Gisteren was een vrij langzame consolidatiedag, dus we hebben een pauze ingelast. Maar nu is het tijd om de nieuwe ontwikkelingen samen te vatten, die beginnen met de laatste updates van het slagveld.

Oekraïne is op een stenen muur gestuit aan het westelijke front van Zaporozhye bij Orekhov, waar de Russische 42e divisie van het 58e leger de linie sterk blijft verdedigen, schrijft Simplicius The Thinker.

In plaats daarvan hebben ze hun inspanningen geconcentreerd op de oostelijke vleugel bij Velyka Novosilka.

In die richting boeken ze nu relatief sterke overwinningen, althans zo ziet het er naar buiten toe uit. Maar de waarheid is dat de nederzettingen die ze hebben veroverd zich al in een soort grijze zone bevonden die dagelijks van eigenaar blijft wisselen. Neskuchne bijvoorbeeld, dat ze veroverd leken te hebben, was al dagen geleden in hun handen en Rusland nam het weer over.

De belangrijkste redenering is dat Rusland hier alle hoogtes beheerst en deze kleine gehuchten zich in de zeer lage zone bevinden, wat Rusland een zeer gunstig voordeel geeft bij het creëren van een killbox om artillerie op de AFU te laten regenen die hubristisch daarbinnen is opgerukt:

U kunt hierboven Neskuchne en Blagodatne zien, de gebieden die de AFU naar verluidt heeft ingenomen. Zoals een analist opmerkt:

Neskuchnoye en Blahodatne nederzettingen zullen de komende uren en dagen nog verschillende keren van eigenaar wisselen. Zolang UA hier geen controle heeft over de hoogten en niet verder naar het zuiden oprukt, is alles volledig onder controle. RU-eenheden zien de vijand in de nederzettingen van bijna allemaal kanten als ze de hoogten controleren. Het is voor UA niet de moeite waard om daar lang te blijven als ze niet verder naar het zuiden kunnen oprukken. Ze lijden aanzienlijke verliezen.

Enkele andere kaarten om de situatie te illustreren:

Voorlopig zijn de oprukken geen grote zorgen, want terugtrekken naar betere posities is te verwachten. De Russische troepen worden niet “overlopen”, maar lokken de Oekraïners gewoon verder. En de Russische troepen die zich op deze vooruitgeschoven posities bevinden, zijn niet echt ingegraven maar zijn eerder de voorste verdedigingslinies. Hoe kunt u zich immers ingraven in een positie die de afgelopen week 3-4 keer van eigenaar is veranderd.

Deze mobiele troepen zijn er eigenlijk alleen maar om de oprukkende AFU zoveel mogelijk af te schudden, terwijl ze ook informatie geven voor artillerie/luchtsteun, voordat ze zich terugtrekken naar werkelijk voorbereide verdedigingsposities.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen gevaar is dat het op de een of andere manier een sneeuwbaleffect krijgt; we zullen moeten afwachten en op dit moment zijn er te weinig van de belangrijkere details, zoals bijvoorbeeld het aantal slachtoffers en wie het meeste materiaal verliest, enz.

We hebben er een paar, maar nog niet veel. Bijvoorbeeld dit frontlinierapport:

Machinevertaling Yandex

Het beweert dat Oekraïne op dit moment 10 verliezen lijdt tegen 1 Russisch verlies in deze richting. Voorlopig is het moeilijk te geloven wat er waar is, dus we zullen onze oren gespitst moeten houden, maar er komen vandaag zeker veel video’s van Oekraïense pantserverliezen naar buiten, hoewel ze uit verschillende richtingen van de frontlinie kunnen komen.

Vremivsky Sector: situatie aan het einde van 11 juni 2023 AFU controleert Blahodatne, aanvallen op Makarivka en Urozhaine (dorpen onder controle van RAF) er is geen AFU-succes in westelijke Uhledar-richting RAF ondermijnde dam op de Mokry Yaly rivier.

Een topkanaal van Russische analisten had ook deze woorden om onrealistische verwachtingen in te tomen:

➡️ “Onofficiële Bezsonov”

Vrienden, als iemand verwachtte dat het Oekraïense offensief zou worden afgeslagen zonder tijdelijk verlies van enkele dorpen of enkele vooruitgeschoven posities, dan bent u ver verwijderd van militaire onderwerpen. Het initiatief lag en ligt nog steeds bij de vijand, die de krachten en middelen berekende voor een succesvolle doorbraak van ons front. Zoals verwacht in een offensief, gooide de vijand meer infanterie en uitrusting in de strijd dan wij in de verdediging hadden. Desondanks mislukten de doelen van het offensieve plan van de vijand om ons front te doorbreken en de operationele ruimte binnen te dringen in de eerste 3 dagen met enorme verliezen voor de Strijdkrachten van Oekraïne.

In de eerste twee dagen verloren we in de richting van Zaporozhye twee posities, die we op de derde dag teruggaven. In de richting van Zuid-Donetsk kondigt de vijand luidkeels vooruitgang aan in sommige gebieden, waarvan het grootste deel het grondgebied van de grijze zone was. Het reguliere militaire werk gaat door.

Uit een bericht uit de richting Zuid-Donetsk:

– Hoe gaat het met jullie?

– We houden vast. Een roede van overal zonder ophouden. Het is moeilijk te zeggen hoeveel we ze neergemaaid hebben, maar veel. Alles is onder controle.

Zoals u kunt zien, zijn de Russische frontcorrespondenten en soldaten die verslag uitbrengen vanuit de zone op dit moment kalm en optimistisch. Ze geloven dat ze de AFU neermaaien terwijl ze hen langzaam naar de grijze zone leiden.

Een belangrijk punt waar dit op uitloopt is iets wat ik al eerder had willen behandelen, en dat te maken heeft met de Russische tactieken aan alle frontlinies. Het is ook een perfecte aanvulling op mijn vorige verslag over de situatie met de mijnen, en hoe Oekraïne probeert de mijnenvelden te doorbreken.

Al een paar dagen gaan er geruchten dat Rusland hun nieuwe en geavanceerde ISDM Zemledeliye of “Landbouw” mijnsysteem gebruikt. Dit is een systeem waarover ik lang geleden al heb bericht, maar waarover ik nog niet veel heb kunnen schrijven omdat het nog maar beperkt is gebruikt. Ik heb het apropos dit offensief niet genoemd omdat ik, ondanks geruchten, geen duidelijke aanwijzing of bewijs heb gezien dat het gebruikt werd. Er was één video die ik lang geleden op mijn videokanaal plaatste, dichter bij het begin van de SMO, en toen waren er geruchten en een AFU-video van recenter datum (maanden geleden) die beweerden dat één ISDM-systeem vernietigd was door de AFU, hoewel de dronebeelden mij onduidelijk leken. Maar dit gaf tenminste enig bewijs dat het systeem aan de frontlinie wordt gebruikt.

Andere analisten, zoals het populaire kanaal Military Summary, legden uit hoe Rusland het gebruikt. Voor het eerst is er definitief bewijs vrijgegeven, dat laat zien dat Russische strijdkrachten dit mijnsysteem op afstand gebruiken aan het front in Zaporozhye,

Het 291e Guards Motor Rifle Regiment van de Strijdkrachten van de Russische Federatie gebruikt het ISDM Zemledeliye mijnleggingssysteem op afstand tegen de Strijdkrachten van Oekraïne in de Zaporozhye regio / zuidelijke Donetsk regio.

In het kort: het lijkt erop dat Rusland de door het Westen geleverde mijnenruimers hun werk laat doen en vervolgens de Leopards en Bradleys tot een bepaald punt laat oprukken. Terwijl de pantsergroepen dan worden aangevallen door Russische hinderlaagtroepen en aanvalshelikopters, wordt het ISDM mijnleggingssysteem op afstand gebruikt om mijnen te sproeien over de hele achterste terugtochtgangen van de AFU-groepen.

Hoe de ISDM werkt, is in zekere zin een mini MLRS die buizen lanceert die de mijnen massaal en snel over een veld verspreiden:

Het heeft een geclaimd bereik van 10-15 km en automatisch vuren, evenals vele geavanceerde functies, zoals: de mijnen kunnen worden geprogrammeerd (afhankelijk van het mijntype) om zichzelf te vernietigen of om na een bepaalde tijd inactief te worden. Hierdoor kunt u de vijand zwaar mijnen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat diezelfde mijnen uw eigen toekomstige offensief door die gang beïnvloeden. Ten tweede geeft het u een computernetwerkbeeld van waar de mijnen ongeveer verspreid liggen, zodat u de mijnenvelden op digitale kaarten kunt bijhouden.

Zoals u kunt zien, kan elk systeem tot 50 casettes met elk een dozijn mijnen afvuren. Dat betekent dat een enkele eenheid binnen enkele seconden meer dan 600 mijnen kan leggen, en dat meerdere eenheden samen in enkele ogenblikken een enorm ondoordringbaar mijnenveld kunnen creëren.

Dit brengt me terug bij een belangrijk punt. Na mijn laatste artikel gaven veel mensen in de commentaren hun mening over hoe Oekraïne of een Westerse/NAVO-macht het hoofd zou kunnen bieden aan de voorbereide verdedigingslinies en mijnenvelden van Rusland. Feit is dat met de komst van systemen zoals hierboven beschreven, er vrijwel geen methode bestaat om “op de juiste manier” op te rukken volgens het “tekstboek”. Zelfs als u het mijnenveld opruimt, kan uw vijand het veld gemakkelijk onmiddellijk opnieuw leggen, waardoor al uw inspanningen teniet worden gedaan.

