De juiste term zal zijn “cooking books” (manipulatie van financiële gegevens). Maar eindelijk spreken mensen die er toe doen erover en ik riep dat al jaren.

De lidstaten van de Euraziatische Economische Unie (EEU) moeten een ratingbureau oprichten om de groeiende economische activiteit van de regio van adequate beoordelingsinstrumenten te voorzien, heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. Het voorstel werd donderdag gedaan tijdens een vergadering van de Hoge Euraziatische Economische Raad in Moskou. Momenteel wordt de markt voor internationale kredietbeoordelingen gedomineerd door drie in de VS gevestigde bureaus: Moody’s Investor Services, Standard and Poor’s (S&P) en Fitch Group. Landen buiten het Westen hebben hen beschuldigd van economische en politieke vooringenomenheid bij de beoordeling van hun markten. “Het zou nuttig zijn een Euraziatisch ratingbureau op te richten”, aldus Poetin, die eraan toevoegde dat een principiële aanpak en strenge criteria nodig zijn. “Het is belangrijk te garanderen dat het werk absoluut objectief is. Dit is zijn hele waarde. Als dit niet het geval is, heeft het geen zin”, benadrukte de Russische leider. – RT

Ik ben on record – ALLE, zonder uitzondering, Westerse gevestigde ratingbureaus en de meeste “economen” zijn fraudeurs. “Vooringenomen” is hier niet de juiste term. De economische statistieken van de VS zijn een geval van economische sprookjes waarvan de enige taak is het vertrek van de VS uit de grotendeels zelfbenoemde status van economische hegemoon te verbergen. De echte economie van de VS wordt in de schaduw gesteld door China, en India is, ondanks alle enorme problemen met armoede en andere sociale problemen, als economie nog steeds groter dan de VS, schrijft Andrei.

  Analyse: Rusland is aan de winnende hand, het Westen is zichzelf aan het vernietigen... bereid u voor op EXTREME ARMOEDE nu 50-jarig economisch sprookje implodeert

Nogmaals, slechts een van de aanwijzingen van de World Steel Association:

Over het algemeen is er sprake van een soortgelijke dynamiek in belangrijke sectoren, waar het Westen overal achterop raakt, en zoals de SMO aantoonde – het Westen heeft capaciteit noch middelen om de productie op belangrijke militaire gebieden op te voeren, vanwege de grondstoffenhonger en de toegenomen technologische achterstand.
Oorlog is een geweldige lakmoesproef, altijd al geweest. Gewoon om aan te tonen:

ChTZ-URALTRAK LLC heeft het aantal geproduceerde tankmotoren aanzienlijk verhoogd. Het was mogelijk om productievolumes te bereiken die de beste indicatoren van de naoorlogse periode van de USSR overschrijden dankzij de competente organisatie van de productie,” zegt het bericht op VKontakte. Igor Meshkov, directeur voor speciale opdrachten van Uralvagonzavod, merkte op dat ChTZ een technische renovatie en modernisering van de productie ondergaat, en in het afgelopen jaar is het aantal werknemers met 30% toegenomen. “Volgens de resultaten van het eerste kwartaal van dit jaar overtrof het volume van de maandelijkse productie van gemoderniseerde dieselmotoren de indicatoren van de USSR tijdens de Koude Oorlog met 12%. Dergelijke indicatoren werden voor het eerst bereikt in de recente geschiedenis van ChTZ,” zei hij. – IZ.ru

Stel uzelf nu een vraag: kunnen de VS hetzelfde doen? Nee. De VS hebben de “beste” aandelenmarkt ter wereld waar ze in gebakken lucht handelen, maar op het gebied van tanks kunnen de VS überhaupt geen moderne tank produceren. En dit is slechts één voorbeeld. Geven de ratings van Moody’s of S&P op enigerlei wijze deze realiteit weer? Natuurlijk niet, de meeste mensen die daar werken zijn producten van frauduleuze economische programma’s van westerse universiteiten en hebben geen begrip van de moderne economie en productiekrachten – het is moeilijk in wetenschappelijke zin (natuurkunde, wiskunde, scheikunde, techniek enz.) en die leren ze niet en ze missen een culturele opvoeding om het te begrijpen. Dus produceren ze nutteloze financiële dampen en verzinnen ze absurde bbp-cijfers. Sommigen doen dat onbewust, anderen met opzet. Het resultaat is echter altijd hetzelfde – GIGO (Garbage In, garbage Out).

