Kudos aan Andrei Martyanov voor het onder de aandacht brengen van een artikel dat ik gemist heb – Slechte geschiedenis zorgt voor slecht beleid ten aanzien van Oekraïne – door Robert English. Andrei neemt English terecht op de korrel omdat hij de statistieken met betrekking tot de Slag om Koersk verkracht, schrijft Larry Johnson. Ik wil een diepere duik nemen in het artikel van Mr. English omdat hij een aantal foute veronderstellingen over Rusland omarmt, maar er toch in slaagt om tot de juiste conclusie te komen over het falen van de Amerikaanse en NAVO planners om de oorzaak van het Oekraïense debacle te begrijpen, namelijk:

… een bredere analytische tekortkoming die nog moet worden erkend: gebrekkige en vaak oppervlakkige historische analogieën leidden ertoe dat defensieplanners de veerkracht van Rusland onderschatten.

Oké. Daar is de benchmark – d.w.z., Identificeer de “gebrekkige en vaak oppervlakkige historische analogieën” die de waanzinnige analyses en voorspellingen opleverden die de afgelopen 20 maanden door een heleboel “militaire experts” werden rondgepompt. Maar English toont meteen zijn eigen onwetendheid met deze passage:

Een voorbeeld is Ruslands acceptatie van massa-slachtoffers en het gebruik van “menselijke golf” aanvallen waarbij ze drie of meer soldaten verliezen voor elk Oekraïens slachtoffer. Telkens weer – tot op de dag van vandaag – noemen commandanten en commentatoren dit als een teken van ernstige Russische zwakte.

Oké. Tijd voor een realiteitscheck. Rusland heeft geen massa-slachtoffers geleden en heeft geen “menselijke golf”-aanvallen gebruikt. Het lijkt erop dat de Russische generale staf geen stelletje idioten is. Ze trokken Oekraïne binnen met naar schatting 70.000 tot 100.000 soldaten en vielen een Oekraïens leger aan dat bestond uit 196.000 soldaten en een actieve reserve van 900.000, volgens de Business Insider. English zou kunnen beweren dat de Russen zich schuldig maakten aan overmoed, maar ik denk dat deze actie hun vertrouwen weerspiegelde in het feit dat ze effectief konden optreden tegen een strijdmacht die twee tot drie keer zo groot was. Er is geen bewijs dat Rusland in 2022 of 2023 aanvallen met menselijke golven uitvoerde en er vielen zeker geen massaslachtoffers. Integendeel. De Russische generale staf voerde operaties uit die specifiek ontworpen waren om het aantal Russische slachtoffers tot een minimum te beperken.

Rusland heeft twee fundamentele dingen gedaan om de Oekraïense strijdkrachten te verpulveren. Ten eerste heeft het zijn beslissende voordeel in raketten en artillerie gebruikt om Oekraïense loopgraven, bases en bevoorradingsdepots te bestoken. Ten tweede heeft het op een ongekende manier (en steeds geraffineerder) drones gebruikt om “drone wave” aanvallen uit te voeren op Oekraïense soldaten die zich in bunkers verschansten.

  Rusland is ontgrendeld: Uitgebreide bombardementen op energiefaciliteiten in Oekraïne (Video's)

Hoe weten we dat Rusland massaslachtoffers heeft voorkomen? Heel eenvoudig. De sociale media in Rusland laten geen massale nieuwe graven zien en er zijn ook geen berichten van rouwende familieleden over het verlies van Sasha of Vitaly.

Robert English neemt op verdienstelijke wijze generaal Mark Milley en andere poseurs, zoals de in ongenade gevallen David Petraeus, op de korrel omdat ze ongelooflijk domme dingen zeggen:

Aan de vooravond van het tegenoffensief van Oekraïne verklaarde de voorzitter van de Amerikaanse stafchefs, generaal Mark Milley, dat de Russen “leiderschap missen, ze missen wilskracht, hun moreel is slecht en hun discipline is aan het afbrokkelen”…

Voormalig CIA-directeur generaal David Petraeus voorspelde dat de Russische vastberadenheid zou kunnen “afbrokkelen” als reactie op Oekraïense drone-aanvallen op Moskou. Zulke aanvallen “brengen de oorlog naar het Russische volk” en zouden Poetins regime ervan kunnen overtuigen dat, net als het moeras in Afghanistan in de Koude Oorlog van de USSR, de huidige oorlog van Rusland in Oekraïne “uiteindelijk onhoudbaar” is.

