Alles bij elkaar spreekt hun stuk stilzwijgend Zelensky’s speculatie tegen dat Russische spionnen in het land een “Maidan 3” tegen hem orkestreren, terwijl het ook zijn laatste oproep tot dienstplicht ondermijnt, die gezamenlijk dienen om zijn pogingen om vast te houden aan de macht te belemmeren in het licht van de toenemende uitdagingen voor zijn heerschappij, Andrew Korybko.

De Washington Post (WaPo) heeft net weer een onflatteus stuk over Oekraïne gepubliceerd, dagen na zijn tweedelige serie over waarom het mislukte tegenoffensief van Oekraïne vanaf het begin gedoemd was te mislukken. Deze keer versterkt het de argumenten van de Oekraïense dienstplichtontduikers, waarvan er tot nu toe minstens 650.000 zijn volgens de EU, precies op het moment dat Zelensky meer rekruten wil. De details in hun stuk laten zien dat Oekraïne inderdaad afglijdt naar een dystopische dictatuur, precies zoals burgemeester Klitschko van Kiev beweerde.

Ze beginnen met iedereen te informeren dat “velen de militaire dienst omzeilen door het equivalent van medische handicaps, studie-uitstel of familieverplichtingen”, wat de mythe van de mainstream media van de afgelopen 22 maanden ontkracht dat iedereen wil vechten om ‘hun vaderland te verdedigen’. De krant beschrijft vervolgens de gevaarlijke routes die de meest wanhopigen onder hen nemen om naar het buitenland te vluchten, waaronder riskante oversteken over rivieren, bergen en in geheime voertuigcompartimenten.

Tot eer van WaPo gaven ze ook toe dat “de situatie van het land precairder is geworden nadat een groot tegenoffensief was vastgelopen, landen van de Europese Unie hun belofte voor artilleriegranaten niet nakwamen en het Congres aarzelde over de belofte van president Biden voor meer hulp,”, waarmee ze de laatste waarnemingen bevestigen. Een beroepsmilitair met de roepnaam “Dolphin” wordt vervolgens geciteerd terwijl hij klaagt dat Oekraïne meer soldaten nodig heeft en zijn landgenoten bekritiseert omdat ze verwachten dat alleen beroepsmilitairen zoals hij de gevechten zullen leveren.

  De Oekraïne rotzooi is Animal Farm in omgekeerde volgorde: Met Blackrock en andere varkens in de hoofdrol

Dit was de aanleiding om te melden dat “interviews met dienstplichtige Oekraïners suggereren dat velen niet staan te popelen om te vechten voor een leger en een nationale regering die worden gezien als corrupt en incompetent”. Zelensky had eerder beweerd dat Russische spionnen in het land, inclusief de spionnen die volgens Danilov, hoofd van de Nationale Veiligheidsraad, waren geïnfiltreerd in de SBU voordat hij terugkrabbelde, een “Maidan 3” tegen hem organiseerden. WaPo suggereerde echter net dat het anti-regeringssentiment legitiem is.

Het artikel wordt nog erger voor de Oekraïense leider nadat lezers te horen krijgen dat een 20-jarige inwoner van de hoofdstad “verhalen heeft gedeeld die hij heeft gehoord van vrienden in de gelederen over onvoldoende training en endemische corruptie”. Hoewel het slechts de mening van één enkele jongeman is, wordt het voorgesteld als een weerspiegeling van de manier waarop de gemiddelde burger tegen die instelling aankijkt. Verre van een “de facto NAVO-leger” te zijn zoals minister van Buitenlandse Zaken Kuleba het onlangs beschreef, kampen de Strijdkrachten van Oekraïne duidelijk nog steeds met ernstige problemen.

WaPo citeert vervolgens een dienstontduiker die “zei dat hij vertrok omdat hij vindt dat Oekraïne in oorlogstijd net zo repressief is geworden als Rusland en dat uit wanhoop om strijders te vinden, mannen praktisch van de straat worden geplukt… Ook hij klaagde over corruptie en zei dat gewone Oekraïners vechten en sterven terwijl ‘parlementsleden’ en andere elites rondrijden in Mercedessen en andere mooie auto’s”. Dit bevestigt nog eens dat het anti-regeringssentiment legitiem is en snel groeit.

  Oekraïne houdt kinderen in fabrieksmatige omstandigheden voor pedofielen, Rusland redt de kinderen - Media Blackout

Alles bij elkaar spreekt hun stuk stilzwijgend Zelensky’s speculatie tegen dat Russische spionnen in het land een “Maidan 3” tegen hem orkestreren, terwijl het ook zijn laatste oproep tot dienstplicht ondermijnt, die gezamenlijk dienen om zijn pogingen om vast te houden aan de macht te belemmeren in het licht van de toenemende uitdagingen voor zijn heerschappij. Nu Oekraïne zich schrap zet voor een mogelijk Russisch tegenoffensief in plaats van de vredesbesprekingen te hervatten om het conflict zo snel mogelijk pragmatisch te bevriezen, heeft hij zo veel mogelijk kannonenvlees nodig.