En raad eens? Deze exacte tactiek is al aantoonbaar gebruikt door de AFU tegen Rusland in Ugledar. Ik heb er zelfs in detail over geschreven. Hier is een screenshot uit mijn artikel van maanden geleden:

Machinevertaling Yandex

Merk op dat ik specifiek vermeldde dat ze hiervoor RAAM-mijnen gebruikten. Dit zijn precies de “remote anti-armor mining” systemen waar we het over hebben, waar familie de ISDM een onderdeel van is.

Het is dus een feit dat er geen “doctrine” is die dit kan stoppen. Het maakt niet uit hoeveel mijnenbestrijdingsapparatuur en geavanceerde FWMP mijnenruimers u hebt, als uw vijand gewoon duizenden mijnen naar uw onmiddellijke achterhoede kan strooien, waardoor uw bestaan volledig geblokkeerd wordt, in een kwestie van seconden, dan maakt dat het probleem behoorlijk hardnekkig.

Het Westen gaf een harde beoordeling van het tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne, Amerikaanse en Europese militaire experts zeiden dat het tegenoffensief van de UAF de basisregels van de militaire tactiek schond. Dit meldt het portaal Asia Times.

“We probeerden hen te vertellen dat ze moesten stoppen met deze stapsgewijze en suïcidale tactiek, de hoofdaanval moesten identificeren met de juiste infanterieondersteuning, en dan moesten doen wat ze konden,” zei een hoge Europese officier. Volgens hem rennen de strijders van de Strijdkrachten van Oekraïne in vijf verschillende richtingen. Ook gingen de tanks van de Strijdkrachten van Oekraïne naar de mijnenvelden en lieten de ontmijningsvoertuigen niet vooruit. Dit resulteerde in het verlies van 38 tanks in de nacht van 8 juni. Een van de experts voegde eraan toe dat het Oekraïense leger hierin getraind was in het Verenigd Koninkrijk. “De Oekraïners probeerden Guderian te spelen,” zei één van de militaire experts, “alleen Guderian had 3.000 tanks, en deze idioten verloren gewoon de 30 die ze hadden.”

Je kunt hier niet echt omheen “trainen”, hoe “geavanceerd” je training ook is. De enige manier om met zo’n probleem om te gaan is door ofwel luchtsuperioriteit te hebben, of op zijn minst een enorm arsenaal aan lucht- en langeafstandssystemen met onberispelijke info/ISR, die dergelijke systemen actief van veraf kunnen vernietigen voordat uw manoeuvregroepen in killzones vast komen te zitten.

Het enige probleem voor Rusland is dat ze waarschijnlijk niet zoveel van deze systemen hebben, omdat het een relatief nieuw systeem is. En deze strategie werkt niet zo goed in gebieden met een veel grotere variabiliteit aan gevechtsgangen. Zelfs als u duizenden mijnen kunt verspreiden, is dat nog steeds een druppel op een gloeiende plaat in gebieden met enorme open stukken land die de vijand eindeloze mogelijkheden geven om op te rukken.

Het gebied waar de AFU momenteel oprukt, zoals rond Novodonetsk, heeft veel meer open terrein en is waarschijnlijk niet zo bevorderlijk voor deze strategie. In de buurt van het Orekhov-front – zoals rond Lobokov, enzovoort – zijn er veel meer kleine nederzettingen die door de Russen gecontroleerd worden en die de AFU dwingen tot beperktere en smallere opmarsroutes, die zulke gunstige mijnbouwmogelijkheden voor de verdediger creëren.

Vergeet niet dat het nu al meerdere keren bevestigd is dat de AFU hetzelfde doet met de Russische achterhoede, zelfs terwijl ze oprukken. Ze gebruiken Westerse 155mm en Duitse MARS (M270/HIMARS equivalent) systemen om Duitse AT2 mijnen recht in de logistieke lijnen van Rusland te schieten die de Zaporozhye groepering voeden.

Van Rybar:

❗️🇷🇺🇺🇦 Over mijnen gesproken (https://t.me/rybar/48379), de AFU gebruikt ook actief antitankmijnen met de M73 magnetische sensor. Verscheidene hiervan werden gevonden in de buurt van Blagodatny in de DPR. Ze maken deel uit van het RAAM remote mining systeem en negen van deze munitie zijn geplaatst in het 155e M718 projectiel.

M73 zijn uitgerust met een speciale sensor. De lont reageert op het magnetische veld van de machine, waardoor een cumulatieve straal wordt uitgeworpen die de bodem doorboort. M73 zijn van het type K-Kill – de vernietiging van de tank en de bemanning.

Tijd van gevechtswerk – 48 uur. De mijnen zelf kunnen niet onschadelijk worden gemaakt. Tegelijkertijd hebben ze geen markeringen en onderscheidende tekens, wat hun visuele identificatie bemoeilijkt.

De AFU strooit ze opzettelijk langs de kant van de weg in de buurt van nederzettingen – dit is waar colonnes militair materieel van de Russische strijdkrachten kunnen passeren. Bovendien kunnen ze vanwege hun tamelijk fragiele lichaam niet op een harde ondergrond worden geplaatst. Dit verklaart waarom ze in het gras of de velden zijn gevonden.

Een analist schrijft:

🇷🇺🇺🇦 Nog een panorama van de verslagen colonne van de AFU met een kerkhof van pantservoertuigen van westerse makelij. Minstens drie M2A2 ODS Bradleys waren volledig uitgebrand en konden zelfs theoretisch niet naar achteren worden geëvacueerd voor reparaties.

Zoals het kanaal van de Military Informant schrijft, zullen dergelijke tochten naar mijnenvelden zonder de aanwezigheid van mijntrawls en mijnopruimingsvoertuigen (MCV’s) op dezelfde manier eindigen. Noch het één noch het ander is vandaag echter een wondermiddel.

▪️ Het grootste probleem van MCV’s is de relatief kleine breedte en diepte van de doorgang, onvoldoende om een veilige corridor te vormen voor de doorgang van gepantserde voertuigen. Dit is kenmerkend voor zowel de Sovjet UR-77 als voor Westerse modellen, zoals de M58 MICLIC.

▪️ Tegelijkertijd is het nadeel van veel mijnenvegers hun indrukwekkende gewicht, dat kan oplopen tot bijna 8 ton. Dit vermindert de snelheid van de tanks en hun manoeuvreerbaarheid enorm, waardoor de hele colonne gedwongen wordt om veel langzamer te bewegen en een gemakkelijker doelwit wordt voor vliegtuigen, artillerie en antitanksystemen.

De kwestie van het overwinnen van mijnenvelden tijdens een offensief is vandaag de dag dus zeer relevant voor zowel de Russische strijdkrachten als de AFU, en zelfs voor de meest geavanceerde andere legers ter wereld. Op dit moment beschikt vrijwel niemand over effectieve ontmijningsmiddelen.

En op het moment dat ik dit schrijf, is er een nieuw tafereel van een bloedbad onthuld dat alleen maar dient om alles waar we het over hebben verder te onderstrepen. Blijkbaar werd een nieuwe poging tot inbraak in één van de richtingen in Zaporozhye afgeslagen met vreselijke gevolgen voor de AFU. Maar het geeft een nieuwe kijk op de situatie rond de mijnen. Kijk zelf maar:

En hier is de scène die iemand volledig heeft samengevoegd tot één naadloos beeld:

In de bovenstaande scène zijn:

2x Leopard 2A6

3x Leopard 2R HMBV’s (mijnenruimvoertuig)

Bergepanzer 2 gepantserd bergingsvoertuig

M2A2 Bradleys

M1224 MaxxPro.

Let trouwens op de twee Leopard 2R HMBV’s helemaal vooraan bij de MaxxPro. Merk op hoe ze naast elkaar staan en een veel bredere voorruit met twee rijstroken creëren. Dit is een interessant inzicht in de “door de Navo getrainde tactiek” van Oekraïne, omdat ze duidelijk samen een vrij brede weg maken, waarbij de tanks in tandem werken. Maar op de een of andere manier hebben ze tegelijkertijd ook het bijltje erbij neergegooid, zo lijkt het.

Een top pro-Oekraïens verslag getuigt van de verwoesting van dit verlies:

U kunt de grote voren zien die de brekers in de grond maakten om te proberen het mijnenveld te bestrijden, maar uiteindelijk maakte het niet uit. Als je tegenstander je 10 tegen 1 overtreft in artillerie en 100 tegen 1 in luchtmacht, dan is er weinig wat je kunt doen.

En trouwens, een nieuw artikel van AFP bevestigt zelfs de grootschalige aard van de Bradley-verliezen, rechtstreeks van de Oekraïense soldaten zelf:

  Zelensky zal vermoord worden door zijn legerleiding
Machinevertaling Yandex

Dus alleen al van één Bradley-eenheid (er waren er meerdere betrokken bij de aanval) werden 9 van de 10 Bradley’s uitgeschakeld. Ze beweren dat er drie “repareerbaar” zijn, maar het is twijfelachtig of ze die zelfs maar kunnen terughalen, omdat ze zich heel goed op Russisch grondgebied kunnen bevinden.

Wat betreft de onderste verklaring over het informatielek, grappig genoeg geven sommigen Porosjenko de schuld:

Correspondent Sladkov informeert ons over enkele nieuwe AFU-tactieken die bij de aanvallen zijn gebruikt:

Aan het front in Zaporizhia begon de vijand met massaal artillerievuur op onze stellingen. De vijand gebruikt een nieuwe tactiek: Oekraïense chemische verdedigingsvoertuigen blazen rook, mogelijk om de bewegingen van hun aanvalscolonnes te maskeren. Rook is een grillig fenomeen dat onderhevig is aan de wind. Observatie en oriëntatie worden belemmerd terwijl ze zich verplaatsen. De hele frontlinie en de toegangswegen zijn onder onze controle.

