Een aantal serieuze commentatoren – waaronder de Amerikaanse professor Victor Hanson – waarschuwen: “Zet je schrap voor wat er komen gaat in 2024”. Hansen ziet slechte voortekenen die de toekomst verduisteren.

Overdrijft hij? Misschien niet, schrijft Alastair Crooke.

Het valt op hoe slecht gehumeurd Amerikanen en Europeanen over het algemeen zijn geworden. Kalm, beargumenteerd discussiëren over onderwerpen is verdwenen; schreeuwen, emotivisme en ‘uitsluiten zijn’ is aan de orde van de dag; er is iets slechts op komst. Een onderbuikgevoel, zegt Tucker Carlson. “Er zijn “boze mensen die het gevoel hebben dat ze geen middelen hebben, die denken dat verkiezingen niet echt zijn…”.

Wat suggereren deze commentatoren?

Nou, ze zijn duidelijk over één punt: het Westen is weggezonken onder de golven van zijn Culturele Revolutie – het doelbewust cancelen van deugden en erfenissen van de traditionele beschaving, om te worden vervangen door een culturele hiërarchie die het maatschappelijke paradigma omverwerpt en omkeert dat op het punt staat alles te veroveren.

De onbeantwoorde vraag: waarom is de westerse samenleving zo onverschillig geweest, zo onreflectief in het ondersteunen van het afbreken van haar beschavingsethos? Dit moet de eerste revolutie zijn waarbij de helft van de samenleving weet en goed ziet dat er een revolutie gaande is, en de andere helft te afgeleid lijkt, of het gewoon niet in de gaten heeft. Er is geen eenvoudig antwoord op dit paradigma.

Maar de meesten zien het gewoon niet; ze kunnen niet toegeven dat het doel van de revolutie (hoewel het niet verborgen is) is dat deze welgestelde leden van de middenklasse precies degenen zijn (en niet de elites) die de culturele revolutie probeert te verdringen en te bestraffen (als genoegdoening voor historische discriminatie en racisme). Niet om wie ze nu zijn, maar om wat hun voorouders geweest kunnen zijn.

Generaal Wrangel (een tsaristische officier en bevelhebber) schreef in zijn memoires hoe hij, na gediend te hebben tijdens WO1, naar Sint Petersburg kwam net op het moment dat de bolsjewieken de discipline van het keizerlijke leger (‘zijn leger’) aan het verwoesten waren. Chaos in de straten, maar voor de welgestelden van de stad ging het leven verder alsof er van een beetje ‘normaal’ kon worden genoten, in comfortabele coëxistentie met de revolutie in de straten. Hij beschrijft hoe hij naar een bioscoop ging, waar het publiek zich duidelijk niet bewust was van de anarchie buiten het theater.

  Ziekenhuizen in Israël moeten zich voorbereiden op "duizenden slachtoffers" en andere alarmerende ontwikkelingen met wereldwijde gevolgen

Verbijsterd haastte de generaal zich uit Sint-Petersburg om de tsaar te waarschuwen voor de naderende catastrofe. Bij aankomst aan het hof zag Wrangel echter tot zijn schrik dat 80% van de Romanov-vrouwen, van wie hij de meesten kende, een rood lint droegen. Hun linten getuigden van sympathie voor de krachten die deze Romanov-vrouwen later zouden vermoorden.

Vandaag de dag dragen onze elites ook een lint – niet rood, maar een Regenbooglint.

Geen van deze commentatoren voorspelt (nog niet) een Romanov-uitkomst. Maar ze waarschuwen wel dat het burgerlijke landschap in het westen dramatisch snel aan het verschuiven is: Men kan op een ochtend wakker worden met de genderhorror die aan kinderen wordt opgedrongen; met het feit dat hun culturele klasse uit hun baan wordt gezet; met het besef dat het niet langer ‘correct denken’ is om te lachen om de absurditeiten van de nomenklatura.

En dat afwijkende meningen tot vervolging leiden: als je lid wordt van de ‘Partij’, ben je vrijgesteld; als je dat niet bent, sta je er alleen voor.

Er is echter een beginnende contrarevolutie aan de gang – waarin een deel van het electoraat aanstuurt op de herinstallatie van die beschavings- en metafysische principes die eeuwenlang de nationale bestaansgrond vormden. Ze zijn (terecht of onterecht) niet bereid om die waarden te verloochenen, noch zijn ze bereid om ‘schuld’ op zich te nemen door zich te onderwerpen aan de eisen voor compensatie.

