U.S. Department of State from United States / Wikikmedia / (Public Domain)

Het Docket Project van de Clooney Foundation for Justice vaardigt geheime arrestatiebevelen uit voor journalisten in Europa wier berichtgeving positief is over Rusland, een maatregel die een woordvoerder van het Kremlin als “krankzinnig” heeft bestempeld, schrijft Cassie B.

We zijn ons er inmiddels allemaal pijnlijk van bewust dat feiten en de waarheid er voor veel mensen niet toe doen als ze niet overeenkomen met hun standpunten, en nu probeert deze stichting, die is opgericht door acteur George Clooney en zijn vrouw, mensenrechtenadvocaat Amal Clooney, juridische processen te gebruiken om professionals te stoppen met het doen van hun werk.

De juridisch directeur van The Docket Project, Anna Neistat, vertelde onlangs aan Voice of America radio dat ze de arrestatiebevelen proberen te verkrijgen door een beroep te doen op de Europese landen die wetten hebben tegen “oorlogspropaganda.” Ze kondigde aan: “We dienen verzoeken in om strafvervolging in te stellen in landen waar deze bepaling in het wetboek van strafrecht staat.”

Ze voegde eraan toe: “Als het arrestatiebevel wordt uitgevaardigd, wordt het in wezen een EU-breed arrestatiebevel via Europol. Dit betekent dat journalisten mogelijk gearresteerd en uitgeleverd kunnen worden aan het land dat onderzoek naar hen doet.”

Ze wilde de namen van de journalisten die het doelwit zijn niet bekendmaken, maar gaf wel toe dat ze zich richten op “de meest prominente Rusland propagandisten”.

Ze scheen vooral plezier te beleven aan het idee om de journalisten tegen wie ze het gemunt hebben op het verkeerde been te zetten, door uit te leggen dat ze geheime arrestatiebevelen willen.

  Klokkenluider zegt dat de vrouw van de Oekraïense president Zelensky een kinderhandelnetwerk runt

“We vragen aanklagers om geheime arrestatiebevelen uit te vaardigen… zodat de namen niet onthuld worden. We willen dat deze personen naar andere landen reizen en daar gearresteerd worden. Het is beter dat ze in het ongewisse worden gelaten in plaats van een duidelijke waarschuwing te krijgen,” zei ze.

Ze overwegen ook om het Internationaal Strafhof (ICC) te vragen een onderzoek in te stellen naar de betrokkenheid van bepaalde journalisten bij wat zij “aanzetten tot genocide” noemt. Hoewel ze toegaf dat dit juridisch ingewikkeld is en het hof al overbelast is, lijkt het erop dat ze alle mogelijke wegen onderzoeken om verslaggevers te censureren wiens informatie ze ongemakkelijk of niet vleiend vinden.

Russische autoriteiten klagen over dubbele standaard

De Russische autoriteiten klagen over een dubbele standaard en zeggen dat Westerse landen niets doen wanneer Russische journalisten door Oekraïne worden vervolgd. Dmitry Polyanskiy, de eerste permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, zei dat Kiev vaak opschept over het doden van Russische journalisten. Hij noemde verschillende journalisten die recentelijk zijn omgekomen door toedoen van Oekraïense speciale diensten, waaronder oorlogscorrespondent Semyon Yeremin van Izvestia, die in april werd gedood door een Oekraïense kamikaze-drone. Hij noemde ook Sputnik oorlogscorrespondent Rostislav Zhuravlev, Rossiya-24 oorlogscorrespondent Boris Maksudov, Vladlen Tatarsky en Darya Dugina.

De vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, beschimpte Clooney en zijn stichting op sociale media in een bericht op X waarin hij ook zijn acteerkunsten denigreerde. Hij schreef: “Een zekere middelmatige acteur genaamd George Clooney heeft besloten om zijn stichting te gebruiken om Russische journalisten over de hele wereld op te jagen en te vervolgen.”

  We zullen allemaal antistralingspillen nodig hebben als onze leiders deze weg blijven volgen

Hij voegde eraan toe: “De moeite zou echter verspilde moeite zijn: onze professionele journalisten zullen hem eerst vinden. Het zijn zeer oplettende en hoogopgeleide mensen. En ze zullen een praatje maken “van zonsondergang tot zonsopgang.”