👉Sladkov

En een soldaat aan het front schrijft over de situatie ten zuiden van Novosilka die zich op dit moment ontwikkelt, en waar de AFU daadwerkelijk aan het doorbreken is:

“De Vremievsky-richel waarop ik vocht is gevallen.

Niet alleen de posities waarop ik stond zijn al verloren gegaan, maar ook mijn tijdelijke opstelling in de achterhoede (10 km van het front).

Dit was te verwachten, want de voorbereide verdedigingslinies werden nog verder opgezet bij Staromlynovka en dichter bij Krasnaya Polyana.

Hun opbouw vond voor mijn ogen plaats. We hadden toen veel vragen waarom ze zich ver buiten het huis waar we wonen op de verdediging voorbereidden.

De strijdkrachten van Oekraïne hadden het niet gemakkelijk, hun verliezen in uitrusting en mensen zijn aanzienlijk. De verdedigingslinies van Surovikin zijn correct geplaatst en ze zijn nog niet benaderd, hoogstwaarschijnlijk zal de nieuwe bestandslijn er doorheen gaan.

Als ze doorbreken, kunnen we zeggen dat het tegenoffensief succesvol was. Zo niet, dan zal het gewoon een nieuwe bestandslijn zijn die het conflict kan bevriezen.

Hoewel er bloedige botsingen zijn, is het nog te vroeg om conclusies te trekken. We verwachten nog weken van gevechten, honderden verbrande uitrustingen aan beide kanten en duizenden mensen die niet van de strijd zijn teruggekeerd.

Ik hoop dat alle burgers worden gemigreerd. Er zijn veel sympathisanten in die gebieden, we zouden hen niet willen achterlaten om afgeslacht te worden door maniakken van de Strijdkrachten van Oekraïne.”

Dus wat hij zegt is, dat de vooruitgeschoven posities waar ik het eerder over had, zijn gevallen, maar dat verwacht werd dat ze zouden vallen. Hij wijst er terecht op dat de hoofdverdedigingslinie verder naar achteren bij Staromlynovka was gebouwd:

In die stad begint de beroemde Russische eerste verdedigingslinie. U weet wel, waar iedereen het al zo lang over heeft, en waar de Telegraph een nieuw rapport over heeft gemaakt:

🇺🇦😭 De Telegraph legt de redenering achter het falen van de Oekraïense ’tegenoffensieven’ uit – “De Russen hebben “ongelooflijke vestingwerken” van wel 30 kilometer diep gebouwd op een front van 1000 kilometer, die gewoonweg onmogelijk te doorbreken zijn.”

“Oekraïense troepen moeten door het zorgvuldig opgebouwde netwerk van Russische verdedigingswerken breken” – de vestingwerken strekken zich uit over honderden kilometers in afwachting van een tegenoffensief. Satellietbeelden tonen arrays van mijnenvelden, anti-tank greppels en loopgraven die de weg blokkeren voor de opmars van het Oekraïense leger naar het zuiden.

Hier ziet u hoe sommigen zich de nieuwe linies voorstellen:

🇺🇦⚔️🇷🇺The blauwe lijn is ongeveer LCCC* vóór de aanval, de rode lijn staat op het punt om LCCC te worden in de komende dagen.

Groen is mogelijk de volgende verdedigingslinie.

De paarse lijn langs de rode stippen is de “Surovikin-lijn” en versterkingen van het Russische leger (mijnen, veldversterkingen, enz.).

De AFU wacht dus nog op veel meer tests en het front zal niet zo gemakkelijk instorten als de AFU en de Westcuratoren zouden willen.

Het Russische leger heeft zoveel tijd en moeite geïnvesteerd in de bouw van deze verdedigingslinies, er zijn maar weinig versterkte linies achter elkaar, die aanvallen zonder lucht- of artilleriesuperioriteit is letterlijk een ramp.

* Lijn van huidig gevechtscontact

De blauwe lijn helemaal bovenaan is waar de meest vooruitgeschoven posities van Rusland zich onlangs bevonden. Nu duwt Oekraïne hen helemaal terug naar de rode lijn. Groen is waar de volgende volledige verdedigingslinie kan zijn, maar paars is “de grote”, de belangrijkste eerste echte Maginot verdedigingslinie volgens de Telegraph foto’s hierboven.

Pegov in Wargonzo, van het front, gaf een iets ontnuchterder beeld van de opmars:

⚡️Urgent⚡️Situation rond Velika Novoselovka om 23:00 Moskou time⚡️

De vijand blijft oprukken op de kruising van de verantwoordelijkheidsgebieden van het 5de Leger en de Cascade OBTF, wat in principe voorspelbaar was.

De vijand is de nederzetting Makarovka binnengedrongen. Makarovka binnen, wat een ernstiger verlies is dan Neskuchnoe. Als de vijand erin slaagt om het succes te consolideren, dan zal hij zeker proberen om dit punt te gebruiken als springplank voor verdere acties.

Tot nu toe is de opmars van de Strijdkrachten van Oekraïne in dit gebied niet meer dan vijf kilometer diep ons grondgebied binnengedrongen.

Aan de ene kant zijn ze er niet in geslaagd om in de operationele ruimte te springen – ze zouden de tweede en derde verdedigingslinie voor zich hebben. Aan de andere kant zijn we het niet eens met beoordelingen in de geest – deze gebieden spelen geen grote rol. Natuurlijk spelen ze een rol – onze jongens vechten voor elk stukje land.

Iets anders is dat op een bepaald moment de kwestie van opportuniteit opkomt vanuit het oogpunt van het behoud van de eigen middelen om de verdediging voort te zetten. De vijand brengt immers ook schade toe – niet alleen wij verbranden hun Leopards.

Nu is het noodzakelijk om de vijand weg te houden van Staromlynovka. Als de Strijdkrachten van Oekraïne daarin slagen, kan de situatie kritiek worden en veel gevaarlijker dan veel mensen nu denken.

👉wargonzo

Oekraïne blijft beweren dat ze het grootste deel van hun strijdkrachten nog niet hebben ingezet:

“Maar een bron bij de generale staf van Oekraïne maande tot voorzichtigheid. “Wij hebben onze hoofdstrijdkrachten nog niet ingezet en de Russen hebben hun hoofdstrijdkrachten nog niet ingezet.” Beiden waren verwikkeld in een “schaakspel” om elkaars reserves uit te putten, zei hij.”

En zoals u kunt zien, is het de bedoeling dat beide partijen hun reserves proberen ‘uit te putten’.

🇺🇦🇷🇺”De totale groep van de Strijdkrachten van Oekraïne in de richting van Zaporozhye bedraagt volgens onze gegevens meer dan 100 000 militanten. Op dit moment is een relatief kleine groep direct betrokken bij het offensief.” – politicus van “Wij zijn samen met Rusland” Vladimir Rogov

“Er wordt nu meer [luchtmacht] ingezet in de sector Zaporizja dan ooit tevoren sinds de beginfase van de oorlog. Maar Oekraïense bronnen suggereren dat Russische piloten risicomijdend blijven” -Economist

En op dit moment zijn er aanwijzingen dat Kiev op het punt staat om het front flink uit te breiden. Oekraïne is gezien dat het grote groepen richting de regio Kharkov stuurt in wat vermoedelijk een gepland offensief is op de Kupyansk en Seversk directon, evenals Chasov Yar. Hier zijn enkele aanwijzingen:

Het Oekraïense luchtverdedigingssysteem SAMP-T werd gelokaliseerd op de Lyman-richting: er is een grote kans op activering van de Seversk – Kremennaya frontlinie.

Maar wat verwarrend is, is dat er andere berichten waren dat de stroom versterkingen de andere kant op ging:

❗️ Urgent supplement over de operationele situatie aan het Zaporizhzhia front.

Zware verliezen dwongen de vijand om zijn plannen drastisch aan te passen:

Reserves in de richtingen Krivoy Rog, Sumy en Kharkiv worden overgeplaatst:

1). Gornyak, Kurakhovka, Krasnogorovka, Staromikhailovka, Marinka;

2) Nevelske, Pervomayske, Vodyane;

3) Dzerzhynske nederzetting, minstens 2 brigades trekken in de richting van Maiorsk en Horlivka.

Reserves gaan door het transportknooppunt Kramatorsk-Slaviansk, en komen elke richting binnen in de regio’s Zaporizja en Donetsk om de huidige groeperingen te versterken.

Hier is een gedetailleerde analyse van hoe de AFU zich naar verluidt voorbereidt om hun doel te bereiken en de Krimbrug te verbreken:

De huidige groeperingen staan vast:

Volgens het strategisch plan van de vijand is het de bedoeling om door de voorste verdedigingslinie langs de lijn Nesterianka – Novoselovka en naar het zuiden te stoten, door vier brigades: 65 Obrbr, 128 OGR, 108 OBR, 15 OBR NSU), en een bruggenhoofd te vormen waar de hoofdstrijdkrachten van de aanvalsgroep binnen kunnen dringen.

De belangrijkste aanvalsgroep is gericht op de richting Orekhov – Tokmak – Melitopol, de opmars is gepland om verzorgd te worden door de troepen van 10 AK, de belangrijkste aanvalsgroep zou moeten zijn: 115, 116, 117, 118 Ombra, waarover we eerder spraken.

Doel: Melitopol in het noorden bereiken.

De flankaanval is gepland in de richting Malaya Tokmachka – Berdyansk, door 82 ODF, 71 OEBR en 46 OAEMR, met de opdracht om de controle over te nemen op de lijn van Urozhaynoe, Novopoltavka, Semenovka.

Doel: De linkerflank van de hoofdgroep dekken.

In de toekomst is het de bedoeling om invallen uit te voeren als onderdeel van bataljon-tactische groepen door troepen: 46 OAEMR en 1 JSN “Azov” in de richtingen van Mordvinovka, Novovasilevka, Botievo.

