Omdat we zo dicht bij het naderen van de nagelbijtende periode van 21 tot 24 februari komen, waar zo velen op anticiperen, dacht ik dat het goed zou zijn om alle recente, topontwikkelingen met betrekking tot de mogelijkheid van een nieuw ‘groot’ Russisch offensief te bundelen. Sommige daarvan zijn al genoemd in een eerdere update, maar we zullen ze nogmaals aanhalen om al het relevante materiaal te centraliseren, schrijft Simplicius The Thinker.

1. Ten eerste zijn er twee gerenommeerde kanalen die nu bevestigen dat er binnen een week grote acties komen. Romanov Lite, die velen van u kennen, is een commentator op de Krim die ook samenwerkt met enkele Russische/Donbass-eenheden, hen helpt bevoorraden en vaak met hen op de linies wordt gezien. Hij plaatste dit bericht dat het binnenkort GO TIME is:

Let op, de specifieke bevestiging van iets dat wij hier in een van de recente rapporten hebben voorspeld, namelijk dat het offensief waarschijnlijk niet allemaal tegelijk van start zal gaan, maar in verschillende fasen om de verwarring te maximaliseren, de AFU wat tijd te gunnen om verwoed reserves naar de ene richting te sturen om de stroom te dempen, om vervolgens in een geheel andere richting massaal van start te gaan in onversterkt gebied.

2. Vervolgens gaf een ander gerenommeerd kanaal deze dringende alarmoproep uit:

“Van “2 Majors” TG Channel:

Inwoners van Oekraïne
Iedereen begrijpt dat de afgelopen maand, waarin de Russische strijdkrachten het initiatief namen, een voorbereiding was. Open bronnen noemen Sumy, Chernigov, Kharkov en Zaporizhia als mogelijke richtingen voor een offensief.
Inwoners van deze gebieden kunnen met eigen ogen zien hoe de AFU deze steden en gebieden voorbereidt op de verdediging. Het gebied wordt ondermijnd, er worden versterkingen gebouwd, militaire colonnes en bussen met huurlingen rijden rond.
Het Oekraïense opperbevel beschikt over goede inlichtingen van Amerikaanse satellieten, verwerkt door ervaren analytische centra.
Maar het officiële Kiev kondigt de evacuatie van de bevolking niet aan. Omdat in de steden versterkte gebieden worden gebouwd en de burgerbevolking opnieuw een menselijk schild wordt. De evacuatie in Kupyansk werd aangekondigd nadat de Russische strijdkrachten de stad op 7-10 km waren genaderd.
Het is absoluut noodzakelijk dat de Oekraïners deze steden verlaten. De Russische strijdkrachten zullen geen politieoperatie meer uitvoeren. Zulke onzin als in Mariupol, toen de positie van een vijandelijke sluipschutter/machinegeweerschutter niet kon worden geëlimineerd omdat in een vervallen gebouw van vijf verdiepingen “burgers kunnen zitten”, zal niet meer van toepassing zijn.
En na allemaal gruwelijke video’s van martelingen en schietpartijen op onze soldaten, de vreugdevolle reactie van een groot aantal Oekraïners daarop, is de houding van soldaten en officieren tegenover de “vreedzame bevolking” enigszins veranderd.”

3. Onlangs kregen we de allereerste bevestiging – met echt fotografisch bewijs – van Russische troepenopbouw aan de grens van Oekraïne die lijkt op die van vóór februari 2022. Hier zijn satellietfoto’s van een ervan; naar verluidt zijn er dergelijke troepenverzamelingen in de regio’s Koersk en Voronezj, die direct boven de Oekraïense oblasten Sumy en Kharkov liggen.

4. Er zijn nu verschillende berichten over de bouw van grote veldhospitalen in ten minste twee verschillende regio’s, wat opnieuw doet denken aan precies wat er de vorige keer gebeurde voor het begin van de SMO. En een hoge luitenant van de AFU verklaarde dat 10.000 Russische troepen zich over de grens bij Sumy hebben verzameld.

Senior luitenant van de strijdkrachten Andrej Goelakov voor The Times

Volgens hem hebben de indringers daar een veldhospitaal gebouwd, en dit is een aanwijzing dat de Russen offensieve acties plannen, zoals ze vorig jaar hebben gedaan.

Interessant is dat dit wordt gekenmerkt als “de grootste concentratie die er ooit is geweest”, ook tijdens de opbouw van vorig jaar. 10.000 lijkt niet veel troepen. Maar het toont alleen maar de juistheid aan van onze veronderstelling uit het deel 1-rapport, waaruit bleek dat Rusland slechts een klein deel van de troepen inzette waarvan iedereen dacht dat ze dat deden. De inval in Sumy vorig jaar moet ook zeer klein zijn geweest, een brigade of twee in omvang (of beter gezegd, meerdere BTG’s).

Ook kunt u in bovenstaand bericht zien dat de Russen naar verluidt grind hebben gelegd op de routes langs de grens, waardoor de rasputitsa-problemen teniet worden gedaan.

