Laten we vandaag beginnen met een belangrijk punt dat moet worden opgehelderd. Een groot deel van de westerse pers papegaait nog steeds gedachteloos de trope over de zogenaamde “bevroren tegoeden” van Rusland en hoe “verwoestend” dit zou zijn voor de Russische economie. Op dit punt grijpen ze naar strohalmen omdat ze nog maar weinig munitie over hebben om het valse narratief dat Rusland ernstig is getroffen door de “oorlog” door te drukken, schrijft Simplicius The Thinker.

In een vorig artikel heb ik al behandeld dat de beruchte “300 miljard” aan bevroren Russische tegoeden een wanhopige canard was, en Dmitry Medvedev heeft zelf heel lichtvaardig onthuld dat Rusland ook beslag heeft gelegd op 300 miljard aan westerse tegoeden. We zullen niet ingaan op de exacte details, want die kunt u hier in dit verslag lezen, maar ik zal het citaat nogmaals plaatsen:

Ten tijde van dat schrijven waren sommige lezers echter begrijpelijkerwijs in dubio – we zijn er immers zo aan gewend geraakt door de MSM om hun anti-Russische berichtgeving letterlijk te nemen en altijd te twijfelen aan de omvang en kracht van Ruslands eigen represailles.

Maar nu is er een recente golf van bevestigende berichten die de geldigheid van Medvedevs verklaring bevestigen. Bloomberg publiceerde een stuk (en trok het snel weer in, waarschijnlijk als gevolg van interne reacties) waarin het zich beklaagt dat het deze zogenaamde “in beslag genomen Russische fondsen” niet kan vinden.

Nu blijft het Westen klagen over hoe goed Rusland zich economisch herstelt van de minimale beperkingen als gevolg van de verschillende “sancties”.

Het artikel in de DailyMail van gisteren zeurde over hoe Britse burgers gedwongen zijn hun voedsel te rantsoeneren te midden van ongekend lege schappen in supermarkten, terwijl gelijkwaardige Russische steden “kreunen onder het gewicht” van hun overvloedige voedseloverschotten.

Deze emblematische momentopname benadrukt het schokkende verschil.

Bovendien zijn de taferelen een omkering van 40 jaar geleden, toen velen van ons meelijwekkende tv-beelden zagen van Russen die onder het communistische regime in de rij stonden voor basisproducten als brood en eieren.

De ironie en het leedvermaak komen om de hoek kijken.

Het artikel staat vol met gniffelende fragmenten, terwijl de psychose van de westerse russofobie langzaam wordt uitgehold door de harde waarheid.

Inwoners van Perm, en elders in Rusland, hebben genoeg goedkoop voedsel. Goedkope energie in het gasrijke land betekent dat groenten kunnen worden verbouwd in warme kassen tijdens de bittere winter. Rusland kan ook grote hoeveelheden fruit invoeren uit welwillende landen met een warmer klimaat, zoals Iran.

Er is ook geen bezorgdheid over het verwarmen van huizen, terwijl het vullen van auto’s met overvloedige goedkope benzine of diesel een koud kunstje is.

Weet u nog dat Biden de spot dreef met het potentieel voor toenadering en partnerschap tussen Rusland, China en Iran? Nu mogen we de wrange vruchten plukken na jaren van door het Westen zelf veroorzaakte waanzin.

Dit alles doet je natuurlijk afvragen wie de economische oorlog aan het winnen is. Vanuit Perm vertelde John: “Ik heb met eigen ogen gezien dat de sancties Rusland geen kwaad doen. De mensen op straat merken nauwelijks iets. De winkels liggen vol met alles wat ze willen of nodig hebben.

Kunnen hun tranen nog zouter worden dan dat?

Dan nu dringender zaken:

Het blijft erop lijken dat Wagner’s Prigozhin de ultieme trol is. Het patroon dat velen beginnen op te merken is dat, zodra hij klaagt en een soort van enorme problemen veinst, Wagner in feite vervolgens een reeks grote winsten boekt.