De taak: eerst de linie langs de Azovzeekust Stepanivka veroveren, dan Botievo en de landing van een amfibische aanval door de Russische Strijdkrachten voorkomen.

De belangrijkste offensieve troepengroep bestaat uit 12 brigades (47, 66, 115, 116, 117, 118 Obrbr, 128 Ogshbr, 108 Rtd, 15 OTR NGU, 82 Obr, 71 Oyebr, 46 OAEM).

In totaal, voor het uitvoeren van de offensieve operatie, met inbegrip van reserves (met inbegrip van brigades mariniers, evenals eenheden gelegen in het Krivoy Rog gebied, opgenomen in het enkele operatieplan in de Zaporizhzhya richting) op het moment dat de vijand heeft voorbereid

Levende sterkte – tot 56 duizend mensen (68 bataljons).

Tanks – tot 350.

Gepantserde gevechtsvoertuigen van alle types – tot 1000

Veldartilleriekanonnen en mortieren – tot 500.

MLRS – tot 140 eenheden.

(Van deze cijfers moet men het aantal aftrekken dat in de afgelopen dagen is vernietigd)

En nog een:

Wat gaat de APU nu doen?
Een reeks aanvallen in de richting van Zaporizhia suggereert dat het Oekraïense leger, ondanks het toegenomen aantal aanvallende eenheden, blijft zoeken naar een gat in de verdedigingslinies van de Russische strijdkrachten. Een aanval in dezelfde richting voor elke compagnie-tactische groep van de Strijdkrachten van Oekraïne (in totaal kunnen er op dit moment ongeveer vijf in de richting van de hoofdaanval opereren) wordt minstens twee keer uitgevoerd, waarna reserves op de plaats van de vernietigde verbinding aankomen.
Deze reserves van de Strijdkrachten van Oekraïne zijn niet oneindig, maar het zal tijd kosten om ze allemaal te vermalen in aanvallen. De doeltreffendheid van de acties van de artillerie en de luchtvaart van de Russische strijdkrachten is in dit geval op een hoogte: in één nachtvlucht vernietigt de Ka-52 gevechtshelikopter vijf tot zeven doelen, waaronder tanks en infanteriegevechtsvoertuigen. Maar zelfs onder dergelijke omstandigheden blijft de intensiteit van de gevechten hoog. De komende dagen zullen de Oekraïense strijdkrachten hun aanvallen opvoeren.

Op dit moment is het grootste probleem van de Oekraïense strijdkrachten dat het bijna onmogelijk is om de eerste verdedigingslinie te naderen vanwege de geïnstalleerde mijnen, de activiteit van de artillerie, de luchtvaart van de Russische strijdkrachten en de werking van elektronische oorlogsvoeringssystemen die communicatie en GPS-navigatiesignalen onderdrukken, evenals controlekanalen voor drones. (Militaire kroniek van TG)

En dit rapport beweert dat de NAVO zich in allerlei bochten wringt om het lopende offensief om suïcidaal door de Russische linies te breken, helemaal opnieuw te bevoorraden. Dit is al het tweede rapport dat benadrukt dat de komende week of zo beslissend zal zijn voor de hele oorlog.

Na de eerste mislukte fase van het offensief begon de tegenstander zijn troepen te hergroeperen. In het operationele hoofdkwartier van de NAVO, dat onder Warschau is geplaatst en toezicht houdt op het verloop van de vijandelijkheden tegen Rusland, is het wiskundige model van de nieuwe optie van het offensief voltooid, zijn de nodige richtlijnen gegeven en is er nu een versnelde voorbereiding op.

De AFU beschikt nog steeds over grote voorbereide en eerder gebruikte reserves – tot 50 duizend man – en minstens 12 brigades. Maar daarnaast worden de troepen voor twee dagen overgeplaatst vanuit de secundaire richtingen (niet minder dan drie brigades vanaf de grens met Wit-Rusland worden gefilmd). Vanuit de trainingscentra wordt dringend aanvulling gegeven aan de brigades die in de voorgaande vijf dagen verliezen hebben geleden. Rekening houdend met de reserves, zal het totale aantal van de groepering tegen de ochtend van 12 juni gebracht worden, niet minder dan 65 duizend mensen.

Amerikaanse curatoren eisten van het commando van de AFU dat ze koste wat het kost een breuk zouden maken en het Russische front zouden doorbreken. Deze eis is gebaseerd op de algehele verzwakking van de Russische verdedigingslinie door eerdere gevechten, de verliezen die de vooruitgeschoven Russische delen tijdens deze gevechten hebben geleden, de ernstige vernietiging van versterkingsstructuren, de uiteindelijke opening van mijnenvelden en de gedeeltelijke ontmijning ervan. Er wordt aangekondigd dat de vooruitgeschoven Russische verdedigingslinie met meer dan 40% verzwakt is en niet meer zo onoverkomelijk is als in de eerste dagen, aangezien ze getuigen van enkele van de successen van de laatste dagen – de bevordering van 1,5 – 2 kilometer in verschillende richtingen.

Ook Oekraïners overtuigen, in het feit dat het Russische leger in de komende drie dagen zal worden geconfronteerd met het probleem van het gebrek aan munitie voor artillerie en zal moeten verhuizen naar de meest ernstige economie regime. Uit de magazijnen van de Verenigde Staten en de NAVO in Europa naar Oekraïne zonder enige kennisgeving, 1000 PZRK “Stinger” is overgebracht, 2000 PTRT van verschillende modificaties, 600 schelpen “Escalibur”, niet minder dan 10 radar artillerie Inlichtingen, ten minste 100 “High Mars pakketten”, uit het Verenigd Koninkrijk, Ramstein vloog een militair transportvliegtuig met een lading Storm Shadow raketten, die blijkbaar ook bestemd zijn voor de ASS.

Ook uit Polen ontving informatie die bevestiging vereist dat verschillende divisies van de Poolse Poprad en OSA-P SPR (luchtverdediging), die in de komende uren moeten worden ingezet van Polen naar Oekraïne, die moeten worden ingezet in de strijd om de gebieden van het inzetten van Oekraïense reserves te dekken tegen de aanvallen van de Russische VKS. Berekeningen van de vermommingscomplexen in de vorm van de AFU.

Het is duidelijk dat het Amerikaanse commando, dat zichzelf perfect een verslag geeft van de prijs van het mislukte offensief van de AFU, “voor alles” vertrouwt – het Oekraïense leger in de strijd drijft, geen rekening houdt met verliezen, noch met mogelijke catastrofale gevolgen, in het geval van mislukkingen en verbruikte reserves. De taak is helemaal om het Russische front te breken en door de diepte van de Russische verdediging te breken. En daarom zullen de komende vijf tot zeven dagen, zoals we al hebben geschreven, bepalend worden voor het hele jaar.

Ik heb al eerder gezegd hoe eerdere rapporten aangaven dat Oekraïne misschien maar twee weken aan intensieve actie in zich heeft, gebaseerd op de toewijzingen van munitie. Het is echter niet te zeggen hoe zeker dit is en in verschillende rapporten staat dat het in feite Oekraïne is dat er nu op rekent dat de Russische troepen uitgeput zullen raken door de enorme hoeveelheden munitie die de Russische artillerie heeft opgevoerd.

⚡️⚡️⚡️#Inside

Onze bron bij de OP zei dat de regering Biden het kabinet van de president heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van het mislukken van het tegenoffensief op de Krim. De strijdkrachten van Oekraïne moeten aantonen dat ze in staat zijn om offensieve operaties uit te voeren tegen goed voorbereide vijandelijke verdedigingswerken, zodat we op de NAVO-top nieuwe wapens kunnen ontvangen.

Oekraïense media: Westerse uitrusting gaat 2-3 weken mee Tijdens de eerste dagen van het tegenoffensief waren de Strijdkrachten van Oekraïne niet in staat om de eerste verdedigingslinie van de vijand te openen, terwijl ze meer dan honderd uitrustingsstukken verloren. “Als de frontale aanvallen doorgaan, zullen onze reserves het nog 2-3 weken uithouden, waarna de Strijdkrachten van Oekraïne alle westerse uitrusting zullen verliezen die dit jaar door onze partners is overgedragen,” melden Oekraïense burgers.

Sommigen aan Russische zijde hebben zelfs gewezen op grote problemen. Een bekende Russische journalist neemt een soortgelijke houding aan als die van Prigozhin en Strelkov in een nieuwe opruiende boodschap aan het adres van Shoigu over vermeende tekorten:

  Amerika's nazi-strijders

Artyom Sheinin wendde zich tot Sergei Shoigu.

“Ik heb voorkennis ontvangen van de frontlinie, er is een hevig tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne aan de gang in de richting van de Dnjepr, en terwijl u daar in uw kantoren zit en zegt dat alles goed met ons gaat, zitten onze jongens daar zonder voorraden! Vandaag hebben ze me persoonlijk al het bewijs gestuurd dat de jongens daar geen shit hebben, ze hebben zelfs problemen met eten! Hoe noem je dit? Is dit onze weg naar de overwinning? – Dit is jullie weg naar enorme zakken! Ik zal niet zwijgen, hoeveel u ook zwijgt. In mijn telegramkanaal heb ik al het bewijs gepubliceerd en een kort interview met de strijders in de richting van de Dnjepr, de mensen zullen alles weten!” – zei Artjom Sjeinin.

Maar zoals altijd waarschuw ik iedereen om zulke berichten met een korreltje zout te nemen, omdat het bijna altijd om geïsoleerde incidenten gaat die niet per se naar het hele front geëxtrapoleerd moeten worden. Ik heb veel andere rapporten gezien langs de fronten waar alles heel soepel verloopt, maar het is nog steeds belangrijk om beide invalshoeken te bekijken, voor het geval dat. Sladkov merkte bijvoorbeeld specifiek op hoe de munitie de laatste tijd stroomt als nooit tevoren.