  VS paranoïde over top Rusland-China

En hier komen we bij dit gevoelige onderwerp, waarover Larry, bij wijze van voorbeeld, niet voor één keer schreef toen hij de CIA beschreef: het Westen heeft geen serieuze strategische inlichtingen- en prognosecapaciteit vanwege de afschuwelijke incompetentie van zijn “inlichtingen”-gemeenschap, die in een virtuele realiteit en een echokamer opereert en niet in staat is om op institutioneel niveau iets te produceren dat stevig in de realiteit is verankerd. Men kan dat niet produceren als men werkt binnen het westerse kader van economische en militaire gegevens die volledig zonder context zijn. Als gevolg daarvan moeten we allemaal genoegen nemen met een Amerikaanse economie van 23 biljoen dollar, terwijl die in werkelijkheid slechts de helft daarvan bedraagt, en moeten we frauduleuze cijfers accepteren over de toenemende “kapitalisatie” van dingen die in werkelijkheid hun waarde verliezen door slijtage en toenemende veroudering. Uiteindelijk is het resultaat van dat alles goedkope propaganda van de VS die Hitler “verslaat”, of de F-15 die de beste jager ter wereld is, terwijl ze nooit een serieuze competente vijand in de lucht of luchtverdediging tegenkomen. Het is één non-stop borstklopperij, die senator Fulbright bondig samenvatte in de jaren 1960.

“Het is gewoon niet nodig dat wij eeuwig blijven verkondigen: ‘Ik ben de grootste!’ Hoe meer men zoiets doet, hoe meer mensen eraan gaan twijfelen….”

Eindelijk is de bluf beantwoord en zijn we allemaal getuige van de implosie van de mythe en proberen we de gevaren en beproevingen waar te nemen van het leven met de gevolgen van oneerlijkheid en incompetentie van mensen die dachten dat ze het allemaal wisten. Dat deden ze niet, vandaar een misrekening op enorme historische schaal, die het lot van het Westen bezegelde.

  Oekraïense opperbevelhebber Saluzhny al 2 weken vermist

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische televisie over de “pijnlijke dood” van de Europese economieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDronebeelden tonen enorme verwoesting van Bakhmut
Volgend artikelIs de Verenigde Staten de beer aan het porren of is Oekraïne losgeslagen, of is het allebei?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Amerika/Hollywood..en of Disneyland..ver buiten de reële economische realiteit, daar lijkt het toch sterk op..behalve de Rockefellers en aanverwante…maar wel de gevaarlijkste.. Rockefeller dat Moet sterk in het oog gehouden worden.. zéér sterk…

 2. We hebben in Nederland nog bar weinig industrie in eigen bezit. Hoogovens is in Indiase handen, Chemelot (oud DSM complex) is in handen van Sabic (Saoedi’s) en ECT (Europese Container Terminal) in handen van de Chinezen… En ook een oer Nederlands bedrijf als Vredestein banden bijvoorbeeld was in Russische handen..
  Unilever en Shell zijn inmiddels administratief naar Verenigd Koninkrijk en KLM probeert onder de Franse invloed uit te blijven, hetgeen met de toenemende beperkingen op Schiphol steeds lastiger gaat worden. Het scheelde niet veel of KPN werd Mexicaans..
  Als ik Air France was stapte ik eruit. Hier hoor je onze slapende NPO natuurlijk nooit over… zij bedrijven geen journalistiek, Rusland is de bedreiging, niet het verlies van al onze bezittingen aan globalisatie natuurlijk

 3. alles qua info outlets, of het nu media is of een onderzoeks bureau, men heeft ergens een bittere noodzaak tot krediet waardigheid, tot geloofwaardigheid, om betrouwbaar te worden gevonden…..immers, enkel idioten nemen iets aan van leugenaars en bedriegers ( het hele VVD stem vee mag zich nu aangesproken voelen)

  …gezien de enorme afkeer van pers en hoernalisten door de bevolking welke enkel nog groeiende is komt er ene omslagpunt, de haat tegen lui zoals van de NOS met hun wagentjes is niet uit de lucht gekomen, mensen zijn het zat. Ik las dat er een rapport was van het coördinatie gebeuren inzake terrorisme en dat ruim 100.000 Nederlanders “complotdenkers schijnen te zijn die denken dat er een geheime groep is die ons land wil vernietigen en ons vuil stelletje PAXEN tot slaven wil maken….nou is er zoiets als het WEF dat overal de politiek heeft geïnfiltreerd en HUN agenda laat uitvoeren door bij ons en elders gekozen lui die op basis van ene heel ander beloftepakket zijn gekozen want de WWEF waanz9in is zelfs bij de meest grote imbecielen de deur uitgepoept…dus ergens is er misschien wel ene beetje complot bezig…maar blijkbaar is men bij de veiligheids diensten zo overtuigd van foute burgers dat foute politici als goden worden verheerlijkt….

