Schokkende cijfers over Oekraïense slachtoffers in Bakhmut, waar de grootste strijd van de oorlog tot nu toe plaatsvindt, die gezien de opbouw van de troepen naar verwachting zelfs de belegering van Mariupol zal overtreffen, schrijft WarNews24/7.

De Oekraïense staf telt 10.000 gedode soldaten op een totaal van 30.000 en 100 vernietigde tanks.

Deze strijd, die zich nu binnen het stedelijk gebied afspeelt, zal de toekomst van heel de Donbass bepalen. Nu het Russische leger erin geslaagd is om alle ervaren Oekraïense troepen vast te binden, zal Kiev niet meer overeind kunnen blijven in een operatie die de Amerikanen en Russen de “gehaktmolen” hebben genoemd.

Het is inderdaad van groot belang dat zelfs de Britten Zelensky “onder vuur nemen” omdat hij niet bereid is de Oekraïense troepen tijdig uit de stad terug te trekken.

Blijkbaar hebben zij de omvang van de vernietiging die het Oekraïense leger zal ondergaan ingezien op een moment dat de Russen en Wit-Russen zich voorbereiden op de coup de grâce in West-Oekraïne.

Volgens de Britse Daily Telegraph bedragen de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in de regio Bakhmut 10.0000 soldaten!

Britten: Meer dan 10.000 dode Oekraïners in Bakhmut!

“Het Oekraïense leger heeft bij Bakhmut meer dan 10.000 soldaten verloren, als gevolg van de onwil van de Oekraïense president Zelensky om deze stad over te geven,” schrijft de Daily Telegraph.

“De Oekraïense strijdkrachten hebben ongeveer 10.000 troepen verloren bij Bakhmut vanwege Zelensky’s ambities en pleidooien om deze stad niet over te geven. Het politieke besluit van Kiev heeft vele Oekraïense soldaten het leven gekost en er vallen dagelijks meer dan 200 doden en gewonden. Tegelijkertijd laat het Oekraïense opperbevel vaak zijn eenheden in de steek, die dan door het Russische leger worden vernietigd.”

Kiev erkent dat de positie van de strijdkrachten in de regio Bakhmut en Soledar zeer slecht is. Ondertussen lopen de slachtoffers bij de Oekraïense strijdkrachten op sommige dagen letterlijk op tot 500 doden en gewonden.

  (Video's) Russische stoomwals: Meedogenloos hameren op ingesloten 79e Oekraïense Brigade in Marinka; Vodiane is af; Avdeeka telt af

Ziekenhuizen en mortuaria in Bakhmut (Artemovsk) zitten vol, een zeer groot aantal gewonden keert nooit terug naar het slagveld.

Welke Oekraïense troepen vechten in Bakhmut?

Volgens WarNews24/7 verblijven in Bakhmut, afgezien van de 93e Gemechaniseerde Brigade, die vanwege de vreselijke verliezen is vertrokken, de volgende Oekraïense troepen over en vechten zij:

De 53e Gemechaniseerde Brigade
De 30e Gemechaniseerde Brigade
De 62e Gemechaniseerde Brigade
De 28e Gemechaniseerde Brigade
De 24e Gemechaniseerde Brigade
De 57e Gemotoriseerde brigade
De 58e Gemotoriseerde brigade

De 1e Pantserbrigade
De 40e Artilleriebrigade
De 26e Artilleriebrigade
De 46e Parachutistenbrigade
De 111e Infanteriebrigade
De 112e Infanteriebrigade
De 125e Territoriale Verdedigingsbrigade

De Oekraïners verloren meer dan honderd tanks bij Bakhmut

Tegelijkertijd melden Russische militaire bronnen dat het Oekraïense leger meer dan 100 tanks heeft verloren in de gevechten in Bakhmut.

Met name van eind augustus tot begin december hebben de 54e en 59e brigade van de Oekraïense strijdkrachten 84 tot 112 tanks verloren.

De meeste T-64, T-64BV en T-72M1 tanks zijn vernietigd bij Podgorodny in het noorden van de stad, en tijdens de gevechten in de districten Kurdyumovka, Zelenopolya en Ozeryanovka.

Een grote hoeveelheid pantservoertuigen werd vernietigd in het gebied “Empires”, waar de Oekraïense strijdkrachten er niet in slaagden de aanval van Russische eenheden te blokkeren.

Bovendien ondervinden de meeste Oekraïense tanks door de hevige gevechten storingen, waardoor de tank ongeschikt is om verder te vuren.

Door het koude weer blijven Oekraïense tanks vaak met draaiende motor staan, wat het voor de Russen gemakkelijker maakt om ze op een afstand tot 7 km te detecteren. Dit wordt gevolgd door het vuren met ATGM “Kornet”.

  Alle Westerse pogingen om Rusland te isoleren op de G20 zijn mislukt
Een Russische soldaat vuurt een Kornet-raket af, 2017. © Ольги Балашовой, Вадима Савицкого (CC BY 4.0)

Zelensky’s erkenning van de moeilijke situatie in Bakhmut

“Het Oekraïense leger kan binnenkort de controle verliezen over de stad Soledar in Donetsk,” kondigde de Oekraïense president Vladimir Zelensky aan.

Hij erkende ook dat er een zeer moeilijke situatie is ontstaan voor de Oekraïense strijdkrachten in Bakhmut, Soledar, Maryinka en Kremenna.

Russische media gaven commentaar op de verklaringen van Zelensky:

“De rampzalige situatie van de Oekraïense strijdkrachten in Bakhmut is al lang bekend. Strijdkrachten van de Russische PMC “Wagner” vernietigen al voor de zesde maand de meest strijdbare onderdelen van het Oekraïense leger.

