Pujanak / Wikimedia / (Public Domain)

Na een kortstondige trend is de interesse van huiseigenaren in zonne-energie op het dak in de EU sterk bekoeld. Het antwoord uit Brussel zijn verplichte richtlijnen. Over vijf jaar zullen bijna alle daken bedekt zijn met zonnepanelen.

Onlangs werd, als onderdeel van de ‘green deal’ van de EU, de zogeheten EPBD-richtlijn goedgekeurd door zowel het Europees Parlement als de Raad van de Europese Unie. Tegen de achtergrond van de vermeende klimaatdreiging stelt deze richtlijn uitgebreide eisen aan het energiegebruik van gebouwen om de uitstoot van de vastgoedsector te verminderen, schrijft Mats Dagerlind.

Een van de vele eisen is dat vrijwel alle gebouwen een dak met zonnepanelen moeten hebben. En het zal snel gaan – over vijf jaar behoren dakpannen, teerzeil, metaalplaten en graszoden tot het verleden.

Eerst openbare gebouwen, dan huizen

Volgens de richtlijn zullen grotere openbare gebouwen het eerst aan de beurt zijn. Particulieren die een nieuw huis willen bouwen, krijgen als eerste te maken met de zonne-energieverplichting, terwijl bestaande huiseigenaren een iets langere uitstelperiode kunnen krijgen.

Om waar voor je geld te krijgen, is het aan te raden om je huis te bouwen op een vrije locatie met veel zonuren. Anders kan het een dure aangelegenheid worden.

“Dit geldt zowel voor appartementencomplexen als voor vrijstaande huizen,” legt Tobias Walla, staatssecretaris bij het ministerie van Klimaat en Bedrijfsleven, die verantwoordelijk is voor de implementatie van de richtlijn in Zweden, uit aan DN.

Onduidelijke formulering kan vrijstelling geven

Volgens de richtlijn moet het “technisch geschikt en economisch en functioneel haalbaar” zijn. Anders kan er een vrijstelling worden verleend. Zweden implementeert dit soort richtlijnen meestal te veel en Zweedse huiseigenaren moeten zich erop voorbereiden dat er een klein oog van een naald komt voor degenen die de richtlijn willen omzeilen, aldus de richtlijn.

  Klimaatalarmisme wordt beschouwd als "echte geestelijke stoornis": Wall Street Journal

Hoe klein, valt nog te bezien wanneer de richtlijn in het voorjaar van 2026 in Zweden wordt geïmplementeerd. Hoe strikt of ruimhartig deze formulering moet worden geïnterpreteerd is iets dat “moet worden geanalyseerd,” zegt Tobias Walla.

Problemen met de stabiliteit van het elektriciteitsnet

Op nationaal niveau kan de massale implementatie van dit soort zonne-energie problemen veroorzaken met de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Het compenseren van een sterk toegenomen aandeel zonne-energie in de elektriciteitsmix, dat sterk fluctueert afhankelijk van de bewolking, zal een uitdaging zijn.

Hoe Zweden en andere EU-landen deze kwestie gaan oplossen, kan geen enkele besluitvormer vandaag beantwoorden. Het is aan de technici om dit gaandeweg op te lossen.

Zelfs de zonne-energiesector is niet helemaal positief

Huiseigenaren worden verondersteld gematigd enthousiast te zijn om voor de hand liggende redenen, maar zelfs de fotovoltaïsche industrie is niet helemaal voor de verplichte richtlijn. “De ‘zure prijs’ van elektriciteit zette veel huiseigenaren er aanvankelijk toe aan om te investeren in zelf opgewekte zonne-energie, maar de hausse die tot 2023 duurde, is nu weggeëbd.

Tegen 2024 zal het aantal geïnstalleerde fotovoltaïsche systemen naar verwachting zijn gehalveerd. Maar het idee is dat de verplichting van de EU om de marktkrachten buiten spel te zetten daar verandering in zal brengen.

“Er zou een opleving moeten zijn,” vertelt Anna Werner, CEO van de Zweedse zonne-energievereniging, aan DN.

Tegelijkertijd is Werner niet helemaal voor de totalitaire geur van de richtlijn. “Het zou beter zijn geweest als de EU zich had gericht op het stimuleren van EU-burgers in plaats van hen te dwingen installaties te kopen,” zegt ze.

