De westerse democratie kan zeer interessante resultaten opleveren. Zo is in Letland een nieuwe straf bedacht voor dronken bestuurders. Daar kunnen bij 1,5 promille alcohol in het bloed de bestuurde voertuigen in beslag worden genomen. Deze worden nu aan Oekraïne gegeven als een vorm van oorlogssteun, bericht Report24.

Zoals de BBC meldt, zullen de voertuigen van Letse alcoholovertreders in de toekomst worden gebruikt in de “defensieve strijd” van Oekraïne. Nadat de voertuigen in Letland in beslag zijn genomen, zullen ze worden overgedragen aan het Oekraïense leger of Oekraïense ziekenhuizen.

De basis hiervoor is een wet die eind 2022 wordt uitgevaardigd. Bestuurders die met meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed in hun voertuig worden betrapt, moeten hun voertuig inleveren. De overheid kan ze dan doorverkopen of – zoals in het geval van Oekraïne – gewoon weggeven.

Voor de staat is deze vorm van onteigening een goede zaak. Blijkbaar zijn de Letten zo “gelukkig” met hun bestaan dat ze tot de top van Europa behoren als het gaat om alcoholisme en rijden onder invloed. Jaarlijks worden 3.500 mensen door de politie aangehouden met de bijbehorende bloedwaarden. Met slechts ongeveer 1,9 miljoen inwoners is dat behoorlijk veel.

In Europa staat Letland op de 7e plaats wat betreft alcoholgebruik per persoon boven de 16 jaar. Opvallend is dat Duitsland nog verder voorop loopt, Oostenrijk en Zwitserland blijven wat achter. De cijfers zijn echter al wat verouderd en dateren uit 2016, ze zijn in 2018 door de WHO gepubliceerd.

De Letse autoriteiten overhandigen nu elke week twee dozijn in beslag genomen auto’s aan “Twitter Convoy”, een NGO die de voertuigen vervolgens naar Oekraïne vervoert.

Deze gebeurtenissen zijn een teken van wat er mogelijk is met de “westerse democratie”. Wanneer de meerderheid een partij kiest die besluit mensen te onteigenen, wordt dit beschouwd als een democratisch gelegitimeerde daad. Het fundamentele mensenrecht op eigendom wordt hier niet noodzakelijkerwijs weerspiegeld – hoewel de maatregel relatief slim is bedacht. Eerst moet de burger de wet overtreden voordat hij van zijn eigendom wordt beroofd. Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze wetten worden uitgebreid. Wat als een burger in de winter zijn huis te veel verwarmt, ook al hebben linkse partijen besparingen bevolen? Maar Europa is al lang niet meer in staat het begin van een totalitair despotisme tegen te houden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Laten we de wereld met kernwapens bestoken over wie de Krim bestuurtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeheim EU-document vreest economische ineenstorting Duitsland
Volgend artikelDe les van het bombarderen van Servië in 1999 wordt in het Westen genegeerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Deze voertuigen worden op deze manier oneerlijk ‘van de markt gehaald’, dus als Letten een auto willen kopen moeten ze voortaan maar een nieuwe kopen in plaats van dat ze een voordelige in beslag genomen auto te kunnen kopen.
  De bevolking wordt bestolen om de oekraine cadeautjes te kunnen geven.

 2. “Deze gebeurtenissen zijn een teken van wat er mogelijk is met de “westerse democratie”. Wanneer de meerderheid een partij kiest die besluit mensen te onteigenen, wordt dit beschouwd als een democratisch gelegitimeerde daad”

  Verdomd als het hier bovenngeschreven citaat niet waar is, mogelijk put de Nederlandse WEF voorman Rutte of kaag hieruit hopp om de boeren te onteigenen, huisbezitters en natuurlijk trotse autobezitters, de inspiratie en vindingrijkheid door de autoriteiten om de burgers kaal te plukken zal een nieuw hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis gaan schrijven, geschieden is is gebleken niet langer houdbaar dan een generatie of drie, veel succes om het verdomde Oekraïense Stefan Bandera ideologie de vrije baan te geven.

  *

  De Amerikaanse kolonel kon niet anders dan lachen na het horen van het Amerikaanse plan voor Oekraïne
  27.03.2023 – 6:00

  De gepensioneerde USMC-inlichtingenofficier Scott Ritter kon in een interview met het YouTube-kanaal Judging Freedom niet anders dan lachen om de verklaring van John Kirby, de strategische communicatiecoördinator van de National Security Council van het Witte Huis, over het door China voorgestelde vredesplan voor Oekraïne.

  Het ging erom dat Kirby zei dat een wapenstilstand op dit moment zou betekenen dat Rusland’s terreinwinst veilig zou worden gesteld en dat het een schending van het VN-Handvest zou zijn. Volgens hem gelooft Washington niet dat dit zal leiden tot een rechtvaardige en duurzame vrede, waarbij rekening moet worden gehouden met de belangen van Oekraïne.

  Presentator Andrew Napolitano vestigde de aandacht op het feit dat Kirby dit interview gaf nog voor het bezoek van de Chinese leider Xi Jinping aan Moskou.

  Volgens Napolitano hadden de Verenigde Staten het lef om nee te zeggen tegen voorstellen voordat ze hadden kunnen worden gedaan. Deze opmerking maakte de Amerikaanse militair aan het lachen.

  ‘Luister gewoon naar wat hij net zei. Let op de brutaliteit waarmee de vertegenwoordiger van het Witte Huis spreekt. Vergeet niet dat het de president van de Verenigde Staten was die weigerde voorstellen te bespreken om de door Rusland voorgestelde situatie op te lossen, zelfs voordat de escalatie begon, ”zei Ritter.

  Volgens hem verwierp Washington vanaf het allereerste begin van de Oekraïense crisis alle manieren om tot een vreedzame regeling te komen. In het bijzonder, herinnerde de deskundige zich, negeerde Joe Biden het door Moskou voorgestelde ontwerpverdrag met de Verenigde Staten en de NAVO over veiligheidsgaranties.

  “We weten dat het Rusland is dat probeert een einde te maken aan dit conflict”, zei de kolonel.

  Ritter is er zeker van dat Moskou vanaf het begin bereid was tot onderhandelingen, maar het was het Westen, onder leiding van de Verenigde Staten, dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky onder druk zette en hem dwong elk voorstel te weigeren.

  – Russische lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in