Het punt is duidelijk: de omvang, complexiteit (en wreedheid) van het probleem neemt toe. En daarmee neemt de woede toe.

Er vormen zich ‘zwarte patronen’. Op één niveau is de Amerikaanse president seniel en zijn de ‘vaste functionarissen’ doodsbang: “Ze steken een staak door het hart van Trump, maar ze zijn bang dat die staak eruit kan komen, elk moment”, schrijft Hanson. Mocht Trump winnen, dan volgt vendetta en “zullen ze hun billen branden.”

Het huidige Israëlisch-Palestijnse conflict zorgt voor nog meer “rillingen” over de ruggengraat van de “functionarissen”: Biden kan zijn loyaliteit aan Israël voorrang geven boven Democraten die de verkiezingen 2024 winnen. Hij verliest binnenlandse steun.

Hanson stelt dat er onder de Democraten een perceptie is dat Trump nu de meer formidabele figuur is – hij is meer gerechtvaardigd in zijn woede, vanwege onrecht dat hij heeft doorstaan.

  Mexico krijgt de volgende schrik: Lichamen van twee "aliens" gepresenteerd in het Congres

Verkiezingen 2024 worden een zwarte leegte. Kan van een gebroken Amerikaans stemsysteem worden verwacht dat het zo’n diepe bitterheid oplost? Niemand weet het; velen zijn bang.

Op een ander niveau heeft de diversiteit en identiteitspolitiek van de revolutionairen geleid tot de absolute voorrang van ideologie boven praktisch bestuur (of zelfs gezond verstand). Deze culturele transitie heeft het leven van de meerderheid duidelijk niet verbeterd, maar heeft integendeel disfunctionaliteit van het systeem voortgebracht. Niets werkt nog naar behoren; entropie overheerst.

Naast het culturele aspect was er de revolutionaire ‘overgang’ van een echte economie – de belangrijkste bron van werkgelegenheid voor ‘deplorables’ – naar een nieuwe hightech, groene, AI-economie, om te voorzien in een op diversiteit en sociale rechtvaardigheid gebaseerd economisch model. Ondertussen worden de deplorables gedegradeerd tot economische buitenstaanders.

Deze cumulatieve overgangen vereisen een enorme gelddruk. Alles was ‘goed’ toen het project kon worden gefinancierd tegen rentetarieven van nul; maar de achilleshiel van het plan is inflatie en stijgende rentetarieven. En dat is precies wat er nu is. De exponentiële westerse schuldenexplosie om ’transities’ te financieren dreigt nu de hele ‘revolutie’ in een financiële crisis en recessie te storten.

Een crisis in wording – van piekende inflatie en ineenstortende levensstandaarden – doet een gevaarlijk brouwsel van wijdverspreide ontgoocheling gisten.

In dit sudderende brouwsel hebben de revolutionairen hun ideologische verzet tegen nationale grenzen en de omarming van zoiets als open-deur-immigratie verder geïnjecteerd. De Amerikaanse grens wordt opengehouden – er zijn 9 miljoen immigranten binnengekomen sinds Biden in functie was en er wordt verwacht dat er tussen nu en de verkiezingen van 2024 nog eens 6 miljoen zullen bijkomen. De mediterrane grens is ook effectief open.

Deze toestroom van mensen, waarvan sommigen vijandig staan tegenover de Europese cultuur en het ‘blanke imperialisme’ – in een tijd van ernstige economische crisis – vormt een kruitvat dat op een gegeven moment ongetwijfeld zal exploderen. Wat er in Dublin is gebeurd (en Parijs afgelopen zomer) zal blijven gebeuren, opnieuw en opnieuw. Het zal de EU en de Europese politieke structuren verwoesten.

“Open grenzen’: niemand bij zijn volle verstand zou dat doen,” zegt Hanson. Waarom doe je het dan? Wat is de bedoeling van het overspoelen van een samenleving met immigranten? In Duitsland worden autochtone Duitsers nu een minderheid onder de minderheden. Wat is precies het beoogde ‘eindspel’?

  Scholen staan nu toe dat kinderen zich identificeren als katten, paarden, dinosaurussen en allerlei andere dingen

Door de vraag naar het ‘eindspel’ van immigratie te stellen, komen veel andere kwesties – de pandemie; klimaatcatastrofisme (alleen mogelijk gemaakt door massale opoffering van economische normen) – op losse schroeven te staan. Waren dit allemaal gewoon ‘stimmie’ trucjes om geld bij te drukken om de overgang vloeibaar te houden – of is er een duisterder eindspel geïmpliceerd?