  Klimaatwaanzin ontmoet natuurkrachten: Storm vernietigt 's werelds grootste drijvende zonnepanelenpark

“Het zou ook slimmer zijn geweest om de eis zo op te stellen dat elke huiseigenaar evenveel elektriciteit moet produceren als hij verbruikt. Dan hadden ze ervoor kunnen kiezen om zonnepanelen op hun dak, gevel of land te plaatsen – of aandeelhouder te worden in een zonne- of windmolenpark,” zegt ze.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Daar gaan we weer: Wetenschappers stellen radicaal ‘zonnescherm’ plan voor om ‘klimaatverandering’ te bestrijdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls Oekraïne oorlog verliest, zal dat ‘einde van de westerse hegemonie’ betekenen, waarschuwt Boris Johnson uit het VK
Volgend artikel“Ze denken dat er te veel van ons op de planeet zijn”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

50 REACTIES

 1. Ik heb zin om een nexit actie tebeginnen ben zo klaar met die betutteling en achterlijke plannen van die mensen in ivorentorrentjes . Weg met die lui

 2. Ondertussen wekken de 10 boeren rondom mijn dorp samen 80% van de energie op die mijn dorp gebruikt. Maar het is VERBOTEN om energie te delen en het is te veel om terug te leveren, dus het verdwijnt gewoon allemaal. En nu moeten wij ook aan die panelen… elk huis MOET een magnetron om de turbokankers mee aan te jagen. IEDEREEN MOET kanker krijgen en sterven. Kanker is hun creatie.

  • Vind een mooie defecte magnetron. Netjes geplaatst kan het als een kastje voor theezakjes en suikerklontjes dienen oid. Ben je legaal maar zonder EM straling.

  • Iemand die ik ken werd monumentenglas opgedrongen, waar je niet doorheen kan zien, bij het opknappen van kozijnen, extra kosten 10.000 euro uit eigen zak.
   Als mensen leren delen, zal de energie er zijn en het vraagstuk opgelost.
   Anders zullen er steeds corrupter oplossingen gevonden worden.
   De verhouding tussen de mogelijkheden en de tijd is bekend aan de meesters.

   De missie van Rusland ligt in het idee van Broederschap. De Russen voelen dat zelf instinctief zo aan. Zonder dat is de ellende voor iedereen zeker.

   1. Laten we eens kijken naar een concept dat extreem overbelast is geraakt. In het dagelijks leven assimileren mensen met moeite een begrip van samenwerking, maar veel moeilijker en ontoegankelijker voor hen is het concept van Broederschap. Lichamelijke erfenis, dat wil zeggen bloedverwantschap, belemmert de aanvaarding van het concept van Broederschap.

   https://agniyoga.org/ay_en/Brotherhood.php

  • je zegt het goed wij nutteloze mensen moeten dood en ons eten wordt vergiftig alles met de zogenaamde keurmerk de gifkikker van bill

 3. Het ene nieuwartikel: Nucleaire oorlog nabij!
  Volgende artikel: Over 5 jaar……..

  Wat is het nou? Gaan we meteen dood door oorlog of zijn we er over 5 jaar nog om zonnepanelen te kopen?
  Leef en geniet nu, zorg goed voor jezelf en naasten en lach om de belachelijke bedreigingen van de globalisten, ze weten namelijk zelf niet met wat voor gekkigheid ze ons bang moeten maken.

 4. Iedereen aan de zonnepanelen en billy die elke dag de zon laat verduisteren met zijn vliegtuigen. Als 1 dag de zon schijnt kun je er de klok op gelijk zetten dat het de rest van de week regent en bewolkt is. Kansloos dus…..

 5. Blij dat ik in een benedenwoning zit,echter de woning boven mij is een maisonette. Ik heb wel een eigen tuin,misschien dat de verhuurder op het idee komt om in alle achtertuinen blokhutten of schuren te plaatsen met zonnepanelen op het dak?

 6. Waarom moeten de mensen nog zonnepanelen plaatsen als Europa met de zonsverduisteringsplannen van Bill Gates in zee gaat. Brengen niks meer op !!!

  • Om de fake economie te laten draaien… en om ons straatarm te maken. Het is allemaal net zo’n leugen als de plandemie, de vluchtelingen, co2/stikstof, huizencrisis, ONDERwijs crisis en binnenkort ws een financiële crisis. Één grote agenda om ons mee te vernietigen.

   • @Djennis…

    Woon jij onder de grond ofzo? Ze blokkeren de zon al maanden. Lente??? Het is permanent herfst. Bizar Djennis… jij hebt door dat dit heel diep gaat, maar vwb chemtrails ben je een opperschaap. De EU heeft Kill Bill toestemming gegeven om de zon weg te sproeien en jij blijft ontkennen. Ongeloof wat een plaat heb jij voor je hoofd.

