Rusland zal binnenkort in totaal vier kernonderzeeërs inzetten die de supertorpedo Poseidon aan boord kunnen hebben, meldde het Russische nieuwsportaal TopWar.ru maandag op basis van bronnen van het ministerie van Defensie, bericht Remix.

De eerste twee schepen zullen eind 2024 of uiterlijk begin 2025 in dienst treden van de Russische Pacifische vloot en worden gestationeerd in Kamchatka. De Poseidons, vaak marinedrones genoemd, zijn ontworpen voor het zonder detectie preventief aanvallen en kunnen naar verluidt onopgemerkt kernkoppen tot 100 megaton afvuren.

De eerste onderzeeër, Belgorod, ondergaat momenteel proefvaarten met de noordelijke vloot van het land, maar er is al een pakket nucleaire torpedo’s geleverd. Deze fase is nu in wezen voltooid voor de tweede onderzeeër, de Khabarovsk, die dit jaar in dienst komt van de Russische marine en tegen 2027 nog twee onderzeeërs voor speciale doeleinden krijgt.

De Russische krant Pravda meldde dat het basisconcept van de Poseidon is geïnspireerd door de vader van de Sovjetwaterstofbom, de dissidente mensenrechtenactivist Andrei Sacharov. “Als iemand vraagt waarom Rusland slechts vier onderzeeërs bouwt, is het antwoord eenvoudig: meer heeft het einde van de wereld niet nodig,” stond er.

De snedige opmerking toont het zelfvertrouwen van Moskou, dat voortkomt uit de algemene perceptie dat het Amerikaanse raketbewakingssysteem niet in staat is Poseidon-raketten te detecteren die worden afgevuurd door nucleaire onderzeeërs, die zich ongehinderd met een extreem hoge snelheid van 185 kilometer per uur in het water naar hun doelen kunnen verplaatsen. Dat Rusland op dit gebied een voorsprong heeft op de Verenigde Staten werd onlangs erkend door Michael Peterson, een professor aan de Amerikaanse Naval Academy, in een interview met Newsweek, toen hij waarschuwde dat “Rusland boven alle andere landen staat wat betreft de kracht van zijn onderzeeërvloot.”

  Nazisme, wokisme en de vreemde wereld van Zelensky's Oekraïne

In 2022 schepte de Russische televisie op dat een enkele Poseidon torpedo “Groot-Brittannië in de diepte van de zee zou kunnen storten”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWetsvoorstel in Canada om “beledigende opmerkingen” over transgender-freaks te criminaliseren; 25.000 dollar boete!
Volgend artikelRobert F. Kennedy Jr. stelt zich kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Wim/ Johan: indien vissen deze snelheid kunnen halen lijkt mij het geen opschepperij, de snelste vis is de zwaardvis, die snelheden kan bereiken tot wel 130 kilometer per uur. Andere snelle vissen zijn de geelvin tonijn en de marlijn, die beide snelheden tot ongeveer 110 kilometer per uur kunnen halen.

 2. De Lada-auto is het typisch Westers propaganda-narratief om de technologische capaciteit van Rusland belachelijk te maken. Het wordt wel oorverdovend stil als we er een bijvoorbeeld een Sukoi bijhalen. Maar deze torpedo was (was!) een Russisch geheim wapen waarvan men in het Westen afwist van het bestaan, maar technologisch nergens stond op dat gebied. Het was een enorme opluchting in het Westen dat ze ten tijde van Jeltsin de technologie konden bemachtigen.

  • De Lada was de Fiat 125.
   Ik heb een Fiat 125 gehad ooit en een Lada 1600. Beiden scheurijzers,
   De Lada: een enorm koppel, lijnmotor.
   De top ongeveer 165.

   Nu: de lada Niva –een heel goede 4WD; kost in NL 49300 euro…..in DE 11.000
   Uitstekend ding; alleen bobine is shit. Even electronische ontsteking in zetten.

   Voor de millieu idioten: Lada heeft ook een electrische auto, 7.000 dollar
   Lada heeft ook iets economisch: een cabine voor 2 personen, en op de rest kan jeen camper zetten, of een ambulance. Goedkoop en effectief.

   Ik heb een jeep gebouwd, model Willy, met Lada 1600 motor, helemaal RVS, min.plaatdikte 2mm.

  • De Amerikanen hebben nog altijd Russische technologie nodig om van en naar het ruimtestation te komen.

   Daar lopen ze in ieder geval op achter.

 3. “Groot-Brittannië in de diepte van de zee zou kunnen storten” Daar hebben ze geen Poseidon voor nodig, de leiders in het VK zijn hard op weg!

 4. Misschien heb ik op mijn vorige reactie twee verschillende torpedo’s door elkaar gehaald. Ik had het over de ultra-snelle onderwatertorpedo’s die de snelheid kunnen behalen door het plasma errond dat werd gecreëerd. Het is een wapen tegen grote vliegdekschepen maar van zondvloed, dat is nog wat anders.

 5. Poseidon is een prima wapen.
  Stel een USA vliegschip vaart erover; en de poseidon ontsteekt; dan gaat het vliegdekschip de bodem van de zee verkennen…..

  De Russen weten al jaren dat gebruik van atoombom ook gevaarlijk is voor de gebruiker; daarom hebben ze ander massa wapens ontwikkeld; neutronen wapen (perfect wapen) EMP wapen; nog beetje ongecontroleerd; en dan Poseidon.
  Plus natuurlijk wat ze nog als verassing hebben…..

 6. Is dat operationeel worden niet wat te ver weg in de toekomst gelegen? Eind 2024! Er kan dan nog veel gebeuren. En zijn de Russen net zo pro-actief als de Amerikanen? Ze staan bekend als een beetje traag, lethargisch. Maar de V.S. verdienen echt eens een aanval op hun grondgebied, als vergelding voor NS en voor zoveel meer wat ze andere landen aangedaan hebben. Ze mogen zich niet veilig meer wanen, zo tussen twee oceanen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in