En opnieuw is het gebeurd. Slechts enkele dagen na een nieuwe ‘controverse’ rond Prigozjin, gevolgd door meer klachten en ‘geruchten’ over alles van Wagner die zich moest ’terugtrekken’ of hergroeperen, tot munitietekorten, tot de vrees om ‘geflankeerd’ te worden door een nieuwe AFU-tegenaanval, is Wagner plotseling zo fel naar voren geschoten dat zelfs Stoltenberg uiteindelijk lijkt te zijn gezwicht en hij kreunt dat Bakhmut nu ‘binnen enkele dagen’ kan vallen:

Bakhmut kan immers in de komende dagen vallen, – NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg
Als dit gebeurt, zal dit volgens hem niet noodzakelijk een keerpunt in de oorlog betekenen. “Dit onderstreept alleen maar dat we Rusland niet moeten onderschatten,” voegde de secretaris-generaal eraan toe.

En dat luttele dagen nadat MSM het lachwekkende verhaal verspreidde dat Russische troepen “met schoppen vechten”.

Bakhmut lijkt snel in te storten, met Wagner-invallen tot diep in het zuidelijke deel en nu zelfs tot over de rivier in het noorden.

  4 Manieren waarop Joe Biden het Westen in een nucleaire oorlog kan brengen

De kaart hierboven laat zien waar gevechten worden gemeld, en dat is al in het “westelijke” deel van de stad aan de overkant van de Bakhmutovka rivier. Voorlopig waren er geruchten dat het slechts Russische ‘DRG’ (forward sabotage/spotters) zijn, maar het is nog niet volledig bevestigd.

Hier is een breder beeld, dat laat zien waar gevechten zijn gemeld voorbij de middenlijn van de rivier. En alles ten oosten van de rivier is naar verluidt nu definitief gevallen. Er zijn ook grote zuidelijke invallen te zien:

Een gedetailleerde blik op de zuidelijke opmars in het Sobachevka-district.

Een AFU-soldaat vertelde AFP naar verluidt het volgende:

“Bakhmut zal vallen,” vertelde een Oekraïense tankbestuurder aan AFP in de stad Chasov Yar, ongeveer 10 km ten westen van Artyomovsk. “We zijn bijna omsingeld. De eenheden trekken zich geleidelijk in kleine groepjes terug.”

Sommige mensen hebben geklaagd dat de slag om Bakhmut ‘lang’ duurt. Als men ooit eerder militaire conflicten heeft gevolgd, zou men weten dat stadsbelegeringen nooit snel gaan – tenzij je de frauduleuze ‘Irak-oorlog’ meetelt, waar de VS glorie veinsden nadat ze alle Iraakse generaals hadden omgekocht om zich over te geven.

Het Beleg van Sarajevo duurde berucht genoeg vier jaar:

“Het was drie keer langer dan de Slag om Stalingrad, meer dan een jaar langer dan het beleg van Leningrad, en was het langste beleg van een hoofdstad in de geschiedenis van de moderne oorlogsvoering.[5]”

De Slag om Aleppo in Syrië duurde eveneens meer dan vier jaar. In de huidige SMO duren de grote stadsgevechten tot nu toe gemiddeld twee tot drie maanden. Mariupol begon ongeveer begin maart en liep tot half mei, hoewel alles behalve Azovstal eind april of zo was afgerond.

Met de nu heringerichte troepen van Mariupol die werden gestuurd om het agglomeraat Severodonetsk-Lisichansk te helpen, duurde die grote slag van ongeveer begin mei tot begin juli. Izyum duurde ongeveer een maand, hoewel toegegeven, het is een veel kleinere stad.

