Nou, mensen. De kwestie wordt steeds heter zoals de loop van bovenstaande Russische 12.7mm na een intens vuurgevecht aan het front. Gisteren stalkte de oude Crypt Keeper door de straten van Kiev in een parodieoptocht, met nep-alarm dat afging in een imitatie van ‘oorlog’, schrijft Simplicius The Thinker.

Terwijl de mummie stijf slaapwandelend en pantomimerend door de verlaten straten trok, verspreidden bevriende SBU-agenten deze ‘nuttige herinneringen’ onder de verarmde inwoners van wat ooit Kiev was, die misschien ongewild de faux-pas begaan door zich te vergapen aan de heilige Amerikaanse aanwezigheid die door hun straten trekt.

Het doet denken aan de onfortuinlijke herinnering aan de flyers die op geliquideerde militanten werden aangetroffen, waarop stond hoe ze konden voorkomen dat ze “seksueel misbruikt” werden door de buitenlandse huurlingen die zo genadig hun onvoorwaardelijke frontlijndienst aanboden.

Zelfs Reuters moest toegeven hoe schaamteloos het theatrale optreden van de mummie in Kiev was:

Natuurlijk moest de VS Rusland ‘informeren’ (lees: toestemming krijgen) over het bezoek.

Daarna kondigde de Mummie de gebruikelijke criminele uitbetaling aan van gestolen belastinggeld aan zijn Kievse trawanten. Hoewel de prijs van 500 miljoen dollar op de toewijzing van vandaag veel te wensen overliet, en leek te wijzen op een tanend enthousiasme (niet anders dan het enthousiasme dat de mummie tentoonspreidde tijdens zijn rondgang door de in oorlogstijd gedeëlektrificeerde omgeving van Kiev).

Ondertussen heeft de aanhoudende “steun” geleid tot nieuwe paniekkreten onder de Euro-intelligentsia over de schade die aan hun economieën wordt toegebracht.

 

Maar als ze gewoon investeren in de ontembare kracht van “geloof”, kunnen ze altijd nog hopen op een optimistische uitkomst.

De ballonnensaga van vorige week, bedoeld om de onaangenaamheden van Seymour Hersh’s Nord Stream onthullingen te verdoezelen, heeft Hersh in feite met Streisand-effect weer in de media-aandacht gebracht, waarbij hij een reeks juweeltjes liet vallen, waaronder deze, waarin hij uitlegde dat insiders hem hebben verteld dat Oekraïne “bijna gedaan” is en dat het alleen een kwestie is van “hoeveel van zijn eigen mensen Zelensky wil doden”. Gevolgd door andere waarheidsbommen.

En wat in deze saga onder de radar vloog, was het artikel van de Russische nieuwsdienst RIA Novosti met de verklaring van de Amerikaanse journalist John Dugan dat hij een anonieme brief heeft ontvangen van een militair die deelnam aan de BALTOPS 22-oefeningen die plaatsvonden tijdens de vermoedelijke ontginning van de pijpleiding.

Volgens Dugan heeft hij alle reden om een anonieme bron te vertrouwen, aangezien hij bewijsmateriaal heeft voorgelegd – foto’s van de oefeningen en documenten. Maar hij vroeg ze niet te verspreiden uit angst zijn identiteit te onthullen. Ik vertrouw de brief volledig. Hij bevat details die alleen konden worden verstrekt door een persoon die goed bekend is met de Baltops-2022 oefeningen en diepzeeapparatuur. Alles klopt,” vertelde de journalist aan RIA Novosti.

De brief beschrijft in detail de ooggetuige van Amerikaanse marineduikers die aankomen op de exacte locatie en tijd die overeenkomt met Sy Hersh’s onthulling, en gedurende langere tijd onder water duiken met onbekende “kleine kratten” in de hand. Gebruik een automatische vertaling om het volledige artikel te lezen.

