veroorloven zonder zich zelf in de schulden steken (en daarmee het systeem wat ons vernietigend te voeden), het grootste gedeelte van de bevolking leeft van maand tot maand met zich vooral bezig te houden met rekening te betalen voor gemaakte schulden, de gezinsstructuur door de emancipatie is vernietigd, en onze morele innerlijke waardes hebben we al lang bij het grof vuil gezet.

  En die opstand, die komt er niet.

  Hartelijke groet,
  Ralph

  • Mooi geschreven Ralph. Vooral de passage van de morele innerlijke waarden en de voeten op de grond. Dat geldt ook voor mezelf – de coronahysterie (en eerder de ontdekking van de 9/11 leugen) hebben me spiritueel bijgestuurd en dat was nodig.
   Als we eerlijk met onszelf zijn leven we in het Westen op een niveau dat niet houdbaar is en ongetwijfeld ten koste van anderen, want we zitten globaal in één gesloten systeem.
   Het kolonialisme heeft voor rijkdom, grote ontwikkelingen en kansen voor velen in “onze” maatschappijen gezorgd. Die kansen zijn anderen ontnomen.
   Misschien is hetgeen ons nu “overkomt” wat de schrijver van het artikel bedoelde met “ofwel willen ze eigenlijk dat het zo gaat”. Een reset naar beneden toe.
   Als zulke reset dan zou leiden tot een meer rechtvaardige wereld, zou ik bereid zijn financieel een heel stuk terug te schroeven. Dit is met veel “zou” dus enkel als denkoefening.
   Ik hou me vast voor wat de realiteit gaat brengen met “onze leiders”, die termen als democratie, rechtvaardigheid, mensenrechten in de mond nemen, maar wat dan niet strookt met hun daden.
   Hartelijke groeten aan de velen van goede wil.

   • Best Lucky Strike,
    Ik weet niet of je deze reactie nog zal zien maar mocht dat het geval zijn bij deze hartelijk dank voor je vriendelijke en wijze woorden.

    Hoe eerder wij Nederlanders begrijpen wat je zegt hoe eerder wij Nederlanders aan structurele oplossingen voor onze eigen maatschappij kunnen gaan bouwen.

    Ons gezamenlijke geschiedenis en verleden in beschouwing nemen zal het geen makkelijke weg worden.

    Sorry voor het “Ben jij dat Luc?”. Voor een moment dacht ik dat je een oude familie vriend was. Maar dat is niet zo. Misschien een nieuwe.
    Hartelijke groet,
    Ralph

    • Beste Ralph,
     Ik wou je even laten weten dat we inderdaad geen familiebanden hebben, ook geen oude vriendschap maar zoals je stelt ergens wel een nieuwe. Een verbondenheid die hopelijk ver reikt tussen vele mensen van goede wil. Die verbondenheid zullen we nog hard nodig hebben in deze strijd tussen Goed en Kwaad.
     Die verbondenheid reikt alvast tot over de landsgrens met België, hier in Vlaanderen.
     Ik volg zeer veel zaken in Nederland omdat het aanbod alternatieve media zo ruim is en in mijn opinie zeer professioneel. Hier in Vlaanderen is het aanbod beperkter en minder uitgebouwd. Daar is nu met de coronahoax verandering in gekomen en dat is uiteraard een goede zaak. Ik heb GROOT respect voor mensen die hier veel tijd en energie in steken want dat gaat vaak ten koste van andere zaken (gezin, gemoedsrust, ontspanning, …). En dan nog de bedenking dat die informatie en analyses niet die mensen bereiken die het in mijn beleving echt nodig hebben. Hopelijk worden er nog velen “wakker” en sluiten ze zich aan om mee te bouwen, build back better inderdaad maar dan niet WEF-getint.
     Op 16 oktober a.s. vanaf 13 u Noordstation is er een demonstratie in Brussel om op te komen tegen het geheel van ellende die over de gewone mensen, het MKB, de boeren, … wordt uitgestort. En er schijnt voorlopig geen beterschap in zicht, het wordt nog boksen.
     Hartelijke groet Luc

 6. De EU blijft uranium te kopen voor de kerncentrales, solar panelen, windmolen en enz materialen die uitkomsten zijn van Russia maar gemaakt in China zijn. Hoe ga je de nep transitie van energie dan maken? Ze zijn arroganten en idioten tot de burgers ze eruit gooien met extreem rechts. De EU gaat uit elkaar , er komt een moment dat deze idioten en de elite moet vluchten!

 7. laten we beletten dat ze kunnen vluchten zodat ze in onze handen blijven, en een leger dat dient om eigen bevolking klein te houden zal snel doorhebben dat ze hun eigen familie benadelen geld ook voor de oproerpolitie.

 8. Ik zie letterlijk alleen maar SEKTE tekens SEKTE opstellingen en SEKTE uitstralingen als ik de foto’s zie.

  Ik Wens dat meer en meer mensen worden ontdaan van de vloek van “niet kunnen zien wat er speelt”.

  #OffTopic

  Vraag me ook af waarom de Nederlandse vlag EN in het midden zichtbaar is EN 2 keer… ;

  https://duckduckgo.com/?q=otan&atb=v307-1&iax=images&ia=images&iai=https%3A%2F%2Fimages.radio-canada.ca%2Fv1%2Fici-info%2Fperso%2Fotan-rencontre-ministres.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in