En terwijl Wagner sinds eind vorig jaar aan de voeten van Bakhmut knabbelde, waren zij slechts marginaal betrokken bij de uiterste noordoostelijke periferie, in het beroemde Patrice Lumumba-district, terwijl de rest van de strijdkrachten in het noorden en zuiden nog aan het touwtrekken waren met Soledar enz. om eerst de contactlijn tot aan de Bakhmut-stadgrenzen zelf te brengen. Dat gebeurde pas half januari of zo van dit jaar. Bakhmut lijkt dus vrij goed te vallen in de tijdlijn van ongeveer twee maanden voor de belegering van grotere steden, als u de opening van de slag meetelt vanaf het moment dat alle troepen de grenzen ervan überhaupt betraden, in plaats van toen Wagner slechts lokaal schermutselingen uitvoerde op een kleine weg in het noordoosten.

Ook zou men deze video’s moeten bekijken om echt te begrijpen wat het betekent om volledige “vuurcontrole” te hebben over elke weg in en uit Bakhmut. De omvang van het absolute bloedbad dat momenteel wordt aangericht op de AFU-logistiek in en uit de stad is adembenemend:

Video 1
Video 2
Video 3
Video 4
Video 5

Er zijn berichten over het massaal achterlaten van zwaar materieel van de AFU, omdat alleen de onverharde wegen nog bruikbaar zijn, en die zijn al erg modderig. Alles wordt achtergelaten, en wat niet wordt achtergelaten, wordt vernietigd door artillerie.

In zuidelijke richting begonnen de Russische troepen opnieuw op te rukken in Avdeevka, richting Krasnogorovka (Krasnohorivka – opmerking: ik schrijf soms de Oekraïense spelling van een stad, zodat u die kunt vinden op Google Maps en elders, voor degenen die geïnteresseerd zijn in “het volgen”, aangezien deze steden daar uitsluitend onder de Oekraïense namen verschijnen).

En in het zuiden veroverden zij twee belangrijke heuvels ten noorden van Vodyane, waardoor de tang geleidelijk aan werd gesloten.

Zoals te zien is op deze beste kaart, lijken de Russische troepen langzaam toe te werken naar een omsingeling/ketel rond Avdeevka. Grote vooruitgang is hier nog niet per se te verwachten, aangezien dit gebied de oudste en diepste vestingwerken heeft en de frontlinie hier sinds 2014 niet meer is verplaatst. Verschillende interviews met Russische commandanten bevestigen dat het gebied bedekt is met versterkte betonnen vestingwerken, enorme ondergrondse tunnels/depots/voorraden, en extreem versterkte loopgraven.

Vergelijk dat eens met een gebied als Bakhmut, waar de frontlinie zich pas onlangs heeft begeven, wat betekent dat ze bij lange na niet de tijd hebben om dergelijke versterkte faciliteiten te verankeren.

Dat brengt ons bij het volgende punt: verschillende leidende figuren van beide zijden waarschuwen nu dat – mocht Bakhmut vallen – het vlakke, onbewaakte terrein in het westen een vrije, open doorgang zal bieden aan Russische troepen om door de rest van Donbass te stomen.

  EU-prinses Ursula wil Poetin vervolgen "wanneer hij de oorlog heeft verloren"

Zowel CNN als Kyiv Independent hebben interviews met Zelensky zelf vrijgegeven waarin dit staat:

“We begrijpen dat ze na Bakhmut verder kunnen gaan. Ze zouden naar Kramatorsk kunnen gaan, ze zouden naar Slavyansk kunnen gaan, het zou [een] open weg zijn voor de Russen na Bakhmut naar andere steden in Oekraïne, in de richting van Donetsk.”

Zelensky suggereerde dat als de stad in handen valt van Russische troepen, dit zal helpen om “hun samenleving te mobiliseren” en de binnenlandse steun voor het Russische leger te versterken.

En met dat in gedachten wordt een nieuwe verdedigingslinie voorbereid langs de lijn Toresk-Konstantinovka-Kramatorsk-Slavyansk, waar naar verluidt al meer dan 12 brigades voorbereidingen treffen.