En wat de ballonsaga zelf betreft, die diende ironisch genoeg om het aanzien van de Amerikaanse luchtmachtcapaciteiten te doen kelderen. Niet alleen bleek dat de stealth F-22 – die, na bijna twee decennia in dienst te zijn geweest, nog geen enkele echte gevechtsslag heeft gemaakt, met uitzondering van de ballon natuurlijk – zijn Raytheon-bouillons van $400.000 gebruikte om een hobbyballon van $13 neer te schieten:

Maar de volledige uitzending van de heroïsche luchtgevecht die hier is vrijgegeven, was beladen met een reeks slordige blunders die een lachertje waard zijn. Niet alleen miste de eerste geavanceerde Aim9x Sidewinder, men kan de F-22 piloot horen toegeven dat “ik moeite heb om hem langer dan een seconde vast te houden”, en nog interessanter is dat zijn Link-16 was verslechterd, waardoor de communicatie/gegevens naar de commandovlucht werden onderbroken.

Dus niet alleen bleek de futuristische F-22 AN/APG-77 AESA-radar een blindganger te zijn die niet eens in staat was zijn doel te identificeren, maar de veelgeroemde NAVO-standaard Link 16 had moeite om zelfs boven onbetwist geallieerd gebied te presteren en verloor zijn datalink met de C3-vlucht die de straaljager schaduwde. Stel je voor hoe het zou presteren in een werkelijk betwiste, vijandige omgeving vol EW-onderdrukking? Maar kan men echt verbaasd zijn?

En trouwens, terwijl de F-22 waarschijnlijk binnenkort met in schande pensioen zal gaan, zonder een enkele bevestigde treffer op zijn naam, kreeg de superieure Russische Su-57 wat waarschijnlijk de langste lucht-lucht treffer in de geschiedenis was als zijn allereerste scalp.

  De openingssalvo's zijn geworpen - Wat zijn de volgende stappen van Poetin in Oekraïne?

Om nog maar te zwijgen van de recente onthulling dat de Su-57 al zowel lucht-naar-lucht- als lucht-naar-grond sorties heeft uitgevoerd in de SMO:

Denis Manturov, vice-premier en hoofd van het ministerie van Industrie en Handel van de Russische Federatie, zei dat de Su-57-jager zowel lucht- als gronddoelen bestookt tijdens de SMO. Eerder waren er al enkele indirecte bevestigingen over de deelname van de Su-57 aan de SMO-zone.

Niet slecht, hè?

Op naar het volgende nieuws:

Er was een triest bericht uit Ternopil, West-Oekraïne, waar naar verluidt de plaatselijke bevolking in opstand kwam nadat bekend was geworden dat een van hun jonge mannen, die onder dwang was gemobiliseerd in een winkelcentrum, slechts een vluchtige (lees: niet-bestaande) training kreeg, en op 12 februari naar het front werd gestuurd. Op 16 februari was hij al omgekomen in de strijd.

Over tragische verliezen gesproken, een Zweedse huurling maakte slechts enkele dagen geleden dit bericht vanaf zijn front van Ugledar, met de woorden: “Ik wed 70% tot 30% dat ik niet terugkom van [deze missie]”.

Interessant genoeg leek hij onbedoeld inzicht te geven in de interne opvattingen over het komende offensief van Rusland: “700.000 orks aan de grens en ze geven ons artillerie voor de aanval. Waarschijnlijk zien we de invasie binnen 9 dagen….”.

Niet lang na zijn bericht bleek zijn voorspelling uit te komen. Dit nieuws werd gedeeld door familie die nu zijn social media account beheert: “Hij stierf op het slagveld bij Ugledar op 17 februari 2023.”

Ugledar zelf is de laatste tijd een heet hangijzer. De AFU heeft het narratief verspreid dat Russische mariniers daar zijn “afgeslacht”, terwijl MediaZona (de huidige onafhankelijke toponderzoeker naar slachtoffers, en bovendien pro-Oekraïens) heeft bevestigd dat er slechts 19 Russische mariniers zijn omgekomen in de periode van januari tot het grootste deel van februari.

