Opnieuw wordt het westerse discours dat NAVO-landen “democratieën” zijn en Rusland een “dictatuur” aan het wankelen gebracht door feitelijke gevallen van politieke vervolging en schending van de vrijheid van meningsuiting en pers in westerse landen. Een voormalige Franse vrijwilliger in Oekraïne, die de misdaden van het neonazistische regime van Kiev op het slagveld aan de kaak stelde, vraagt nu politiek asiel aan in Moskou. Hij was onlangs het doelwit van een moordaanslag in een NAVO-land, waardoor hij zich niet langer veilig voelt in staten die deel uitmaken van het Atlantisch bondgenootschap, schrijft Lucas Leiroz.

Het Russische persbureau RIA Novosti meldde op 11 januari dat Adrien Bocquet, een journalist en voormalig Frans soldaat die ook als vrijwilliger deelnam aan een humanitaire missie in Oekraïne naast de troepen van Kiev, politiek asiel heeft aangevraagd bij de Russische autoriteiten. Er is nog steeds geen precieze informatie over de voortgang van de procedure voor het verkrijgen van het visum. Bocquet lijkt mediaoptredens en commentaar over de zaak te vermijden – ongetwijfeld uit vrees voor zijn persoonlijke veiligheid, aangezien hij het doelwit is geweest van inlichtingenoperaties tegen zijn leven vanwege zijn werk als journalist.

Zoals de meeste westerse vrijwilligers diende Bocquet aanvankelijk in Oekraïne, misleid door de narratieven van de media, maar hij werd verrast door de realiteit van het slagveld. Hij was getuige van vele oorlogsmisdaden door neonazistische functionarissen van Kiev, waaronder martelingen en illegale executies. Het is belangrijk op te merken dat Bocquet geen onervaren burger is, maar een getrainde militair, en toch beweerde hij verrast te zijn door de taferelen die hij in Oekraïne zag, gezien de extreme wreedheid waarmee neonazi-soldaten Russische gevangenen en inwoners van Donbass behandelen.

  Oekraïnes 'vredesformule' absoluut onredelijk

“Als ik het heb over moord en marteling, dan heb ik het over de moord en marteling van Russische militairen. Officieren waren de eersten die werden geëxecuteerd. Ik hoorde geschreeuw toen de ‘Azov-mannen’ vroegen wie de officier was. Zodra ze het antwoord kregen, schoten ze die persoon onmiddellijk door het hoofd […] Het ergste is dat ik geen menselijke houding zag, geen emoties, want ik zag mensen geëxecuteerd worden, mensen gemarteld, mensen gedood, in hun ledematen en hoofden geschoten (…) Voor al deze soldaten, voor de leden van het Azov-regiment, is de belangrijkste taak, zoals ze me altijd hebben verteld, het martelen en doden van “Russische honden”. Als voormalig militair was ik verbaasd. Want uit alles bleek dat hun hoofddoel het martelen en doden van ‘Russische honden’ was, terwijl ze zelfs nooit spraken over de bevrijding van hun bevolking”, zei hij destijds.

Maar het meest beruchte onderwerp waarover Bocquet commentaar gaf was de Bucha tragedie, die volgens zijn informatie hoogstwaarschijnlijk een valse vlag operatie was, georganiseerd door Oekraïne om Rusland de schuld te geven en de wereld publieke opinie tegen Moskou op te zetten. Op het slagveld zag de Franse vrijwilliger vreemde activiteiten van Oekraïense soldaten, die de lichamen van in andere regio’s gedode mensen vervoerden en naar Bucha brachten om redenen die toen nog onbekend waren.

Hij vertelde de media ook dat zijn collega’s hadden gezien hoe deze lichamen uit koelwagens werden gelost, wat erop wijst dat ze inderdaad van ver kwamen, met de zorg om hun conservering. Bocquet begreep toen dat dit waarschijnlijk de voorbereiding was van een gesimuleerde scène van een massamoord, aangezien de Russen de stad onlangs hadden verlaten, zodat het, door de lichamen op de grond te leggen en te fotograferen, zou lijken op een misdaad begaan door de troepen van Moskou.