Hoe krachtiger de dienstplicht wordt uitgevoerd, hoe intenser en wijdverspreider het anti-regeringssentiment zal worden, wat op zijn beurt zijn rivalen – Zaluzhny voorop – aanmoedigt om serieus na te denken over een machtsspel zodra ze beseffen hoe populair dat in die omstandigheden zou zijn. De enige manier om dat scenario van een regimewisseling af te wenden zonder het bovengenoemde beleid op te geven, is door de SBU opdracht te geven zijn rivalen hard aan te pakken, hoewel dit het risico met zich meebrengt dat grootschalige protesten worden uitgelokt.

Zelensky plaatst zichzelf dus voor een dilemma als gevolg van wat een van zijn niet bij naam genoemde senior assistenten eind oktober aan Time Magazine vertelde als het messiaanse waanidee van de Oekraïense leider van een maximale overwinning op Rusland, wat de reden is dat hij de dienstplicht verdubbelt in plaats van de vredesbesprekingen te hervatten. Zelfs WaPo, dat door veel Amerikaanse beleidsmakers wordt gelezen, is van mening dat dit de verkeerde beslissing is, zoals blijkt uit hun laatste artikel. Als hij niet snel van koers verandert, kan hij zijn eigen politieke ondergang versnellen.

  Duitse minister van Financiën beveelt bedrijven deze winter te stoppen met handel; bezweert dat zij niet failliet zullen gaan

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dood door duizend sneden: Waar blijft de strategie van het Westen voor Oekraïne?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlex Jones doet een reeks angstaanjagende voorspellingen voor het Westen – Tucker Carlson, het Alex Jones interview
Volgend artikelVN klimaatconferentie serveert gourmet hamburgers aan elites die eisen dat het publiek geen vlees mag eten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. De stad valt: algemene aanval van 40.000 Russische troepen op Avdifka – Ze raken Ocheretino en sluiten de “tang” – De hel aan de kant van de Oekraïners

  Dramatische ontwikkelingen voor Oekraïners

  Volgens betrouwbare informatie is de algemene aanval van 40.000 Russische troepen op Avdifka begonnen. De derde en laatste fase van de Russische operatie omvat het sluiten van de ‘wirwar’ rond de stad en het in beslag nemen van de cokesfabriek.

  De situatie voor de Oekraïners is de afgelopen 24 uur dramatisch verslechterd op hun noordelijke flanken en de cokesfabriek, terwijl ze het gevaar lopen het bevoorradingscentrum van de stadswacht, dat door de nederzetting Ocheretino loopt, kwijt te raken. >>>

  https://warnews247.gr/ektakto-geniki-epithesi-40-000-roson-stratioton-stin-avntifka-ktypoun-stin-kardia-tis-polis-kolasi-pyros-sta-plevra-ton-oukranon-kleinei-i-tanalia/

 2. “dat gewone Oekraïners vechten en sterven terwijl ‘parlementsleden’ en andere elites rondrijden in Mercedessen en andere mooie auto’s”.
  ….
  Altijd en overal.
  Dezelfde verliezers en dezelfde winnaars.
  Zij die oorlog starten zijn niet zij die door oorlog sterven.
  Mensen hebben maar 1 leven.
  Waar halen die gluiperds de brutaliteit vandaan om een ander te dwingen voor hun de kastanjes uit het vuur te halen tegen de ultieme prijs ?
  In een geprivatiseerde samenleving met niet parlementair gecontroleerde belanghebbenden moeten de mensen gewoon en masse weigeren aan deze vuile spelletjes mee te spelen.
  Punt.

 3. Het grootste nato huurlingenleger ooit, ca. 1 500 000 man, betaald, geleid en bewapend door de nato is nu opgebruikt, nl. ca. 1/3 KIA, 1/3 zwaar invalide, en 1/3 minder zwaar gekwetst of MIA. En Oekraïne staat aan de top, gevolgd door de EU als verwoeste landen, en waarom?

 4. Tja toen de Oekkies dachten dat ze wel even zouden winnen toen was het `Slava Ukraine`
  Maar nu ze aan de verliezende hand zijn nu is de regering in ene corrupt terwijl het altijd al corrupt is geweest.
  Ik heb geen medelijden met de Oekkies,ze hebben de Russen andere half jaar gedemoniseerd en noemde hen Orks dus nu niet gaan janken en gewoon vechten tegen die Orks.
  De Oekkies zijn net als de Polen,grote mond maar als het puntje bij paaltje komt gaan ze liever tomaten plukken in Nederland of Duitsland dan dat ze voor hun land vechten.
  Dat hele Slava Ukraine stelt geen klote voor net als hun cultuur,voor de oorlog was Ukraine het Thailand van Europa ofwel een land waar je goedkoop kon neuken dus ik zou zeggen stuur al die leuke Oekrainse meisjes maar weer terug naar Oekkieland zodat ze gewoon weer hun oude baan kunnen oppakken en wij ze niet langer hoeven te onderhouden.
  Boontje komt om zijn loontje en Oekraine moet weer gewoon het land worden waar je goedkoop kan neuken zodat de hele wereld kan zien wie die Oekkies werkelijk zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in