Silver Bireke © Politie

Na het studentenfeest mocht Silver bij een van de deelnemers aan het feest thuis slapen. Tijdens de nacht maakte hij van de gelegenheid gebruik om een 7-jarig meisje te verkrachten. Twee aanklagers kozen ervoor om geen beroep te doen op uitwijzing. De uitspraak werd gevangenisstraf en smartengeld.

Op 6 juni 2019 werd in Jordbro, in de gemeente Haninge in het zuiden van Stockholm, een 7-jarig meisje verkracht door Silver Bireke, geboren in 1972, uit Congo.

Op woensdag 5 juni 2019 was Silver op een studentenfeest. Hij dronk grote hoeveelheden alcohol en at ’s avonds geen eten, waardoor hij meer dan een promille alcohol in zijn bloed had.

Toen het feest voorbij was, zou Silver naar huis gaan. Het openbaar vervoer was voor die dag gestopt en het plan was om in plaats daarvan een taxi te nemen. Omdat Silver echter zo dronken was, kon hij zich zijn thuisadres nauwelijks herinneren.

Een Zweed op hetzelfde feest, die Silver daar voor het eerst ontmoette, bood Silver aan om bij hem thuis te slapen. Toen ze bij het huis aankwamen, gingen ze naar binnen en werd er een matras gemaakt voor Silver om op te slapen.

In plaats van te slapen koos Silver ervoor om een van gezinsleden van de man ’s nachts te verkrachten. Hij vergreep zich aan de dochter van de familie, die pas zeven jaar oud was.

Het meisje vertelde de politie tijdens een politieverhoor dat Silver haar pyjamabroek naar beneden trok, haar gezicht likte, haar schaamlippen opendeed en een vinger in haar anus stak, wat pijn veroorzaakte. Hij stak ook een of meer van zijn vingers in haar mond.

  Bosniër was ontevreden over de schoonmaak in Zweeds appartementencomplex - stak het in brand

De rechtbank vindt dat het meisje geloofwaardig is

De rechtbank is van mening dat het video-interview met het meisje samenhangend en gedetailleerd is. De ondervrager heeft het haar laten weten te vertellen door leidende vragen te vermijden. Het meisje herinnert zich bijvoorbeeld dat Silver tijdens de verkrachting een ring om zijn vinger had, wat juist bleek te zijn.

Om 4:30 in de ochtend, belde de grote broer van het meisje 112. Toen de politie arriveerde, hield de vader, die Silver de slaapplaats had aangeboden, Silver vast en overhandigde hem aan de politiepatrouille. De politie plaatste papieren zakken rond Silver’s handen om eventuele DNA-sporen vast te kunnen leggen.

Het DNA van de handen van de verdachte komt overeen

Silver heeft tijdens het politieverhoor verklaard dat hij niet bij bewustzijn was toen hij het meisje verkrachtte. Hij beweert een slaapwandelaar te zijn en heeft de verkrachting niet opzettelijk begaan. Het Nationaal Forensisch Centrum heeft geconcludeerd dat het DNA dat van Silver’s handen is gehaald overeenkomt met het meisje.

Het meisje droomt van nachtmerries

Na de verkrachting weigerde het meisje de eerste nachten in haar kamer te slapen. Ze voelde zich onzeker en sliep met haar moeder. Ze heeft nachtmerries gehad en valt ’s avonds moeilijk in slaap.

Geen van de officieren van justitie heeft een uitzettingsverzoek ingediend

Het Zweedse nieuwsblog Samhällsnytt heeft gesproken met officier van justitie Sara Sundström, die de vervolging heeft ingesteld:

Waarom heeft u geen deportatie geëist?

– De reden hiervoor was dat de verdachte een asielzoeker is en naar mijn beoordeling sterke redenen heeft om asiel aan te vragen en dat ik daarom niet succesvol zou zijn met een verzoek tot deportatie.”

  Zweedse artsen roepen op tot vaccinstop na onthulling onderzoeksfraude

U dacht dat hij niet zou terugvallen na het uitzitten van een straf?

– Dat kan ik niet zeggen. Ik kan er in dit geval geen voorspelling over doen of speculeren.

Op 19 juli 2019 kondigde de rechtbank van Södertörn het vonnis aan. Silver Masimango Bireke (1972-06-06), een staatsburger van de Democratische Republiek Congo, werd veroordeeld voor kinderverkrachting. Het vonnis was twee jaar en zes maanden gevangenisstraf. Hij werd ook veroordeeld tot het betalen van 11.500 euro aan smartengeld aan het meisje [die de Zweedse belastingbetaler mag neertikken, red].

Samhällsnytt heeft ook over de uitspraak van de districtsrechtbank gesproken met de officier van justitie Tobias Kudrén, die actief was in de zaak:

U heeft niet om uitwijzing gevraagd tijdens de zitting van de districtsrechtbank?

– Toen ik deze zaak kreeg, was er nog maar een paar dagen te onderhandelen en hij had zeer sterke redenen om asiel aan te vragen.

Silver pleitte in hoger beroep voor volledige vrijspraak van de aanklacht en dat het Hooggerechtshof de aanklacht zou afwijzen, of in ieder geval een kortere gevangenisstraf zou opleggen. Tegelijkertijd vroeg de aanklager het Hooggerechtshof om de gevangenisstraf aan te scherpen.

Op 29 januari 2020 kondigde het Hooggerechtshof van Svea zijn vonnis aan. Het Hooggerechtshof koos ervoor om het vonnis van de rechtbank te handhaven. Silver mag in Zweden blijven en wordt na het uitzitten van tweederde van de straf vrijgelaten.

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

Vorig artikelBlack Lives Matter valt nu ook christelijke beelden en kerken aan
Volgend artikelGekleurden ontglippen gedwongen mondkapje in Amerikaanse gemeente
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Nou als ik de foto bekijk dan is het meisje niet verkracht maar hij zelf , kijk naar zijn dikke buik hij heeft vermoedelijk zijn eigen lul in zijn eigen reet gestoken dus de rechter kan niet anders dan hem vrij spreken en de ouders vervolgen voor opruiing .

  2. Mocht zoiets mijn kind zijn overkomen, had ik hem ter plekke in plakjes gesneden, als ik daar al uberhaupt al de kans voor had, mijn vrouw was mij vast voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in