De komende winter wordt in Europa naar verwachting zeer warm. Verschillende onderzoeken tonen aan: Op het hele continent groeit naast de ontevredenheid ook de vrees voor stijgende prijzen en sociale onrust. De uitvoerende macht bereidt zich inmiddels voor op straatprotesten en geweld, bericht Exxpress.at.

De Berlijnse politie verwacht demonstraties en meer misdrijven, waaronder vandalisme, diefstal, inbraken, elektriciteitsdiefstal en manipulatie van elektriciteitsmeters, evenals fraude bij het tanken van benzine, diefstal van goederen en fraude met sociale uitkeringen.
Het wordt niet leuk. Dit blijkt niet alleen uit de prognoses van economische deskundigen, maar ook uit alle enquêtes. De uitvoerende macht in Europa bereidt zich al voor op sociale onrust in de winter. De ontevredenheid groeit. De alarmerende trend van een recent onderzoek in Duitsland kan ook op Oostenrijk worden toegepast en weerspiegelt een algemene stemming in Europa.

De tevredenheid is de afgelopen twee jaar dramatisch gedaald

In Oost-Duitsland is slechts 31 procent van de mensen “alles bij elkaar genomen tevreden”, terwijl dat in het westen 44 procent is, volgens het jaarverslag van de federale regering over de stand van de Duitse eenheid. Het is een feit: Zowel in het oosten als in het westen van Duitsland is de tevredenheid sinds 2020 aanzienlijk gedaald, met negen procent in het oosten en tien punten in het westen.

Naast een groot ongenoegen over het werk van de regering, dat ook uit de enquête naar voren komt, vindt 43 procent van de oostelijke en 58 procent van de westelijke Duitsers ook “dat je altijd vrij je mening kunt uiten zonder in de problemen te komen” – tegenover respectievelijk 50 en 63 procent twee jaar geleden.

  Russische Doema-leden roepen op tot "oorlogsverklaring"

Het woord “woede” beschrijft de emotionele toestand van steeds meer mensen

Een enquête van het opinieonderzoeksinstituut Civey voor het Duitse tijdschrift “Der Spiegel” laat soortgelijke resultaten zien: volgens de enquête antwoordde 41 procent bevestigend op de vraag of de term “woede” van toepassing is op hun huidige emotionele toestand. Ter vergelijking: in mei 2020 lag dit cijfer nog op 15 procent, in mei van dit jaar onder de 30 procent.

Toch hebben de inflatie en de economische crisis nog niet eens met volle kracht toegeslagen, zoals politicoloog dr. Ralph Schöllhammer (Webster University) opmerkt. “Hoe lang kan een politiek systeem overleven als bijna de helft van de burgers ziedend van woede is?” vraagt Schöllhammer, die regelmatig in de studio te gast is op eXXpressTV. “Dat zullen we snel te weten komen.”

In heel Europa zijn de stijgende prijzen het belangrijkste probleem voor de mensen

Dat dit niet alleen een Duits verschijnsel is, blijkt uit een ander onderzoek van het Britse markt- en opinieonderzoeksbureau YouGov. 7000 mensen in Frankrijk, Polen, het Verenigd Koninkrijk en ook Duitsland werden ondervraagd. De resultaten laten er geen twijfel over bestaan: de kosten van levensonderhoud in Europa zullen overal op het continent sociale onrust veroorzaken.

In het Verenigd Koninkrijk en Polen zegt meer dan 70 procent van de respondenten dat de kosten van levensonderhoud momenteel het belangrijkste probleem in hun land zijn. In Frankrijk en Polen zegt slechts één op de twintig goed om te kunnen gaan met de stijgende prijzen, tegenover één op de vijf in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Een op de vijf in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen zegt zijn spaargeld te gebruiken om zijn rekeningen te betalen en een op de tien slaat maaltijden over, zo blijkt uit het onderzoek.

  Tijd voor wat nieuws - Frontnieuws filmpscoop

In alle vier de landen maakt een meerderheid zich zorgen over sociale onrust, variërend van 57 procent in het Verenigd Koninkrijk tot 75 procent in Polen.

