© Pamela Drew / Flickr CC BY-NC 2.0 (Frontnieuws: Roger Waters zegt “Kleine Eikel” Zuckerberg “Fuck Off” na verzoek om iconisch Pink Floyd nummer te gebruiken voor advertentie)

Oekraïners kunnen morgen ophouden met sterven als de VS met Rusland om de tafel gaan zitten en vrede sluiten, vertelde Pink Floyd mede-oprichter en Britse rocklegende Roger Waters vrijdag in een interview aan RT.

Waters zei dat het Westen vastbesloten lijkt om “tot de laatste Oekraïner” te vechten, omdat er fortuinen te verdienen zijn met de verkoop van wapens, terwijl de Amerikaanse elites de wereld willen regeren.

“Het kan, naar mijn mening, morgen gestopt worden,” zei Waters tegen Eunan O’Neill van RT. “Het enige wat nodig is, is dat de Amerikanen aan tafel komen en zeggen: “Oké, laten we ons aan de Minsk-akkoorden houden”. En dan zou het voorbij zijn.”

Waters wees erop dat de huidige president van Oekraïne, Vladimir Zelensky, campagne voerde op het platform van het handhaven van de Minsk akkoorden en het beëindigen van de burgeroorlog die begon na de illegale staatsgreep van 2014 in Kiev, en dat 73% van de Oekraïners op basis daarvan op hem gestemd heeft, “zodat ze geen oorlog hoefden te voeren.”

“Op het moment dat hij gekozen werd, zette iemand een pistool tegen zijn hoofd, neem ik aan, en hij veranderde van gedachten en deed daar niets van,” merkte Waters op.

Op de vraag of het Westen wilde dat het conflict ophield, antwoordde Waters: “Nee, natuurlijk niet.”

“Nee, zij hebben er geen belang bij dat er een einde aan komt. Zij zullen vechten tot de laatste Oekraïner. En als zij wel willen dat het ophoudt, waarom maken zij er dan geen einde aan? Omdat het in hun handen is, altijd al geweest. Het ligt in de handen van de NAVO, het ligt in de handen van Joe Biden – behalve dat het dat niet is, het ligt in de handen van degenen … wie er ook aan zijn touwtjes trekt. En zij willen niet dat het ophoudt. Er is een enorm fortuin te verdienen,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de miljarden dollars aan wapens die de VS en de NAVO-landen naar Kiev sturen.

  De westerse media houden zich vreemd stil over een incident in Rusland dat een nucleaire uitwisseling had kunnen veroorzaken

Pink Floyd’s Waters legt uit waarom hij Biden een oorlogsmisdadiger noemde

Waters is al jaren een uitgesproken mensenrechtenactivist, en zegt dat zijn standpunt is dat “al onze broeders en zusters, overal ter wereld, gelijke rechten verdienen, ongeacht hun etnische afkomst, godsdienst of nationaliteit,” zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens het schetst – niet meer, niet minder.

Een montage van vermeende “oorlogsmisdadigers” die te zien is op zijn nieuwe concerttournee “This Is Not A Drill” bevat het gezicht van de huidige Amerikaanse president Joe Biden. Waters verdedigde die keuze in het interview van vorige week met CNN’s Michael Smerconish, dat op de sociale media veel aandacht heeft gekregen.

Waters wees erop dat het interview “nogal een joviale aangelegenheid” was, maar dat wat CNN uiteindelijk plaatste “zwaar bewerkt” was om zijn standpunten over Oekraïne te verwijderen en “mij er als een idioot uit te laten zien.”

De rockgitarist veroordeelt de Russische operatie in Oekraïne officieel als “een misdadige fout,” maar vertelde RT dat het ook “een enorme fout van de Amerikanen was om te proberen de NAVO tot aan de Russische grens op te dringen”.

Terugkomend op de akkoorden van Minsk, vroeg Waters zich af waarom die door de media in de vergetelheid zijn gemanoeuvreerd, terwijl de overgrote meerderheid van de Oekraïners voor vrede had gestemd, maar in plaats daarvan oorlog kreeg. Hoewel hij geen Russisch spreekt, merkte Waters op dat hij veel gelezen en onderzocht heeft in een poging om het conflict vanuit een globaal standpunt te begrijpen.

  Schaamteloos: Duitse Bondskanselier bespot openlijk de energieangst van burgers

“Ik heb een aandeel in de strijd. Mijn vader stierf in Italië in de strijd tegen het Derde Rijk,” voegde hij eraan toe.

In een commentaar op het recente bezoek van de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi aan Taiwan, zei Waters tegen RT dat Oekraïne en Taiwan de twee brandhaarden zijn die de Derde Wereldoorlog zouden kunnen ontketenen.

“De mensen nemen kernwapens lang niet serieus genoeg,” zei hij.

Uitweidend over de geschiedenis en de achtergrond van China en Taiwan, vroeg Waters zich af waarom het Westen zo vastbesloten was om zijn waarden aan anderen op te leggen.

“Waarom zouden jullie, jullie, die koloniale nederzetting in Noord-Amerika, mogen beslissen hoe iedereen in de wereld zich gedraagt?” zei hij tegen RT. “Zij willen de wereld regeren, dat is wat zo gevaarlijk is aan de Amerikaanse buitenlandse politiek.”

“Je kunt de wereld niet regeren, Joe Biden. Je kunt het niet, broeder. Het is een dwaze missie.”

Het zou echter net zo verkeerd zijn als Rusland of China duizenden militaire bases over de hele wereld hadden, zoals de VS dat hebben, wees hij erop. Het belangrijkste kenmerk van George Orwell’s 1984, merkte hij op, is dat de drie wereldmachten – Oceanië, Eurazië en Oostazië – altijd in oorlog waren, ook al wisselden ze voortdurend van kant.