Een ander bericht:

Volgens buitenlandse inlichtingen is er een tactische groep van de Russische strijdkrachten met in totaal 26.800 mensen op het grondgebied van Wit-Rusland. De troepengroep is bewapend met 18 gevechtsvliegtuigen en 25 helikopters van verschillende types, alsmede 116 tanks, waaronder T-90, en enkele honderden gepantserde gevechtsvoertuigen.

Bovendien hebben wij volgens de vijandelijke inlichtingendienst 6 Iskander-raketwerpers en 26 verschillende soorten MLRS ingezet. In de stad Grodno wordt een ziekenhuisbasis ingezet op basis van het 1134e VCMC.

5. Een enorm 80 km lang konvooi bevoorradingsvrachtwagens van het Russische leger zou momenteel langzaam door de modder rijden tussen Mariupol en Berdiansk, volgens “adviseur van de burgemeester van Mariupol” Petro Andryuschenko. Vergeet niet dat dit de verbannen Oekraïense “ex-adviseur” is van het vorige bestuur van Mariupol vóór de bevrijding.

Andryuschenko is dezelfde die de vorige keer meldde dat de Russische troepen ten noorden van Mariupol massaal met “tienduizenden” zijn toegenomen, wat later werd gespecificeerd als een toename van 10.000 tot 30.000 manschappen.

 

6. Oekraïens parlementslid Goncharenko beweert dat in het uiterste westen van Wit-Rusland een groep ‘Wagner’-soldaten is gesignaleerd.

7. En naar verluidt worden bussen vol met 1700 Wagner-soldaten richting Zaporozhe gestuurd (een van de op handen zijnde aanvalslinies in het komende offensief):

Sommigen denken echter dat ze op weg zijn naar Ugledar, wat logischer zou zijn omdat Wagner-strijders bekend staan als specialisten in stedelijke gevechten. En in de afgelopen dagen hebben de Russische mariniers zich eindelijk verschanst in de eerste stedelijke nederzettingen aan de rand van Ugledar, wat zou kunnen betekenen dat Wagner nu wordt gestuurd om zich voor te bereiden op een daadwerkelijke stedelijke bestorming van die stad.

  Rusland zal het sturen van F-16's naar Oekraïne beschouwen als agressie die de wederzijdse verdedigingsovereenkomst met Noord-Korea activeert

8. Russische Buks en andere AD wordt ook gezien in de richting van Mariupol naar de waarschijnlijke offensieve vectoren:

9. Houd er rekening mee dat er ook andersdenkenden zijn die beweren dat er niet alleen op korte termijn geen “groot offensief” komt, maar dat Rusland in feite “niet in staat” is om zelfs maar een dergelijk offensief te lanceren.

10. Wij hebben de vermeende aantallen de vorige keer al gemeld, maar zullen ze hier nog eens op een rijtje zetten:

“De Russische Federatie heeft 1.800 tanks, 3.950 gepantserde voertuigen, 2.700 artilleriesystemen, 810 gemotoriseerde kanonnen uit het Sovjettijdperk, zoals Grad en Smerch, 400 straaljagers en 300 helikopters voorbereid voor de komende massale aanval op Oekraïne . Foreign Policy schrijft erover.”

Met name in het licht van de 700-750 gevechtsvliegtuigen en helikopters circuleren er ook geruchten in de Oekraïense ether dat de Russische luchtmacht tijdens het komende offensief niet alleen in een geheel nieuwe doctrine zal opereren, maar dit recentelijk al heeft gezien.

“Voorheen werd de luchtmacht beschermd, ze vloog bijna niet in de actiezone van de Oekraïense luchtverdediging. Nu hebben ze besloten de tactiek te veranderen,” zegt de gesprekspartner van de journalisten. Volgens de bron van de journalist heeft de Russische Federatie nog steeds een voordeel in de luchtvaart ten opzichte van de strijdkrachten. Ondanks het feit dat Russische vliegtuigen en helikopters massaal zullen worden neergeschoten, zal dit bepaalde problemen opleveren voor het Oekraïense leger.”

De “nieuwe doctrine” houdt in dat de Russische luchtmacht veel dieper in het hart van het Oekraïense land zal binnendringen, in plaats van langs de randen van de contactlijnen te vliegen uit angst te worden neergeschoten, zoals nu gebeurt.

Negeer de angstige kop in bovenstaande tweet, het is gewoon een verwijzing naar de ‘geruchten’ over de verschuiving in de strategie van het Russische ministerie van Defensie.

Er wordt beweerd dat Russische gevechtsvliegtuigen dit de afgelopen weken al hebben gedaan, evenals “nieuwe soorten drones”. Er zijn niet alleen een paar interessante video’s opgedoken – één daarvan toont een Russische Su-24M die over Kherson vliegt op een hoogte die hoog genoeg is om te suggereren dat hij geen angst heeft voor AD (d.w.z. 900-1500 meter in plaats van de gebruikelijke 30-100 meter), maar ook klaagde de AFU een paar dagen geleden dat een soort nieuwe reeks drones met een “groot bereik” en “grote hoogte” diep over hun grondgebied vloog:

Ze zeiden dat ze op meer dan 5.400 – 6.100 meter vlogen, wat extreem hoog is voor de meeste soorten drones in dit conflict. Dit viel slechts enkele dagen later samen met een grote Russische aanval met kamikaze- drones, die werd uitgevoerd door een “nieuw type” drone met een duidelijk ander geluidspatroon dan het beroemde Shahed/Geran/Dorito “grasmaaier”-geluid. Deze drones hadden een veel “dieper” motorgeluid dat wellicht duidde op een grotere of krachtigere drone.

