https://www.needpix.com/photo/336284/

Een belangrijke ontwikkeling die door de westerse mainstream media vrijwel is genegeerd, maar die ernstige gevolgen heeft voor de toekomst van de NAVO.

Op 19 november kondigde Turkije aan dat het alle Amerikaanse en NAVO-schepen de toegang tot de Zwarte Zee verbiedt, bericht Terroronthetube.

Er vindt een enorme Amerikaanse marineopbouw plaats in het oostelijke deel van de Middellandse Zee – maar de Turkse zeestraten zijn voor hen gesloten.

De Turkse marinecommandant heeft gezegd: “We verklaren dat we de NAVO en Amerika niet in de Zwarte Zee willen.”

De beslissing werd genomen na een telefoongesprek van Erdogan met Poetin.

Turkije heeft geweigerd Hamas te erkennen als ’terroristische organisatie’, wat de VS ergert. Bovendien heeft Erdogan Israël een terroristische staat genoemd.

In een toespraak voor zijn Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij verklaarde hij:

“Israël houdt vast aan een strategie van totale vernietiging van de stad en haar bevolking. Het richt staatsterreur aan en bombardeert doelbewust burgers die op de vlucht zijn. Ik zeg openlijk, met een zuiver hart, dat Israël een terroristische locatie is.”

“Israël heeft de afgelopen 40 dagen onophoudelijk oorlogsmisdaden begaan … doelbewust op ziekenhuizen, straten en moskeeën in Gaza, met de volledige steun van het Westen.”

Hij beschuldigde Netenyahu van “het uitvoeren van de meest gruwelijke aanval tegen vrouwen en kinderen in de hele geschiedenis,” en het dreigen met kernwapens.

Turkse zeemachten die nu aanwezig zijn in het oostelijke deel van de Middellandse Zee plannen een grootschalige oefening: wat volgens de regels van het spel betekent dat Amerikaanse schepen uit de weg moeten. Het verklaarde doel is om “een einde te maken aan het maritieme terrorisme” (!) Veel Arabische landen zullen deelnemen.

  Martin Armstrong: Westerse leiders - die eigenlijk fascisten zijn - financierden de terreuraanslagen in Israël om Rusland in WOIII te trekken

De relatie tussen Turkije en de NAVO-landen is er de laatste tijd niet beter op geworden.

Gelukkig is er één land dat het lef heeft om de acties van Israël correct te beschrijven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israel verliest strijd om harten en geesten terwijl het de aanvallen in Gaza voortzetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de Bovenklasse jou ziet
Volgend artikelHet is officieel – De VS en het VK hebben Oekraïne onder druk gezet om een vredesakkoord met Rusland af te wijzen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Avatar, elke dag wordt het mij duidelijker waarom deze film mij toen zo aansprak.
  Eigenlijk wisten we allemaal wat er zo fout zat in onze wereld.

 2. Erdogan lijkt een opportunist en lijkt mee te waaien waar hij het meeste profijt van heeft.
  Ondertussen een grote mond open trekken en opengesperde neusvleugels alsof er rook uit moet komen.
  Misschien toeval, maar is het iemand opgevallen dat Hugo de Jonge nagenoeg dezelfde haakneus heeft waarbij de neusvleugels wijd open staan? ( kan ook van de coke zijn)
  Misschien ook toeval dat ze vergelijkbare streken hebben?

 3. Daarom volgens video van Emil Cosman (gisteren) gaat NATO schepen schenken aan de Oekraïne probleem opgelost nieuwe vlag gen probleem

 4. Volgens mij is Turkije is toch ook een NAVO-land? Ik denk dat, toen dat was overeengekomen, met de huidige situatie en kennis: “ een brug te ver” is geweest. Het wordt steeds gekker in deze wereld.

 5. Op basis van het Verdrag van Montreux (1936) is Turkije verplicht de zee-engten van de Dardanellen en de Bosporus open te houden voor de vrije doorvaart van niet-Turkse en niet-oorlogsschepen onder bepaalde praktische voorwaarden.

  Met het oog op de verkiezingen heeft de Turkse premier, Recep Tayyip Erdoğan, de uitvoering van een reusachtig project beloofd waarmee een verbinding tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara zal worden geschapen en dat de naam „Kanaal van Istanboel” zal dragen. Volgens de Turkse premier zal het project worden bekostigd met de tol die voor de doorvaart door deze verbinding zal worden geheven.

  De vraag rijst echter waarom een schip ervoor zou kiezen om door dit „kanaal” te varen, waar het tol moet betalen, en niet door de Bosporus, waar de doorgang vrij is.

  De uiteindelijke vraag is of het opkomende Turkije probeert het Verdrag van Montreux te herzien door de vrije doorvaart voor niet-oorlogsschepen te verbieden.

  Gelet op het Verdrag van Wenen (1969), de zeerechtverdragen, de internationale verdragen die de status van de zee-engten van de Dardanellen en de Bosporus na 1936 vermelden, maar ook hiermee verwante internationale jurisprudentie in het algemeen, is er geen reden om het verdrag van Montreux te herzien.

  Een eventuele stap van de Turkse regering om deze internationale zee-engten tot Turkse wateren te verklaren is strijdig met alle internationale praktijken.

 6. Geen Turkse boot mag nog varen door , De Straat van Gibraltar ,,, als antwoord op zijn ( erdoganneke )overheersende woorden over toegang tot de zwarte zee , dus hij die zichzelf en familie heel veel geld hebben gegeven , uiteindelijk gestolen van elke Turkse burger , laten op nieuw de burgers die hij besteelt , bloeden voor het gevolg van zijn leugens , wie gelooft dat mannetje , zichzelf kledend in wat de Bey van Byzantium droeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in