En natuurlijk zullen er aan beide kanten problemen zijn. De AFU heeft bijvoorbeeld opnieuw geklaagd over de ontoereikendheid van de door het Westen geleverde uitrusting:

Oekraïense militairen ontevreden over hun officieren en NAVO-uitrusting

Dit werd gemeld in het materiaal van de krant The Wall Street Journal. Vanwege de weersomstandigheden hebben Westerse auto’s moeite om zich over het grondgebied van Oekraïne te verplaatsen.

“Westerse voertuigen zijn gebouwd voor stedelijke gevechten en de woestijn. In onze realiteit kunnen ze er weliswaar langs, maar dit is een strijd, “zei de Oekraïense commandant met roepnaam Finn.

Hij klaagde ook over de ontoereikende training van sommige officieren van de Strijdkrachten van Oekraïne en hun gebrek aan gevechtservaring, waardoor ze “gedesoriënteerd raken in stressvolle situaties”.

In de regio Zaporzhye regent het nu trouwens, en bewoners melden dat bij zulk weer niet alleen tanks maar ook gewone auto’s vast komen te zitten op onverharde wegen.

Er waren ook verschillende berichten dat na de verwoestende verliezen van Westers materieel, de AFU van tactiek begon te veranderen. Bijvoorbeeld:

Richting Zaporizhia, Vremievsky-richel, 11 juni, 10:30 uur

De hele nacht heeft de vijand geen pogingen gedaan om door onze verdedigingslinie te breken. Volgens rapporten uit het veld kwamen de strijdkrachten in verschillende golven aan. Merk op dat ze hun tactiek enigszins veranderd hebben.

Als we enkele dagen achter elkaar eerst hun pantserformaties tegenkwamen en ze met succes verbrandden, gooien ze nu vlees naar voren in de vorm van infanterie, slaan toe met artillerie en raketten om ons gevechtspotentieel te onderdrukken, en dan pas NAVO-uitrusting.

Blijkbaar realiseerden Zelya en de militaire leiding zich dat de levens van gewone Oekraïense soldaten niet zo belangrijk zijn, dus is het beter om op uitrusting te besparen.

In elk geval hebben we de aanvallen afgeslagen, de lichamen van de Strijdkrachten van Oekraïne en beschadigd materieel blijven op het slagveld liggen.

En er waren een paar berichten dat de gehavende 47ste brigade, die de meeste schade opliep in de buurt van Orekhov, van de linie werd gehaald:

De 21ste en 22ste gemechaniseerde brigades werden van het Shiroky Lan Military Training Center in de regio Nikolajev gehaald en naar de “vleesmolen” van Zaporozhye gestuurd, aangezien de 31ste en 47ste gemechaniseerde brigades zeer zwaar gehavend waren, en ze weigeren hun offensieve pogingen voort te zetten.

En dat de Leopards allemaal naar de achterhoede zijn gestuurd en niet meer gebruikt zullen worden, tenzij er een “doorbraak” is:

Onbevestigd, maar volgens voindv lijkt UA hun Leopards teruggetrokken te hebben na de rampen van de afgelopen dagen.

Ka-52 piloten melden dat ze deze nacht en ochtend alleen IFV’s en APC’s hebben gezien. Naar verluidt zullen ze alleen naar voren worden geschoven in het geval van een doorbraak van enkele km’s.

En informatie over mogelijke verliezen:

Wat zijn de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in het offensief?
Voor minder dan een week bedragen de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne in alle gebieden van het offensief ongeveer één versterkt bataljon per dag-800-1000 mensen + uitrusting. Tijdens de vijf dagen van het offensief verloren de Oekraïense troepen dus ongeveer 4-5 duizend doden en gewonden, dat wil zeggen een versterkte gemechaniseerde brigade.
Tot nu toe zijn de gegevens over de training van drie legerkorpsen als reserve voor het offensief niet bevestigd. Eenheden en formaties die al hebben deelgenomen aan de verdediging van bepaalde delen van het front worden in het offensief geworpen. Sommige eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne, bijvoorbeeld de 36e en 37e Mariniersbrigades (OBrMP), de 128e Bergaanvalbrigade, die in Zaporozhye waren achtergelaten, werden voor het offensief twee keer teruggetrokken vanwege zware verliezen.

Maar laten we overschakelen naar een andere belangrijke ontwikkeling. Sommige bronnen zoals Rybar geloven dat Europa op oorlogspad gaat in het licht van recente verklaringen en troepenbewegingen.

🇬🇧According volgens informatie van de Russische media Rybar, is er in Polen een actieve voorbereiding van eenheden voor een onmiddellijke oorlogsinzet “niet alleen tegen Rusland, maar ook tegen Wit-Rusland.”

Ditzelfde medium verklaarde dat zijn bronnen in het Noorse leger melding maakten van een “massale” rekrutering van gecontracteerde paramedici en artsen. Deze vermeende rekruten “mogen geen verdere details onthullen, inclusief de exacte bestemming” en de vertrekdatum van de meeste rekruten is 23 juni, met een contract van 6 maanden.

Rybar merkt op dat eind juni “een grote groep huurlingen, medici en artsen uit Scandinavische landen” met ervaring in gevechten “als onderdeel van een multinationale NAVO-gevechtsgroep” op Oekraïens grondgebied zal aankomen.

NAVO-landen zijn dus bezig met grootschalige geheime wervingsacties voor gevechtsmedici, en dan zijn er ook nog toenemende berichten over NAVO-leden zoals Polen en enkele Baltische staten die zich voorbereiden op een soort NAVO-interventie in Oekraïne:

🇩🇪🤡🇺🇦🇷🇺 “Als de NAVO in dit conflict zou ingrijpen, zou dat legitiem zijn vanuit het oogpunt van het internationaal recht”.

Sterker nog, de NAVO “zou de verdedigende partij te hulp mogen komen en wel op Russisch grondgebied.”

Dergelijke dromen werden gesteld in een interview met T-Online door militair expert van de Duitse Foreign Policy Society, Christian Mölling.

Voordat u in paniek raakt, bedenk dan dat Polen al in maart vorig jaar sterk heeft aangedrongen op “troepen op de grond”, en dat daar niets van terecht is gekomen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het sentiment in de Poolse samenleving nogal tegen deze berichten lijkt in te gaan.

Een peiling onder de Poolse bevolking. Let op de optie “troepen sturen”:

Er is echter zeker een gevoel van toenemend gevaar nu de gebeurtenissen om ons heen naar een climax toegaan:

Er komen steeds gevaarlijkere oproepen van krankzinnige en wanhopige pundits uit het Westen, zoals hierboven te zien is.

Andere recente artikelen, zoals deze van Politico, blijven het idee ondersteunen dat het offensief niets meer is dan een poging om een gunstige onderhandelingspositie te krijgen bij het komende staakt-het-vuren:

Het resultaat is een veel vager doel: voor Oekraïne om zoveel mogelijk verliezen toe te brengen en zoveel mogelijk territoriale winst te boeken om zijn hand te versterken in zijn pogingen om een modus vivendi te bereiken met een verzwakt Rusland. Volgens deze denkwijze zou een positief resultaat zijn dat de nieuwe, door het Westen bewapende brigades van Oekraïne de landbrug tussen Rusland en het Krim-schiereiland doorsnijden of dicht genoeg in de buurt komen om Russische posities op de Krim in gevaar te brengen.

De meeste westerse functionarissen verwachten echter meer bescheiden winsten, waarbij Oekraïne minder strategische stukken van het grondgebied dat het het afgelopen jaar is kwijtgeraakt, zal terugwinnen en behouden, maar in ieder geval zal laten zien dat het nog steeds vooruitgang kan boeken op het slagveld. In de pessimistische visie hebben de Oekraïners moeite om langs de Russische verdediging te komen, boeken ze slechts kleine overwinningen en eindigen ze in een patstelling.

Ondertussen zorgde Foreign Affairs voor opschudding met een al even sombere kop:

Zij stellen dat het conflict zich in een eindeloze patstelling bevindt die alleen maar kan leiden tot eindeloze jaren van lijden, waarbij geen van beide partijen in staat is om een beslissende slag te slaan tegen de ander:

Maar het is nu tijd dat de Verenigde Staten een visie ontwikkelen over hoe de oorlog zal eindigen. Vijftien maanden van gevechten hebben duidelijk gemaakt dat geen van beide partijen het vermogen heeft – zelfs niet met hulp van buitenaf – om een beslissende militaire overwinning op de ander te behalen. Ongeacht hoeveel grondgebied de Oekraïense strijdkrachten kunnen bevrijden, Rusland zal het vermogen behouden om een permanente bedreiging voor Oekraïne te vormen. Het Oekraïense leger zal ook het vermogen hebben om alle gebieden van het land die door Russische troepen bezet zijn in gevaar te houden – en om militaire en burgerdoelen in Rusland zelf te treffen.

Ze citeren de volgende statistiek om hun punt te maken:

Uit een studie van het Center for Strategic and International Studies, waarbij gegevens van 1946 tot 2021 werden gebruikt die door de Universiteit van Uppsala waren verzameld, bleek dat 26 procent van de oorlogen tussen staten in minder dan een maand eindigt en nog eens 25 procent binnen een jaar. Maar het onderzoek ontdekte ook dat “wanneer interstatelijke oorlogen langer dan een jaar duren, ze gemiddeld meer dan een decennium duren”. Zelfs oorlogen die minder dan tien jaar duren, kunnen uitzonderlijk destructief zijn. De oorlog tussen Iran en Irak duurde bijvoorbeeld bijna acht jaar, van 1980 tot 1988, en resulteerde in bijna een half miljoen gevechtsslachtoffers en ongeveer evenveel gewonden. Na al zijn opofferingen verdient Oekraïne het om een dergelijk lot te vermijden.