 

En dit was aan de kop van berichten dat Iran verschillende nieuwe types “grotere drones” aan Rusland had geleverd, die wij in een eerder artikel vermeldden, waarschijnlijk de Shahed-129 en meer Mohajer-6’s, alsmede volgens sommigen misschien de Shahed-171. Natuurlijk is het voorlopig allemaal speculatie.

Maar het interessante aan dat vluchtpatroon in bovenstaande grafiek, die rechtstreeks afkomstig is van Oekraïense kanalen zelf, is dat het een diepe observatie laat zien in de diepste achtergebieden van de AFU. En aan de vooravond van een mogelijke grootschalige militaire actie suggereert het een verkenning van de kritieke achtergebieden van de AFU om in de komende dagen massale aanvallen op hen voor te bereiden.

Volgens de nieuwe doctrine van de RuAF zijn er berichten zoals de volgende:

Blijkbaar heeft Rusland veel meer directe precisie raketaanvallen (PGM) op Oekraïense posities uitgevoerd. Dit is om twee redenen van groot belang: ten eerste bestonden de Russische aanvallen lang geleden vaak uit twee hoofdkampen: kortdurende ’tactische’ artillerie van verschillende soorten, en ‘strategische’ kruisraketaanvallen op kritieke infrastructuur, gelanceerd door zware bommenwerpers enz. Maar dit betekent een verschuiving naar vitale slagvaardigheid op middellange afstand, waarbij Russische straaljagers zoals Su-24m’s, Su-30, Su-34, enz. deze nieuwe raketten waarschijnlijk lanceren op tactische doelen net achter frontlijneenheden.

Er zijn verschillende bewijzen om dit te staven. Niet alleen hebben we verschillende video’s gezien van Dmitry Medvedev die Russische raketfabrieken bezoekt die precies deze munitie produceren, ter aankondiging van de enorme toename van hun productie (hier en hier).

Maar er zijn onlangs ook video’s opgedoken waarop Su-34’s actiever dergelijke lucht-grond PGM’s voor de middellange afstand afvuren op posities van de AFU (hier en hier).

En ook waren er de herhaalde recente waarschuwingen over Russische troepen die “nieuwe tactieken” toepassen, zoals luchtballonnen met reflectoren eraan om de Oekraïense AD te verwarren/uit te schakelen, evenals steeds complexere golven van dummy “lokraketten”.

Dus als we die dingen bij elkaar optellen, zien we dat Rusland in de komende escalaties waarschijnlijk zijn luchtmacht (de totale luchtmacht, inclusief nieuwe drones) op steeds actievere manieren zal inzetten om een uitgeput Oekraïens leger te vernietigen. Een van de redenen waarom het zeker is dat zij dit zullen doen, is dat het Oekraïense luchtverdedigingsnetwerk, in tegenstelling tot wat UA-bronnen beweren, op dit moment zo goed als onbestaande is.

Eén ding moet men leren: hoe belachelijker de beweringen van UA, des te meer ze precies het tegenovergestelde overcompenseren. Dus de recente beweringen van 80-100% neerschietingen van Russische raketten zijn in feite het tegenovergestelde. Uit een grondige analyse blijkt dat Oekraïne bijna niets meer neerschiet. Ze hebben bijna geen AD meer, behalve manpads. De meesten weten niet of weinig hoe ze westerse systemen moeten behandelen. Hun oude S-300’s zijn tot bijna niets gereduceerd, en ze hebben slechts een paar eenheden NASAM’s en Iris-T, die meestal allemaal in Kiev zijn gestationeerd om de hoofdstad te beschermen.

  Het voorzienbare einde van Oekraïne

Mensen beseffen niet hoeveel raketten er nodig zijn om zelfs maar één stad adequaat te beschermen. Alleen al rond Moskou heeft Rusland bijvoorbeeld 12 bataljons S-400’s. Een enkel bataljon heeft 8 lanceerinrichtingen met 32 raketten. 12 x 8 = 96 lanceerinrichtingen met 384 raketten. En dit is nog maar de S-400 alleen. Er zijn daar ook talloze andere gelaagde/geïntegreerde SHORAD-systemen zoals Pantsirs, enz. gestationeerd (hier en hier).

Dus, in totaal zijn er waarschijnlijk honderden AD-systemen alleen al voor Moskou, wat neerkomt op duizenden totale raketberekeningen (en hetzelfde voor St. Petersburg). Kiev daarentegen lijkt in totaal 2-4 NAVO-lanceerinrichtingen te hebben, met een paar extra manpads erbij, evenals mobiele systemen voor de korte afstand, zoals de onlangs gesignaleerde Britse Starstreak op de Alvis Stormer rond Kiev.