Waters, 78 jaar, was in 1965 medeoprichter van Pink Floyd. Hij was jarenlang de frontman, tekstschrijver en zanger van de progressieve rockgroep, tot hij in 1983 vertrok om een solocarrière na te jagen. Hij is ook een voorvechter geweest tegen onder andere de vervolging van WikiLeaks uitgever Julian Assange, Israëlische mishandeling van Palestijnen, en censuur van de sociale media.

  Oekraïners hakken hoofden en handen af van buitenlandse huurlingen om hun nummer en nationaliteit te verbergen (18+)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEerste hond besmet met Apenpokken na “bed delen” met homostel
Volgend artikelStudie toont aan dat linkse mannen die “extra testosteron” krijgen rechts worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Erger mij rot aan dit bericht

  Volgens Oekraïense functionarissen zijn Russische commandanten de stad Cherson in het zuiden van Oekraïne ontvlucht.

  Oekraïense troepen die gebruik maken van door de VS geleverde High Mobility Artillery Rocket Systems, of HIMARS, hebben de afgelopen weken op belangrijke strategische bruggen gericht als onderdeel van een tegenoffensief om de door Rusland bezette regio Cherson terug te winnen. Ze veroorzaakten aanzienlijke schade na het raken van de laatste werkende brug over de rivier de Dnipro naar de stad Cherson, maakte het Operationeel Commando Zuid van het Oekraïense leger zaterdag bekend.

  Sommige Russische commandostaf is nu begonnen de stad te verlaten en naar de rechteroever van de rivier te verhuizen, aldus Nataliya Gumenyuk, een woordvoerder van het zuidelijke commando van het Oekraïense leger.

  Bron: https://www.newsweek.com/russian-leaders-flee-city-abandon-troops-amid-counter-attack-ukraine-1733969

 2. Roger Waters,
  Prima verwoord, zulke Amerikanen zijn er nog wel, echt onafhankelijk, zag hem nog met Pink Floyd in de Kuip met 4 boxen, geweldige muziek en nog mening die oprecht is, blij met zulke mensen, just a break in the wall!!!

  • Waters is een linkse lul die meedraait met de wind.
   Trouwens Waters is Engels, zoals alle leden.
   Tot zover je kennis over Pink Floyd, lol, ik lig in een deuk, weeral, met al de rommel die hier staat.

   • Linkse of rechtse lul ?
    Partijpolitiek is corrupt, ze draaien en verdraaien uw “mijn” woorden tot het ze goed uitkomt.
    Roger Waters spreekt in eigen naam en dat is nu toevallig ook mijn gedacht 👍

   • @Numb,
    Dacht echt dat hij Amerikaans was, verder nooit met Pink Floyd bezig, natuurlijk is dat een fout van mijn kant, geef ik toe en verder met iemand blij die als muzikant iets zinnigs zegt, er is al zoveel blablabla he en vooral blijven lachen en ik had je aan het lachen nou mooi toch, just another break in the wall !!!

 3. Het stoppen van alle uitvoer van goederen en diensten aan alle landen en entiteiten die een vreedzame oplossing in de weg staan door de RF en bondgenoten zal onmiddellijk effect hebben en de situatie ontmijnen.

 4. Oorlog is enorm winstgevend. Het levert zoveel geld op omdat het zo gemakkelijk is om heel snel geld uit te geven. Er zijn enorme fortuinen te verdienen. Er is dus altijd een aanmoediging om oorlog te promoten en in stand te houden, om ervoor te zorgen dat we mensen identificeren die ‘anderen’ zijn tegen wie we legitiem oorlog kunnen voeren.

  – Roger Waters

 5. Zelfs Nederland zou de oorlog kunnen stoppen
  Onze regering hoeft alleen maar Ukraine de rug toe te draaien; sorry tegen de Russen te zeggen en het gas in roebels betalen en de EU het verder maar laten uitzoeken.

  Ik zit niet om de derde wereldoorlog verlegen of een kernramp
  En die honderdduizenden doden en gewonden met verwoeste huizen en levens doen mij alleen maar pijn.

 6. En dan zou Poetin zich terugtrekken omdat Markje wat gas koopt.?
  Al zou de hele Navo in roebels betalen,gaat hij eerst het land zuiveren.
  Welterusten

 7. Roger Waters
  Artiesten moeten zich niet met politiek bezig houden.
  Dat schaad hun carriere.
  Blijf gewoon doen waar je goed in bent muziek maken.
  En waarom moet zijn leeftijd vermeld worden vakjes gedoe
  is overigens typisch een links ding.

  • As an artist, it’s my opinion that artists will always and should always get involved in politics. Think of Picasso’s ‘Guernica’, Gericault’s ‘Le Radeau de la Meduse’ or King Crimson’s ‘Epitaph’ to give a few examples. Artists are the seers and prophets of the modern age. We are the Court Jesters and the King’s Fools, called to speak Truth to Power. Seldom listened to by those in power because power is a very addictive drug but still we must speak. Look up Bob Moran if you have a minute – a contemporary and very political artist worth a look in. Be blessed.

 8. Roger Rusland een “misdadige” fout en Amerika “een enorme fout”. Dat betekent dus feitelijk dat Roger de hele geschiedenis van deze oorlog niet kent. AUB Roger voordat je publiekelijk jouw mening over deze oorlog wil ventileren ga dan eerst grondig onderzoek doen. Anders ben de zoveelste persoon die wel goede bedoelingen heeft maar toch de accenten verkeerd legt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in