De auteur, die deel uitmaakt van de Rand-groep, gelooft dat een langdurige “patstelling” het Westen meer pijn zou doen dan Rusland:

Een langdurige oorlog tussen Rusland en Oekraïne zal ook zeer problematisch zijn voor de Verenigde Staten en haar bondgenoten, zoals blijkt uit een recente RAND-studie die ik samen met de politicologe Miranda Priebe heb geschreven. Een langdurig conflict zou het risico van een mogelijke escalatie – tot Russisch nucleair gebruik of tot een oorlog tussen Rusland en de NAVO – op het huidige hoge niveau houden. Oekraïne zou op bijna volledige economische en militaire levenssteun van het Westen kunnen rekenen, wat uiteindelijk tot budgettaire problemen voor de Westerse landen en paraatheidsproblemen voor hun legers zal leiden. De wereldwijde economische gevolgen van de oorlog, waaronder de volatiliteit van de graan- en energieprijzen, zouden aanhouden. De Verenigde Staten zouden niet in staat zijn om hun middelen op andere prioriteiten te richten, en de Russische afhankelijkheid van China zou groter worden. Hoewel een lange oorlog Rusland ook verder zou verzwakken, weegt dat voordeel niet op tegen deze kosten.

Maar dit brengt ons allemaal bij het laatste grote punt, namelijk dat er nu plotselinge toenaderingen worden gemaakt tot deze mogelijke onderhandelingen die iedereen begint te voorzien. Ik heb de vorige keer bericht over recente “vreemde” verklaringen van onder andere Reznikov, die ingingen tegen zijn eerdere standpunten.

Het artikel in de Economist, waarin Eric Ciaramella van de Carnegie Endowment for International Peace wordt geciteerd, schetst de voorstellen van zijn denktank voor NAVO-garanties aan Oekraïne tijdens de aanstaande dreigende NAVO-top in Vilnius op 15 juli:

De heer Ciaramella doet een vijfpuntenvoorstel om Oekraïne “minder dan artikel 5 maar meer dan het Boedapest Memorandum” te geven. Dit omvat wettelijk gecodificeerde toezeggingen om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen, deels geïnspireerd op de toezeggingen die Amerika aan Israël en Taiwan geeft, om ervoor te zorgen dat ze blijven bestaan, ongeacht wie er in Amerika en Europa aan de macht is. Hij pleit ook voor meerjarige toezeggingen om Oekraïne te bewapenen; steun om de wapenindustrie van Oekraïne weer op te bouwen; mechanismen voor politiek overleg zoals Artikel 4 van de Navo; en een duidelijk pad naar het lidmaatschap van de EU. Dit alles zou geen alternatief zijn voor het lidmaatschap van de Navo, maar een brug daarnaartoe. Het doel, net als de gehoopte territoriale winst in het Oekraïense tegenoffensief, zou zijn om Rusland te laten zien dat er niets te winnen valt door de oorlog te verlengen.

Maar een Russische senator van de Krim verklaarde onlangs het volgende:

Machinevertaling Yandex

 

Hoe verzoenen we deze twee botsende narratieven? Aan de ene kant hebben we geruchten over NAVO-voorbereidingen voor oorlogsescalaties tegen Rusland, en aan de andere kant tekenen dat het Westen het conflict wil bevriezen als het Oekraïense offensief afneemt.

Ik heb dit al eerder gezegd, maar voor mij geeft het de gevarieerde aard van de werkelijkheid aan, en dat er niet één uniforme factie in het Westen is, maar verschillende die strijden om de strijd. Zoals altijd denk ik dat de oorlogshaviken hun interne plannen maken om eeuwig te escaleren, terwijl de realisten zich voorbereiden om het conflict te bevriezen. Er is echter geen enkele aanwijzing van Russische kant dat het conflict bevroren zal worden, dus de grote vraag die overblijft is wat beide kanten van het Westen zullen doen zodra ze zich realiseren dat Poetin niet zal toegeven aan nog een ‘Minsk’-achtige truc?

Ik heb al eerder gezegd dat de volgende tranche van “wonderwapens” die het overlevingsverhaal van de AFU zal ondersteunen, waarschijnlijk de F-16’s zullen zijn. Het is dus waarschijnlijk dat ze gebruikt kunnen worden als het grote extraatje nadat een verwoeste AFU geconfronteerd wordt met een onverbiddelijk Russisch leger dat weigert te “onderhandelen”.

De tijdlijn van dergelijke gebeurtenissen lijkt nu ruwweg rond augustus te liggen. Ik weet dat ik de geruchten doorgaf dat de AFU misschien maar maximaal 2-3 weken heeft voor hun offensief, en dat één van de weken al voorbij is. Maar realistisch gezien zie ik ze het minstens een maand of twee uitrekken, gewoon omdat een eeuwig adagium dat we allemaal ontdekt hebben in deze oorlog is dat het niet uitmaakt hoeveel iemand huilt en zeurt (Prigozhin, ik kijk naar jou), er lijkt nooit een echt tekort aan munitie te zijn aan beide kanten. Er zijn alleen tekorten aan gemak, maar de AFU kan hun munitie waarschijnlijk nog een tijdje rekken ten koste van hun levens. Ze zullen veel meer slachtoffers maken door minder hulzen te gebruiken, maar ze zullen er op blijven hameren.

Maar tegen augustus-september kan men zich alleen maar voorstellen dat er een keerpunt komt, dat een nieuwe fase in het conflict kan inluiden. Aangezien Rusland nog geen echt grootschalig offensief heeft gelanceerd, is het logisch dat dit voor Rusland het moment kan zijn om eindelijk zijn vleugels uit te slaan en de wereld te geven waar het op heeft gewacht.

  De terroristische aanslag op de Krimbrug kan een game-changer zijn in het Oekraïense conflict - Tactische kernwapens kunnen binnenkort worden gebruikt voor zelfverdediging

Maar wat ik echt denk dat er zal gebeuren, zal ik in een apart verslag gedetailleerder behandelen, omdat ik liever een grondigere analyse geef met alle mogelijkheden gerangschikt naar hun waarschijnlijkheid.

Laten we het nu even hebben over een paar laatste punten.

Ten eerste, om alternatieve meningen te geven, hier is wat Strelkov denkt van het AFU-offensief tot nu toe en de toekomstverwachtingen:

Strelkov: De gevechten gaan door aan het Zaporizhia front. Door de “oorlogsmist”, die de plaats van een grote veldslag strak omsluit, is het niet mogelijk om de voortgang in detail te volgen. Tot nu toe is het alleen duidelijk dat mijn voorspelling dat de APU het offensief in de richting van Melitopol niet zal stoppen, gerechtvaardigd is. De vijand blijft fel aanvallen en verse reserves in de strijd brengen.

Het is ook duidelijk dat hij er afgelopen nacht opnieuw niet in geslaagd is om het front te doorbreken, en er is geen serieuze vooruitgang. Ondertussen nemen de verliezen toe en worden de reserves opgebruikt. Ik denk dat dit aandringen van de vijand nog 4-5 dagen zal duren. Als tegen die tijd de weerstand van onze troepen niet verzwakt en de vijand de verzwakking van onze verdediging niet voelt (bijvoorbeeld door gebrek aan munitie), zullen de aanvallen van de vijand afnemen en/of zal hij de aanvalsrichting naar een ander deel van het front verplaatsen.

In dit opzicht ziet de hardnekkigheid van de vijand er enigszins vreemd uit, juist in het gebied waar hij de zwaarste tegenstand heeft ondervonden zonder het minste succes en nog helemaal niet “van het woord” kan wijken.- Immers, ten westen van Ugledar – op de zogenaamde Vremevsky salient-tactische successen (inmiddels volledig geëlimineerd) waren op de eerste dag, en het zou logisch zijn om met de hoofdmacht aan te vallen en daar succes te ontwikkelen (nu is het natuurlijk te laat).

Gezien de duidelijke fout van het AFU-commando en het gebrek aan flexibiliteit bij het leiden van het offensief. Aan de andere kant gaat de verplaatsing van grote massa’s troepen en uitrusting naar het front gepaard met grote verliezen op de marsen.

In elk geval is de strijd nog maar net begonnen, de vijand drijft zeer grote reserves van de diepe achterhoede naar het front (volgens open bronnen tot 300-400 tanks en niet minder dan andere gepantserde voertuigen). Tot nu toe kunnen we zeggen dat de strijd voor onze troepen met succes is begonnen, maar het is niet alleen te vroeg om de resultaten te beoordelen, maar het is helemaal onmogelijk.

Kortom, Strelkov is ongewoon vrolijk en optimistisch, en prijst zelfs – in zeldzame vorm – het succes van de Russische troepen tot nu toe.

Gisteravond werd een belangrijk Oekraïens vliegveld in Poltava getroffen door een zeer grote raketaanval vanuit Rusland, waaronder Iskanders. Van de Poltava administratie:

Machineveraling Yandex

Het was eigenlijk een onderdeel van meerdere grote aanvallen waarvan gezegd werd dat ze verwoestende effecten hadden:

Russische luchtmachtraketten “Iskander” en UAV-kamikaze “Geran-2” hebben vannacht het militaire NAVO-vliegveld “Mirgorod” aangevallen.

Volgens onze gegevens uit het veld werden drie Su-24 bommenwerpers, die door NAVO-specialisten waren omgebouwd om de Scalp-kruisraketten te lanceren, vernietigd en kunnen ze niet meer hersteld worden. De uitrusting van het vliegveld en de infrastructuur van de luchtmachtbasis werden ook vernietigd.