Na te zijn ontmaskerd, ging de “NAFO”-menigte snel in de richting van de vermeende voortdurende “strijd” van Wagner-troepen in Bakhmut. Er wordt beweerd dat Wagner grote granaathonger heeft, en een video heeft gemaakt waarin hij het Kremlin smeekt hem meer granaten te sturen. Dit heeft geleid tot speculaties over de vraag of er een soort interne “vete” aan het ontstaan is tussen de politiek opkomende Prighozin en de Kremlin-houders.

Er werden echter twee interessante berichten gedeeld die een ander licht werpen op de ontwikkelingen. Ten eerste dit bericht van een vermeende Russische eenheid die Wagner-troepen bevoorraadt:

Gevolgd door dit intrigerende (vermeende) MI6 bericht:

MI6 heeft inlichtingen doorgegeven aan het kabinet van de president en de generale staf dat PMC Wagner geen problemen heeft met wapens en granaten, en dat alle publicaties een informatiecampagne zijn om de aandacht van de Oekraïense strijdkrachten af te leiden. Het Russische leger gaat door met de uitvoering van zijn strategie om Bakhmut te omsingelen. Volgens de Britse inlichtingendienst zal het volgende week de meest actieve zijn aan het oostfront, en moeten de Oekraïense strijdkrachten klaar zijn om zich terug te trekken uit de stad.

Dit natuurlijk nadat sommigen van ons al het vermoeden hadden uitgesproken dat dit het geval zou kunnen zijn. Er was iets heel vreemds aan de gekunstelde aard van het heen en weer geloop. Ik geef toe dat er iets van waar kan zijn, en de andere natuurlijke gedachtengang was dat het Kremlin opzettelijk Wagner’s toelating beperkt, niet om redenen van “politieke vete”, maar eerder om ze een beetje in te dammen, omdat ze misschien te snel gingen in Bakhmut om tegemoet te komen aan een bepaalde operationele verplichting die het Kremlin in gedachten had om samen te vallen met hun volgende inkomende fase van operaties.

Dat is natuurlijk ruwe speculatie. Maar de bovenstaande twee stukjes informatie zijn op zichzelf al heel intrigerend, en wijzen op een voortdurende ‘maskirovka’-dans aan alle kanten.

Nu een laatste paar updates die enige duidelijkheid kunnen verschaffen over de komende uren, de dag van de grote toespraak van Poetin.

#BREAKING Alexander Bastrykin, hoofd van het Russische onderzoekscomité, heeft zojuist de bevestiging gekregen dat de Oekraïense speciale diensten de aanval op de Krimbrug hebben georganiseerd. Waarom is dit belangrijk? Het zou Poetin een wettelijke reden kunnen geven om Oekraïne de oorlog te verklaren in zijn komende toespraak.

Er is sprake van hoe Rusland de afgelopen weken heeft gebruikt om presentaties van bewijsmateriaal en beschuldigingen over bijna allemaal recente grote overtredingen tegen het land te organiseren en te consolideren. Bijna als een culminatiepunt, procesadvocaten die hun laatste materiaal bij elkaar krijgen voor de grote rechtszaak.

  Zelensky's gelukkige hand met geld: 243 miljoen dollar vergaard sinds zijn ambtsaanvaarding

Zoals hierboven te zien is, heeft de commissie dagen geleden eindelijk “bevestigd”, met alle juridische gevolgen van dien, dat de Oekraïense speciale diensten in feite als enige verantwoordelijk waren voor de organisatie van de aanval op de brug van Kerch. Dit was vanzelfsprekend en voor iedereen duidelijk, maar de timing van de aankondiging is cruciaal. Zij leggen het kader en zaaien de informatie volgens een weloverwogen schema.

Het komt op de hielen van andere recente biolabs presentaties, en onthullingen van de Russische ministeries, evenals de bovengenoemde onderzoeker, Bastrykin, die meer dan 600 Oekraïense ambtenaren beschuldigt van verschillende oorlogsmisdaden, waarbij hij verder inging op recente incidenten zoals de verminkte Poolse huurlingen die werden gevonden met hun hoofd en handen afgehakt, om identificatie te dwarsbomen (grafische video hier).