  Sancties stuwen Rusland naar de grootste economie van Europa

“Toen we met de auto Bucha binnenreden, zat ik op de passagiersstoel. En terwijl we door de stad reden, zag ik lichamen van mensen aan de zijkanten van de straten, en tegelijkertijd zag ik hoe lichamen van mensen uit vrachtwagens werden gehaald en naast de lichamen op de grond werden gelegd om het effect van massamoorden te geven (…) Een van de vrijwilligers die de dag ervoor op deze plaats was (…) [vertelde me dat] hij koelwagens uit andere steden van Oekraïne naar Bucha zag komen en lichamen uitlaadde en ze in rijen neerlegde. Ik begreep daaruit dat ze massamoorden in scène aan het zetten waren”, zei hij.

Uiteraard veroorzaakten deze berichten problemen voor Bocquet, die in het Westen, ook in zijn eigen land, werd gezien als een “Russische desinformatieagent”. Vervolgens “wisselde hij van kant” en begon hij een belangrijk werk als journalist, waarbij hij voortdurend de misdaden van Kiev tegen de Russen in Donbass aan de kaak stelde. Westerlingen reageerden aanvankelijk op de acties van Bocquet door hem simpelweg te “cancelen”, maar het geweld escaleerde toen hij in oktober het slachtoffer werd van een door Oekraïense agenten georganiseerde hinderlaag toen hij op de luchthaven van Istanboel was.

Bocquet plaatste toen op sociale media foto’s van zichzelf liggend in een ziekenhuisbed met ernstige verwondingen over zijn hele lichaam. Hij verwachtte dat de Franse regering zich over de zaak zou uitspreken, maar in een nota ontkende het Parijse ministerie van Buitenlandse Zaken enige informatie over de aanslag te hebben, waardoor hij dacht dat het om een gezamenlijke operatie van Oekraïense en westerse agenten ging. Daarom voelt hij zich niet meer veilig in NAVO-landen.

  Scott Ritter: NAVO op de horens van een dilemma nadat voormalige Oekraïense regio's stemmen voor aansluiting bij Rusland

De beslissing van Bocquet om asiel aan te vragen in Moskou is een ondubbelzinnig bewijs dat de zogenaamde “westerse democratie” een leugen is. De vrijheid van meningsuiting wordt ernstig bedreigd in de landen van de Atlantische alliantie, met duidelijke veiligheidsrisico’s voor iedereen die de misdaden van Kiev onthult. Ondanks de inspanningen van de mainstream media om dit te verzwijgen, zal deze realiteit op een gegeven moment voor iedereen zichtbaar worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Amerikaanse neonazi die in het Azov-regiment vocht, bekent de misdaden van zijn Oekraïense “collega’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Harriet Hall, fel criticus van anti-vaxxers en alternatieve geneeskunde, sterft in haar slaap
Volgend artikelKlaus Schwab, George Soros trekken zich op het laatste moment terug uit WEF Davos-top – Update!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Ik woon in Frankrijk en voel me heeel vreemd,,,. Terwijl ik me heel goed bewust ben dat we nu vrijheden aan het inleveren zijn en als nog schrik ik hiervan dit had ik nu niet verwacht maar pas over enkelen jaren dat mensen moeten vertrekken als ze nog een beetje vrij willen zijn in het westen. Ben hier eventjes niet goed van.

 2. Het meest erge vind ik dat al deze getuigenissen weggehouden blijven uit de mainstream media.
  Hopelijk duurt het niet te lang voordat alle waarheden boven tafel komen!