 7. “Door je strot duwen”

  Covid injecties.
  Planeconomie, dus socialisme. De staat, met het geweldsmonopolie, kan elke fluim van een idee, opleggen.
  Elke stemmer zou de bijsluiter van het socialisme moeten lezen. “Verelendung” (D) voor iedereen staat er aan te komen. Voor de zoveelste keer wordt het systeempje weer bewezen. Zo ziet her eruit in Canada.. De plekken waar mensen die alle hoop verloren hebben hun laatste dagen vullen.
  https://www.youtube.com/watch?v=f06N6CcRALM

 8. Zonnepanelen plaatsen om op het net aan te sluiten is eigenlijk veel geld investeren in plaats van de overheid die in het geniep lacht. De particulier kan een aalmoes terugverdienen en de overheid spaart een kerncentraal uit. Ik heb een huissysteem (zonder dure batterij) gebouwd die alleen voor mijzelf werkt en niks met het net te maken wil hebben.

  • Ik zocht laatst op zoutwaterbatterijen icm zonnepanelen. Ik vond het product GreenRock. Ik verdiepte me en ik ontdekte dat het DE oplossing is om nagenoeg volledig van het net te ontkoppelen. Ik wilde meteen GreenRock batterijen bestellen bij Robinzon, een Nederlandse aanbieder. Offerte aangevraagd, werd de volgende dag gebeld; GreenRock is voor onbepaalde tijd onleverbaar. Ik ben gaan zoeken naar andere aanbieders en naar GreenRock zelf… allemaal onleverbaar en GreenRock website is leeg. Ik voel aan mn onderbuik dat de jongens en meisjes van GreenRock een grote som geld hebben gekregen om hun product uit de handel te halen. Met die batterijen kan je heel eenvoudig tot 70% zelfvoorzienend worden. Wat een trieste wereld… alles wat onze levens aangenamer en makkelijker en harmonieuzer kan maken wordt tegengehouden. De mensheid heeft al heel heel heel heel erg lang 99,99% tegenwind omdat alles van ons wordt afgenomen.

    • Ik heb dit besteld Li4Po 320Ah cellen in serie. Voor mijn caravan met zonnepanelen. Let wel, koop er zeker de BMS module regelaar erbij.
     Dit werkt echt goed en geeft de gevraagde capaciteit.

  • Dat hebt u al vaker gemeld. Maar ondanks vragen van diverse mensen nooit een specificatie gegeven. Ik ben wel geinteresseerd in wat details.
   Zeker het idee ‘zonder batterij’ want dat betekent dat het vrijwel dag en nacht energie moet leveren, tenzij u leeft zonder energie op bepaalde momenten. Wat ook een mogelijkheid is.

 9. Veel mensen hebben zich niet verdiept in zonnepanelen , en nu komen de problemen …
  Zoals Lepoudre vermeldt heeft hij zijn eigen batterij(en) .
  Dit geeft je dus een “off-grid” systeem waarbij je dus niets te maken hebt met het net .
  Mensen die dus niet hiervan weten zijn dus nu afhankelijk van dat net en de energie-leveranciers
  en hun regels … jammer .
  Ik heb een zonne-accu met een uitklapbaar zonnepaneel .
  Die zet je overdag buiten en laat hem lekker opladen .
  @Tony , @Willekens Lilianne : ja met Billies fratsen met de chemtrails hebben we HEEEEEL wat minder zon .
  Duurt dus langer om een volle lading te krijgen , maar op 1 volle lading laad ik mijn E-bike tot over de helft op , dus 2 ladingen geeft 1 volle lading op de E-bike !
  Dat is meer dan 100 km fietsplezier .
  Er zijn zwaardere modellen naar behoefte dus informeer je goed , mensen !

 10. 1 kilowatt van een kerncentrale kost 2 cent, 1 kilowatt van een kolencentrale of een gascentrale kost 3 cent.
  Bij een gebruik van 4000 kilowatt per jaar, de ene 80 euro aan kosten de ander 120 euro aan kosten.
  15 jaar hier gebruik van maken kost 1200 euro of 1440 euro.
  Zonnepanelen kosten 8000 euro, verwijderen en afvoeren ( dan zijn ze op) na verloop van 15 jaar kost je 1000 euro, totaal 9000 euro.
  Kortom een hopeloze investering, niet duurzaam, een milieu probleem erbij.

  • Ik heb panelen die gegarandeerd 84% nog opbrengen na 25 jaar ,.. en waren zeker geen 9000 euro. 10 panelen met omvormer en bevesteging 3600 euro

  • Ligt er een beetje aan. Wil je de panelen om geld te besparen? Of wil je panelen omdat je niet van het net (en de overheid) afhankelijk wilt zijn?