Kortom, het AD-netwerk van Oekraïne is in SLECHTE-conditie. En ik denk dat dit de reden is dat de Russische luchtmacht meer en meer straffeloos begint te opereren. En zodra nog MEER vliegende stukken zich in de strijd mengen, zal dat de samengestelde effecten creëren waarover ik het de vorige keer had, en de resterende AD volledig overmeesteren en de AFU verwoesten. En dit sluit aan bij de genoemde ‘geruchten’ dat de volgende fase een veel offensievere RuAF zal kennen.

En trouwens, er is veel meer bewijs waarom de Oekraïense AD zozeer is gedegradeerd dat hij niet meer bestaat, maar ik denk dat dit buiten het bestek van deze eenvoudige Sitrap valt en ik wil niet op elk punt ingaan – maar weet wel dat dit deel niet louter speculatie is, maar gebaseerd is op een zware, nauwkeurige, langdurige analyse met veel bevestigende feiten, waaronder de directe verklaringen van verscheidene RuAF-piloten in interviews op het Russische MoD-kanaal, waarin zij dit rechtstreeks verklaren.

Zeg ik dat UA überhaupt geen manier heeft om zich tegen luchtaanvallen te verdedigen? Nee, natuurlijk niet, ze hebben nog steeds voldoende manpads (hoewel ik geloof dat ze niet meer zo talrijk zijn als vroeger), en als er een massale gecoördineerde Russische luchtmachtinspanning komt, zal er natuurlijk een toename zijn van het aantal slachtoffers en neergeschoten vliegtuigen – dat is nu eenmaal de manier van oorlog voeren. Maar de vraag is of dat het waard is. Als onze voorspelling over de degradatie van de UA AD juist is, zal het waarschijnlijk meer dan de moeite waard zijn, omdat de RuAF nieuw geproduceerde PGM’s zal leveren op een nooit eerder geziene manier, die de verwoestende effecten van de grondtroepen sterk zal vergroten.

11. Poetin heeft Loekasjenko gisteren in Moskou ontmoet. Dergelijke persoonlijke ontmoetingen tussen belangrijke personen vinden vaak plaats aan de vooravond van iets belangrijks, aangezien zij waarschijnlijk onder vier ogen moeten spreken over de laatste logistieke details en voorbereidingen met betrekking tot Russische troepen die mogelijkerwijs in/van/rond Wit-Rusland zullen trekken of andere Wit-Russische deelname, logistiek of anderszins.

12. Het gemelde grote aantal Russische artillerie- en langeafstandsraketaanvallen (ze vinden nog steeds plaats, alleen niet meer zo vaak – op een gegeven moment eens per week, nu om de 2-3 weken) is waarschijnlijk een laatste opbouw van voorraden en inventaris vóór de lancering van grotere, gecoördineerde offensieven. De Russische raketaanvallen zijn recentelijk wel toegenomen, maar in kleinere, meer gerichte partijen dan gewoonlijk.

13. In een eerder bericht werd al vermeld dat Poetin nu officieel een grote State of the Nation-toespraak zal houden op 21 februari, precies op de verjaardag van zijn cruciale toespraak van 21 februari 2022, waarin hij voor het eerst de erkenning van de onafhankelijkheid van de LPR/DPR aankondigde, wat de weg vrijmaakte voor de grote toespraak van 24 februari waarin de feitelijke volledige militaire lancering van de SMO-invasie werd aangekondigd.

Omgekeerd zou Biden op 20 februari naar Polen vliegen om Zelensky te ontmoeten, en Biden en Zelensky zullen naar verluidt een gezamenlijke toespraak houden op 21 februari. De timing is zeer climactisch en intrigerend. En het feit dat Biden letterlijk vlak naast de deur zal zijn op de mogelijke dag/avond van een massale offensieve lancering (met mogelijk enorme luchtaanvallen op slechts enkele kilometers afstand van hem) lijkt bijna voorgecalculeerd voor escalatie.

Er zijn nu zelfs geruchten (hoewel de “bron” onzeker is) dat het onderwerp van Poetins toespraak zal draaien om de NAVO-escalaties, het verraad, de Nord Stream-aanvallen (Russische VN-afgevaardigden hebben net een resolutie daarover ingediend om samen te vallen), en de Amerikaanse biolabs-onthullingen. Sommige van de wildere speculaties/geruchten gaan over een erkenning van Transnistrië (en zelfs Ossetië) als Russisch grondgebied, of een aankondiging van een nieuwe mobilisatie, maar dat zijn waarschijnlijk meer wilde en onwaarschijnlijke vermoedens.

Daar komt nog bij dat de Russische federale raad en Doema op 22 februari een “buitengewone zitting” (betekent eigenlijk ongepland) zullen beleggen, die bedoeld zou kunnen zijn om nieuwe initiatieven te bekrachtigen die in de toespraak van Poetin zijn aangekondigd.