Prigozjin hield overigens zelf een opzwepende toespraak vanaf het beroemde T-34-85 monument in het centrum van Bakhmut. Het is een must-listen en kan hier worden beluisterd. (alternatieve link voor degenen voor wie Bitchute niet werkt)

In de toespraak verwijst hij naar het bovenstaande punt over “open terrein” na de val van Bakhmut, en stelt hij dat de best getrainde en bewapende Russische troepen nog niet eens de strijd zijn aangegaan, en lijkt hij te hinten op het feit dat de grote Russische operaties zullen beginnen na de val van Bakhmut.

Om kort in te gaan op enkele andere ontwikkelingen:

De meesten hebben inmiddels gezien dat de VS Oekraïne onder de bus gooit voor de Nordstream-klus. De enige logische reden zou kunnen zijn dat er al zoveel onderzoekstijd is verstreken dat er een kritische massa van druk is voor het Westen om iets te melden, want hoe langer ze wachten, hoe verdachter het lijkt.

Het lijkt er dus op dat ze de knoop hebben doorgehakt en Oekraïne de schuld hebben gegeven. Natuurlijk heeft de onthulling van Sy Hersh waarschijnlijk ook een heel ongemakkelijk vuurtje onder hen aangestoken, waardoor ze gedwongen werden.

MoA heeft dit met veel meer detail behandeld dan ik, dus ik raad zijn verslag aan voor de details. Het enige wat ik er echt aan wil toevoegen is de volgende retorische vraag: hoe helpt deze “onthulling” het Westen precies, als ze in feite toegeven dat Oekraïne een terroristische aanslag heeft gepleegd op Duitsland – dat niet alleen een van hun belangrijkste steunpilaren is, maar ook de spil in dit hele conflict.

Voor zover ik het zie, heeft dit hen tussen scylla en charybdis geplaatst – aan de ene kant, als je het publiek laat geloven dat de VS verantwoordelijk was, schaadt dat de Amerikaans-Duitse betrekkingen. Maar aan de andere kant, als je Oekraïne onder de bus gooit, schaadt dat de Oekraïens-Duitse betrekkingen (en veel Duitse boulevardbladen hebben er al de draak mee gestoken), op een kritiek moment dat Duitse Leopards de kern moeten vormen van de komende “overwinning” van Oekraïne. Niet alleen de tanks die Duitsland zelf levert, maar ook de andere landen die ze leveren moesten daarvoor eerst toestemming krijgen van Duitsland.

Natuurlijk lijkt het erop dat de elites, zoals gewoonlijk, proberen hun zin te krijgen en er ook nog van kunnen profiteren. Door de “middenweg” te bewandelen, denken zij de schuld niet bij “Oekraïne” zelf te kunnen leggen, maar bij een of andere vage “pro-Oekraïense groepering” – wat dat ook moge betekenen. Dit is de typische plausibele ontkenningstactiek die de CIA gebruikt bij elke terreuractie, inclusief de recente aanval op het Russische dorp Suchany, waar zij beweren dat een overgelopen Russisch legioen de daden heeft gepleegd.

Als een snelle uitweiding over dat incident – hier is een zeer interessant interview met een van de deelnemers aan die terreuraanslag op het Russische dorp vorige week: https://wartranslated.com/statement-by-an-alleged-participant-of-the-2-march-bryansk-incident/

Hij verklaart dat zij meer dan een maand lang intensief hebben getraind en voorbereid om de aanval uit te voeren. Nogal triest dat meer dan 80 speciaal getrainde mannen slechts 200 meter Russisch grondgebied konden betreden om een paar burgers te doden en dat een prestatie te noemen.

Het laatste punt dat ik wilde behandelen is de aankondiging van niet nader genoemde functionarissen dat Oekraïne de JDAM’s, waarover ik hier uitvoerig heb geschreven, al in ontvangst heeft genomen.