De grote vraag is hoe het mondiale, multipolaire blok een Westen in goede banen kan leiden dat afstevent op morele, politieke en mogelijk financiële ineenstorting.

De naoorlogse geschiedenis is niet bemoedigend. Het Westen probeert zichzelf heel te houden door een manicheïstische vijand te creëren waarrond het zich kan verzamelen en verenigen.

De VS zullen China waarschijnlijk blijven confronteren – China is momenteel het ‘enige onderwerp in de stad’ in DC en krijgt prioriteit vanwege zijn centrifugaal potentieel op een gepolariseerd staatsbestel. Maar zullen of kunnen de VS hun dreigementen waarmaken? Waarschijnlijk niet.

De andere discussie (die grotendeels beperkt blijft tot neo-conkringen) is (nog steeds) ‘hoe Rusland te verzwakken in de post-Oekraïene realiteit? Rusland heeft overweldigend gewonnen in Oekraïne. De neo-cons zullen waarschijnlijk alleen maar minder trekkracht vinden voor een Oekraïne-Deel Twee.

Trump, als hij het overleeft en zijn ambt aanvaardt, ‘praat vaak de neoconpraat’, maar handelt om spanningen te bezweren – wat de realiteit weerspiegelt dat de GOP gefragmenteerd is: institutioneel neocon op het ‘hogere niveau’, maar in toenemende mate populistisch aan de basis.

Rusland heeft nu een ‘Europa-probleem’ van slepende, onrealistische ‘geopolitieke’ ambities. Behalve oorlog bieden de door Rusland voorgestelde ontwerpverdragen van december 2021 de enige vreedzame manier om een modus vivendi te vinden tussen het Heartland en het Rimland.

Maar zal er een volwassene in Washington zijn om de telefoon op te nemen als het zover is?


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

WEF en Agenda 2030: Corona als aanjager van de culturele revolutieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe val van het Westen – Dr. Paul Larudee
Volgend artikel“‘Europeanen zullen bezwijken voor de islam” – Voormalig spionagechef van Duitsland waarschuwt opnieuw voor voorspelde moslimmeerderheid in Europa rond 2200
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

  • Omdat de Russen wel snappen dat we met zn allen op dit planeetje in hetzelfde schuitje zitten en dat we er samen uit moeten komen als we allemaal een fijn leven willen leiden.

   Maar ik denk niet dat de Russen met de huidige psychopaten willen praten. WIJ westerlingen zullen onszelf moeten genezen van de kankercellen die ons regeren, daarna zal Rusland graag in gesprek gaan met gezonde mensen die willen samenwerken om de wereld leuker/mooier/fijner te maken. Maar eerst moeten WIJ zelf de kankercellen in ons midden vernietigen!

 1. By the way… @HardiCoeur aka Jan Willem G.

  Als je hier op dit artikel meeleest… je bent een scherp mes en je herkende mij onder een andere alias op NFN. Ik reageerde nog op je, maar NFN laat mij maar 1 reactie per artikel plaatsen. Mocht je hier meelezen, complimenten voor je scherpte.

  Houd je haaks en maak er, voor zover mogelijk, een fijne feestmaand van.

  • Let God sort them out december 4, 2023 Bij 19:53

   Beste LGSTO, dankjewel voor je complimenten. Ja, ik meende jou in je betoog te herkennen, toch vrijwel direct. Misschien ook een beetje omdat jouw stukjes hier me altijd in het hart aanspreken.
   Ik reageer maar zelden, maar om een voorbeeld te geven van iets wat in de verte een beetje lijkt op jouw bijdragen in zijn algemeenheid.

   Hier volgt een letterlijke kopie ( niet bij deze aangepast ) van een reactie van mij op 19 November op een artikel op ninefornews, een reactie op Annette.

   https://www.ninefornews.nl/klimaatbetogers-met-fluwelen-handschoen-aangepakt-voor-pro-zwarte-pietdemonstranten-gelden-andere-regels/