 3. Hoi Ster,

  Ik woon hier ook, bijna 30 jaar, en besefte al gauw wat voor bende netenvreters het hier voor het zeggen heeft. Net zo vals als in Nederland, maar met meer ballen om geweldadige vuiligheden uit te halen dan het klootjesvolk in NL. Bataclan, Charlie Hebdo, etc. waren duidelijk met staatsbetrokkenheid.

 4. Franse overheid, zal nooit betrokkenheid toe willen geven dat het land Franse soldaten levert of anderszins . Politiek.
  Hij zou het niet geweten hebben…. Heeft gediend voor Oekraïne leger, is hij zo blind? En dan als journalist gaan werken aan zijde van Oekraïne..

  Nam vrijwillig de rollen op zich, voor eigen eer en glorie.
  nu klagen, als het te heet onder de voeten wordt.

  Een Mislukkeling, een verstandige Rus
  Zet hem buiten de deur.

  • Kan ook een coverup zijn,
   een waardeloze vent, met Franse nationaliteit , enkele reis terug.
   Je weet waar je aan begint, vrijwillig , tot 2x toe.

 5. De mainstream leugen media weten de werkelijkheid tot in het absurde te verdraaien.
  Moet je hier nu mee lachen of huilen?
  Feit blijft dat de MSM nog teveel aanhangers/lezers heeft. Ik lees enkel de gratis artikelen om juist hun leugens bloot te kunnen leggen.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230116_97126934?utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=ochtend&utm_content=newspart2&utm_term=0-0&adh_i=fe8e0dd9e52a632626c396ba7250338b&imai=b026b336-f4e5-48ca-a284-805a3b67b080&adh_i=fe8e0dd9e52a632626c396ba7250338b&imai=b026b336-f4e5-48ca-a284-805a3b67b080&M_BT=4926125317223

 6. Ik voel me ook niet langer veilig in staten die deel uitmaken van het Atlantisch bondgenootschap.
  Hoe kan ik, met mijn hebben en houden, naar bijvoorbeeld Rusland?
  Waar begin ik?

  • ….pak je spullen in een verhuiswagen, laat het naar Finland verschepen in een container en eenmaal daar laat je het doorsturen naar Rusland.
   Je geld maak je over naar een Chinese bank of een Turkse, dan kun je in Rusland zodra je een rekening hebt gewoon beschikken over je geld.
   Je kan beste dan je pensioen etc eerst laten uitbetalen en daar investeren in een opbrengst iets…akkerland, verhuur huis etc…

   Vandaag wilde ik een drinkyoghurtje kopen bij AH, de joodse winkel hier lokaal. Kostte me 1.59 voor een halve liter….ik wilde daarmee de paprika ribbelchips wegspoelen van de Jumbo die vorig jaar 89 cent kosste en nu 1.69…de hondebrokken worden nu te duur om als alternatief eten te zien….

   Verhuizen….denk beste land nu Frankrijk, dat stort toch in en is geografisch praktisch vanwege de manier waarop het is ingedeeld. Kan zomaar zijn dat het kleine landjes worden op het platte land, mijn vlakke land, vol vrolijke danse de mille temps….met inwijkelingen gevulde etterende steden zoals Montpelier en Toulouse gaan HELL HOLE worden in het kwadraat….

   Frankrijk is in Europa straks de beste plek, ondanks de gekken aan de macht….macht die op een punt staat van breken en versplinteren….omdat de Fransen de enige Europeanen zijn die de straat opgaan voor hun rechten en bereid zijn ervoor te bloeden…zij aan zij.

   Dat is waar vrijheid blijft bestaan.

   Daarom.

 7. Gewoon een spion gezien zijn achtergrond en onder vermoming in Oekraïne te zijn onder het mom van journalist humanitaire bijstand. Dat is mijn ingeving.

 8. Diegenen die Frontnieuws van dag 1..en aanverwante Vrije Nieuwsgaring volgenden.. zijn/waren op de hoogte…al gedurende Jaren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in