  …en ja, er zijn complot theorieën die inderdaad vrij lam aan elkaar hangen (… geef me drank en ik maak ze wel passend…) maar we gaan toch een moment krijgen van grote afrekening, dus maakt het wat uit?
  en wat is waarheid, dat wat de krant schrijft of meneertje Rutte uitbalkt?

  Ik denk dat het gros van de complot aanhangers gewoon de leugens kotsbeu is en wel degelijk bewust is van wat er om ons heen gebeurd….immers, een volk geregeerd door leugenaars en bedriegers gaat zelf ook liegen en bedriegen….normvervaging of normalisering….beide zijn juiste termen voor dit fenomeen.

  Goed voorbeeld doet….waar je mee omgaat word je mee bemest…

  Dus al die rapportages over de complottheorieën aanhangers en dan 100.000 als cijfer noemen is een bak met divers fruit als een soort proberen te verkopen. Waarom krijgen complottheorieën dan vaste grond? misschien omdat ze meer waarheid in zich hebben dan de officiële verhalen … als politici continu falen en de boel verneuken en toch aan de macht blijven is er iets mis….dan werkt democratie niet of iemand speelt vals…meer kan ik er niet van maken….en wie zulke rapportages maakt als broodwinning heeft er alle belang bij belangrijk te worden gevonden, immers het is een broodwinning die enkel bestaat bij negatief nieuws, negatief nieuws is voor macht en budgetten positief…persoonlijk denk ik dat er wel een paar miljoen Nederlanders in complotten geloven, maar je moet dan ook niet alle complotten met theorie aanhanging op een hoop gooien….de vraagstelling bepaald vaak het grootste deel van het antwoord….

  Er word nu rekeningrijden ingevoerd, wat de nekslag zal zijn voor de laagbetaalde forensen….hoe maak je ene samenleving van binnen uit kapot: door dit soort maatregelen die mensen in de positie zet dat werken slechter is dan niets doen….de gele hesjes zullen hier ook overal staan strak, plus de boze boeren, plus de anti spuit delegatie, de ouders wiens kinderen zijn afgenomen en verdwenen….of zijn die allemaal weer thuis?
  Dat een politiek die zoveel kapot maakt kan voortduren kan enkel door complot, door afspraken om elkaar te “dekken” dan wel te beschermen , door feiten te verzwijgen zodat er geen opstand komt. Dus zit de pers er ook mee in, want zouden ze objectief nieuws brengen was dat al een revolutie waard….de pers is volledig in bezit van de WEF lieden, zoals de kerk dat ooit was voordat de meeste mensen konden lezen….

  Ja, er is een resem aan complotten die door de politiek inn stand worden gehouden, en ja, er zit ene macht boven de politiek die politici in allerlei landen tegen hun eigen bevolking laat werken….waarom kopen de miljardairs landbouwgrond? Omdat ons eten straks het grote wapen is, en wie het heeft bepaald wie het krijgt. Daarom komt er van veel genetisch gemanipuleerd zaaigoed geen nieuw zaad, omdat het een machts middel is. O, genetisch gemanipuleerd voedsel veroorzaakt vaak nieuwe allergieën….een weetje, geen complot theorie maar gewoon onderzoek….de meeste ziekmakers zijn zaken die in bewerkt voedsel zitten, middelen ter bewaring, ter verbetering van smaak etc. of gewoon bestrijdings middelen….die staan niet op de verplichte lijst bij producten maar zitten er wel in….en 1 plus 1 plus 365 plus 365 dagen troep is ene berg troep….

  Voor vele zaken is een logische uitleg en een politiek uitleg, dit is bijna nooit hetzelfde….

  • Geheime bijeenkomsten zoals Bilderberg dragen in ruime mate bij aan het gevoel complotten te zien….en dat is ook wat het is, geheime afspraken en plannen beramen in een verkozen functie….dat is een vorm van verraad die als complot word benoemd. Dan nog als verkozen politicus werken in opdracht van buitenlandse organisaties zoals het WEF is puur verraad, staat redelijk zo in het wetboek beschreven trouwens……..over terrorisme gesproken.

   In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd “verraad” herkend door:
   98 % van de Nederlanders;
   98 % van de Vlamingen.

   ( bron https://nl.wiktionary.org/wiki/verraad#Gangbaarheid )

   humor toch…al die complot denkers in Nederland en België …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in