Als de geruchten kloppen dat de geplande 1 uur durende toespraak zal gaan over de verschillende overtredingen van de NAVO, dan duidt dit op de waarschijnlijke aankondiging van een grote Russische escalatie. Of dat nu betekent dat dit als retoriek wordt gebruikt om de komende offensieve aankondiging te rechtvaardigen OF een mogelijke onvoorziene doctrinaire escalatie, zoals de aankondiging van nieuwe “rode lijnen” voor NAVO-wapenleveranties/satelliet-ISR met een formelere waarschuwing dat Rusland zal beginnen met het neerschieten ervan of het treffen van bepaalde faciliteiten, enz.

De toespraak zou waarschijnlijk ook een poging doen om Ruslands nieuwe/geactualiseerde doelstellingen van de SMO te schetsen om de mensen een idee te geven van waar het echt om gaat, en een mogelijk idee van hoe/wanneer de mensen kunnen verwachten dat de oorlog zal eindigen.

14. Poetin heeft zojuist enkele grote benoemingen en promoties in de generale staf gedaan. Andrey Mordvichev, die naar verluidt de aanvallen op Azovstal leidde, is bevorderd tot generaal van het Centraal Militair District (waarover Lapin vroeger het bevel voerde). Luitenant-generaal Muradov, die eind vorig jaar werd bevorderd tot commandant van het oostelijk militair district, is nu gepromoveerd tot kolonel-generaal.

Kolonel-generaal Kuzovlev is benoemd tot commandant van het zuidelijke militaire district en luitenant-generaal Nikiforov is benoemd tot hoofd van het westelijke militaire district. Ook dit wijst op belangrijke stappen in de toekomst.

  Oorlogsmisdaad: Oekraïense strijdkrachten doden visser in regio Kherson (Video)

Velen zullen aanvoeren dat het vervangen van een aantal van je topcommandanten letterlijk aan de vooravond van je grootste veldslag een afschuwelijke tactiek is die doet denken aan “Stalins zuiveringen” aan de vooravond van WO2. Maar in tegenstelling tot wat Ukro-propagandisten zeggen over Muradov en anderen (“hij heeft de Russische mariniers doen sneuvelen!”), zijn deze benoemingen meer een “herschikking”, aangezien sommige van deze generaals al het bevel voerden over een militair district, maar zijn omgewisseld, en anderen slechts in rang zijn bevorderd. En ook hebben deze acties meer het karakter van promoties van commandanten die zich tot dusver het meest capabel hebben getoond in daadwerkelijke gevechten, dan van “zuivering om ideologische redenen” zoals Stalin zou hebben gedaan.

Kortom, Poetin manoeuvreert de meest capabele commandanten in hun ideale posities aan de vooravond van grote operaties.

De enige vraag blijft wat voor soort “opening” we kunnen verwachten voor de nieuwe fase. Zou het een massale ‘shock and awe’ zijn na een doctrinaire verschuiving (zoals in sommige van de berichten hierboven wordt gesuggereerd), waarbij Rusland het conflict meer als een ‘oorlog’ dan als een ‘speciale militaire operatie’ begint te bestrijden? De meesten van ons zijn daar begrijpelijkerwijs sceptisch over, ondanks het feit dat we in het laatste verslag hebben geschetst hoe Rusland langzaam in die richting leek te gaan, na de aanvallen op de Odessa-brug en het feit dat het zich begint te richten op de eigenlijke turbines en machinekamers van de thermische centrales, in plaats van op onderstations/transformatoren.

Lange tijd waren er geruchten over Iraanse zendingen ballistische raketten voor de middellange afstand. Velen vroegen zich af waarom Rusland ze nog niet heeft gebruikt, ondanks de westerse “bevestiging” dat het ze wel degelijk heeft ontvangen. Mijn openlijk uitgesproken mogelijkheid van vele maanden geleden was dat ALS ze echt zulke raketten hadden ontvangen, ze die waarschijnlijk zouden bewaren voor een grote ‘shock and awe’ openingscampagne voor de langverwachte volgende fase van de operaties.

Dat blijft dus een mogelijkheid. Rusland zou het offensief kunnen openen met grote ontmantelingsaanvallen op de Dnjepr-bruggen, zoals we in deel 2 hebben beschreven. Ik denk echter dat het waarschijnlijker is de bruggen te sparen tot later, wanneer er voldoende UA-reserves in de Donbass-regio zijn gestroomd – het zou logischer zijn de bruggen dan uit te schakelen, als je het überhaupt al doet (ook allemaal geschetst in deel 2).

Maar de meest waarschijnlijke methode blijft een langzaam en gespreid offensief, waar we het de vorige keer ook al over hadden. Hierbij zou elk nieuw front/vector tegelijk worden geactiveerd, om UA de reserves daarheen te laten stromen, en ze weg te halen uit andere belangrijke regio’s, om vervolgens de resterende, nu uitgeputte regio binnen te vallen.

De meest waarschijnlijke startvector lijkt steeds meer op Zaporozhe, simpelweg omdat de meest bevestigde activiteit te zien is in de sector tussen Mariupol en Kherson. De reden is dat dit de meest kritieke is. Enerzijds heb ik in deel 2 geschetst hoe Poetins grondwettelijke decreten/verplichtingen betekenen dat Charkov en de rest van Lugansk met de hoogste prioriteit moeten worden ingenomen. Maar het doorbreken van de AFU-linies in Zaporozhe heeft een nog hogere prioriteit dan dat, omdat dit het zwakste punt van Rusland is, vanwege de kwetsbaarheid van de Krim.