Ook wees hij op recente beschuldigingen van chemicaliën, waarvan er gisteren nog een werd geuit door Russische troepen in de richting van Ugledar:

En zoals de vorige keer vermeld, was er de nieuwe VN-resolutie over de Nord Stream-aanvallen (die gisteren door China werd gesteund). Gezien de geruchten dat de toespraak van Poetin gebaseerd zou kunnen zijn op deze verschillende beschuldigingen tegen de oorlogsmisdaden van de NAVO en Oekraïne, zorgt dit voor een interessante timing, aangezien – zoals hierboven vermeld – deze recente publicaties het “leggen van de basis” zouden kunnen zijn om de aankondiging van nieuwe militaire/politieke escalaties te rechtvaardigen.

Een belangrijke, zij het verontrustende, ontwikkeling is dat de Atlanticistische scriptschrijvers voorspelbaar al bezig zijn met de volgende potentiële provocatie en escalatiemaatregel. En zo kwam gisteren de plotseling georkestreerde reeks aankondigingen dat de nieuw gekozen president van Moldavië (nadat de hele regering van het land vorig jaar was ingestort) nu aandringt op de verdrijving van Russische troepen van “zijn grondgebied” en de volledige “demilitarisering” van Transnistrië. Dat zijn gevaarlijk betekenisvolle, om niet te zeggen verontrustende woorden.

En dit komt direct nadat de Poolse premier Morawiecki deze kreet uitsprak:

“De Russische Federatie bereidt zich voor op de volgende aanval, mogelijk op de Baltische staten, Finland, Polen, Roemenië of Moldavië, daarom doen we alles om “dit” Rusland te verslaan,” zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki.

Gevolgd door de plotselinge aankondiging:

Het ministerie van Defensie van Moldavië zal van 21 tot 23 februari tactische oefeningen houden op het noordelijke oefenterrein van het land, de militairen zullen ’s nachts en overdag schietvaardigheden oefenen, aldus het ministerie.

Dat is een zeer provocerende reeks ontwikkelingen, en ze weerspiegelen rechtstreeks de voorspelbare gebeurtenissen van begin vorig jaar, toen Oekraïne Moldavië praktisch smeekte om gezamenlijk Transnistrië binnen te vallen en Russische troepen te verdrijven: https://www.rt.com/russia/554640-moldova-transnistria-kiev-offer/.

Nu, in een surrealistische deja-vu callback naar vorig jaar, zijn er opnieuw geruchten over de slinkende munitievoorraden van Oekraïne, en hoe dat hen ertoe zou kunnen aanzetten om wanhopig de munitie op te eisen in het Russische garnizoen in Transnistrië, een beruchte enorme opslagplaats die bekend staat als Europa’s grootste munitieopslagplaats.

Feit is dat Transnistrië een cruciaal ‘drukpunt’ blijft in de escalerende hybride oorlog tegen Rusland, en zij weten dat zij dit punt via hun handlangers in Moldavië op elk moment kunnen ‘activeren’ om te proberen Rusland uit balans te brengen en het conflict in onvoorspelbare richtingen te sturen, teneinde de vrijwel zekere dreigende vernietiging van de AFU door Rusland te dwarsbomen.

Een paar laatste punten over hoe de zaken zich binnenkort kunnen ontwikkelen. Ten eerste gaat het gerucht dat Zelensky klaar is om Bakhmut volledig “terug te trekken”, maar dat hij dit bewaarde voor het bezoek van Biden, omdat hij de optiek van de grote ouvertures van het bezoek niet wilde bederven door een ontluisterende “massale terugtrekking” van Bakhmut die de krantenkoppen zou vullen. Bakhmut verkeert in zwaar weer en Wagner blijft oprukken en omsingelen vanuit het noorden. Dus nu zegt het gerucht dat Zelensky tegen het einde van de week volledige terugtrekking zal bevelen. En dit klopt niet met verschillende andere bronnen van Russische zijde die voorspelden dat de stad binnen een week zou worden ingenomen (hoewel Prighozin zelf het niet eens was met de voorspelling dat de inname tot ver in maart zou kunnen duren).