Terwijl hij Milley en Petraeus terecht de grond in boort, ziet English de olifant in de kamer over het hoofd. Russische leiders, niet alleen Poetin, zagen de pogingen van het Westen om Oekraïne bij de NAVO te betrekken als een existentiële bedreiging. Poetin maakte dat vanaf 2008 heel duidelijk aan het Westen. Niet alleen negeerden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk deze waarschuwingen, ze voerden het nog verder op door te helpen bij het financieren en organiseren van de Maidan coup in februari 2014 en steunden de nieuwe Oekraïense leiders toen ze de Donbas aanvielen.

English merkt ook terecht op dat bombardementen op burgerdoelen averechts werken (Israël, let je wel op?):

Wat betreft “oorlog naar het Russische volk brengen” door Moskou te bombarderen, wanneer heeft dat ooit gewerkt? De NAVO bracht de Kosovo-oorlog naar het Servische volk in 1999 door Belgrado te bombarderen, en het bracht hen alleen maar aan de kant van dictator Slobodan Milošević; 25 jaar later zijn de Serviërs nog steeds sterk pro-Russisch en anti-NAVO. En toen Tsjetsjeense rebellen begin jaren 2000 Moskou en andere Russische steden bombardeerden, verenigde dat de Russen alleen maar rond Poetin en hielp dat zijn steeds autoritairder wordende bewind te rechtvaardigen.

Dit zijn niet zomaar historische spitsvondigheden, maar illustraties van gebrekkige analogieën die zowel de strategische verwachtingen als de tactische beslissingen hebben bepaald. En ze zijn ons duur komen te staan, zowel in Oekraïense levens als nu in Westerse steun. Het vertrouwen in de elites in Washington en Brussel daalt, zelfs nu functionarissen nog steeds beweren dat Oekraïne aan de winnende hand is en Poetin “het Westen niet kan verslaan.”

Om Homer Simpson te citeren: “Duh!”. Bovendien lijkt het erop dat de Russische generaals en Poetin hebben begrepen dat het doden van burgers een dwaze, onproductieve tactiek is. Ik denk dat dit verklaart waarom Rusland zo voorzichtig is met het gebruik van bombardementen en raketaanvallen. Als dat niet zo was, zou de westerse pers vol staan met verhalen over door Moskou aangerichte slachtingen onder de burgerbevolking in Oekraïne.

  De NAVO propagandeert zichzelf in oorlog

English heeft ook gelijk met zijn opmerking dat het Westen een fatale fout heeft gemaakt door de militaire industriële competentie van Rusland te onderschatten:

Velen hebben de innovatieve particuliere wapenproducenten van Amerika tegenover de technologisch uitgehongerde staatsfabrieken van Rusland gezet en voorspelden dat Moskou zijn munitie snel zou uitputten. In plaats daarvan heeft Rusland consequent het verhaal van “all brawn and no brains” gelogenstraft door niet alleen het Westen te overtreffen in tanks, artillerie en granaten, maar ook sancties te trotseren om nieuwe precisiegeleide bommen, drones en raketten te ontwikkelen. Misschien zijn degenen die de Russische vindingrijkheid bagatelliseren de Katyusha raketwerper vergeten, een legendarisch artilleriewapen dat zowel de Duitsers als de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog hebben gekopieerd.

De onbeantwoorde vraag die impliciet besloten ligt in English’ observaties over Rusland dat niet alleen de Verenigde Staten, maar de NAVO als geheel overtreft, is de volgende: waarom zijn Westerse inlichtingenanalisten zo onwetend over de industriële capaciteit van Rusland? Al vroeg in de Speciale Militaire Operatie schreef ik stukken over de rijke voorraad natuurlijke hulpbronnen en mineralen van Rusland die essentieel zijn voor de productie van bommen, drones, tanks, artillerie en raketten. Rusland was, in tegenstelling tot de Verenigde Staten en Europa, niet afhankelijk van import om zijn militaire industriële capaciteit in stand te houden. Het is zelfvoorzienend en heeft opgeleide arbeiders die het werk kunnen doen dat nodig is voor de productie van dergelijke artikelen.

Robert English slaagt er niet in om de echte zwakte van het Westen aan te wijzen – het heeft zichzelf ontdaan van staal en fabrieken en deze naar het buitenland verscheept. De Verenigde Staten en Europa hebben niet het vermogen, tenminste niet op de middellange termijn, om de productie op te voeren en de Russen te evenaren met granaat-voor-granaat en tank-voor-tank.