De Duitse Federale Recherchedienst bereidt zich al voor op een hete winter

Deze bezorgdheid wordt ook gedeeld door de Duitse Federale Recherchedienst (BKA) in Duitsland. Hier worden in de winter demonstraties en geweld verwacht vanwege de torenhoge energie- en voedselprijzen en knelpunten in de energievoorziening. Een interne memo van het BKA spreekt van een “dreigingsrelevantie”. De spanningen zouden rechts, links en zelfs islamisten kunnen aanzetten. Volgens het BKA heeft een woordvoerder van de terroristische militie “Islamitische Staat” opgeroepen om de instabiele politieke situatie in Europa uit te buiten. Aanvallen op de economische infrastructuur kunnen op handen zijn.

Ook bezettingen van bedrijven in de energie- en wapenindustrie door de linkse scene zijn denkbaar. Ook wordt gevreesd voor misdrijven tegen politici uit het rechtse politieke spectrum.

Conclusie: de komende koude winter in Europa zal waarschijnlijk tegelijkertijd zeer warm zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De wereldwijde populistische OPSTAND komt in een stroomversnelling nu de mensen in de wereld tirannie, lockdowns, corruptie en perversie verwerpenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Vaccin waarheden
Volgend artikelEindelijk ontdoet Poetin zich van zijn masker – dit is tenslotte maskirovka – en onthult hij zijn ware, gebruikelijke verdachte gezicht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. Tjah… Wie haat zaait zal haat oogsten.
  Op het moment dat mensen eindelijk wakker worden en zien wie de werkelijke aanstichters zijn van al deze ellende dan denk ik dat Davos niet “the place to be” gaat zijn.

  • Nee en ik hoop dat daar in Davos zeer grote klappen gaan vallen .
   Maar Klausje zal er wel tussen uit naaien .
   En het vuur moet zo zo heet worden dat puntneus Rutte en Kut Kaag aan de bomen hangen te rotten.
   Het schuim der aarde krijgt het benauwd .

 2. Het zou mooi wezen als ze al die rutte s en vriendjes is een x echt aanpakken inplaats van mekaar maar ja …. meestal is de mens ook daar te dom voor en vechten ze met mekaar om een brood

 3. Op het moment dat de massa het gaat begrijpen zal de 1% psychopaten er alles aan doen om die aandacht te verleggen naar een schuldige. Ze weten dat zo’n moment er aan zit te komen.
  Vandaar dat ze altijd een paar kandidaten achter de hand hebben omdat te bewerkstelligen.
  Ondertussen sluipt hun agenda voort en proberen ze iedereen zand in de ogen te strooien.
  Kortom, het lukt ze altijd het zodanig te spelen dat we elkaar de hersens inslaan en niet snappen
  waar het vandaan komt.
  Grote aantallen z.g. vluchtelingen, islamieten zouden van de sociale onrust kunnen profiteren om onze samenleving in een nog hoger tempo onderuit te halen.
  Dat werd al lang geleden als mogelijk scenario geopperd maar je was natuurlijk een ongelofelijke
  wappie als je dat durfde te beweren.

 4. Mensen gaan weer vechten voor hun toiletpapier terwijl de verraders er stiekem vandoor gaan, haha.
  Stel nu het lukt om alles af te breken, je bent dan opgelucht maar alles ligt dan wel plat, hé!
  Er is dan niks meer… Yup, dat is ook wat ze willen 😊

 5. Davos de toren van babel aka Bis bank, Brussel en Londen ze gooien get maar plat die oorloghitsers, snel de gehele kut EU graag ontbinden zodat we eruit kunnen springen…Niet mijn oorlog..Rutte dat luciferhoutje met Kaag en ze klimaat sekteleden uitleveren aan Rusland..

 6. ….de enige sociale verandering komt uit de loop van een geweer.

  Als er een nieuwe keizer kwam in het Romeinse rijk, werden door het hele rijk de topambtenaren afgemaakt.

  Als in het Witte Huis een andere president komt–al of niet seniel–wordt de hele staf vervangen.

  Nou zijn wij aan de beurt

 7. Ach, hier in België is dit alles geen enkel probleem, de terrasjes zitten nog steeds vol en restaurants zijn weken op voorhand volgeboekt, vliegtuigen zitten vol en de zwembadverkopers kunnen de vraag niet bijhouden.
  Verder zijn de wegen overbevolkt met de duurste suv luxewagens.
  Van crisis laat staan recessie is er absoluut geen sprake in België.

 8. het zal zo’n 40 jaar geleden zijn dat een belgische politicus zei dat we met de migranten een paard van troje binnenhaalden ,het ergste is dat er in mijn familie ook zitten die alles over hun laten gaan …kunnen wij niks aan doen ,t’is te laat …godverdegodver laffe egoisten noem ik dat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in