Zelfs Amerikaanse huurlingen van PMC “Mozart”, die onlangs hun waarschijnlijke vertrek uit Oekraïne aankondigden, konden de situatie niet veranderen. En hoewel het Oekraïense opperbevel regelmatig versterkingen naar deze regio stuurt, wordt de onvermijdelijkheid van de ineenstorting met de dag duidelijker.

Oekraïense analisten merken op dat de Oekraïense strijdkrachten hun zinloze verzet alleen om politieke redenen voortzetten. Vanuit militair oogpunt is alles duidelijk geworden”.

Een angstkreet van Oekraïense parachutisten: Wij eisen overdracht van de hele eenheid!

“70% van de compagnie werd gedood of gewond. Wij eisen onmiddellijke overplaatsing!”

Wij doen deze oproep aan het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten van de 3 luchtlandingscompagnieën van het afzonderlijke luchtlandingsbataljon van de 25e Luchtlandingsbrigade Seslav.

Wij werden gestuurd om de gevechtsmissie uit te voeren om individuele gevechtsposities te handhaven. We kregen geen goede ondersteuning van wapens en artillerie. Als gevolg daarvan werd 70% van de compagnie gedood of gewond. Wij hadden en hebben geen militaire uitrusting en goede wapens.

We hadden niet eens de uitrusting om de gewonden te evacueren, dus veel gewonden overleefden het niet.

We hebben meer dan een maand in de loopgraven doorgebracht en gaven coördinaten voor schoten aan de artillerie die ze nooit gebruikten. De pelotonscommandanten ontvluchtten hun posities in de eerste dagen.

Wij eisen de overplaatsing van de hele eenheid.”

Bekijk de video

Krijgsgevangen genomen Oekraïense soldaten


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Oekraïnse conflict is een VS/NAVO proxy oorlog, maar één die Rusland waarschijnlijk beslissend zal winnen – Scott RitterVolg Frontnieuws op Telegram

  Eindspel Oekraïne; Poetin's strijdplan

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom de werkelijke oversterfte erger is dan u denkt
Volgend artikelDuitse gegevensanalist onthult gegevens van ziektekostenverzekeringen die een viervoudige toename van Plotselinge Sterfgevallen laten zien na de uitrol van het COVID-vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Het doet mij denken aan Adolf Hitler die zelfs jonge kinderen inzette, de Hitlerjugend om te gaan vechten, het bizarre nu is dat Zelensky een Joodse Oekraïner is maar werkt en valt onder de Azov mensen, de geschiedenis is weer op herhaling, de Russen maken gehakt van ze, wie niet horen wil moet maar voelen!!!

 2. Het grote verband is dat de KM er voor de zoveelste keer in geslaagd is anderen hun oorlog te laten voeren. Zelensky wordt nu afgeserveerd en als zondebok opgevoerd.
  Straks wordt hij verscheurd door zijn eigen militairen en volk.
  Of hij is ineens spoorloos en zit hij in 1 van zijn vele villa’s van de zon te genieten.

  Putin heeft wellicht zonder het te willen Oekraïne onleefbaar gemaakt.
  De KM lacht zich weer rot want ze zijn weer een stapje dichter bij hun groot Israël.
  Velen Oekraïners gedood, gewond en gevlucht.
  Het zoveelste volk wat geofferd wordt op het satanische altaar van de Khazaarse kliek.
  Dit alles mogelijk gemaakt door de volledig corrupte media.

 3. Men had gedacht dat Rusland uiteindelijk geen oorlogsmateriaal meer zou hebben, is dus kennelijk niet het geval. Zelensky handelt niet zelf, hij zal ongetwijfeld ingefluisterd worden door het westen. Alleen blijkt nu dat er zoveel onbekwame mensen daar rondlopen. Je ziet het ook aan de westerse politiek, er is sprake van verval en decadentie. Waar heb ik dat eerder gehoord?

 4. Ik denk dat de Zelensky oorlogsklappers in de 2de kamer ook in de toekomst op hun tellen moeten gaan passen. Want waar zijn ze nu met hun grote bekken ? Vies laf volk !! alles staat op film voor later. Hoezo geen bewijs. Wij vergeten niet !!

  • Idd, misdadige oorlogshitsers die bovendien op geen enkele manier Nederland dienen. Leve de Republiek, in het gevang alle hoogverraders, inclusief de zgn oranjes.

 5. In de Iran-Irak oorlog moesten op het laatst de Iraniers een bezet dorpje aanvallen, dat verdedigd werd met een stuk of 5 machinegeweer nesten.
  Er voor was een mijnen veld.
  Daar mochten de elite troepen niet op sneuvelen.

  Dus Khomeiny riep kinderen op van onder de 12 jaar, om zich te melden als potentiele held, ook tegen de wil van ouders.

  Die kinderen liepen hand in hand over het mijnenveld, en iedere keer als er een paar in de lucht vlogen: gejuich en werd de rij weer aangevuld en gesloten.

  Daarna kon de elite de machinegeweer nesten aanvallen.
  Hoe?Simpel; tegen het vuren van de machinegeweren in lopen; munutie was op een gegeven moment op, en de laatste Iranezen wonnen dus.

  Proost!

 6. Uiteraard is rU winnend. Maar BBC en CNN en de linksen melden dat anders, omdat ze anders geen geld los krijgen voor de Snuivende Hobbit.

  Het ware beter, dat de NATO en de USA inzien, dat hun scheme om een WW3 te triggeren mislukt is, en dat USA permanent van de zetel van “machtigste staat”is afgetrapt, en vervangen is door RU-China-India; dat de USA dollar geen internationale standaard meer is.

  Wat ook de kritiek op RU moge zijn, zelfs de grootste tegenstanders moeten toegeven, dat RU stabieler is danhet westen, en beter politiek bestuur heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in