Ook werden minstens drie Britse soldaten en meer dan 11 Zelensky soldaten gedood, en het puin wordt opgeruimd. De gewonden worden naar Kiev gebracht.

Zoals u kunt zien, beweert het “officiële rapport” van Oekraïne dat er geen slachtoffers zijn, terwijl de Russische kant zegt dat er allemaal 3 Su-24’s, diverse uitrusting, 11 AFU-soldaten en 3 Britse soldaten zijn gedood. Het is onmogelijk om te zeggen wie er gelijk heeft, maar laten we eerlijk zijn: gelooft u dat een massale Iskander-aanval geen slachtoffers en slechts ‘kleine schade’ zou hebben opgeleverd, zoals het Oekraïense rapport beweert? De beweringen van Rusland zijn bescheiden naar de maatstaven van ballistische raketten, dus we kunnen alleen maar aannemen dat ze realistischer zijn.

Nog pijnlijker was een treffer op een vergadering van het hoofdkwartier van een Oekraïense commandant:

Belangrijk! Gisteren om 21.00 uur werd er in het gebouw van het Lyceum Rai-Aleksandrovka een vergadering gehouden voor de commandanten van eenheden van de 10e Speciale Garde Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne. Om 21.15 uur werd een raketaanval uitgevoerd, waarbij 9 officieren werden gedood en 7 officieren gewond raakten, in verschillende mate.

De beroemde Russische correspondent Alexander Kots bevestigt dat de Leopards door Russische troepen zijn teruggevonden:

Machinevertaling Yandex

De Russische Staatsdoema heeft de geruchten de wereld uit geholpen door aan te kondigen dat er op dit moment geen nieuwe mobilisatie nodig is:

Een van de waarschijnlijke redenen is dat Shoigu net had aangekondigd dat 117.000+ nieuwe vrijwilligers zich dit jaar hadden aangemeld bij de strijdkrachten en ~14.000 nieuwe alleen al deze maand:

“In slechts tien dagen van de huidige maand hebben 13.644 Russen 🇷🇺 zich aangemeld voor contractuele militaire dienst,” zei vice-minister van Defensie van Rusland Nikolai Pankov.

“Dit is 2,1 keer meer dan in mei van dit jaar en 3,1 keer meer dan in april.”

Ze bevestigden ook dat 117.400 mensen zich vrijwillig hebben aangemeld voor het Russische leger sinds januari 2023.

En waarom dat zo interessant is, is omdat Shoigu ook een nieuw decreet aankondigde dat de krantenkoppen haalt, namelijk dat alle Russische vrijwilligers en PMC’s nu gedwongen zullen worden om contracten te ondertekenen met het Russische leger zelf.

Dit is een grote stap die het geheel van de Russische strijdkrachten stroomlijnt en veel officiëler (en efficiënter) onder één commando plaatst, en die veel van de oude problemen van de RuAF en haar inelastische bureaucratische structuren uit de weg ruimt.

Prigozhin was hier echter niet blij mee en begon weer een tirade waarin hij Shoigu in feite vertelde dat Wagner dergelijke contracten niet zal ondertekenen en alleen orders zal aannemen van de gerespecteerde Suvorikin:

Machinevertaling Yandex

Een gedachtegang is dus dat Shoigu’s hele aankondiging alleen maar bedoeld was om Wagner en zijn ongebreidelde leider “in toom te houden”.

Ik moet er echter bij vermelden dat Wagner onder al dit gedoe lijkt samen te werken met de Russische strijdkrachten, wat de geruchten dat dit allemaal theater is, geloofwaardig maakt. Er is bijvoorbeeld een nieuwe reeks video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe Wagners topcommandant, Lotus, over wie ik al eerder uitgebreid heb geschreven, aankomt met voorraden voor de Russische troepen die Bakhmut nu in handen hebben en aan wie Wagner de stad heeft overgedragen.

Gisteren sprak de commandant van PMC “Wagner” Lotos met de soldaten van de Russische strijdkrachten in Aremovsk, en vandaag bracht hij waar de mannen om vroegen.

De militairen kregen schaarse wegwerpgranaatwerpers, tankgranaten, batterijen voor warmtebeeldcamera’s, drie SVD scherpschuttersgeweren en snoepjes voor bij de thee.

De hulp houdt hier niet op. In de nabije toekomst zullen werknemers van PMC “Wagner” lezingen geven en hun ervaring delen met het militaire personeel van het RF Ministerie van Defensie.

Wagner levert niet alleen vrachtwagens vol voorraden aan hen af, maar op andere video’s is te zien dat hij de hele dag met de Russische commandanten praat en zijn ervaring en kennis aan hen overdraagt. In deze gelinkte video kunt u zien dat de Wagner/Russische troepen heel sympathiek zijn, met een duidelijke kameraadschap die de beweringen over wrijving weerlegt.

In ander nieuws had het DPR hackerscollectief, dat ons veel van de tophacks en lekken van de SMO tot nu toe heeft gegeven, deze zeer intrigerende boodschap voor de nieuwe AFU brigades die deelnemen aan het offensief. Sla over naar het einde als u alleen het goede gedeelte wilt zien:

DPR Joker: “Ik heb slecht nieuws voor de soldaten van de 47e en 82e brigades van de Strijdkrachten van Oekraïne. Voor degenen die niet op de hoogte zijn, zal ik wat gegevens over deze brigades met u delen: – 47 aparte gemotoriseerde brigade werd gevormd in het midden van 2022.

De belangrijkste taken zijn aanvalsoperaties en sabotage in de achterhoede. Uitsluitend getraind door Amerikaanse instructeurs. Het werd gebruikt als de belangrijkste ram van het offensief aan het Zaporozhye Front. In dienst met leveringen van NAVO-landen: 99 eenheden. BMP “Bradley” (geleverd door de VS), 28 eenheden. tanks M-55s (geleverd door Slovenië), 12 eenheden. ACS M-109 (geleverd door het Verenigd Koninkrijk), 12 eenheden. kanonnen D-30 (geleverd door Estland); – 82 DShBr gevormd in maart 2023.

Uitsluitend getraind door Amerikaanse instructeurs. De bende wordt beschouwd als een dark horse, maar niet voor de Joker. Ik zal niet de plaatsen van inzet aangeven, maar wel iets over wapens zeggen. Uit leveringen van NAVO-landen: 90 eenheden. Stryker gepantserde personeelsdrager (geleverd door de VS), 14 eenheden Challenger-2 tanks (geleverd door het VK), 24 eenheden. ACS M-119 (geleverd door het VK).

Het offensief van de Russische luchtvaart in Zaporozhye, de bemanningen van het 301ste regiment luchtdoelraketten (ZRP), die bewapend zijn met S-300PS, de berekeningen van 14 luchtverdedigingsraketsystemen met hun S-300V1, de berekeningen van 225 luchtverdedigingsraketsystemen, die bewapend zijn met BUK-M1.

Daarnaast werd het offensief van de 47e brigade gedekt door de Osa mobiele luchtverdedigingssystemen in samenwerking met het Avenger luchtverdedigingssysteem (VS) en het Stormer luchtverdedigingssysteem (Groot-Brittannië). Maar er ging iets mis. Aan het begin van het offensief werden alle binnenlandse luchtverdedigingssystemen vernietigd, en geïmporteerde luchtverdedigingssystemen begonnen abrupt terug te keren naar de achterhoede.

Waarom schrijf ik dit? Gisteren en vandaag ontvingen de 47ste en 82ste brigades verschillende avontuurlijke bevelen, waarvan de uitvoering u roemloos zal doen sterven ten gunste van de clown Zelensky. Ik raad u aan om deze bevelen te negeren om uw leven te redden. Denk aan jullie families. Verdwaal, verdwaal ergens. Of krijg massaal cholera. Zo hebben jullie meer kans om te overleven. Familieleden van mannen uit deze brigades, sluiten zich ook aan. Laat hen niet een zekere dood tegemoet gaan. Ik schrijf dit allemaal omdat ik om mijn abonnees van de Strijdkrachten van Oekraïne geef. Die later emoticons op mij zullen zetten en de standpunten zullen doen. Met dank aan kolonel Alexei Dubovik voor de informatie. Ha-ha-ha-ha-ha…”

Vervolgens: een gedetailleerd en interessant verslag over de speciale Vikhr (Whirlwind) raketten van de Ka-52 en Mi-28 die zich tot nu toe hebben onderscheiden als de helden van het tegenoffensief en tonnen van de beste NAVO-pantsers hebben vernietigd. Sommige van de nieuwe inzichten worden zeer gewaardeerd, zoals wat deze raketten onderscheidt van andere ATGM’s, zoals het feit dat ze meer dan drie keer zo snel gaan:

Alligators decimeerden de Leopards: Te oordelen naar de toegenomen frequentie van videobeelden die de actie tonen vanuit de cockpit van Ka-52 “Alligator” gevechtsverkenningshelikopters, kunnen we zeggen dat deze helikopter en zijn raketten een benijdenswaardige rol hebben gespeeld in het verpletteren van het Oekraïense offensief in de richting van Zaporozhye 🚀 9M127- 1 “Vihor-1”.

▪️ Ervaren bemanningen op deze helikopters bewegen zich, dankzij de uitstekende manoeuvreerbaarheid van het toestel, maar ook hun vaardigheid, extreem laag zodat de vijand hen niet kan detecteren. Wat een helikopter wel kan, in tegenstelling tot andere vliegtuigen, is zweven op een plek waar hij bomenrijen, bouw- en infrastructuurfaciliteiten, heuvels gebruikt om een hinderlaag te organiseren, van waaruit hij, als een roofdier, plotseling wegvliegt en de vijand vernietigt dankzij zijn krachtige opto-elektronische apparaten.