   Ik ben mijn eigen systeem aan het opzetten. In eerste instantie omdat ik hier achteraf in de VS een aantal keer per jaar stroomuitval heb. Buiten de grote steden lopen alle kabels hier boven de grond, dus door harde windstoten, omvallende bomen, ijsvorming, wat dan ook, raken kabels af en toe beschadigd. Leef je achteraf dan kan het een tijdje duren voordat die hersteld zijn.
   Ik ben ook niet geinteresseerd in het ’terugverkopen aan het net’, maar aan het onafhankelijk worden. Dus eerst als back-up, dan uitbreiden totdat ik volledig onafhankelijk ben van het net.

   En de kosten per kilowatt van kolen of kernenergie die u aangeeft zijn misschien de opwekkingskosten, maar dat is echt heel wat anders dan wat ik uiteindelijk echt betaal.
   Een gemiddeld huis doet misschien 30KW per dag. *365=10.950 kw/jaar. Wel even wat anders dan 4.000kw/jaar.

   En ja, als ik de kans had zou ik veel liever waterkracht gebruiken, maar ik heb nu eenmaal geen stromend water op mijn terrein, dus die optie valt af.
   Wind is nog veel onbetrouwbaarder dan zonne-energie, plus dat ik geen vogelvermalers op mijn terrein wil hebben. Alleen al de eindeloze schaduwen zouden mij en mijn beesten gek maken. En ze gaan ook nog eens minder lang mee dan zonnepanelen.
   Een eigen kolen- of kerncentrale gaat hem toch ook niet worden.
   Dus als ik niet afhankelijk wil zijn van de overheid dan is zonne-energie zo ongeveer de enige optie

 11. Ben wel benieuwd waar ze al die grondstoffen voor die panelen op korte termijn zo massaal vandaan moeten halen, dat gaat de nooit lukken lijkt me

 12. Dit is weer de zoveelste angstretoriek. Bovendien is de kans groot dat de meesten van dit globalistische gajes over 5 jaar achter de tralies zitten. Dat is dan weer het goede nieuws

 13. Zal wel lekker efficient zijn als de chemtrailers en cloudseeders onder de globalisten hun zin krijgen. Zullen we uitrekenen wat dat gaat kosten door gemiste zonuren?

  Om maar te zwijgen over de desastreuze gevolgen van hun waanzin voor alles wat groeit, bloeit en gezond wil blijven om het leven lief te hebben.

 14. Ja, maar dit gaat wel het verdienmodel van de grote stroomleveranciers en ook de belasting inkomsten van vadertje staat om zeep brengen. Het heeft consequenties voor hun belangen dus het zal in de praktijk wel weer meevallen. De soep wordt altijd beter opgediend dan dat ie geconsumeerd wordt.

 15. Ik heb dit besteld Li4Po 320Ah cellen in serie. Voor mijn caravan met zonnepanelen. Let wel, koop er zeker de BMS module regelaar erbij.
  Dit werkt echt goed en geeft de gevraagde capaciteit.

  • hear hear, ze hebben niks nul over een ander te zeggen, al teken je ervoor of kreeg je er geld voor, nooit never, wat ze doen is echter wat anders en ze hebben het gehele SSysteem avia via achter zich staan, ze hebben het SSysteem heel knap ontworpen en elkaar afhankelijk gemaakt van en aan elkaar gemanouvreerd ala plaatsen aan steden en steden aan en ongekozen burgemeesters en nep politiek en verdeel en heers en van plaatselijke politie naar landelijke politie van een huisarts naar een slaafarts binnen het SSysteem incl al die verschillende onderdelen wat maar met het lichaam te maken heeft of met de ‘ziel’ of lucht of water of ambtenaar of wat ook, het web van het SSysteem bezit alles via via, ook al bezit het in werkelijkheid niks, het is met elkaar verweven, do as you are told or else… F te SSystem.

   • Ja inderdaad ze centraliseren de economie en politiek achter één ideologie, genaamd wokeisme wat een vorm van fascisme is, waardoor je er uiteindelijke gewoon niet meer aan kunt ontsnappen. Daarom is een gedecentraliseerde economie veel beter. Dan heb je werkelijk vrijheid om te kiezen. En die zijn moeilijker om te controleren door bureaucraten.

 16. Dit zou niet mogen in een vrije markt. Dit is de overheid die zich bemoeid met persoonlijke relaties. Dat zou niet mogen. Dit is een socialistisch beleid.

 17. Als ik al ooit zonnepanelen op mijn daken zou leggen, dan alleen voor eigen gebruik en opslag in een grote accu, zodat ik ook wat heb als er niet genoeg zonnekracht is, of als er een aanval op het stroomnet oid komt, dus onafhankelijk zijn van, maar wel die mogelijkheid van Stroom van het net behouden (eventueel) dus een grote schakelaar er tussen, of van men eigen stroom, of onder bepaalde omstandigheden tijdelijk van het stroomnet, dus een beetje ala off-grid leven van stroom/gas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in