   Beste Annette,
   Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze wel eens. Zou het écht?
   Bij deze poneer ik de stelling: Het is maar één van de speldenprikjes.
   Dat hele gedoe met KOZP.
   Al decennia lang is men bezig om de westerse beschaving en cultuur van de BLANKE man en vrouw te beschadigen.
   Om niet te zeggen: proberen te vernietigen en uit te wissen.
   En ja, ik ( geboren 1954 ) sta tegenwoordig in het leven als volgt:
   Ik doe geen kwaad, ik spreek geen kwaad en ik dénk zelfs geen kwaad.
   Vergeven heb ik allen uit mijn verleden en vergeven heb ik mezelf wat ik ooit niet goed deed.
   Het klinkt misschien een beetje als hovaardig maar als ik tegenwoordig even wat boodschappen doe in de stad (-je, haha, Wageningen, kleine stad, heb daar wat lessen gevolgd, WUR ).
   Dan kom ik met mijn oprechte glimlach tientallen andere positieve mensen tegen.
   Deze duistere tijden kunnen en zullen NOOIT de liefde onderdrukken, want
   De LIEFDE is onoverwinnelijk.

   Einde kopie.
   Ik wens jou ook al het goede. Groeten van Jan Willem G.

   • Mooi en uit het hart gesproken. Dat is de liefde waar we elkaar mee kunnen infecteren.

    Je leest mn reacties, dus je weet dat ik geen bijbel/kerk gelovige ben, maar dat ik wel geloof in de hogere macht van liefde en dat liefde mijn God is. Ik wens dat die God over jou en je geliefden waakt. Ik wens dat die God ons allemaal uit deze hel haalt. Laten we elkaar inderdaad alles vergeven, niemand van ons kiest bewust voor het kwaad behalve de mensen die dit allemaal bewust organiseren. Niemand wil deze ellende behalve de paar mensen die al deze ellende bedenken. De meeste mensen denken gewoon niet na en bewegen maar dom op de stroming mee, de verkeerde stroming… maar dat hebben ze helaas niet door tot de stroming ruwer en ruwer wordt.

    Mooi dat jij in jezelf het roer hebt gevonden en dat je de wereld je lach en je liefde geeft. Dat lijkt zo klein en alsof het niks verandert, maar een vriendelijk gezicht en een groet doen mensen goed en dat is de energie die we met zn allen nodig hebben. Hoe bewuster we dat doen, hoe krachtiger het wordt.

    Een hele fijne sinterklaas vandaag en van mij krijg je alvast een groet en een glimlach cadeau 😊🙏❤

 2. De onbeantwoorde vraag: waarom is de westerse samenleving zo onverschillig geweest, zo onreflectief in het ondersteunen van het afbreken van haar beschavingsethos?

  het interesseert ze gene ene klote.

  vroeger kon niks en toen ging alles; tegenwoordig kan alles en Gaat niks

  • Zo ken ik er nog 1:
   “Vroeger had je houten schepen en stalen mannen, nu heb je stalen schepen en houten mannen”.
   Of wat denk je van deze:
   “Vroeger kregen kinder snotneuzen, nu krijgen snotneuzen kinderen”.

   Peace!

 3. We wachten het af, maar veel klopt de mensen schrijven hier, we wachten het af, maar ik hoop inderdaad dat de mensen doorpakken en de gezwellen eens en voor altijd opruimen………. definitief dan.

 4. Naar mijn mening kun je er op wachten dat het komende jaar de pleuris zal uitbreken.
  Zodra de verkiezingen in de VS de uitslag geven gaat het los.
  De partijen daar staan net zo tegenover elkaar als hier in Nederland, wellicht nog erger.
  Indien de Democraten daar gaan winnen, zullen de Republikeinen een groot burger conflict veroorzaken omdat ze voor de 2e keer aan de kant zijn geschoven a.g.v. mogelijke verkiezingsfraude.

  Indien de Republikeinen het gaan winnen gaan vast de Democraten opstandig worden omdat ze hun verlies niet willen erkennen, net als hier in Nederland het geval is.
  Echter, daar hebben ze wapens.

  Al met al verwacht ik dat de chaos daar ook hier zijn invloed zal hebben, zoniet in de hele wereld.

 5. Ik geloof dat 2024 het eerste jaar is van een zes-jaar durende grote verdrukking met vooral voor de VS en Europa ellende op ellende. Geweld in de straten. Geweld vanuit de roverheid (doodstraf wordt weer ingevoerd). Enorme honger. Vreselijke ziekten die alom uitbreken en genadeloos natuurgeweld. Daarna: een wereldwijd schrikbewind met nooit eerder vertoonde wreedheden, waarbij de aanpak van de Palestijnen op dit moment nog een fluwelen handschoen lijkt – het teken van het beest met 666. Wie volhardt tot het einde zal echter behouden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in