Een analist zag het zo:

Ramsay: “Vanuit het oogpunt van de strategische situatie aan het front is dit het perfecte moment om een grootschalig offensief te lanceren. Bijna alle tactische reserves van de Oekraïense strijdkrachten zijn betrokken bij de verdediging van Adeyevka, Maryinka, Ugledar, Artemivsk en Kupyansk. De strategische reserves van de Oekraïense strijdkrachten bevinden zich in het stadium van vorming en ontvangst van nieuwe uitrusting, en de uitrusting zelf wordt momenteel vanuit Europa geleverd. Ook de munitie is aanzienlijk beperkt in het leveringsproces en aan het front. Preventief toeslaan en de vijand dwingen te vechten tijdens de inzetfase is een belangrijk voordeel dat al zijn plannen voor het voorjaarsoffensief in de war zal sturen. Maar voor het succes van een dergelijk offensief is het noodzakelijk een tactisch (op de plaats van inslag) overwicht van drie tot vier keer te creëren, evenals een overweldigend overwicht in artillerie en gepantserde voertuigen. In dit geval kunt u rekenen op succes en het vervolgens ontwikkelen tot de schaal van operationeel.

Dit is in overeenstemming met onze gedachten van de vorige keer, dat er nu een opening is voor Rusland om toe te slaan en een groot initiatief te nemen, terwijl heel Europa zich in alle bochten wringt om de laatste brigades van de AFU, die op zijn vroegst eind maart of april klaar zullen zijn, uit te rusten. Voor het eerst zou Rusland kunnen toeslaan met een echt numeriek voordeel en de AFU operationeel volledig op achterstand kunnen zetten. En daarom denken wij dat een groot offensief aanstaande is.

Er zijn echter enkele tegenstanders. Shoigu had vandaag een ontmoeting met de nieuwe chef van de CSTO (Collective Security Treaty Organization) te midden van aanhoudende geruchten in het “doemdenkersveld” dat president Xi van China in het geheim een plan orkestreert om gezamenlijke CSTO-strijdkrachten als vredeshandhavers te betrekken bij een pas ondertekende wapenstilstand tussen Oekraïne en Rusland.

Verschillende bronnen beweren dat er een plan wordt voorbereid om de CSTO te laten deelnemen aan het toezicht op de demarcatielijn voor de terugtrekking van Russische en Oekraïense troepen. De betrokkenheid van de CSTO zou deel uitmaken van het plan van president Xi.

Dat lijkt onwaarschijnlijk, want zelfs het kader voor een dergelijke militaire samenwerking is voor de CSTO nog ver weg, en China maakt zelfs geen deel uit van de coalitie. Maar China heeft het voornemen geuit om binnenkort met een nieuw “kader” te komen om het conflict te beëindigen met een “politieke” (in plaats van militaire) regeling.

Men zou dus de speculatie kunnen geloven dat steeds meer krachten zich inzetten voor een “vreedzame” oplossing van het conflict. De grote vraag blijft dus: zal Poetin het gaspedaal intrappen, of teleurstellend toegeven aan de toenemende wereldwijde “druk” om een compromis te sluiten? En als het eerste het geval is, zal het gaspedaal intrappen slechts de “bevredigende” bevrijding van de hele Donbass inhouden, of is hij bereid om “helemaal” tot het einde te gaan?

De toespraak is Moskouse tijd van 12 uur ’s middags.

Een laatste bericht:

Rusland bereidt hoogstwaarschijnlijk een groot offensief voor op 24 februari in een aantal gebieden, zei Vitaly Barabash, hoofd van het militair-burgerlijke bestuur van Avdiivka, op de telethon…: “Volgens inlichtingengegevens verplaatsen de Russen extra troepen naar de richting Donetsk (Avdiivka, Bakhmut, Ugledar, Marinka). Een paar weken geleden waren er ongeveer 160 bataljons geconcentreerd – nu zijn het er al 190. Zelfs met onvolledige uitrusting – dit is veel volk. We begrijpen dat ze zich waarschijnlijk ergens op voorbereiden. Op 24 februari zullen ze waarschijnlijk aanvallen,” aldus Barabash.