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, hekelde de zet. Ze wees erop dat een van de verklaarde doelen van de Clooney Foundation for Justice het beschermen van journalisten is; voor de Clooneys betekent dit blijkbaar “hen opjagen door middel van politiek en etnisch gemotiveerde strafrechtelijke vervolging.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

George Clooney zegt dat het tijd is om elke ongevaccineerde persoon een injectie te gevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBuzzer beater – Russische generale staf wil einde maken aan Oekraine door Elektronische Oorlogvoering
Volgend artikelHier is hoe Poetin zal reageren op een NAVO-aanval
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Spetznas elite een bezoekje aan mister Clowney laten brengen. Worden we meteen bespaard van toekomstig prutswerk van deze verwende loser.

  • Heje ook zo’n hekel aan die arrogante knoeiers? Ik moet de eerste goede film van die verwaande kwast nog zien.
   Moeders mooiste jochie…..hollywood pedo……en ik zie dat stuk niks al met zijn bakkes aan de adenochroom hangen.
   Vetjek……!!!!

  • Typisch voorbeeld van ‘gelóófsgekken’ : ze gelóven onvoorwaardelijk in het ‘goede’ Westen, de ‘goede’ V.S. althans–hoe kríjg ik ’t eruit !!–en het ‘slechte’ Rusland, gelóven onvoorwaardelijk in het heilzame van de vaccinaties, gelóven onvoorwaardelijk in wat zij voor ‘wetenschap’ houden..en in feite ordinaire gigantische kwakzalverij met kwakzalversvergif is..En waarschijnlijk dus tegelijk ook in engeltjes en vagevuur of wat ook, kan bij die gasten makkelijk samengaan…
   Echte eerlijke waarheidsvinding, onderzoek, twijfel, bewijsvoering, logisch kritisch denken zijn geen mogelijkheden in hún brein…Blind de kant kiezen waarvandaan de money naar je toerolt, tjaaa…
   Indrukwekkend….

 2. Dat word het einde van zijn carriere, dan gaat er geen producent meer zijn die hem een rol aanbied omdat het grootste deel van het volk wijs zal wegblijven.

  • Ik denk dat het ook niet de bedoeling is dat er binnenkort nog films worden geschoten.
   Ze zijn alles zelf actief aan het afbreken.
   Kijk naar de pure bagger die Disney produceert.
   Het lijd allemaal verlies en het kan hun geen reet schelen.
   Dat is abnormaal gedrag voor een bedrijf.

   • Er is zoveel geld beschikbaar bij de “club met de grote neuzen”, dat verlies er niet toe doet. Het gaat ze om de invloed.

 3. daar heb nog zo,n idioot met iets om zijn strot , clooney trouwt niet meer zei hij nee hij pakt liever kinderen de hond.

 4. Gewoon zijn films niet meer bekijken is snel over met deze paardenlul kijk maar naar Buckler.😜😂😂😂🖕💉⚰️

 5. Ach aan dit alles merk je dat de paniek onder de elite in Amerika hoog is, ze leveren allemaal rijkdom in daar houden zij niet van.
  En Clooney is gewoon onderdeel van Holywood.

 6. Volgens een bericht op Clooney Foundation was het bericht uit bovenstaand artikel een foutje van een van de medewerkers… Wel grappig om even op die site rond te neuzen. Bill en Melinda Gates Foundation is hun grootste sponsor. Wie had dat kunnen bedenken.

 7. De facistische escalatie in het westen gaat nu bijna loodrecht naar boven.
  Dit gaat de grootste groep slapers definitief wakker trappen.
  Ik vind dat positief.

 8. Margaret Thatcher viel op kleine meisjes, Angela Merkel op tiener meisjes, Barack Obama met zijn “vrouw” Michael, Macron met zijn manwijf, de homo Zelenkski doet ook aan “sociaal aanvaardbaar” gedrag, door zich te laten vergezellen door een vouw die never nooit zijn sponde met hem deelt. George Clooney is er een van dat zelfde recept, en leeft toch al een twijfelachtig bestaan, alleen hierdoor. Het is niet slim voor deze mensen om op deze wijze in de spotlights te treden, je wordt daar snoeihard op afgerekend. Kijk naar Robert de Niro, hoeveel meer kun je jezelf voor gek zetten? zo vraag ik me af.

 9. Heje ook zo’n hekel aan die arrogante knoeiers? Ik moet de eerste goede film van die verwaande kwast nog zien.
  Moeders mooiste jochie…..hollywood pedo……en ik zie dat stuk niks al met zijn bakkes aan de adenochroom hangen.
  Vetjek……!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in