En op de hielen gezeten door nieuwe beelden die het eerste gebruik van een JDAM-ER tegen Russische stellingen zouden laten zien:

Alternatieve link hier.

De duivel zit echter altijd in de details. Na een lange uiteenzetting over de deugden van de bom, schrijven ze helemaal aan het eind bijna in kleine lettertjes:

(Cue Curb Your Enthusiasm theme song).

De video hierboven lijkt een aanval te tonen gezien vanuit een Russische positie die een aanzienlijke schokgolf produceert, wat misschien wijst op zoiets als een JDAM. Het enige probleem is dat het een lege heuvel raakt die enkele kilometers van de positie verwijderd is. Dus ofwel is de nauwkeurigheid van de JDAM net zo overdreven als de mentale competentie van Biden, ofwel missen we hier iets.

Natuurlijk beweert de UA twittersphere dat deze aanval gericht was op een “Russische loopgraafpositie”. Maar het is een beetje vreemd dat het wordt bekeken door een andere Russische loopgraafpositie met een verrekijker. Bouwen Russische troepen gewoonlijk twee tegenover elkaar liggende loopgraven recht tegenover elkaar? Verdict: waarschijnlijk weer nietszeggende propaganda zoals gewoonlijk.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat helemaal aan het eind van het artikel nog een paar zure stukjes staan die perfect aansluiten bij wat ik in mijn artikel over het gebruik van de JDAM’s uitvoerig heb beschreven:

Het hoofd van USAFE heeft erkend dat de omstandigheden waarmee de Oekraïense luchtmacht momenteel wordt geconfronteerd, zouden kunnen verhinderen dat JDAM-ER’s volledig worden gebruikt.

Dus ten eerste geven ze toe dat de Oekraïense luchtmacht waarschijnlijk niet in staat zal zijn de bommen binnen hun volledige bereik te gebruiken – precies om de redenen die wij hebben uiteengezet, namelijk dat je ze vanaf 11.000 meter moet gebruiken, waardoor je recht in het vizier van de Russische S-400 komt.

En:

“Ik wil niet ingaan op de exacte tactiek… maar het is duidelijk dat hoe lager u zich bevindt en hoe verder weg van de grond-luchtraketten die u kunnen detecteren vanwege de kromming van de aarde”, hoe verder de bom kan komen, legde generaal Hecker uit. “Er zijn tactieken waarbij je laag kunt gaan en wat dingen kunt doen… en terug kunt komen.”

De generaal hier denkt dat hij sluw is en een of ander oraculair geheim bespreekt. “Er zijn tactieken waarbij je laag kunt gaan en wat dingen kunt doen… en terug kunt komen.” Hij knipoogt en geeft een vriendelijk knipoogje, zo vol van zichzelf, alsof wij lage mensen de academisch gezien alledaagse truc niet kunnen doorgronden. Maar de werkelijkheid is natuurlijk dat hij niet aarzelt omdat hij bang is een geheim te onthullen dat Oekraïense vliegtuigen in gevaar zou kunnen brengen, maar eerder omdat hij bang is de waarheid te onthullen over hoe nutteloos zo’n tactiek zou zijn tegen het Russische AD. We gaan niet opnieuw alle cijfers doornemen – u kunt mijn eerder genoemde artikel raadplegen – maar het volstaat te zeggen dat het in het belang van de generaal is om niet te onthullen dat het Oekraïense vliegtuig maar liefst 2-3 minuten of meer in de absolute kill-zone van de Russische AD moet doorbrengen om die bom op ‘maximaal bereik’ te krijgen. In die tijd kan de S-400 operator een toiletpauze nemen, terugkomen en nog genoeg tijd hebben om het vliegtuig uit de lucht te schieten.

