"Ik heb geen werk of sociale bijstand. Shit happens", luidt de verklaring van Abdi Hakim Alis. Onder andere veroordeeld voor een verkrachting van een stervende vrouw in de garage van het Sheraton hotel. © Politie

Abdi Hakim Ali verkrachtte een man en een stervende vrouw. In 2014 werd hij veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en deportatie – maar loopt nu al als vrij man in Zweden rond.

De deportatie kan niet bewerkstelligd worden – Somalië wil hem niet terug hebben.

Abdi Hakim Ali, 38, heeft een vrouw verkracht die tijdens de verkrachting overleed. Hiervoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf en deportatie – maar reeds in januari werd hij vrijgelaten en nu is de Somaliër al weer veroordeeld voor nieuwe misdaden.

Er is geen overnameovereenkomst met Somalië en het is geen gemakkelijk land om een overeenkomst mee te sluiten, zegt Emelie Lindvall van de grenspolitie.

In het najaar van 2013 verkrachte de criminele Somalische Abdi Hakim Ali bij verschillende gelegenheden een man in een opvangcentrum en later een stervende vrouw in een parkeergarage van het Sheraton Hotel in Vasagatan.

De vrouw overleed tijdens of kort na de verkrachting, deze zaak trok veel aandacht.

“Hij kan net zo goed daar beneden ook misdaden begaan” 

Ondanks de beestachtige aard van de misdaden koos aanklager Daniel Jonsson in eerste instantie ervoor om geen deportatie te eisen bij de berechting van de Somalische verkrachter. Toen het nieuwsportaal hem vroeg of hij geen persoonlijke verantwoording voelde om de man niet te laten deporteren was het antwoord nee.

Ik begrijp niet waarom in deze context een ​​Somalische vrouw minder waard moet zijn dan een Zweedse vrouw. Hij kan net zo goed daar beneden ook misdaden begaan als hij gedeporteerd wordt, ik maak op deze manier geen verschil tussen mensen, zei de officier van justitie.

Tijdens de rechtszaak veranderde Daniel Jonsson van gedachten en op 19 februari 2014 werd Abdi Hakim Ali veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en deportatie.

  Asielzoeker verdacht van verkrachting Italiaanse Coronavirus-verpleegster op klaarlichte dag

Na een paar jaar weer op vrije voeten

Maar reeds op 25 januari 2017 werd de Somaliër, die een strafblad heeft met 26 misdaden, voorwaardelijk vrijgelaten – en begon ondanks zijn zogenaamde deportatie als vrij man meteen nieuwe misdaden.

Shit happens

Ik heb geen werk of sociale bijstand. Shit happens, verklaarde de Somaliër tijdens het verhoor van de politie.

Strikte geheimhouding

De politie weigert commentaar te geven over zaken van individuele deportatie met betrekking tot geheimhouding. Emelie Lindvall, zaakkundige van de grenspolitie, verklaart dat Somalië één van de landen is die hun staatsburgers weigeren die wegens misdaad door Zweden uitgewezen worden.

“Wie haar wil neuken, mag haar neuken”: 14-jarig Zweeds meisje grof groepsverkracht in park

Vorig artikelHet geheime leven van de Dalai Lama
Volgend artikelBij zo’n walgelijke daad ontbreken de woorden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in