  Gonzalo Lira, de SBU, en Informatie-Operaties

De Verenigde Staten zijn als een ouder wordende bokser die besloot het op te nemen tegen een verjongde mededinger in een zwaargewichtwedstrijd van 15 ronden, maar slechts getraind is om het twee ronden vol te houden. Dat is de reden waarom Rusland Oekraïne en daarmee de Verenigde Staten in elkaar slaat.

Robert English sluit zijn artikel af met de volgende onzin. Blijkbaar is hij bang om de kletsende eliteklasse in Washington de waarheid te vertellen:

Dus terwijl de NAVO planners en mediapundits het “kanonnenvoer” refrein weer oppakken met betrekking tot de zware verliezen die de Russen lijden terwijl ze oprukken in de strijd om Avdiivka, zouden deze planners en pundits er goed aan doen om een kwinkslag te overwegen die beroemd is geworden door de Sovjet oorlogsleider Josef Stalin: “Kwantiteit heeft een kwaliteit op zichzelf.”

Hij neemt nog steeds zijn toevlucht tot de aantoonbaar valse meme dat Rusland zware verliezen lijdt. Nee. U, meneer English, bent bezig met projectie. Het is Oekraïne dat op een gruwelijke schaal wordt doodgebloed. Het is Oekraïne dat vrouwen, inclusief zwangere vrouwen, naar loopgraven stuurt om te vechten. Geen enkel beschaafd land met gezond verstand zou zo’n groteske maatregel overwegen.

Het is waar dat Rusland “kwantiteit” aan zijn kant heeft. Maar het vergiet niet nodeloos het bloed van zijn 20-jarigen. Het gebruikt hoeveelheden artillerie en drones en zweefbommen (FABS) om Oekraïne te demilitariseren. Rusland kan en produceert meer bommen, raketten, raketten, granaten, tanks, drones en vliegtuigen dan het Westen bij elkaar. Dat is de boodschap die Washington moet horen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Oekraïense leger is er slecht aan toeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBrussel geschokt door overwinning anti-islam nationalistische partij in Nederland
Volgend artikelMassamigratie is een economische en politieke catastrofe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. duidelijk is dat behalve de kracht en het vernuft van Rusland’s regering, en leger het vadsige westen compleet gek gemaakt heeft van frustratie, en zelfs hun eigen leugenballonnen.. hebben zich tegen zichzelf gekeerd.. het is verdorie een deel van de westerse ondergang geworden..in Oekraïne en ver daarbuiten de sms pers is met zelfvernietiging aan het verbranden, een afgrond van leugens, een afgrond voor het Misdadige Amerika en co…en een eeuwige grap voor Rusland en co.. sommigen liggen daar in een kramp van het lachen…mede omdat het westen hun leugenpaleis een eigen leven is gaan leiden hetgeen de vijand geloofde en er naar handelde…met catastrofale gevolgen voor de Ukra’s-Navo…💪♥️🇷🇺🌹

 2. Het Kabbalistische georganiseerde jodendom heeft keer op keer de mogelijkheden van Rusland onderschat, zeker deze o.l.v. Poetin, de joden met hun tenenkrommende Chutzpah op steroïden vertolk door Amerikaanse broodschrijvers.

  • Klopt Adriaan.En als het niet zo verschrikkelijk was,zou je het zelfs mooi kunnen vinden.
   De wereld is nog lang niet bevrijd van het Zionistische juk.
   Nu hebben we Wilders…..

   • Dutch Mountains november 25, 2023 Bij 13:54

    Naar mijn mening is drh. Wilders ook een loopjongen van het WEF/Zionisme/Globalisme, zelf denk ik dat Nederland daar ook niet mee geholpen is Dutch.

 3. Poetin, gevaarlijke zet: het Apocalyps”-wapen dat Berlijn en Londen in 5 minuten kan treffen, dichterbij Europa gezet

  Europese landen maken zich grote zorgen over een mogelijke escalatie van de oorlog, begonnen door Vladimir Poetin in Oekraïne , richting het Westen. Nu maakt de Russische president opnieuw een gevaarlijke stap door een nieuwe Yars intercontinentale kernraket dichter bij het Westen te brengen op zijn militaire basis in Kozelsk, op slechts 1.500 kilometer van Berlijn en 2.400 kilometer van Londen, die binnen enkele minuten door Moskou kan worden getroffen. De Yars-raket, ook wel “het onstuitbare wapen van de Apocalyps” genoemd, is zo groot als een bouwsteen van 14 verdiepingen (22,5 meter lang), weegt 49,6 ton, heeft een diameter van 2 meter en kan vliegen met een snelheid tot 36.800 kilometer per uur, volgens MSN .Rusland heeft een nieuwe Yars intercontinentale ballistische raket ingezet op de Kozelsk-basis in de Kaluga-regio, ten zuidwesten van Moskou, meldde het persbureau RIA woensdag, daarbij verwijzend naar het ministerie van Defensie. VID