Voor wie het interesseert: het artikel geeft de beste JDAM-demonstratie die ik ooit gezien heb:

Tenslotte wil ik nog een zeer interessante afbeelding delen. Dit is een foto van één van de vernietigde Russische BMP-3’s in de richting van Ugledar, die een mijn raakte. Veel mensen hebben de problemen rond Ugledar besproken, en zijn losgegaan op wilde fantasieën over allerlei dingen waar ze heel weinig vanaf weten.

Maar kijk eens heel goed naar de foto. Zoom zo ver mogelijk in op de grond. Wat ziet u?

Klik voor groot

Kijk naar de enorme hoeveelheid TM-62 mijnen die in de grond zitten, alsof ze uit een zoutvaatje komen. Het is gewoon om u een idee te geven van de enorme hoeveelheid mijnen die de toegangswegen naar Ugledar en vele andere plaatsen in Oekraïne allemaal bezaaid zijn. Ik denk dat de meeste mensen niet goed kunnen inschatten hoe dicht de mijnenvelden zijn. Video’s als deze kunnen alleen maar een glimp opvangen van de enorme hoeveelheid mijnen waarover de AFU beschikt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Welk effect kunnen de Leopard 2 tanks hebben in Oekraïne?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHongarije bereidt vervolging voor van “levenslange nazi” George Soros voor Holocaust-gruweldaden
Volgend artikelZiek gevaccineerd Duitsland: 20.000 procent meer ziekteverzuim na vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het Westen (usa/nato) en de usa schoothondjes in Europa (met Brussel voorop) hebben een gigantische kuil gegraven voor Rusland en donderen er nu zelf in. Dag EU/Europa, dag industrie, dag pleuro en straks ook dag usa/nato en daaag tegen de dollar.
  Arm volk dat zulke krankzinnige lijers heeft, die alleen denken aan hoogmoed en de winst ten goede van de zgn elite zooi.
  Europa wordt bewust naar de donder geholpen om straks het verarmde volk de NWO van Schwabber op te dringen. Het volk vretend aan insecten, levend in de 15 minuten smart cities en 24 uur per dag gevolgd door een ambtenaar van de Roverheid.

 2. De krankzinnige nutteloze oorlog WW3 sinds HUN WW2 van de ZioNAZI NSB-partijen VVD, D666, CDA en Groen geschimmelde PVDA met massamoord en miljarden-verslindende ondersteuning van perverse satanische ZioNAZI AZOV-bataljons van de perverse piano-man en zijn Oligarchen.

  Weer -zoals- in WW2 is de oranje Waffen-SS aan het front aktief samen met de ZioNAZI Banksters in de G20, US, UK, RU en Hol_land mogelijk gemaakt door “Operatie Paperclip” van de Rotchilds-Rockefellers-Dulles-Kissinger-Hitler-Bohrman-Bernhard Lippe.
  Het is beslist niet onze oorlog maar weer die van een dictatoriaal ZioNAZI regime van bedriegende fascisten/imperialisten en slaven-drijvende kolonialisten.
  Rotte, Knaag, Zoekstra en NSB, weg er mee, het is jullie oorlog, niet de onze. Betaal er dan ook zelf voor uit jullie eigen zakken en jullie eigen gehakt en niet met met dat van ons en onze kinderen en kleinkinderen en met ons geld.

 3. Het idiote Westen met hun satanische propaganda machine die de toenmalige Sovjet Unie overtreft met hun dagelijkse gif, Rusland is geheel zelfvoorzienend dat in tegenstelling tot Amerika, Europa en Groot Brittannië.

 4. Vlgs Youtube en anderen is er een muiterij uitgebroken onder de Oekies bij Bakhmuth.
  Scheen dat schietschijf geen ambities opriep

  De Krim is aangevallen; gister een vliegveld aangevallen; helicopters en gebouw weg.
  Vandaag werden luchtverdedigings batterijen aangevallen; schijnt dat er 6 vernietigd zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in