Kyle Rittenhouse, 17, in verband met de dodelijke schietpartijen.

Het Witte Huis stuurt 1.000 Nationale Garde militairen en 200 federale agenten  om de gewelddadige rassenrellen aan te pakken die de stad Kenosha de afgelopen dagen hebben geteisterd, meldt RT. Dit nadat een blanke 17-jarige jongen gewapend met een automatisch geweer twee mensen heeft doodgeschoten in verband met de chaos.

In Kenosha zijn gewelddadige rellen aan de gang sinds een zwarte man, de 29-jarige Jacob Blake, door de politie werd neergeschoten in verband met een interventie op zondag.

Gewelddadige meutes van zwarten en linksen zijn de straat op gegaan en hebben huizen en auto’s in brand gestoken, eigendommen vernield en de politie aangevallen. Milities  bestaande uit blanke mannen hebben zich tegelijkertijd bewapend om hun eigendommen te beschermen nadat de lokale Democratische autoriteiten de chaos hebben laten voortduren.

Tijdens de nacht op woensdag werden er twee gedood en een andere werd gewond door de blanke 17-jarige Kyle Rittenhouse, die gewapend was met een automatisch geweer, meldt de Daily Mail.

Rittenhouse is gearresteerd op verdenking van moord, wat veel conservatieven in de Verenigde Staten, die geloven dat de tiener uit zelfverdediging heeft gehandeld, heeft verontwaardigd. Op een video van het incident is te zien dat Rittenhouse tegen het hoofd is geschopt en met een skateboard is aangevallen in verband met de schietpartij.

De Amerikaanse regering reageert nu door 1200 man naar Wisconsin te sturen. Dit zijn 1000 man van de Nationale Garde, en iets meer dan 200 vertegenwoordigers van de federale politie.

“President Trump veroordeelt geweld in al zijn vormen en gelooft dat we alle Amerikanen moeten beschermen tegen chaos en wetteloosheid”, zegt Kayleigh McEnany, de perswoordvoerster van het Witte Huis, in een verklaring. Donald Trump verklaart dat hij met de gouverneur van Wisconsin heeft gesproken die de “federale steun accepteert”.

De interventie van de politie tegen Jacob Blake op zondag werd op filmmateriaal vastgelegd. De film laat zien hoe Blake meerdere malen door de politie wordt beschoten wanneer hij, ondanks oproepen om te stoppen, naar zijn auto gaat en de autodeur van de bestuurdersplaats opent. Later blijkt dat er een mes is gevonden op de vloer bij de bestuurdersstoel, meldt WBAY.

De 29-jarige zwarte heeft de schietpartij overleefd, maar volgens zijn familie is hij vanaf zijn middel verlamd.

Antifa en BLM vielen eenzame blanke man aan – drie aanvallers neergeschoten, twee dood

Nationale Gardisten keren Peking Joe de rug toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here