Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Op een video die op Russische Telegram-kanalen is geplaatst, is te zien hoe Russische artillerie vannacht de twee nog door de Oekraïners gecontroleerde blokken van Bakhmut (ongeveer 4% van de stad) “verdampt” met TOS-1A thermobarische raketten en brandraketten, waardoor een echte “hel” ontstaat, bericht Pronews.

De Russen willen de inname van Bakhmut vóór 9 mei voltooien, omdat Kiev dan naar verwachting zijn tegenoffensief zal beginnen en Wagner zich uit de frontlinie zal terugtrekken.

Daarom zien ze af van de bloedige gevechten straatgevechten en gaan ze verder met de volledige verwoesting van de gebouwen waarin Oekraïense soldaten zich nog steeds schuilhouden.

Zoals te zien is op de video, zijn de gebouwen die in brand worden gestoken het complex van arbeiderswoningen met meerdere verdiepingen die de Oekraïeners gebruiken als hun laatste bastion in de stad.

Een tweede videofragment toont Oekraïense soldaten in een kelder van een gebouw dat letterlijk in brand staat na de TOS-1A levering.

  Neonazi's in Oekraïne zijn misschien toch een probleem, zegt New York Times

Het bevel uit Moskou is duidelijk. Bakhmut-Artemovsk zal tegen 9 mei “schoon” zijn met alle mogelijke middelen, zodat de “val” die de Russische generale staf heeft opgezet voor de gepantserde brigades die de Oekraïense tegenaanval zullen inzetten, voorbereid zal zijn.

De meeste Oekraïense eenheden zullen naar verwachting de lijn Kherson-Zaporizhzhya aanvallen en een deel van hen zal Bakhmuth opnieuw aanvallen, niet om symbolische redenen, maar om strategische redenen.

De stad is het”‘gewricht” van het hele Donbas-front.

Er zijn al berichten van Amerikaanse Twitteraccounts dat Bakhmouth voor 100% door de Russen is veroverd. De resultaten van de nachtelijke bombardementen zullen vandaag te zien zijn.

Russische accounts melden echter dat er nog 2% van de stad onder Oekraïense controle is.

Artemovsk -Visuals genomen vanaf de westkant van Bakhkmut
Wagner militie zet het offensief voort…
Volgens sommige Oekraïense analisten heeft Wagner vanavond serieuze winst geboekt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Russen “maken” Bakhmut af: Oekraïners “ingesloten” door Russische luchtlandingstroepen (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussen kunnen HIMARS-raketten uit koers dwingen – CNN
Volgend artikelPlatinamunt van 1 biljoen dollar kan de VS redden van economische ineenstorting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

  1. Wauw, echt wauw! En dan die drone erboven rustig toekijkend in normaal en FLIR. Rusland gaat alles vernietigen en platbranden. Er zal nooit meer een teken zijn dat de NATO aan de grens stond, behalve de HD beelden.

  2. Hoop Russen ook Europa bevrijden van de satan doe alles onder de duim heeft. Zal een mooi moment zijn voor de schaapjes de oogjes te openen voor de waarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in