Het is een publiek geheim dat UA van plan is een massaal lente-offensief in de richting van Zaporozhe op te zetten om de Krimbrug te doorsnijden, wat gepaard zou gaan met gelijktijdig gecoördineerde pogingen om de Kerchbrug te doorsnijden (of het nu gaat om terreuracties of pas ontvangen GLSDB’s, ATACM’s enz.) Dit zou de Krim catastrofaal afsnijden, en dus betekent zelfs het (onwaarschijnlijke) vooruitzicht van een dergelijke gebeurtenis dat Rusland hier met de grootste autoriteit en prioriteit het initiatief moet nemen, en in feite “de rug van de AFU moet breken” in deze regio.

Ik vermoed dus dat ze hier waarschijnlijk als eerste zullen toeslaan en beginnen met het terugdringen van UA richting Zaporozhe-stad. We hebben de vorige keer al gemeld dat – dit voorziende – de Oekraïense autoriteiten al zijn begonnen met het versterken van het centrum van Zaporozhe, omdat ze weten dat er binnenkort gevechten komen.

Daarna, op gespreide wijze, zodra UA wanhopig reserves heeft gestuurd om de Zaporozhe-linie te heroveren, zou een andere grote Russische troepenmacht waarschijnlijk Kharkov of Sumy/Chernigov kunnen binnenvallen, of misschien überhaupt al die noordelijke regio’s tegelijk.

Dit is hoe we het tot nu toe zien, maar het kan nog veranderen. En er is ook goede reden om aan te nemen dat Rusland in feite op het spel staat, in die zin dat je in moderne oorlogsvoering geen concrete plannen kunt maken en niet alles op één hoop kunt gooien. Zoals we in het ISR-artikel al aangaven, zijn er veel te veel variabelen in de manier waarop uw vijand uw bewegingen kan blootleggen, en daarom kunt u het beste zeer vloeiende/variabele/modulaire plannen opstellen waarvan de onderdelen op elk moment kunnen worden gewijzigd om de ISR-overreikendheid van uw tegenstander te dwarsbomen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit überhaupt deel uitmaakt van Maskerirovka 101.

Daarom vermoed ik dat Rusland zijn belangrijkste vectoren/doelstellingen op een vloeiende Jeet Kune Do-manier heeft vastgesteld, zodat ze op elk moment kunnen worden verwisseld.

We zullen de komende dagen zien of nieuwe grote updates ons meer inzicht en duidelijkheid geven.

En vergeet niet wat Poetin vorig jaar zei over wat nog komen gaat:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland is de oorlog begonnen” en andere drogredenenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTurkije beweert dat wapens een aardbeving kunnen veroorzaken
Volgend artikelMysterieuze Russische systemen schakelen Oekraïense drones uit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Ik vind het werkelijk onvoorstelbaar als ik generaals uit alle westerse landen zulke onzin uit hoor kramen.

  De enige die het echte verhaal vertelt is McGregor.

  Laten we er geen doekjes omdraaien. Het westen met NATO heeft in de volgende landen alleen maar ellende , chaos , miljoenen burger doden veroorzaakt : Joegoslavië, Irak, Syrië, Jemen, Afghanistan, Libië en nu in Oekraïne .

  Ze hebben deze landen totaal in ellende en chaos achter gelaten. Vele miljoenen burgers hebben ze vermoord. Hun olie, gas , mineralen en goudvoorraden gestolen.

  Gelukkig is NATO en alle navo landen hun oorlogs materiaal geheel uitgeput en ik hoop met heel mijn hart dat NATO totaal vernietigd gaat worden. Deze oorlogshitsers, moordenaars moet gestopt worden.

  DOOR DE NATO ZAL ER NOOIT VREDE KOMEN !!

  NATO is een direct gevaar voor de mensheid.

  Rusland heeft NOOIT geen plannen gehad om buiten het Russische sprekende deel van Oekraïne verder westwaarts te trekken. Maar de nimmer aflatende agressie van het westen naar Rusland kan Rusland daar misschien anders over gaan denken.

  Ik hoop dat Poetin het westen gaat bevrijden van onze deep state landverraders.

  EU zijn stokpaardje was door EU geen oorlogen meer. Hoor ze de oorlogshitsers !!
  De EU is het nieuwe Hitler rijk met von der LEYEN als frau Hitler.

  Ik wil niet leven in een Hitler staat, heb ik nooit voor gekozen.

  • Mee eens. De Navo is de agressor ook in de Ukraine. US deep state ook met hun terroristische aanslag van Nordstream. Dat wordt maar even.zo gedaan terwijl hey gewoon een.oorlogsdaad is ten Duitsland maar ook Rusland.

   Laat Nato al hun wapens maar dumpen in Ukraine. Kan Rusland ze allemaal vernietigen. Last de Russen maar doorstomen totaan de Duitse grens om de wereld te laten zien dat ze serieus zijn. De Polen met hun haat tegen de Russen is belachelijk.