Een speciale categorie zijn de 9M127-1 “Vihor-1” raketten, die volgens de snelheidsparameters waarschijnlijk de snelste ter wereld zijn. De “Vihor” bereikt op zijn traject een snelheid van 610 m/sec. (Het Amerikaanse analogon van de AGM-114 Hellfire vliegt met een snelheid van 420 m/sec.) Om grafisch uit te leggen hoe snel deze raket is, zou men de snelheid van de “Malyutka”-raket (120 m/sec.) of de snelheid van de 9M111 raket die van de raket van het “Fagot”-systeem wordt gelanceerd (200 m/sec.) en die in de bewapening van het Servische leger zitten, moeten aangeven. Kijk hoe lang het duurt voordat. “Tiny” om zijn doelen te bereiken wanneer hij gelanceerd wordt vanuit de GAMA helikopter. Dit duurt soms een eeuwigheid, waardoor de vijand de kans krijgt om verdedigingsmaatregelen te nemen en te voorkomen dat hij geraakt wordt, terwijl de helikopter en zijn bemanning onnodig blootgesteld worden aan vijandelijk vuur.

Het systeem van sensoren kan inkomende raketten waarnemen en ze automatisch verstoren of storen op verschillende multimodale manieren.

In Umar, Cherkassy, Oekraïne, worden door commissarissen nu nieuwe Leopard-bestuurders gemobiliseer die begrijpelijkerwijs terughoudend zijn, waarschijnlijk omdat ze de recente video’s van de prestaties van de tanks hebben gezien.

En zo gaat het maar door.

Update:

Eenheden van de 127ste Divisie voerden een tegenaanval uit in het gebied van de Vremevsky-richel en verdreven de vijand uit Makarovka

Eenheden van de 127ste Divisie van het 5de Leger van het Oostelijke Militaire District voerden een krachtige tegenaanval uit in het gebied van de Vremevski-richel, waardoor Makarovka weer onder controle van Russische troepen kwam. Dit melden Russische bronnen aan de hand van berichten uit de frontlinie.

Op dit moment vinden er actieve gevechten plaats in het gebied van de Vremevsky-richel, de 127e divisie van de Vostok-groep voerde een krachtige aanval uit en verdreef de vijand uit Makarovka, waar nu een veegactie aan de gang is. Dit wordt bevestigd door de gevechtsvliegtuigen uit deze richting. Het goede weer maakte het mogelijk om de lucht in te gaan, met de steun waarvan onze offensieve operaties doorgaan. Russische kanonnen en raketgeschut zijn ook actief aan het werk, maar niet op het dorp, maar op de vijand, die zich terugtrekt.

Vandaag vinden er in deze richting aanhoudende gevechten plaats, ’s ochtends slaagden de Strijdkrachten van Oekraïne erin om een beetje op te rukken en de richel zelf af te snijden, nu slaan de onzen hen terug. Het is de moeite waard om op te merken dat ondanks de “heroïsche” verklaringen van de Oekraïense propaganda, de Strijdkrachten van Oekraïne de hoofdverdedigingslinie niet hebben bereikt en er niet in zijn geslaagd om de vooruitgeschoven barrière te overwinnen.

Eerder zei de commandant van de Tavria-groep van de Strijdkrachten van Oekraïne Oleksandr Ternavsky dat de Oekraïense troepen vastliepen in de Russische verdediging, het tegenoffensief zelf was vastgelopen. De Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne was van plan om het succes van vorig jaar in de regio Kharkiv te herhalen, waar de Russische troepen gedwongen werden om zich terug te trekken onder de dreiging van een omsingeling.

Ja, en Westerse experts gingen ervan uit dat het de Strijdkrachten van Oekraïne niet veel tijd zou kosten om door de Russische verdediging heen te breken, dat het Oekraïense leger een bliksemoffensief zou lanceren en binnen de eerste drie of vier dagen de kust van de Zee van Azov zou bereiken en de landroute naar de Krim zou afsnijden. In plaats daarvan verandert het offensief in een soort vleesmolen van Bakhmut met zware verliezen aan zowel personeel als pantservoertuigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische Special Forces schieten hoofdschot op Oekraïense sluipschutter & Skynews beweert dat vernietigde Leopards CGI zijn!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTerwijl Bradleys en Leopards worden opgeblazen, zegt het Witte Huis dat ze zich geen zorgen maken over Oekraïense verliezen
Volgend artikelWat kan Rusland eisen om te onderhandelen over een einde in Oekraine?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Een “ enorm “ verslag.
  Dank hiervoor dit moet heel veel werk geweest zijn.

  Wat ik eruit begreep is dat de uitspraak van Rutte. “ wij moeten deze oorlog winnen” wel heel verstrekkend is.
  Waarschijnlijk was er al over gesproken bij de elite…..aan het begin van de oorlog…….. dat tegen Rusland geen verlies geleden mag worden en hoe deze “ winst” dan in allerlei scenario’s moest bewerkstelligd worden…….
  M.a.w. Het westen is bereid om zich in duizend bochten te wringen en op het nippertje van een totale oorlog de risico’s aan te gaan om te winnen…..

  Een huurlingen leger….. hoe kom je op het idee…….
  Ach ja de publiek opinie in het westen ( Nederland) is er nog heel sterk voor dus laat maar gaan…..
  Dit zal een enorme ervaring zijn voor al de roeptoeters die Ukraine zo’n “vredelievend land” vinden……
  Ik ben benieuwd welke aantal deze evt. rekruterings oproep zal hebben…..
  Ze komen er wel achter.

  Tja een “ huurlingen / vrijwilligers/ oproep leger” van de NAVO en dat vanaf Poolse of Baltische Staten hun grondgebied moet gaan opereren binnen Ukraine……..( en er wordt ook gesproken over wit Rusland ) staats rechterlijk was het al wel uitgezocht en kon het….. wel ja…… nog meer doden dan komt de oorlog DIRECT EUROPA BINNEN…… krijgen we doden in Nederlandse , Duitse en Belgische enz enz enz gezinnen……
  Een paar dagen gelden schreef ik dit hier al… we zullen er nog lang last van hebben, mogelijk met guerrilla, maar dit is nog een “ tussen fase” een huurlingen leger……
  De NAVO moet toch wel een doortrapte corrupte bende zijn en totaal niets vredelievend in zich hebben om zoiets idioots te verzinnen.
  Wat een onuitsprekelijke HAAT TEGEN RUSLAND , TERWIJL HET Z’ON MOOI LAND IS MET ZULKE AARDIGE MENSEN EN EEN PRACHTIGE CULTUURGESCHIEDENIS…….. …… ( ben er meerdere keren geweest)

  Stop met vechten en ga praten……. Maar nee,” deze oorlog moeten we winnen……..”lijkt het Mantra voorlopig nog te zijn TOTDAT……… De lijkzakken met dode west Europeanen hier aankomen. .

  • Aangezien ze een leger van huurlingen willen vormen, is dit dus een privé oorlog. Het wordt steeds duidelijker wie dit allemaal organiseren. Het zijn private personen die complete continenten gijzelen. Dat is de waarheid die naar buiten moet komen om deze kwade krachten voor eens en voor altijd te vernietigen.

 2. Wat een ellendig lang deprimerend artikel, en dan,als klap op de vuurpijl ,dat Europa/Nato op punt staat tussen te komen ! Hoe kan Rusland ooit overwinnen tegen deze super geequipeerde overmacht ? Zou Rusland nu werkelijk geen hulp krijgen of kunnen krijgen uit andere landen ? China heeft er mijns inziens alle belang bij dat deze oorlog in het voordeel van Rusland beslecht wordt , toch ? PURE WAANZIN in de 21ste eeuw, wie had het ooit kunnen denken? ! Walgelijke US/VK/NATO smeerlappen !!

  • Ik zou het nuchter en droogjes bekijken. Ze zullen het nog veel meer op de spits drijven. Maar als het te gortig wordt verwacht ik dat ze een klap zullen krijgen van Poetin dat ze zullen janken. Een waardemeter voor ons burgermensjes is dat de haat- en oorlogspropaganda nog lang niet alle registers open heeft, dus nog wel effe.

 3. Off Topic: Rommel is geheid glazenwasser geweest hij houdt van lappen 🤣
  Maar wederom een juweel (informatief) 👍
  De tijd dat je mijnen ging ruimen met een vleesvork ligt duidelijk in het veleden .
  Groeten .

 4. Hoe het nu gaat is een oorlogje spelen op wapen test niveau. Er vallen wel degelijke doden aan beide kanten, maar dat zijn bijkomen zaken net als bij houthakken ontstaan ook houtsplinters. Op dit niveau denken de westerse alliantie nu eenmaal en dat zij op deze manier de illusie hebben dat zij kunnen winnen van Rusland. Zijn ze bereid om al hun wapens in de strijd te gooien, hun voorraden zijn na genoeg al op. Met de essentiële eigen aanval/verdegingswapens met munitie wordt nu ook al aan geknabbeld. De doorstroom van militairen en materieel gaat sneller dan verwacht er doorheen. Terwijl de westerse alliantie niet op oorlogseconomie is overgeschakeld, om de benodigde wapens te vervangen en militairen massaal op te leiden. Is de hoogmoed en arrogantie zo groot van het westen of zijn er nog andere geheime wapens die de bühne nog niet op zijn geweest. De zogenoemde laserwapens, die Amerika heeft. Maar ook Rusland.

 5. Helemaal gelezen. Bedankt!
  Al die eltiaire poppetjes zijn aan het dansen, maar hoe lang nog?
  Ze hebben het te druk met heen en weer “vliegen” om elkaar te bezoeken.
  Er is iets dat niet geheel klopt, zouden ze echt hun hele leven in een vliegtuig zitten?
  Zo maar een denkertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in