  https://youtu.be/TUrgNncfXnQ

 4. Twee MiG-29’s werden neergeschoten nabij Dnepropetrovsk, vijandelijke pakhuizen en commandoposten werden vernietigd: samenvatting | Russische lente

  Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het Ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze strijdkrachten in de belangrijkste sectoren van het front.

  In de richting van Kupyansk werden twee aanvallen van vijandelijke aanvalsgroepen afgeslagen.

  Eenheden van de 14e infanteriebrigade en de 57e infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten werden ten oosten van het dorp getroffen door vuur. Sinkovka dorp, regio Charkov.

  Vijandelijke verliezen: maximaal 110 militanten, 2 voertuigen, D-20 en D-30 houwitsers.

  In de richting van Krasnolimansk werd een aanval van de aanvalsgroep van de 5e brigade van de Nationale Garde van Oekraïne in het gebied van het dorp afgeslagen. Grigorovka-dorp, DPR.

  Er werd brandschade veroorzaakt aan het personeel en de uitrusting van de 47e infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten in de omgeving van het dorp. Petrovskoe LPR. Verliezen door de Oekraïense strijdkrachten: tot 55 militanten en 2 pick-up trucks.

  In de richting van Donetsk werden concentraties van militair personeel van de 22e en 28e infanteriebrigades van de Oekraïense strijdkrachten verslagen in de gebieden van het dorp. dorpen Kleshcheevka, Kurdyumovka, Razdolovka, Bogdanovka, Krasnoe en Vasyukovka DPR.

  Vijandelijke verliezen: tot 290 militanten, 3 voertuigen, houwitsers: D-20 en D-30 en het elektronische oorlogsstation Boekovel-AD.

  In de zuidelijke richting van Donetsk werd een vijandelijke aanval in de omgeving van het dorp afgeslagen. Het dorp Priyutnoye, regio Zaporozhye, en brandschade werd veroorzaakt aan de mankracht en uitrusting van de 128e TerO-brigade in het gebied van het dorp. N. Nikolskoje DPR.

  Vijandelijke verliezen: tot 150 militanten, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 2 voertuigen, een D-20 houwitser en een Gvozdika gemotoriseerd kanon.

  In de richting van Zaporozhye werden ten noorden van het dorp twee aanvallen door aanvalsgroepen van de 117e infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten afgeslagen. Het dorp Novoprokopovka, de regio Zaporozhye, en de mankracht en uitrusting van de 33e en 65e infanteriebrigades van de Oekraïense strijdkrachten in het gebied van het dorp raakten beschadigd. Rabotinodorp, regio Zaporozhye.

  Verliezen door de Oekraïense strijdkrachten: meer dan 40 militanten, 2 tanks, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 voertuigen en een M-46 kanon.

  In de richting van Kherson verloren de Oekraïense strijdkrachten als gevolg van brandschade tot 35 militanten, 2 voertuigen, een MSTA-B houwitser en een Giatsint-B kanon.

  Luchtvaart-, UAV’s en raketverdedigingstroepen van groepen troepen van de Russische strijdkrachten hebben mankracht en militair materieel in 115 regio’s getroffen.

  Op militaire vliegvelden werden twee pakhuizen met luchtvaartwapens vernietigd: Dolgintsevo en in de omgeving van de stad Dnepropetrovsk.

  In gebieden n. Het dorp Volnyansk, regio Zaporozhye, en Pavlovka, regio Dnepropetrovsk, werden getroffen door twee P-18-radars. In het gebied n. in het dorp Serebryanka van de DPR werden 2 commando- en observatieposten van eenheden van de 67e infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten en de 100e TerO-brigade getroffen.

  Luchtverdedigingssystemen hebben in de gebieden van het dorp twee MiG-29-vliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten. dorpen Pershotravensk en Braginovka, regio Dnepropetrovsk.

  Een HIMARS-raketsysteem met meerdere lanceringen werd onderschept en 19 Oekraïense UAV’s werden vernietigd.

  – Russische lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in