  • Vergeet de Friese Landverrader Wopke Hoekstra niet , deze trekhond mag zijn lot niet ontgaan.
   En SS (Sjoerd Soerdsma ) mag gelijk als nummer 2 op het schavot.
   De hiele likkers van Biden zijn ploeg

   • De Nederlanders zullen niet zichzelf weten te bevrijden, i.c. van het kartel met zijn hoerenmedia, dat geloof ik niet. We moeten voor zoiets hopen op de gevolgen van externe ontwikkelingen. Maar de NAVO is een papieren tijger.

   • Al dat tuig moet in een diepe kuil veel brandstof er over en dan aan steken zij zullen nooit mijn leider zijn ik wil mensen aan het bewind maar zeker geen moordenaars.

  • Menen jullie nou echt dat zij dat doen om ons te beschermen den als je dat geloofd ben je erg dom, het gaat om macht geld en de grondstoffen je hoeft niet erg slim te zijn als je naar het verleden kijk toen Irak werd
   aangevallen daar ging het uitsluitend om de olie en wie waren weer de slachtoffers , ja juist de mensen het volk en geloof mij nou maar Rutte en zijn linkstuig wacht op een sein van Amerika om mee aan te vallen en onze kinderen weer als kanonnen voer te gebruiken zij het geld en de macht en wij de vele doden zonen en dochters en blijf het maar roepen en zeggen Rutte ik doe niet mee ga zelf maar idioot.

 2. Het front in Oekraïne is 800 km = afstand noord Frankrijk Marseille mijnen velden en versperringen beperken een mobiele oorlog nu maar weer de geschiedenis lezen met operatie bragration

 3. @Peterus: je vergeet de trillioenen naan goud in Libie en Iraq. Libia had al genoeg goud om de USA dollar te vervangen als betaalmiddel..en, idd, RU had geen keus, ze moesten ingrijpen.
  Zoals Berlesconi zei: “de oekies zijn schuldig hieraan; al wat zij moesten doen, was stoppen met Russen vermoorden”en pesten..

  Ik hoop dat RU een groot initiatief neemt nu; heeft lang genoeg geduurd.
  Personelijk: ik zou zeggen: eis onvoorwaardelijke overgave van Oekiestan; niet: dan carpet bomb Kiev, na een waarschuwing ervoor.

  herhaal de eis, met een tweedestad.
  Geen overgave, dan tweede stad plat.

  Natuurlijk zal Mofrikana bezwaar maken; zij beschermen een andere nazi staat; negeren dus.
  Zou geen kwaad kunnen dat te doen met een EMP wapen of met neutronen wapens of Poseidon
  ——————————————————–
  De moraal van het verhaal:
  Rusland is een conservatief christelijk land wat al vanaf 1945 gedemoniseerd is door USA en andere ontwikkelingslanden.
  De Russen zijn gatekeeper voor sociale normaliteit.
  In RU is een vrouw een vrouw en is heterofilie normaal, en wordt niet geouwehoerd over 75 genders en geen masturbatie les gegeven aan kleuters en geen homotechnieken geleerd aan jonge kinderen (typerend altijd met een neger als partner)

  De nederlanders hebben een vreemde kies historie, en zullen in maart wel weerde totaal verkeerden stemmen; degenen waarop absoluut niet gestemd moet worden is links in het algemaan, VVD en D66 in het bijzonder, maar ook niet op de idiotenn van GL en de meelopers (CU en zo)

  Waarschijnelijk zal het stemvee dat WEL doen.
  Wat dan gbeurt, onafwendbaar: WO3 zal starten, NL zal gedompeld worden in armoede en overspoeld worden met gaste uit Uitvreterstan, Oekraine en Afrika.
  NL heeftdan geen voedsel productie meer, boeren zijn weggetreiterd, land staat vol met achtelijke windmolens.
  =====================================================
  RU zal geen atoomwapens gebruiken in de Oekraine; maar de Oekies zullen waarschijnelijk WEL een paarcentrales opblazen.
  heb geen twijfel; de Russen kunnen binnen een paar minuten de oorlogzoekende landen vernietigen, en gedwongen, zullen ze dat doen.

  Hun geduld lijkt eindeloos, maardat is het natuurlijk niet

 4. Democratie bestaat niet meer in NL. Het kartel heeft alles geregeld door het kartel met regeerakkoorden.

  Met klimaat onzin: bevolking volkomen genegeerd
  Met Oekraine: bevolking volkomen genegeerd
  Met energie onzin: bevolking volkomen genegeerd
  Met invoering euro: bevolking volledig genegeerd
  Met toekomstige ID: bevolking en parlement volledig genegeerd
  Met stikstof onzin: bevolking volkomen genegeerd
  Met referendum: bevolking volkomen genegeerd
  Met extreme vermindering voedsel productie: bevolking volkomen genegeerd
  Met “vluchtelingen” bevolking volkomen genegeerd
  Met sexuele misvorming van koters op school: bevolking volkomen genegeerd
  Met toewijzing sociale huurwoningen: bevolking volkomen genegeerd
  Met bouw sociale woningen: bevolking volkomen genegeerd
  Met gedwongen gifinjecties: bevolking volkomen genegeerd.