Ik laat u achter met dit suggestieve bericht dat naar verluidt is geplaatst door een Russische zender die banden heeft met de luchtmacht.

De tekst luidt: “Morgen zal morgen zijn.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Voormalige Amerikaanse marinier: Overgegeven Britse huurlingen hebben inwoners van Donbass vermoordVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen beseft dat de oorlog verloren is en zoekt een uitweg
Volgend artikelStudie: Bill Gates’ laboratoriumvlees veroorzaakt kanker bij mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Voordeel als Rusland en “ navo “ verder strijd is , dat er zicht komt
  Stoppen ze nu, nog meer duistere stromingen
  Voor de mensheid in zijn omvang , doorgaan.

  Tegen de satanische macht spiraal.
  Kan klauzewaus, soros, Billy , alle regeringen die deze steunen en het schapen volk wat het een goede zaak vindt. ; opzouten.
  Zeker ook Den Haag met zijn nieuwe embryo wet in de maak wet met mens dier combinaties ( schijnt al te gebeuren) embryo nabootsende structuren die tot nu toe niet geregistreerd zijn
  Buiten de 14 dagen grens , toelaten tot 9 maanden of Voor massa produkten ?

  volgens de mens ziel en natuurwetten zijn ze satanisten.
  Gaan Tegen elke natuur in , met hun co2 nonsens, you OWN nothing, internet of things. VOOR ANDEREN

  • Ook interessant; YouTube
   SGP, pvda dacht de doodstraf er weer bij te moeten halen
   SGP is geen goed normaal kaliber -wellicht met verkiezing in zicht even gedraaid
   Deze hoer van satan zegt dus dat als je een “ terroristische aanslag “ zou plegen de OVERHEID “ de club overtreders zelf , een doodstraf mag opleggen .
   Wapens , munitie , oorlog voeren, experimenten uitvoeren op mensen ; dat lijkt oké te zijn

   Waar zijn we in beland ….

   • We zijn beland in een land dat wordt geregeerd door incapabele, infantiele idioten met een enorme drang naar geld en macht. Ik hoop dat dit bij de Nederlanders duidelijk wordt met de aankomende verkiezingen.

 2. Zoals gebruikelijk zijn er geen videobeelden van het “neerhalen” van de “weerballonnen” en daarom is er ook geen enkele reden om de gebruikelijke leugens en propaganda CRAP van de massamoordende fascisten uit de VS te geloven.

  Ze lullen&liegen altijd maar een eind raak, meestal daar waar hun eigenbelangen en corrupte geldstromen heen leiden. Zelfs de door de VS gesteunde “gematigde terroristen” in het M-O die we normaal gesproken ISIS noemen roepen al jaren dat de amerikanen “altijd liegen”.

  Maar, daar hoef je echt geen terrorist voor te zijn om dat te kunnen zien.

  • @ Gerard februari 21, 2023 at 17:15,
   Die zogenaamde andere ballonnen is al bekent op internet, dat het twee weerballonnen waren van een amateurclubje. Kosten van 1 weer ballon was 13 dollar en werden neergeschoten door een F-22 met raketten van 42.000 dollar per stuk. De eerste raket miste de ballon ook nog eens. Dan maak je als piloot een beste blunder. Dit geeft eigenlijk al aan van voorn miserabele staat van de gevechtseenheden van de Amerikaanse luchtmacht zijn geworden. Die genderneutraliteit zijn hoogste prioriteit heeft. De echte soldaten zijn ingeruild voor vrouwen en transgenders met het woke complex.

   Dat satanische Joodse gebroed is al meer dan 500 jaar bezig om de mensheid van hun afhankelijk te maken en alles te vernietigen wat de mensheid ooit opgebouwd heeft. Geschied vervalsing is hun handelsmerk. De aarde inclusief alles erop en erin toe eigenen en het dan gaan verhuren of verhandelen aan clubleden, geld uit het niets laten ontstaan. Alleen hun eigen clubje is heilig, de rest moet geruimd worden vinden zij en voor de dienstige idioten kunnen dan als een bestuurbare transhumaan slaaf hen eeuwig dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in