  …en in maart stemmen ze weer op dat kartel; wedden?

  • Het goud en zilver en andere waarde volle grondstoffen heeft dat tuig zich allang verdeeld en hoeveel slacht offers het moet en mag kosten hebben zij al 1 jaar geleden gezegd ruim 5 miljard levens en alle middelen mogen worden in gezet ook bio wapens zoals de corona gift spuit of zijn jullie dat al vergeten. Slaap lekker verder.

 5. Ooit was NL een prettig land. Ik weet nog dat de bijstand werd ingevoerd; op de werkvloer werdgezegd, dat het ons wat geld zou kosten, maar dat nederlanders niet hoefden t bedelen was belangrijker.

  Willen we NL weer normaliseren, moet rechts aan bewind komen, en moeten we ons land opschonen.
  Opschonen: vluchtelingen zonder werk: retour heimat, ongeacht status. Status is een stuk papier,meer niet.
  Islam verbieden.Net zoals de moslims (Isis) gericht Christenen dood martelen en afmaken, en net zoals er geen kerken mogen in Mekka of Medina, op basis van gelijkheid geen moskeetjes in NL.
  Islam is geen geloof maar een terroristische organisatie.
  Grenzen dicht en bewaakt.

  Er moeten voldoende sociale woningen gebouwd worden. In hoog tempo.

  Uiteraard 100% uit de klimaat en stikstof onzin.

  De boeren moeten een streepje voor krijgen; voedsel productie is van belang voor NL en voor export; b.v. vrijstelling van nkomsten belasting.(met een plafond)

  Maar het belangrijkste is: waar we uit moeten.
  Uit EU, uit euro, uit Nato, uit VN, uit WHO.

  Dat kan binnen een week. De gevolgen ervan kunnen stu voor stuk aangepakt worden.

  • Ik was drie dagen in Kalkar Duitsland alles lag bijna leeg van hotels de schade die corona daar nog aan gericht heeft is enorm , een van de hotels hadden ze als AZC ingeruimd de gelukzoekers werden gratis fietsen aan geboden en fiets les, prima hopen nu dat ze snel terug kunnen fietsen zij mij vele mensen want daar had men liever deze kernreactor gehad dat had nu geld opgebracht en het AZC alleen maar ellende en veel weggegooid op gebracht.
   Je kan nu beter een vluchteling zijn dan oud want nu is onze toekomst heel onzeker .

 6. Een paar kleine opmerkingen.
  Wat betreft stikstof/klimaat/luchtvervuiling: als morgen heel west europa niet meet zou bestaan, zou dat niets veranderen.

  De vervuiling voor zover van belang komt van arme landen: China, India, Afrika.
  Als je die mensen nou zover krijgt dat ze nog armer willen leven……veel succes.
  —————————-
  In NL zijn er bossen en bomen gekapt voor bio centrales. Die verstoken 30 ton hout peruur per stuk.
  Ook uit regenwouden wordt hout gebruikt.

  De linkse idioten vinden dat goed voor het millieu, maar een houtkachel mag niet….

  • Al die bommen en vliegtuigen en pantser voertuigen stoten zeker geen CO2 uit en het verbranden van de vele doden zal de aarde ook niet doen opwarmen.

 7. Mijn laatste bijdrage alhier:
  Ons politiek systeem is eeuwen oud en werkt niet

  Wij moeten om weer democratie te krijgen-veranderingen doorvoeren.

  –parlement: max 100, taak: voorlichting publiek via internet, tv.
  –leden; relevant geschoold.
  –beslissen: maandelijks electronisch referenda
  –zaken kabinet: in loondienst van parlement, voor uitvoering; leden: relevant geschoold
  –de Oranjes–conform de grondwet: eruit, en bezittingen beslag nemen; zijn verworven door oplichting

  Belasting: sterk onderscheid maken tussen inkomen uit werk en inkomen uit handel e.d.
  Tarieven omlaag
  Min van defensie sluiten; kleine legergroep handhaven voor calamiteiten onder bevel van BIZA
  Ministeries niet meer personeel dan in 1980.

  Scholing hervormen.
  Lager school: terug naar klassikaal onderwijs; max 6 weken per jaar vrij. Taal toelatings examen.
  Niveau opleiding voor onderwijzers verhogen en bestaanden toetsen.
  Bijzonder onderwijs afschaffen; alle onderwijs op humanistische grondslag.

  Middelbare scholen: talen verplicht, minder vrije tijd, niveau omhoog.

  WO en HBO
  Docenten min.25 uur per week college geven; totale studieduur, bekorten naar 3 jaar.
  Waardeloze leerstoelen (vrouwenwerk, emancipatie e.d.) opheffen; professoren zonder leerstoel ontslaan
  Alle lesgevend personeel: stempelklok; geen door docenten geschreven boekjes verplicht op de lijst

  Basis beurs; ja; maar afhankelijk van BRUTO inkomen voogdijhouders Reden : er waren vroeger mensen die 2, 3 maal de max norm als inkomen hadden, maar door investeringen/aftrekposten toch onder de grens kwamen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in